Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1754

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

 
Με το άνοιγμα ακόμη 500 μέτρων του παραλιακού μετώπου στα Βαρώσια
απάντησε προκλητικά τη Δευτέρα ο Ταγίπ Ερντογαν στις καταδίκες των εξαγγελιών του για «ενσωμάτωση» της κατεχόμενης πόλης στο ψευδοκράτος των Τουρκοκυπρίων, δείχνοντας ότι το σχέδιο για την υφαρπαγή της Αμμοχώστου που ισοδυναμεί με «Αττίλα 3» συνεχίζεται.

Η χρονική στιγμή στην οποία οι εγκάθετοι του Ερντογαν στα Κατεχόμενα -με επικεφαλής τον «πρωθυπουργό του ψευδοκράτους» Σανέρ- προχώρησαν στη συγκεκριμένη κίνηση δείχνει ότι ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να δείξει ότι οι «καταδίκες» από το Συμβούλιο του ΟΗΕ αλλά και ότι τελικά δεηθεί να... πράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επηρεάζουν καθόλου την πορεία που έχει χαράξει όσον αφορά την Κύπρο. Σε ένα «ρεσιτάλ» θράσους ο ψευδο-πρωθυπουργός των Κατεχομένων που πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή δήλωσε: «θα ενεργήσουμε σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ»!

Την ίδια στιγμή λοιπόν που Αθήνα και Λευκωσία παρακολουθούν απαθείς και δεν διακόπτουν κάθε διάλογο απαιτώντας και διακοπή κάθε ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς την Άγκυρα, οι Τούρκοι συνεχίζουν στο μονοπάτι των προκλήσεων, ενώ η ένταση των αντιδράσεων δεν φαίνεται να τους προβληματίζει ιδιαίτερα… και ο Πρωθυπουργός μας;

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λέσβο όπου περιόδευσε, κατηγορώντας τη για «στρατηγική αμηχανίας» στα Ελληνοτουρκικά, λόγω εσωτερικών διαφωνιών. Με συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο νησί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε πως «θα πληρώσουμε έστω μακροπρόθεσμα» τη στρατηγική απραξίας, όπως την αποκάλεσε, υποστηρίζοντας μάλιστα πως κακώς η κυβέρνηση δεν «άρπαξε» το παράθυρο διαλόγου που άνοιξε η Αγκυρα. Ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός τα βλέπει με τον τρόπο του, αφού δεν υπάρχει κοινή εξωτερική πολιτική με Έλληνες πολιτικούς…

 
Μάκης Βορίδης:
Επαναξιολόγηση τον Οκτώβριο για τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους σε αναστολή. «Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν αφορά το σύνολο του πληθυσμού», σημείωσε παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος τόνισε ότι αναμένεται μέχρι τον Οκτώβριο επαναξιολόγηση της κατάστασης για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή σε δημόσιους φορείς όπου έχουν καταστεί υποχρεωτικοί.

 
Σημαντικές αλλαγές
σε ό,τι αφορά την αυστηρότητα που θα επιδεικνύει στο εξής η πολιτεία απέναντι σε ειδεχθείς εγκληματικές πράξεις, μετατροπές επικίνδυνων πράξεων όπως ο εμπρησμός και η πρόκληση πλημμυρών και εκρήξεων σε κακουργήματα, αλλά και η αυστηροποίηση των ποινών έναντι σε παράνομες υιοθεσίες συνθέτουν - μεταξύ άλλων - το πλέγμα των αλλαγών που προωθεί με νομοσχέδιο του το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη μεταρρύθμιση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας Το Σχέδιο Νόμου για την αναθεώρηση διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας παρουσίασε τη Δευτέρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

 
Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»,
δήλωσε σε συνέντευξη στο ΕΘΝΟΣ της Δευτέρας, ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας , εξασφαλίζει στη χώρα τη μεγαλύτερη ως ποσοστό του Α.Ε.Π. ενίσχυση στην Ευρώπη (20% του Α.Ε.Π. με τις αμέσως επόμενες χώρες να είναι κάτω του 15%), και έχει τη μεγαλύτερη επίπτωση στο Α.Ε.Π. και στην απασχόληση σε σχέση με οποιοδήποτε σχέδιο άλλης χώρας - μέλους. Εγκρίθηκαν τα τεχνικά δελτία και ξεκινούν τα 12 πρώτα έργα του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0» συνολικού προϋπολογισμού 1,42 δις ευρώ. Πιο συγκεκριμένες είναι οι υποδομές εκσυγχρονισμού του Δημοσίου και ψηφιοποίηση αρχείων, η ενίσχυση συστημάτων για την ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών, η βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος , το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα, το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 και η αποκατάσταση και ανάδειξη των μνημείων της Ακρόπολης Αθηνών.

ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά: Εμπαιγμός τα 13 ευρώ το μήνα αύξηση του κατώτατου μισθού «Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την ΝΔ. Συνεχίζει να προωθεί το βαθιά συντηρητικό εργασιακό της «όραμα» για την φθηνή και απαξιωμένη εργασία, με τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και συμβάσεις» υπογραμμίζει το ΚΙΝΑΛ. Εμπαιγμό των εργαζομένων χαρακτηρίζει το ΚΙΝΑΛ τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το 2% αύξηση του κατώτατου μισθού. Τονίζει ότι η ακρίβεια που πλήττει τα εισοδήματα δεν είναι καθόλου συμβολική όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ επισημαίνει ότι η ΓΣΕΕ πρότεινε την άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. «Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την ΝΔ. Συνεχίζει να προωθεί το βαθιά συντηρητικό εργασιακό της «όραμα» για την φθηνή και απαξιωμένη εργασία, με τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και συμβάσεις»

Με αφορμή την κρίση στη Λιβύη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητά να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου και πρωτίστως μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για ένα εθνικό σχέδιο δράσης για τα εθνικά μας συμφέροντα. Μιλώντας στο CNN Greece, ο κ. Παπαδημούλης λέει ότι το αποτέλεσμα του Βερολίνου δεν θα πρέπει να μας παραμυθιάζει και ότι θα πρέπει να δουλέψουμε ενωμένοι για να αλλάξει το γεγονός της υποβάθμισης της χώρας μας, όπως φάνηκε από την απουσία της στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

 
Στην εκτίμηση
ότι χωρίς διαγραφή μεγάλου μέρους του ιδιωτικού χρέους δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη για τον ιδιωτικό τομέα, προβαίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό με θέμα: «Η εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους αποκλείει την ανάκαμψη». Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 επιμένει στη λύση κουρέματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας έναντι των μέτρων επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής τους.

 
Διαβάζω στο λογαριασμό του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στο facebook: «Παναγιώτης Ε. Νίκας
23 Ιουλίου στις 9:12 π.μ. • Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ξεκίνησε, με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να «επισκέπτεται» κι άλλες πόλεις της Πελοποννήσου! Η αρχή έγινε με τη Σπάρτη και το Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο! 19 ακροβάτες επί σκηνής αψήφισαν τη βαρύτητα και βασιζόμενοι στην αλληλεγγύη και τη συλλογική νοημοσύνη παρουσίασαν ένα συναρπαστικό θέαμα, που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό της Σπάρτης! ..».
Και στην Κόρινθο κύριε Νίκα. Και στην Κόρινθο…

 
Η Δημοτική Αρχή Κορινθίων
από της αναλήψεως καθηκόντων από τον Δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο, έδειχνε πως κάτι καλό θα προέλθει με την αλλαγή σκυτάλης μεταξύ του παλιού και του νέου.
Ο προκάτοχος Δήμαρχος ό,τι είχε να δώσει στην έννοια πρόοδο και ανάπτυξη το είχε δώσει, Έκανε αποδοτικές προσπάθειες με τον τρόπο του. Ο Βασίλης Νανόπουλος μπήκε έτοιμος να παρουσιάσει έργο πρωτόγνωρο και τούτο φαίνεται ημέρα παρ΄ ημέρα σε όλους τους τομείς. Σέρνει μαζί του από νεαρός ιδεολόγος της κεντροδεξιάς το πάθος της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και τα κοινά του τόπου. Έχει το δικό του «Όραμα». ..

Η Δημοτική Αρχή Σικυωνίων πριν από ένα περίπου χρόνο είχε κάνει κοιλιά, μου είπε φίλος από το Κιάτο, που ασχολείται με τα κοινά της περιοχής και συνέχισε. Μέχρι τότε είχαμε πέσει όλοι επάνω στο Δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλο και ζητάγαμε την κεφαλή του σαν του Ιωάννη του Πρόδρομου. Ω του θαύματος όμως, ο Δήμαρχος, αν και αντίθετος με την παρούσα Κυβερνητική κατάσταση, κατάφερε να τους έχει όλους κοντά του, αφού διαγκωνίζονται όλοι να τον βοηθήσουν χρηματοδοτώντας έργα, που δεν μπορούσε καν να το φανταστεί και ο ίδιος.

