Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1754




ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ





Ο Δήμος τιμά τα 199 χρόνια από την διεξαγωγή της μάχης των Δερβενακίων
  

“Ζωντάνεψε” η μάχη των Δερβενακίων στο παλιό δημοτικό σχολείο του Αγίου Βασιλείου την Κυριακή Στον νου του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στην ευφυΐα κ την ηγετική του μορφή είχαν την ευκαιρία να εντρυφήσουν όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού σχολείου Αγίου Βασιλείου . Εντυπωσιακός ο ανάγλυφος χάρτης της Μάχης, μοναδικό δημιούργημα σε όλη τη χώρα, που έχει τοποθετηθεί σε αίθουσα του σχολείου, εντυπωσιακή και η ανάλυση της Μάχης, της προετοιμασίας αλλά και εκτέλεσής της από τον Γέρο του Μοριά, από τον Συνταγματάρχη, Διοικητή Τάγματος ΓΕΣ, Βασίλη Βασιλείου.

Τα στοιχεία που παρατέθηκαν έδειξαν το μεγαλείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, την ευφυέστατη τακτική που οδήγησε στην πανωλεθρία του Δράμαλη και σε μια νίκη που καθόρισε την πορεία της Επανάστασης.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της Μάχης αλλά και της μορφής του Γέρου του Μοριά, προανήγγειλε λαμπρές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια που συμπληρώνονται το 2022 χωρίς να παραλείψει να ευχαριστήσει όλους όσοι συνετέλεσαν στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση, ανθρώπους με γνώσεις και μεράκι που θα παίξουν σημαντικό ρόλο και στις εκδηλώσεις της επόμενης χρονιάς.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Υφυπουργός χωροταξιας και αστικού περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς,οι Αντιπεριφερειάρχες Τάσος Γκιολής και Αθηνά Κόρκα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Σπύρος Ζαχαρίας, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Δημήτρης Μπίτζιος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης, ο Πρόεδρος του Αγίου Βασιλείου Κώστας Παπαχαραλάμπους, η Πρόεδρος από το Κορινθιακό Εργαστήρι Ιστορίας κ. Όλγα Καραγεώργου, ο καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Χρήστου, ο μέγας δωρητής του Αγίου Βασιλείου κ.Βαγγέλης Βαρδάκας, δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης πως πολύ σύντομα ολοκληρώνεται και η χάραξη των μονοπατιών της Μάχης με την βοήθεια του Τοπικού Προέδρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Βασιλείου, των κατοίκων Ευαγγελου Βαρδάκα και Παναγιώτη Λίγκα, των ορειβατικών συλλόγων Κορίνθου και Λουτρακίου και της ομάδας εργασίας του Κορινθιακού εργαστηρίου Ιστορίας.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Κορινθίων είχε δώσει το παρόν στις εκδηλώσεις στον Άγιο Σώστη καταθέτοντας στεφάνι στον Ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη .

Στο μήνυμά του έκανε λόγο για “Σημείο έμπνευσης για τους νεότερους Έλληνες και για σημείο αναφοράς για την ιστορία μας!” Παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Ζαχαριάς, Πούρος και Μπίτζιος, δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικοί Πρόεδροι.






Σύσκεψη για το πρόγραμμα εμβολιασμών στο δημαρχείο Κορίνθου 
Ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης και κατ οίκον εμβολιασμοί με την στήριξη του δήμου και των φορέων υγείας και επιχειρηματικότητας

  

Τις κατευθύνσεις ενίσχυσης του προγράμματος εμβολιασμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας συμφώνησαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στυλιανός Πέτσας, Φορείς υγείας και επιχειρηματικότητας. Το αμέσως επόμενο διάστημα στοχευμένα θα προωθηθούν δράσεις επικοινωνίας για την ορθή και άρτια ενημέρωση των πολιτών που παραμένουν δύσπιστοι έναντι της αποτελεσματικότητας των εμβολίων αλλά και δράσεις ουσίας όπως οι εμβολιασμοί κατ οίκον.

