Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1754

Συνεργασία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην Τρίπολη με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα
  


Σε συστράτευση στον αγώνα της πολιτείας για τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού εναντίον της covid-19 κάλεσε τους αυτοδιοικητικούς οργανισμούς, τα στελέχη και το προσωπικό τους, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας κατά την σύσκεψη που είχε το πρωί σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου, στην Τρίπολη, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στην σύσκεψη τονίστηκε ότι τα στοιχεία που προκύπτουν από την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας δείχνουν ότι υπάρχει ανάγκη να ενταθεί ο εμβολιασμός και μάλιστα στον ταχύτερο δυνατό χρόνο.

Αναφερόμενος ο Π. Νίκας από την πλευρά του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δήλωσε ότι με βάση τα καθημερινά στοιχεία παρατηρείται συνεχής άνοδος του αριθμού κρουσμάτων, με ενδεχόμενη συνέπεια -αν μέσω εμβολιασμών δεν ανακοπεί η πορεία αυτή- να διαγράφονται δυσοίωνες προοπτικές για τον ερχόμενο Αύγουστο, τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

“Ο κόσμος θα πρέπει να προσέχει και -πρωτίστως- να εμβολιαστεί στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στην Περιφέρεια βαίνει αυξανόμενος σε καθημερινή βάση” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ Κατά την συνεργασία του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ.

Πέτσα, συζητήθηκαν και θέματα σχετικά με την βελτίωση της λειτουργικότητας της δημόσιας διοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε αναφορά στο ζήτημα των μόνιμων στελεχών(διευθυντές και τμηματάρχες), στην ευρυθμία όσον αφορά στη λειτουργία των υπηρεσιακού και πειθαρχικού συμβουλίων, αλλά και στην υποστελέχωση των υπηρεσιών λόγω έλλειψης προσωπικού.

Στη σημερινή συνάντηση, τέλος, έγινε συζήτηση και σχετικά με το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών.






Δεύτερη πανελλαδικά σε παραγωγή αιολικής ενέργειας η Περιφέρεια Πελοποννήσου

  


Το 14% της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα παράγεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθιστώντας την δεύτερη πανελλαδικά με δυναμικό που φθάνει τα 619 MW.

Αυτό προκύπτει από την εξαμηνιαία στατιστική της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα, την οποία δημοσιοποίησε η Ελληνική Επιστημονική Ενωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ). Πρώτη πανελλαδικά είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην οποία παράγεται το 41% της αιολικής ενέργειας στη χώρα μας (1775 MW).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΕΤΑΕΝ, η συνολική αιολική ισχύς στην Ελλάδα στο τέλος του πρώτου φετινού εξαμήνου ανήλθε σε 4.374 MW.

Κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, εξ άλλου, συνδέθηκαν στο δίκτυο 97 νέες ανεμογεννήτριες συνολικής αποδιδόμενης ισχύος 260,5 MW που αντιστοιχούν σε επενδύσεις συνολικού ύψος 260 εκατ. ευρώ περίπου. Αυτό αποτελεί αύξηση 6,3% σε σχέση με το τέλος του 2020.

Κατά το τέλος του περασμένου Ιουνίου ήταν υπό κατασκευή πάνω από 550 MW νέων αιολικών πάρκων, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων αναμένεται να συνδεθεί στο δίκτυο μέσα στους επόμενους 18 μήνες.






Πρόσκληση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας

  


Η ανάπτυξη περιφερειακού μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας αποτελεί το αντικείμενο της προϋπολογισμού 500.000 ευρώ πρόσκλησης που δημοσιοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του ΠΕΠ 204 – 2020.

Η δράση, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), αφορά στη σύσταση και λειτουργία του πιο πάνω μηχανισμού ως επιχειρησιακής μονάδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου τρέχοντος έτους.

Στόχος της δράσης είναι η διοικητική και επιστημονική ενδυνάμωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να διαθέτει τη δυνατότητα της συστηματικής και επιστημονικά αξιόπιστης καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης και των τάσεων της αγοράς εργασίας σε δεξιότητες και επαγγέλματα -δηλαδή την αντικειμενική βάση για την αποτελεσματικότητα των πολιτικών απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης.

Συνοπτικά, οι στόχοι της λειτουργίας του περιφερειακού μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας αφορούν στα εξής:

Καταγραφή αναντιστοιχιών προσφοράς και ζήτησης επαγγελμάτων, προσόντων και δεξιοτήτων, Μεσοπρόθεσμη διάγνωση αναντιστοιχιών προσφοράς και ζήτησης επαγγελμάτων, προσόντων και δεξιοτήτων, Συνεισφορά στον ορθολογικό σχεδιασμό πολιτικών και προγραμμάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και ενίσχυσης της καινοτομίας, Συνεισφορά στην ορθολογικό προσανατολισμό του εργατικού δυναμικού στην αγορά εργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσα από την παραγωγή και ανάλυση δεδομένων, Συνεισφορά στον ορθολογικό προσανατολισμό των επιχειρήσεων αναφορικά με την αγορά εργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσα από την παραγωγή και ανάλυση δεδομένων.

Ωφελούμενοι της δράσης θα είναι το σύνολο του εργατικού δυναμικού της Περιφέρειας Πελοποννήσου (απασχολούμενοι, άνεργοι). Η υπηρεσιακή μονάδα που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη αυτών των λειτουργιών είναι το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης και Παιδείας της Διεύθυνσης Δια βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού που υπάγεται στην Γενική Διεύθυνση.