Γράφει ο Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος σε ανάρτησή του στο facebook: «Μια συγκλονιστική ιδέα της ομάδας του ZIRIA F E S T I V A L και κυρίως του Γιώργου Γκουρβέλου και του Κώστα Αρβανιτάκη. Η ιδέα αυτή ενθουσίασε και παρακίνησε τον Μιχαήλ Μαρμαρινό να την μετουσιώσει σε μια πρωτοποριακή παράσταση και τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ο οποίος συνειδητοποιώντας την σημασία της κατάφερε να συγκεντρώσει τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους από ιδιώτες χορηγούς, την ΕΡΤ και την Πειριφέρεια Πελοποννήσου ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα./

Αγαπητοί Αναγνώστες συνδρομητές της Φωνής της Κορινθίας, εύχομαι να είστε όλοι καλά και καλημέρα σας. Αναφέρομαι στην καλημέρα γιατί αυτή την ώρα που γράφω αυτή τη σελίδα είναι 03,15΄ακριβώς χαράματα πρωϊνό της Δευτέρας προς Τρίτη. Δεν σας το κρύβω πως αισθάνομαι άσχημα και εκφράζω τα παράπονά μου για μερικούς από εσάς, Ενώ πηγαίνετε τακτικά στην Τράπεζα για δοσοληψίες, ενώ έχετε στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας οδηγίες για την αποστολή της ετήσιας συνδρομής, αμελείτε να κάνετε το χρέος σας με τη μεταφορά 25 μόλις ευρώ το χρόνο. Ευχαριστώ τους συνεπείς και πάλι καλημέρα Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 
Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ:
Η Τουρκία παρανομεί και διατηρεί το casus belli στο Αιγαίο. Η Ελλάδα υπογραμμίζει ότι οι μονομερείς αιτιάσεις της Τουρκίας σχετικά με το καθεστώς στρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και η σύνδεση του καθεστώτος αυτού με την ελληνική κυριαρχία, είναι παντελώς αβάσιμες, αστήρικτες, καθώς και νομικά και ιστορικά λανθασμένες. Με επιστολή που απέστειλε η Ελληνίδα Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ προς τον Γενικό Γραμματέα του εν λόγω Οργανισμού την Τρίτη, η Ελλάδα υπογραμμίζει ότι οι μονομερείς αιτιάσεις της Τουρκίας σχετικά με το καθεστώς στρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και η σύνδεση του καθεστώτος αυτού με την ελληνική κυριαρχία, είναι παντελώς αβάσιμες, αστήρικτες, καθώς και νομικά και ιστορικά λανθασμένες. Επιπλέον τονίζεται ότι το σύνολο της επιχειρηματολογίας που περιέχεται σε σχετική επιστολή του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου, που είχε σταλεί στη Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ πριν από μερικές ημέρες, επίσης απορρίπτεται, καθώς νομικά και πραγματικά είναι αβάσιμη, είναι επίσης αυθαίρετη και έγινε κακή τη πίστη. Περαιτέρω με την επιστολή αυτή, αποδομείται η τουρκική επιχειρηματολογία, και παράλληλα υπογραμμίζεται αναλυτικά η τουρκική παράνομη και προκλητική συμπεριφορά στην ευρύτερη περιοχή, αρχής γενομένης από το casus belli.

Κυριάκος Μητσοτάκης: « Επιβεβλημένη απόφαση η ελάχιστη βάση εισαγωγής παρά το πολιτικό κόστος «Η απόφασή μας να επιβάλλουμε την ΕΒΕ δεν είναι μια δημοφιλής απόφαση. Είναι δύσκολη και δυσάρεστη απόφαση που έχει πολιτικό κόστος. Ταράζει τα νερά της εκπαίδευσης γιατί έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα παιδιά που μπαίνουν στις σχολές αλλά είναι μια απόφαση επιβεβλημένη γιατί αποτέλεσαν μέρος του προεκλογικού μας προγράμματος όσα κάνουμε στην εκπαίδευση» υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης στη δευτερολογία του… Αρκεί να ληφθεί υπόψη η ανάγκη ανασύστασης Ιδιωτικών και Τεχνικών Σχολών, ώστε να απορροφηθούν τα παιδιά και να πάρουν στα χέρια τους τις τέχνες που λυμαίνονται σήμερα οι ξενόφερτοι