Το Νοσοκομείο Κορίνθου και ο Διοικητής Γρηγόρης Καρπούζης, ο Φαρμακευτικός σύλλογος Κορινθίας και η Πρόεδρος Σοφία Κλοκώνη και ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας και ο Πρόεδρος Χρυσοβαλλάντης Μέλλος ενημέρωσαν τον Υπουργό για τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα στην κατεύθυνση ενίσχυσης του εμβολιαστικού προγράμματος αλλά και τα προβλήματα ή τις ελλείψεις που καταγράφονται και άμεσα θα πρέπει να επιλυθούν.

Οι φορείς της αγοράς και του επιχειρείν, το Επιμελητήριο Κορινθίας με τον Πρόεδρο Παναγιώτη Πιτσάκη και ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου με τον Πρόεδρο Βασίλη Γεώργαρη έθεσαν στο τραπέζι ζητήματα στήριξης των επιχειρήσεων δηλώνοντας βεβαίως την αρωγή τους στις δράσεις για την ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμών.

«Ο δήμος Κορινθίων είναι υπέρμαχος του εμβολιασμού διότι είναι ο μοναδικός τρόπος περιορισμού της πανδημίας και επιστροφής στην κανονικότητα» σημείωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος καλωσορίζοντας και ενημερώνοντας τον Υπουργό για όσες δράσεις υλοποιούνται ως σήμερα για τον περιορισμό της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας.

« Ο δήμος στηρίζει όλες τις δράσεις διενέργειας ελέγχων πληθυσμού παραχωρώντας δημοτικούς χώρους και βοηθώντας τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στο έργο τους. Μπορούμε να βοηθήσουμε και στο επίπεδο της ενημέρωσης για όσους ακόμα προβληματίζονται ή δυσπιστούν να εμβολιαστούν και θα το κάνουμε αλλά και στην υλοποίηση των κατ οίκον εμβολιασμών με την λειτουργία ΓΡΑΜΜΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και με το προσωπικό του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος στηρίζοντας ανεπιφύλακτα το πλάνο δράσεων του Υπουργείου.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους φορείς για την συνεργασία και αρωγή και έστειλε μήνυμα ένωσης δυνάμεων. «Όλοι μαζί ενώνουμε δυνάμεις, είμαστε σύμμαχοι και κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Θα δράσουμε σε δυο επίπεδα επιτάχυνσης του προγράμματος εμβολιασμών όπως συμφωνήσαμε σήμερα με δράσεις επικοινωνίας και δράσεις ουσίας. Είναι σημαντική η συμβολή των φορέων της υγείας και της αγοράς» ανέφερε ο κ.Πέτσας. Στην σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Βουλευτής ΝΔ Κορινθίας Κώστας Κόλλιας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κορινθίων Νεκτάριος Σπηλιόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Κυριαζής.

Στο περιθώριο της σύσκεψης ο Υπουργός ενημέρωσε για την ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» σημαντικών έργων για το δήμο Κορινθίων όπως είναι το Μουσικό Σχολείο.






Παραδόθηκε υπερσύγχρονο Όχημα από το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο στους Εθελοντές της Σολυγείας
  


Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος παρέδωσε σήμερα το μεσημέρι στην Εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας Σολυγείας ένα υπερσύγχρονο όχημα το οποίο θα καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της ομάδας και θα συνδράμει καθοριστικά στις αποστολές αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών που καλείται να φέρει εις πέρας.

Ο Δήμαρχος γνωρίζοντας καλά τον νευραλγικό ρόλο της ομάδας στην φύλαξη της περιοχής της Σολυγείας αλλά και την αδιάλειπτη παρουσία της όπου υπάρχει ανάγκη, ανταποκρίθηκε και κάλυψε άμεσα το κενό που υπήρχε στον εξοπλισμό, καθιστώντας ευκολότερο, όσο αυτό είναι δυνατόν, το έργο της. «Είναι υποχρέωση μας να είμαστε στο πλευρό των εθελοντών. Είναι καθήκον μας να βοηθούμε το έργο τους ουσιαστικά.

Αυτό κάνουμε ως Δήμος Κορινθίων, αυτό πράττω ως Δήμαρχος από την πρώτη στιγμή» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων παραδίδοντας τα κλειδιά του οχήματος στον Πρόεδρο της ομάδας κ.Μιχάλη Κλέττα.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε, εκ μέρους της ομάδας, τον Δήμαρχο Κορινθίων λέγοντας πως αυτή είναι η ουσιαστική στήριξη και βοήθεια στο πολύ δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας, ως εθελοντές, έναντι των ανθρώπων και της φύσης.






ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  


Ο Δήμαρχος Κορινθίων κος Βασίλειος Νανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κος Ιωάννης Γκερζελής και η ομάδα μας για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Living Streets and Citizen Engagement in local energy and climate projects” σας προσκαλούν με χαρά να συμμετάσχετε στην τελετή έναρξης του έργου Corinth Living Streets “Dream, Schedule and Enjoy the Experience” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 και ώρα 8:30 μ.μ. στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη 1 καθώς επίσης να πάρετε μέρος στις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα:

⮚ στο κέντρο της Κορίνθου (Living Street Νο1) επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως ως Κολιάτσου γωνία μέχρι την Εθνικής Αντιστάσεως και Κύπρου γωνία την Κυριακή 1/8/2021 έως την Κυριακή 8/8/2021.

⮚ στο Φλοίσβο Κορίνθου (Living Street Νο2) το Σάββατο 21/8/2021 έως την Κυριακή 28/8/2021.

⮚ στην Ακτή Καλάμια (Living Street Νο3) στο τμήμα της οδού Σίνα, από τη γωνία της οδού Αγίου Όρους έως τη Μεγάλου Αλεξάνδρου το Σάββατο 11/9/2021 έως τη Δευτέρα 20/9/2021.

Το Corinth Living Streets αποτελεί μία ακόμα ευρωπαϊκή αναγνώριση για το Δήμο Κορινθίων, υλοποιείται σε συνεργασία με τη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (European Climate Initiative – EUKI) μέσω του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας (Federal Ministry of the Environment, Nature Conservation and Nuclear Safety – BMU).

Συντονιστής του έργου είναι το Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Energy Cities», το οποίο αποτελεί και επικεφαλής του Γραφείου του Συμφώνου των Δημάρχων. Την υλοποίηση του Living Streets έχουν αναλάβει η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ στην Ελλάδα, το Δίκτυο Terra Hub στην Κροατία και το Δίκτυο OesteSustentável στην Πορτογαλία.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων 
Ο Αντιδήμαρχος Μελετών & Ανάπτυξης





Παραλία «Καλάμια» 
Ομάδας επιτήρησης για την τήρηση του κώδικα συμπεριφοράς στην ακτή» από μαθητές
  


Στα πλαίσια των απαιτήσεων του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία » ο Δήμος και οι υπεύθυνοι της ακτής υποχρεούνται να παρουσιάσουν τουλάχιστον πέντε διαφορετικές δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πληροφόρησης.

Στις 31/7/2021 και ώρα 18: 30 μ.μ σας περιμένουμε στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην Παραλία « Καλάμια » με θέμα :»Οργάνωση «ομάδας επιτήρησης » για την τήρηση του κώδικα συμπεριφοράς στην ακτή » από μαθητές Στόχος της δραστηριότητας είναι η ευαισθητοποίηση μαθητών Τετάρτης, Πέμπτης και ‘Έκτης Δημοτικού για την τήρηση του «κώδικα συμπεριφοράς» από τους λουόμενους στην ακτή και ειδικότερα στην καθαριότητα και την φροντίδα της ακτής.

Οι υπεύθυνοι της ακτής 
Ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος & Δήμητρα Δανιήλ- Σκόνδρα





Σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού με την επωνυμία «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε.» για τους Δήμους Κορινθίων, Βέλου Βόχας και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων

  


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για το έργο «Βελτίωση των προσβάσεων στη λίμνη Ηραίου και προς τον αρχαιολογικό χώρο Ακραίου Ηραίου» Υπεγράφη την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021, η Προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση των προσβάσεων στη λίμνη Ηραίου και προς τον αρχαιολογικό χώρο Ακραίου Ηραίου» προϋπολογισμού 120.000,00€ μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη.

Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης απευθύνει θερμές ευχαριστίες προς την Περιφερειακή Αρχή και ειδικότερα τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα για την αμέριστη στήριξή του στα θέματα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και την άμεση ανταπόκρισή του για την ένταξη του έργου στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου Πρόκειται για ένα σημαντικό τεχνικό έργο βελτίωσης των προσβάσεων στη Λίμνη Βουλιαγμένης περιμετρικά και στο Ηραίο, δύο σημεία ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ









ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ





Σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού με την επωνυμία «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε.» για τους Δήμους Κορινθίων, Βέλου Βόχας και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων.