Το πλήρες κείμενο και τα συνοδευτικά αρχεία της πρόσκλησης μπορείτε να τα βρείτε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.eydpelop.gr και www.espa.gr, αλλά και εδώ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΨΘΑΓ7Λ1-Ε5Π





Περιφερειάρχης:

«Οι εθελοντικές οργανώσεις θα λάβουν κάθε βοήθεια σύμφωνα με τις ανάγκες τους και με βάση τα αιτήματα τους»
  


Συνάντηση με εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων της Κορινθίας είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την προηγούμενη εβδομάδα, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο.

Στη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε οι εθελοντικές οργανώσεις θα λάβουν κάθε βοήθεια σύμφωνα με τις ανάγκες τους και με βάση τα αιτήματα τους, ενώ συνέστησε οι εκπρόσωποι τους να απευθύνονται -για θέματα που τους αφορούν- στον περιφερειακό συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή.

Επίσης πρότεινε να γίνει μια συνάντηση των εθελοντικών οργανώσεων της Περιφέρειας για θέματα σχετικά με την Πολιτική Προστασία, ενδεχομένως με τη μορφή ημερίδας. Ανάλογη πρόταση για συνάντηση όλων των περιφερειακών τμημάτων τους διατύπωσε ο Π. Νίκας και προς τους εκπροσώπους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Σαμαρείτες).






Αναστάσιος Γκιολής:

“Μετά από αδιαφορία ετών βάζουμε καθημερινά το λιθαράκι μας, για να κρατάμε τους επισκέπτες στην Κορινθία μας”.
    


Από hmerisia• 

Ο Ισθμός έχει μπει για τα καλά σε τροχιά ανάπτυξης , χάρη στα συνεχή έργα που υλοποιεί εκεί η Περιφέρεια Πελοπονήσου και η Αντιπεριφέρειά μας. Εργασίες αναβάθμισης, αποκατάσταση, σήμανσης και αποκατάστασης λακούβων, ασφαλτοστρώσεις και τώρα ξεκίνησαν και οι εργασίες για κατασκευή Δημοσίων Τουαλετών με πρόσβαση και για Α.Μ.Ε.Α συμπολίτες μας.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και απαραίτητο έργο για μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα που χρειάζεται τη στήριξη της Πολιτείας για να ζήσει αξιοπρεπώς.

Ειδικά όταν απευθύνεται σε επισκέπτες , τουρίστες από ξένα κράτη, αφού σε άλλες χώρες αυτό το έργο θεωρείται δεδομένο. “Μετά από αδιαφορία ετών βάζουμε καθημερινά το λιθαράκι μας,για να κρατάμε τους επισκέπτες στην Κορινθία μας.”, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής που πήγε σήμερα στον Ισθμό και είδε τις εργασίες που ξεκίνησαν.






Αυτοψία του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας σε οδικά έργα στην ορεινή Κορινθίας

  


Τα έργα βελτίωσης και συντήρησης στους επαρχιακούς δρόμους Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά και Ξυλόκαστρο – Ζεμενό, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 2.200.000 ευρώ, επιθεώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Οπως γνωστοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουν έργα ασφαλτόστρωσης στον δρόμο Ξυλόκαστρο – Ζεμενό.





Στο εορτασμό για τα 199 χρόνια από τη Μάχη στα Δερβενάκια παρευρέθηκαν ως εκπρόσωποι της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος»
  

Στο εορτασμό για τα 199 χρόνια από τη Μάχη στα Δερβενάκια παρευρέθηκαν ως εκπρόσωποι της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.Γιώργος Πετρίτσης και η κα. Ντίνα Νικολάκου καθώς και ο κ.Απόστολος Παπαφωτίου.

Στις 26 Ιουλίου 1822, στα στενά των Δερβενακίων οι Έλληνες υπό την ηγεσία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη κατατρόπωσαν τη στρατιά του Δράμαλη, αναδεικνύοντας τη γενναιότητα τους, κρατώντας ζωντανή την Ελληνική Επανάσταση.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τελέστηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονυσίου στο παρεκκλήσι του Αγίου Σώστη.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιο Χρήστου, στο χώρο του ανδριάντα του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης μάχης που συμβολίζει τη γενναιότητα, την αλληλεγγύη και την ενότητα των Ελλήνων.





ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19.7.2021

Θεσμική εκτροπή και μεγάλη προσβολή εκ μέρους του κ.Νίκα προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

  


Ο κ.Νίκας ως οικοδεσπότης(!) απέστειλε την 14.7.2021 πρόσκληση με αριθ. πρωτ.

219763/14.7.2021 και θέμα: «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΚΑΠ) », σε συγκεκριμένους αποδέκτες αποκλείοντας τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης!

Ο κ.Περιφερειάρχης προσκάλεσε τους Βουλευτές όλων των κομμάτων, τους Δημάρχους, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους φορέων, εξαιρώντας από τη διαβούλευση το σύνολο των Περιφερειακών Συμβούλων όλων των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Την προκλητική αυτή στάση του προσπάθησε σήμερα το πρωί να την «καλύψει» με τρόπο ο οποίος κορυφώνει την απαξίωση του προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σήμερα 19.7.2021 και ώρα 8:23 π.μ., η Διευθύντρια - ιδιαιτέρα γραμματέας του απέστειλε ένα πρόχειρο κείμενο της … τελευταίας στιγμής, στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), (με το οποίο τα ενημερώνει ότι μπορούν να παρευρεθούν) επισυνάπτοντας την πρόσκληση που είχε στείλει ο Περιφερειάρχης και στην οποία δεν αναφέρονται ως αποδέκτες οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Για ακόμη μία φορά καταγγέλλουμε δημόσια την προκλητική αντιδημοκρατική και αντιθεσμική συμπεριφορά του κ.Νίκα, ο οποίος θεωρεί ότι η Περιφέρεια είναι ιδιοκτησία του και ότι έχει δικαίωμα να προσκαλεί και να αποκλείει κατά την προσωπική του επιθυμία τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε θεσμικές συναντήσεις όπως η διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια