Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1761

Στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Τρίπολης που έγιναν παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας στην αρκαδική πρωτεύουσα παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας
   


Στις εκδηλώσεις που έγιναν παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου χθες Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στην Τρίπολη για την κατάληψη της πόλης από τους επαναστατημένους Ελληνες τον Σεπτέμβριο του 1821, παρέστη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στο πλαίσιο των χθεσινών εκδηλώσεων, με τις οποίες κορυφώθηκε ο εορτασμός για την 200ή επέτειο από την “άλωση της Τριπολιτσάς”, τελέστηκε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος και ακολούθησε ομιλία από τον φιλόλογο Γιώργο Βλάση.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνια στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων και στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στην πλατεία Αρεως, και ακολούθησε παρέλαση.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, στο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν της Προέδρου, της προσέφερε τις σφραγίδες ελευθερίας και το βιβλίο “Η Επανάσταση στην Πελοπόννησο” -μία από τις εκδόσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πλαίσιο της φετινής επετείου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στις χθεσινές εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, οι βουλευτές Κώστας Βλάσης και Γιώργος Παπαηλιού, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο ομόλογός του της Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων, οργανώσεων κ.α.






Επιστολή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα προς την υφυπουργό Παιδείας Ζ. Μακρή για ανάκληση της απόφασης υποβάθμισης σχολείων
  


Να επανεξεταστεί η υποβάθμιση αριθμού Δημοτικών Σχολείων της Μεσσηνίας ζητεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με επιστολή που απέστειλε σήμερα Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου προς την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής.

Στην εν λόγω επιστολή, η οποία αποτελεί συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που ο περιφερειάρχης είχε χθες Πέμπτη με την υφυπουργό για το εν λόγω θέμα, τονίζεται ακόμα ότι άποψη της Περιφέρειας είναι “να µην υποβαθμισθούν τα σχολεία για το τρέχον σχολικό έτος και να εξετασθεί προσεκτικἀ η προοπτική κάθε περιοχής µε ανακατανοµή όλων των εκπαιδευτικών μονάδων σε περιοχή που απαιτείται”.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας διαβίβασε προς την υπουργό τόσο την σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με την οποία το υπουργείο καλείται -μεταξύ άλλωννα ανακαλέσει την επίμαχη απόφασή του, όσο και το έγγραφο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης µε τον αριθµό των μαθητών κατά υποβαθμιζόµενο σχολείο.






“Πράσινο φως” για την δημοπράτηση της ανάπλασης στο Λουτράκι, σε τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον υφ. Περιβάλλοντος Ν. Ταγαρά

  


Τηλεδιάσκεψη είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά αρμόδιο για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος και τον γενικό γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Στην τηλεδιάσκεψη γνωστοποιήθηκε ότι δόθηκε το “πράσινο φως” για την δημοπράτηση του έργου ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Λουτρακίου, ο προϋπολογισμός του οποίου φθάνει τα 5 εκ ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση τμήματος του παραλιακού μετώπου επί της χερσαίας ζώνης λιμένος του Λουτρακίου προσθέτοντας στοιχεία βιώσιμης κινητικότητας και εξασφαλίζοντας και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των αμεα, με άνετη πρόσβασή τους στην παραλία.

Σκοπός του έργου είναι η διατήρηση και ανάδειξη της μοναδικότητας της περιοχής ως λουτρόπολης, μέσω της ενίσχυσης της παρουσίας του υγρού στοιχείου στην περιοχή μελέτης, της αύξησης του αριθμού των προσβάσεων στη θάλασσα και της συνολικής υποστήριξης των εγκαταστάσεων και των στοιχείων θερμαλισμού.






Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση για την περίφραξη της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου

  


Προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο την κατασκευή περίφραξης για την ενίσχυση της ασφάλειας και την αποτροπή προσέγγισης στην περιοχή της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα, στους Αγίους Θεοδώρους.

Η σύμβαση για το προϋπολογισμού 800.000 ευρώ έργο, υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγας Κορίνθου (AΕΔΙΚ) Α.Ε. και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρόντων, μεταξύ άλλων, του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσου Γκιολή και των θεματικών ομόλογών του Υποδομών Αργολίδας και Κορινθίας Χάρη Βυτινιώτη και Πολιτισμού Αθηνάς Κόρκα, του δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργου Γκιώνη κ.α.




Θερμή επιδοκιμασία στο τουριστικό σποτ της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα

  


Ενθερμη ήταν η επιδοκιμασία και επαινετικά τα σχόλια που έκανε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ (Geoffrey Pyatt) για το βίντεο της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

“Επιδοκιμάζω με όλη μου την καρδιά” σημειώνει εμφατικά στον λογαριασμό του στο twitter ο Αμερικανός διπλωμάτης, αναφερόμενος στο σποτ που συνοδεύει την τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ολόθερμη ήταν και η υποδοχή του εν λόγω σποτ και από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα.

Η τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου σημειώνει εντυπωσιακές επιδόσεις, ήδη από τον πρώτο μήνα προβολής της, με πολύ υψηλά ποσοστά επιδοκιμασίας (engagement rates) τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις διεθνείς αγορές στόχευσης.

Η ψηφιακή διαφημιστική προβολή πραγματοποιείται σε rich media formats σε Facebook, Instagram, YouTube και Verizon και έχει ήδη σημειώσει 2,2 εκατ. impressions και πάνω από 1 εκατομμύριο video views στο YouTube, 10,3 εκατομμύρια impressions και 790 χιλιάδες views σε Facebook και Instagram, ενώ η κάλυψη είναι στους 3 εκατομμύρια χρήστες (reach).








ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΚΙΟΛΗ
  
  


*Ο χρήστης Αναστάσιος Γκιολής βρίσκεται στην τοποθεσία Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων. 33 λ. • Λουτράκι • Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.θεοδώρων Γιωργος Γκιωνης στον Εορτασμό της Επετείου της Μάχης της Περαχώρας (Σεπτέμβριος 1822)την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου.Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Πλατείας πλησίον του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών και κατάθεση στεφάνων.Τιμή και Δόξα στους Ήρωες μας.

**Ο χρήστης Αναστάσιος Γκιολής εναι στην πόλη Λουτράκι-Περαχώρα. Χθες στις 11:53 π.μ. • Παρευρέθηκα χθές στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τα 200 χρόνια από την Μάχη της Περαχώρας.Συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρακίου Πρόεδρο Αναστασία Στούλη για την υποδειγματική θεατρική παράσταση»Ο Υπασπιστής του Καποδίστρια»και στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου για την εξαιρετική εκδήλωση που μαζί με τους δασκάλους τους μας παρουσίασαν.Μαζί με Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. θεοδώρων Γιωργος Γκιωνης Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Σακης Παπαθανασιου 

***Οι Αναστάσιος Γκιολής, Πανταζής Σπυρίδων και 73 ακόμη βρίσκονται στην τοποθεσία Στιμάγκα,Κορινθίας.

25 Σεπτεμβρίου στις 1:48 μ.μ. • Δήμος Βέλου, Περιφέρεια Πελοποννήσου • Ως Περιφερειακή Αρχή του Π.Νίκα αφουγκραζόμενοι όλο αυτό το διάστημα τα προβλήματα των αγροτών μας,τις ζημιές στα επιτραπέζια σταφύλια λόγω καύσωνα κ σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Λυκουρέντζος Θεοφ. Ανδρέας ,τους Υπουργούς Χρίστος Δήμας Νίκος Ταγαράς και βουλευτή Κώστας Κόλλιας πρώην Μαριλενα Σουκουλη Βιλιαλη επισκεφθήκαμε-συζητήσαμε στα χωριά Ζεμενό Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Στιμάγκα Δήμου Βέλου-Βόχας, Άσσο Δήμου Κορινθίων και είχαμε την δέσμευση του Προέδρου ΕΛΓΑ για γρήγορες εκτιμήσεις από τους γεωπόνους,δίκαιες αποζημιώσεις στα ανώτερα ασφαλισμένα κιλά ανά στρέμμα με τιμή 0,74€ και ζήτησα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αν είναι δυνατόν έως τα Χριστούγεννα αφού τα έξοδα των αγροτών είναι πολλά κ τρέχουν...δεσμεύτηκε και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα εως τα Χριστούγεννα εφάπαξ καταβολή. Συνεχίζουμε με τους πολλούς.




Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.
Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΙΟΛΗΣ, ΟΙ ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΕΣ & ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΣΕΒ.
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ
 



Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία & τον Πολιτισμό, κ. Αθηνά Κόρκα ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Χάρης Βυτινιώτης, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κορινθίας κ. Νικόλαος Λούτας και η Προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Π. Ε. Κορινθίας κ. Μυρτώ Σμυρλόγλου, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, όπου είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και συνεργασία με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο.

Σε θερμό κλίμα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας και οι κύριοι Αντιπεριφερειάρχες συζήτησαν θέματα που απασχολούν τις συνεργασίες Ι. Μητροπόλεως και Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και τους συνεργάτες του για αυτήν την επίσκεψη εργασίας ως και την εν γένει συνεργασία τους.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ






Δεν υπάρχουν σχόλια