  

Στην υπογραφή της συστατικής πράξης του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επωνυμία «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε.» προχώρησαν χτες Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, οι Δήμαρχοι:

Βασίλης Νανόπουλος, Δήμου Κορινθίων Αννίβας Παπακυριάκος, Δήμου ΒέλουΒόχας Γιώργος Γκιώνης, Δήμου ΛουτρακίουΠεραχώρας-Αγ. Θεοδώρων Τα οφέλη από την σύμπραξη των τριων (3) όμορων Δήμων διαμέσου της λειτουργίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού είναι πολλαπλά και σημαντικά σε κάθε τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαιτέρως:

Στον επιστημονικό, τεχνικό και διοικητικό τομέα με την υποστήριξη των μελών του, Στο τομέα εκτέλεσης, εποπτείας κι επίβλεψης δημοσίων μελετών και έργων για λογαριασμό των μελών που δεν διαθέτουν τεχνική επάρκεια ή τεχνικό προσωπικό καθώς και στο τομέα υποστήριξης τεχνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών δόμησης, Στο τομέα σχεδιασμού, εφαρμογής, υλοποίησης, αξιολόγησης και παρακολούθησης εθνικών, ευρωπαϊκών ή διεθνών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, καθώς με το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία των Αναπτυξιακών Οργανισμών, δίνεται πλέον η δυνατότητα ουσιαστικής και άμεσης υποβοήθησης προς τους Δήμους.

Άξιο αναφοράς είναι φυσικά το κεφάλαιο των χρηματοδοτικών Προγραμμάτων που έχουν ξεκινήσει ή αναμένονται άμεσα (ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», Πρόγραμμα Ταμείου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0»), όπου επίσης ο Αναπτυξιακός Οργανισμός των τριών (3) Δήμων θα έχει ουσιαστικό ρόλο και δράσεις, στοχεύοντας στην διαχείριση τους προς όφελος των συνεργαζόμενων Δήμων.

Στο σημείο αυτό τονίζεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία των τριών Δημάρχων στηριζόμενη σε σκοπούς αναπτυξιακούς, επιστημονικούς, προώθησης της απασχόλησης και προβολής των περιοχών τους έχει ως κύριο και βασικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών τους.

Άξιο αναφοράς είναι φυσικά το κεφάλαιο των χρηματοδοτικών Προγραμμάτων που έχουν ξεκινήσει ή αναμένονται άμεσα (ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», Πρόγραμμα Ταμείου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0»), όπου επίσης ο Αναπτυξιακός Οργανισμός των τριών (3) Δήμων θα έχει ουσιαστικό ρόλο και δράσεις, στοχεύοντας στην διαχείριση τους προς όφελος των συνεργαζόμενων Δήμων.

Στο σημείο αυτό τονίζεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία των τριών Δημάρχων στηριζόμενη σε σκοπούς αναπτυξιακούς, επιστημονικούς, προώθησης της απασχόλησης και προβολής των περιοχών τους έχει ως κύριο και βασικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών τους.






ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 12 ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΟΡΙΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

   


Ο Δήμος μας σε πλήρη συνεργασία με την Τροχαία και την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας τοποθέτησε:

2 ηλεκτρονικές πινακίδες μέτρησης ταχύτητας με ηλιακό πάνελ 10 πινακίδες ορίου ταχύτητας με σκοπό τον έλεγχο της κυκλοφορίας και την αύξηση της οδικής ασφάλειας των οδηγών και την προστασία των πεζών






Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο Καλέντζι
  


Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο Καλέντζι θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Πυροσβεστική για την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση της, τόσο με τις επίγειες όσο και τις εναέριες δυνάμεις, το τμήμα πολιτικής προστασίας της Π.Ε Κορινθίας για την άψογη συνεργασία του, το Δήμο Κορινθίων για την παραχώρηση υδροφόρας και τέλος τις εθελοντικές ομάδες που συμμετείχαν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης αυτής.





ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ

  


Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υποδομών του Δήμου Βέλου Βόχας κ. Θεόδωρος Ράπτης κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά παντός υπευθύνων στο Α.Τ Βέλου Βόχας (Βραχάτι) για παράνομες παρεμβάσεις που διαπιστώθηκαν στις δεξαμενές, από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι υπάλληλοι του Τμήματος Ύδρευσης του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 21 Ιουλίου , μέρος της Κοινότητας Ζευγολατιού είχε διακοπή νερού για περίπου 10 ώρες, παρόλες τις απαιτούμενες ενέργειες που είχαν γίνει για την εξασφάλιση του νερού στην κοινότητα. Μετά από ενδελεχή και συνεχόμενο έλεγχο των υπαλλήλων και των Αντιδημάρχων διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει παράνομη παρέμβαση σε τμήμα του δικτύου, η οποία προκαλούσε τη διακοπή ύδατος.

Επίσης ξημερώματα της Παρασκευής 23 Ιουλίου διαπιστώθηκε για ακόμη μία φορά παράνομη παρέμβαση σε διαφορετικό τμήμα δικτύου ύδρευσης , το οποίο προκάλεσε πάλι την διακοπή ύδατος.

Την ώρα που υπάρχουν τεράστια θέματα λειψυδρίας και όλοι οι αρμόδιοι του Δήμου (αιρετοί και υπάλληλοι) προσπαθούν να βρουν λύσεις στο έντονο πρόβλημα έλλειψης νερού, μέσα από μία σειρά ενεργειών για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε εντός των επόμενων ημερών, κάποιοι <<παίζουν>> με την καθημερινότητα των δημοτών μας. Οι έλεγχοι των υπηρεσιών μας έχουν εντατικοποιηθεί και σύντομα θα αποδοθούν ευθύνες σε όποιον δημιουργεί τέτοιου είδους προβλήματα.

Ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Ράπτης







ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ






Επίσκεψη του νέου Λιμενάρχη Κορίνθου στον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
  

Συνάντηση με τον νέο Λιμενάρχη Κορίνθου, Πλωτάρχη Λ.Σ. Παναγιώτη Χ. Κοντό πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, το πρωί της Παρασκευής 16 Ιουλίου 2021, στο Δημαρχείο Λουτρακίου.

Πέρα από την εθιμοτυπική διαδικασία καλωσορίσματος του νέου Λιμενάρχη στα νέα του καθήκοντα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Λιμενάρχης και ο Δήμαρχος συζήτησαν θέματα αρμοδιότητάς τους και επιβεβαίωσαν τη διάθεσή τους για αμοιβαία συνεργασία και διαρκή επικοινωνία, πάντοτε με γνώμονα την έγκαιρη πρόληψη τυχόν προβλημάτων






Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για το έργο «Βελτίωση των προσβάσεων στη λίμνη Ηραίου και προς τον αρχαιολογικό χώρο Ακραίου Ηραίου»

  


Υπεγράφη την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021, η Προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση των προσβάσεων στη λίμνη Ηραίου και προς τον αρχαιολογικό χώρο Ακραίου Ηραίου» προϋπολογισμού 120.000,00€ μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη.

Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης απευθύνει θερμές ευχαριστίες προς την Περιφερειακή Αρχή και ειδικότερα τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα για την αμέριστη στήριξή του στα θέματα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και την άμεση ανταπόκρισή του για την ένταξη του έργου στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου Πρόκειται για ένα σημαντικό τεχνικό έργο βελτίωσης των προσβάσεων στη Λίμνη Βουλιαγμένης περιμετρικά και στο Ηραίο, δύο σημεία ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ






Διήμερη δράση παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς
  


Στο πλαίσιο της προσπάθειας διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με την την Μ.Κ.Ο. Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (Κ.Δ.Κ.Ε.), την ΚοΠρΑΠ Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας – CAR Corinthia Animal Rescue και τους δύο τοπικούς ιδιώτες Κτηνίατρους κ. Λέκκα Ιωάννη και κα Μπελιβάνη Μαρία, προχώρησαν για ακόμη μία χρονιά στην παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στείρωσης, σήμανσης και εμβολιασμού ογδόντα ένα (81) σκυλιών και γατιών, το διήμερο του Σαββάτου 17 και της Κυριακής 18 Ιουλίου 2021.