 
Κρίσιμες διαγράφονται
οι επόμενες 4 εβδομάδες για τον ελληνικό τουρισμό, όπως επεσήμανε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σε παρέμβαση του στο πρώτο πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι η εφετινή χρονιά θα είναι επιτυχημένη και σε οικονομικούς όρους. Η μεγάλη αγωνία για το υπουργείο Τουρισμού είναι η εξέλιξη της πανδημίας εντός και εκτός συνόρων. Ήδη η Γερμανία, ανάφερε ο υπουργός, τοποθέτησε την Ισπανία στο κόκκινο και επιβάλει καραντίνα σε όσους θα επιστρέφουν από εκεί. «Οι τουριστικές ροές αυτή τη στιγμή εξελίσσονται ικανοποιητικά»…

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας , στην σημερινή του ομιλία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την Παιδεία ανέφερε ότι αντί η κυβέρνηση να ενδιαφέρεται για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια από τον Σεπτέμβριο, την «έπιασε πρεμούρα για το πώς θα υποβαθμίσει και θα εμπορευματοποιήσει παραπέρα την Παιδεία και πώς θα βάλει νέους ταξικούς φραγμούς». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση προωθεί με το νομοσχέδιο «την πραγματική κατάληψη του δημόσιου σχολείου από τον κάθε τυχάρπαστο ιδιώτη, από τον κάθε επιχειρηματία- χορηγό, από τις αμφιλεγόμενες ΜΚΟ».

Όλα τα Αθηναϊκά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας δημοσιεύουν καθημερινά μεγάλο αριθμό ειδήσεων, ακόμη αι ανούσιων, που αφορούν τα πέντε από τα έξι κόμματα της Ελληνικής Βουλής.
Το μόνο όμμα που εξαιρείται είναι η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου. Αυτό συνέβαινε και συμβαίνει και σήμερα. Δεν είμαι βέβαιος για τα αίτια αυτής της πράξης, αλλά κάνω τις σκέψεις. Ποίους ενοχλεί με τις αλήθειες που πρεσβεύει και κηρύττει από τα επαρχιακά ΜΜΕ; Προς τι αυτή η άνιση μεταχείριση της δημοσιογραφίας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για ελεύθερη διακίνηση ιδεών; Γιατί αυτός ο διαχωρισμός;

Με ρωτάνε αρκετοί φίλοι , τι γίνεται με τη Μαριλένα Σούκουλη, τώρα που δεν είναι Βουλευτής και η πάγια απάντησή μου είναι:
H Μαριλένα είναι δίπλα στους πολίτες της Κορινθίας. Συνεχίζει να στέκεται δίπλα στους πολίτες της Κορινθίας. Πληροφορήθηκα ότι, Βραχάτι, Πίσια, Περαχώρα, Αγγελόκαστρο, Κάτω Άσσος, Δερβενάκια, Λουτρά Ωραίας Ελένης είναι μερικά από τα μέρη που επισκέφθηκε πρόσφατα η αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το ενδιαφέρον για την Κορινθία και τους πολίτες της δεν προϋποθέτει μόνο την κατοχή θεσμικών θέσεων, αλλά πρέπει να αποτελεί στάση ζωής. Η Μαριλένα έχει δώσει δείγματα εθελοντικής προσφοράς προς τους συμπολίτες μας Κορίνθιους. Μπράβο της λοιπόν γιατί και το μέλλον της ανήκει!..

Συζητήθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή, η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε κατατεθεί από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιο Ψυχογιό, προς τον Υπουργό Οικονομικών για τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει το συνεχιζόμενο κλείσιμο της Διώρυγας της Κορίνθου, λόγω κατολισθήσεων. Ο βουλευτής τόνισε πως ακριβώς μετά από 128 χρόνια λειτουργίας η Διώρυγα Κορίνθου παραμένει κλειστή δημιουργώντας μια δύσκολη και ντροπιαστική κατάσταση για το Νομό και τη Χώρα μας. Αναφέρθηκε, στις κατά καιρούς καταπτώσεις πρανών οι οποίες αποκαταστάθηκαν άμεσα με ιδία μέσα της Εταιρείας, όπως αυτή του 2018.

Αεικίνητος έχει γίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Αρμόδιος για την Κορινθία, Τάσος Γκιολής. Αποτελεί παραδοξότητα το γεγονός ότι τα καταφέρνει να είναι πανταχού παρών. Τον βλέπεις μέσα στην εβδομάδα να παρίσταται σε σωρεία εκδηλώσεων, θρησκευτικές, πολιτιστικές, εργασιακές συναντήσεις, συσκέψεις με Περιφέρεια και Δήμους, χωρίς να γίνεται αισθητή η απουσία από το γραφείο του, αφού καλύπτει το κενό με συγκεκριμένα ωράριο και ραντεβού. Στο διάβα της δημοσιογραφικής μου ενασχόλησης δεν έχω συναντήσει άλλον Νομάρχη με αυτή την έντονη Αυτοδιοικητική δραστηριότητα.
Προχώρα Τάσο, όπως ενεργείς αρέσεις στους συμπολίτες μας. Είσαι σε καλό δρόμο!...

Οι Δήμοι Κορίνθου και Λουτρακίου τα παλαιότερα χρόνια βρίσκονταν μεταξύ τους εκ διαμέτρου αντίθετοι. Μέχρι που ο Δήμος Λουτρακίου ζήτησε μετά τη μεταπολίτευση να διακοπεί η υδροδότηση της Κορίνθου από τις πηγές Λουτρακίου και το πέτυχε με αστείες δικαιολογίες. Εξαίρεση έγινε με τη συνεργασία των δύο δήμων επί δημαρχίας Ν. Κουϊνη – Ι. Γιωτάκη και συνέχεια Π. Παύλου, που συνέπραξαν για το έργο Βιολογικού Καθαρισμού λυμάτων στη θέση παλαιά γέφυρα Ισθμού. Ο Σημερινός Δήμαρχος της Λουτρόπολης Γεώργιος Γκιώνης σπάει το κακό παρελθόν και συνέπραξε με τους δημάρχους Νανόπουλο και Παπακυριάκο, στη Σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού με την επωνυμία «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε.» για τους Δήμους Κορινθίων, Βέλου Βόχας και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων… Μπράβο!...

Θερμά συγχαρητήρια, στους νέους που πέτυχαν με τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις την είσοδό τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας. Ο αγώνας και οι προσπάθειές σας όλη αυτή την δύσκολη περίοδο, επιβραβεύονται και αναγνωρίζονται. Συγχαρητήρια επίσης στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που έδωσαν τον δικό τους αγώνα με επιμονή και αγάπη και στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειες των παιδιών, συμβάλλοντας στην επιτυχία των στόχων τους. Τα παιδιά που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή, να συνεχίσουν με αισιοδοξία και τους διαβεβαιώνω πως η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ. Είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για να δικαιωθούν και όσοι τις αξιοποιήσουν στο τέλος θα επιβραβευτούν.
Καλή συνέχεια σε όλους με τις θερμότερες ευχές μου για καλές σπουδές. Να είστε υγιείς και τυχεροί στη ζωή σας. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Θ. ΦΡΟΥΣΙΟΣ…

Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, παραχώρησε στον υπογράφοντα βαρυσήμαντη Συνέντευξη τύπου για την εφημερίδα του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Βραχατίου, στον οποίο τυγχάνω απερχόμενος Πρόεδρος μετά δύο θητείες και Φωνή της Κορινθίας. Στην δεύτερη εφημερίδα η συνέντευξη θα δημοσιευθεί στο επόμενο φύλλο. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί μέσα από αυτή τη συνέντευξη δίνεται η εικόνα του Δήμου για το Βραχάτι την επόμενη ημέρα από την υπαγωγή στον πλήρη έλεγχο του κράτους λόγω μεγάλου χρέους του Καλλικρατικού Δήμου, προερχόμενου κυρίως από τον πρώην Δήμο Βέλου…

 
Οργισμένη ήταν η αντίδραση
από τον γιο του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στο σεξιστικό tweet της πρωταγ ω ν ί σ τ ρ ι ας των σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχους του κόμματος, Άννας Ελεφάντη, η οποία επιτέθηκε με αήθη τρόπο στην Μαρία Σάκκαρη. Ο γιος του πρωθυπουργού, ο οποίος βρίσκεται σε σχέση με την ελληνίδα τενίστρια, με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει πως «είναι αδιανόητο να γίνεται μέρος μίας τόσο φτηνής πολιτικής κριτικής μία πρωταθλήτρια η οποία με κόπο και θυσίες έχει καταφέρει τόσα πολλά». Παράλληλα, απαντώντας προσωπικά στην Ελεφάντη, αλλά και στους «υπόλοιπους σχολιαστές» εξηγεί πως έχει αποδεχτεί πλέον το να συμπεριλαμβάνεται «στη ρητορική μίσους και στη χυδαία επιχειρηματολογία» ωστόσο ζητά να σεβαστούν τη Μαρία Σάκκαρη «η οποία δεν φταίει σε τίποτα απολύτως, δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα, και έχει δεχθεί σεξιστική και χυδαία επίθεση σε μια περίοδο μάλιστα όπου αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα όρια έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Ας τραβήξουμε όμως εδώ μία γραμμή», καταλήγει… Μπράβο λεβέντη μου!...

Δεν υπάρχουν σχόλια