Η κάλυψη των δαπανών φιλοξενίας (διαμονή, παράθεση γευμάτων κ.λπ.) της Ομάδας των εθελοντών Κτηνιάτρων ήταν ευγενική χορηγία του Club Hotel Casino Loutraki, το οποίο ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση και την συμβολή του στην επίτευξη των στόχων της δράσης. Ευχαριστίες οφείλουμε και στους δύο Ιδιώτες Κτηνιάτρους Λουτρακίου, για την ενεργό συμμετοχή τους στην όλη δράση.

Ευελπιστούμε στην στήριξη όλων των Φορέων και Συλλόγων του Δήμου μας και σε μελλοντικές δράσεις μας για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

—Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων υλοποιεί Προγράμματα προστασίας της δημόσιας υγείας και διαχείρισης ζώων συντροφιάς που διαβιούν στην περιοχή του Δήμου μας, από τον Ιούλιο του 2007, στα πλαίσια των οποίων, έως και σήμερα, έχουν περισυλλεγεί, καταγραφεί, σημανθεί και παρασχεθεί κτηνιατρικές υπηρεσίες στείρωσης, σήμανσης, εμβολιασμού, και αποπαρασίτωσης σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν επανατοποθετηθεί, υγιή, στο οικείο τους φυσικό περιβάλλον, όπου κάτοικοι φιλόζωοι, αλλά και τα τοπικά Φιλοζωικά Σωματεία ασχολούνται με την φροντίδα τους, ενώ κάποια έχουν υιοθετηθεί από φιλόζωους.

Στις κτηνιατρικές υπηρεσίες περιλαμβάνεται πλέον, η καταγραφή, η ηλεκτρονική σήμανση, η κτηνιατρική εξέταση, η στείρωση, ο εμβολιασμός για ζωοανθρωπονόσους, συμπεριλαμβανομένης της λύσσας και η αποπαρασίτωση των αδέσποτων ζώων που περισυλλέγονται από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.

Η υλοποίηση των εν λόγω Προγραμμάτων, βασίζεται στην άριστη συνεργασία του Δήμου μας, με τα δύο τοπικά Φιλοζωϊκά Σωματεία Λουτρακίου -Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας («ΚΟ.ΠΡ.Α.Π.») και Αγίων Θεοδώρων («Φίλοι των ζώων»), αλλά και τους δύο (2) Ιδιώτες Κτηνιάτρους Λουτρακίου.



  
  







ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ




Ο Δήμος μας για δεύτερη χρονιά στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.
  

Ο Δήμος μας, για δεύτερη χρονιά συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, με εξαιρετικής ποιότητας ταινίες, οι οποίες προβλήθηκαν στο Δερβένι και το Ξυλόκαστρο. Το Φεστιβάλ συμβάλλει στη διάδοση της Τέχνης του ντοκιμαντέρ ,όπως επίσης , χτίζει γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας με τις πόλεις του δικτύου που συμμετέχουν σε αυτό.

Είχαμε την χαρά και την τιμή, να μας επισκεφτεί η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ , κυρία Τζίνα Πετροπούλου, με την οποία προγραμματίζουμε την υλοποίηση παράλληλων δράσεων/ εκδηλώσεων που προάγουν τον κριτικό λόγο γύρω από την τέχνη, του κινηματογραφικού αυτού είδους.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Εμίρη Γιάννη για την παραχώρηση, του κινηματογράφου « ΗΛΈΚΤΡΑ «, που φιλοξένησε τις προβολές στο Ξυλόκαστρο.





Ανακοίνωση ΔΑΟΚ - Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο

  


Η ΔΑΟΚ ΠΕ Κορινθίας ενημερώνει τους μελισσοκόμους ότι σύμφωνα με την ΥΑ 140/106513/2021 (ΦΕΚ 1560/Β):

Όλοι οι μελισσοκόμοι της ΠΕ Κορινθίας οφείλουν να υποβάλουν στην ΔΑΟΚ αίτηση δήλωσης κατεχόμενων κυψελών από 01/9/2021 έως 20/10/2021.

Στους ενεργούς μελισσοκόμους που δεν υποβάλουν την δήλωση κατεχόμενων κυψελών μολονότι έχουν υποχρέωση και δεν προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση του Μητρώου θα επιβληθεί πρόστιμο και παύση των προνομίων του ενεργού μελισσοκόμου για ένα έτος.

Οι μελισσοκόμοι που δεν υπέβαλαν αίτηση κατεχόμενων κυψελών έτους 2020 και αυτοί που αύξησαν τον αριθμό των κατεχόμενων κυψελών τους με παραφυάδες παρακαλούνται να υποβάλουν την ανωτέρω αίτηση δήλωσης κατεχόμενων κυψελών το συντομότερο δυνατό από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής της (01/9/2021) καθόσον απαιτείται επιτόπιος έλεγχος.

Οποιαδήποτε μεταβολή του αριθμού των κατεχόμενων κυψελών η οποία ανέρχεται σε ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 10% και σε απόλυτο αριθμό μεγαλύτερο ή ίσο των 5 κατεχόμενων κυψελών δηλώνεται υποχρεωτικά εντός 15 ημερών.

Εάν η αύξηση του αριθμού των κατεχόμενων κυψελών οφείλεται σε παραφυάδες:

- αυτές λογίζονται ως κατεχόμενες κυψέλες μετά την παρέλευση 2 μηνών και αφού υποβληθεί υπεύθυνη δήλωση - δεν γίνεται αποδεκτή ετήσια αύξηση άνω του 100% των κατεχόμενων κυψελών - ετήσια αύξηση από 50% έως 100% των κατεχόμενων κυψελών γίνεται αποδεκτή κατόπιν τεκμηρίωσης.

Γίνεται αποδεκτή η σύλληψη έως 5 αφεσμών ανά έτος.

Το μελισσοκομικό βιβλιάριο καταργείται.

Μέχρι την έναρξη ισχύος της ΥΑ για την έκδοση ατομικής μελισσοκομικής ταυτότητας στους μελισσοκόμους χορηγείται βεβαίωση δήλωσης κατεχόμενων κυψελών.

Περισσότερες Πληροφορίες και Υποβολή αιτήσεων δηλώσεων κατεχόμενων κυψελών:

ΔΑΟΚ ΠΕ Κορινθίας (Γ. Παπανδρέου 24 Κόρινθος Τ.Κ 20100) τηλ. 2741363320 Email:

agrotiki@pekorinthias.

gr (κεντρικό) a.zouza@pekorinthias.g





ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
  



ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Του Επαμεινώνδα Κατσούλα, Δημοτικού Συμβούλου Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης«ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ» 

ΠροςΤη Δημοτική Αρχή Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης 

Ξυλόκαστρο 28/6/2021 : Καθυστέρηση έναρξης λειτουργίας Πυροσβεστικού Σταθμού Ξυλοκάστρου και μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών.

Η ίδρυση και λειτουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στο Δήμο μας υπήρξε πάγιο αίτημα των κατοίκων και των Δημοτικών Αρχών, αφού η περιοχή μας έχει πληγεί συχνά από πυρκαγιές στο παρελθόν. Η παρουσία Πυροσβεστικού Σταθμού στο Δήμο μας είναι μεγίστης σημασίας για την προστασία των δασικών και αστικών εκτάσεων από τον ολέθριο κίνδυνο των πυρκαγιών.

Δεδομένων ότι:

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την απόφαση για ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Δήμο μας με έδρα τα Καρυώτικα (ΚΥΑ 28502/10.06.2019, ΦΕΚ 2397/Β/2019) και έως σήμερα δεν έχει αρχίσει η λειτουργία του, Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει στηρίξει τη λειτουργία του και έχει διαθέσει 73 χιλιάδες ευρώ για τη μετασκευή του Δημοτικού Σχολείου Καρυωτικων σε Πυροσβεστικό Κλιμάκιο (Αρ, Απόφασης 277/2019), Διανύουμε τη θερινή περίοδο, κατά την οποία οι κίνδυνοι πυρκαγιών είναι ιδιαίτερα αυξημένοι λόγω των καιρικών συνθηκών, Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ξυλοκάστρου;

β. Γνωρίζει αν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της λειτουργίας του και τη στελέχωσή του;

γ. Με ποια συγκεκριμένα μέτρα σκοπεύει να ενισχύσει τον Σύλλογο Προστασίας του Δάσους «Κυλλήνιος Άδωνις» τα μέλη του οποίου προσφέρουν σπουδαίες εθελοντικές υπηρεσίες στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών των ορεινών δασικών εκτάσεων του Δήμου μας;

δ. Υπάρχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης και άμεσης δράσης για την απευκταία περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στον Πευκιά Ξυλοκάστρου; Έχει προβεί σε δοκιμαστική εφαρμογή του;

ΘΕΜΑ: Παύση λειτουργίας Εθνικής Τράπεζας στο Ξυλόκαστρο.

Δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Korinthos TV.gr της 19/6/21 που βασίζεται σε ανακοίνωση εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας, αναφέρεται σε επερχόμενη παύση λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Ξυλόκαστρο, μεταξύ των 25 που πρόκειται να κλείσουν.

Η απόφαση αυτή της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, που λαμβάνεται στα πλαίσια της πολιτικής συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων της και ελαχιστοποίησης του αριθμού των υπαλλήλων της, θα πλήξει σοβαρά το Ξυλόκαστρο και ολόκληρο το Δήμο μας, επιδεινώνοντας την αποψίλωσή του από υπηρεσίας που συντελείται τα τελευταία χρόνια με άμεσες επιπτώσεις στην οικονομική του ζωή και δραστηριότητα. Επίσης θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους δημότες μας και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και σε όσους δεν έχουν την ευχέρεια και την εξοικείωση στη χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, που θα αναγκαστούν να μετακινούνται σε άλλες πόλεις για να εξυπηρετηθούν.

Η τοπική κοινωνία του Δήμου μας είναι ανάστατη με την εξέλιξη αυτή, δεδομένου μάλιστα ότι η αναστολή λειτουργίας της Εθνικής Τράπεζας στο Ξυλόκαστρο έρχεται σε συνέχεια του κλεισίματος άλλων δύο Τραπεζών στο Δήμο μας.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ώστε να ανακληθεί η απαράδεκτη αυτή απόφαση;

Έχει απευθυνθεί στη Διοίκηση της Τράπεζας και στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων;

Έχει ζητήσει την υποστήριξη των βουλευτών της Κορινθίας και της περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάκληση της απόφασης αυτής;

Ο ερωτών Δημοτικός Σύμβουλος 
Επαμεινώνδας Κατσούλας








ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ







Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

  

Αρ. Πρωτ.: 8772 Ημ/νία : 27/07/21 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ 
Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ 

Η 6η Αυγούστου, ημέρα Τοπικής Θρησκευτικής Εορτής «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος», θα εορταστεί πανηγυρικά στην έδρα του Δήμου.

Ορίζεται τριήμερος γενικός σημαιοστολισμός οικιών και καταστημάτων, από το πρωί της 4ης Αυγούστου μέχρι και το βράδυ της 6ης Αυγούστου και Δημοτική φωταγώγηση οδών, πλατειών, Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων.

Την 50 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:30’ θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου, ημέρα της Εορτής και ώρα 06:45 θα τελεστεί Όρθρος και θεία Λειτουργία. Παρακαλούνται να παραστούν: Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος, οι κ.κ. Βουλευτές Κορινθίας, ο κ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας, οι κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κορινθίας, ο κ. Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινότητας Κιάτου, οι Πρόεδροι, οι εκπρόσωποι και τα μέλη των Κοινοτήτων του Δήμου, οι Αρχές του Νομού και της πόλης, Οργανώσεις, Σωματεία, Σύλλογοι και όλοι οι πολίτες. Οι Εφημέριοι του Ιερού Ναού, παρακαλούνται να ρυθμίσουν τα της ιεροτελεστίας. Το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, παρακαλείται να φροντίσει για την τήρηση της τάξης. Τελετάρχης ένας από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού. Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε για τον πανηγυρικό εορτασμό της τοπικής μας Εορτής.

Κιάτο 

Ο Δήμαρχος 
Σπυρίδων Π. Σταματόπουλος 

Το παρόν επέχει θέση πρόσκλησης Διανομή μέσω ΙΡΙΔΑ’ με UID:60fddd30812c4d2ca63alf0 στις 27/07/21 13:30







Δεν υπάρχουν σχόλια