Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1754

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
  

Εγκρίθηκε μετά από παρεμβάσεις επί παρεμβάσεων και πιέσεις εντός κι εκτός Βουλής η παράταση του Γ’ κύκλου του προγράμματος ΟΑΕΔ, που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για πάνω από 1600 εργαζόμενους στις δομές φιλοξενίας προσφύγων. Μια σημαντική εξέλιξη - που ήταν η ελάχιστη υποχρέωση του Υπουργείου - για να μη χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζομένοι που προσφέρουν όλο αυτό το διάστημα τις υπηρεσίες τους, αλλά και για την κάλυψη κρίσιμων αναγκών και την ομαλή λειτουργία των δομών, όπου φιλοξενούνται χιλιάδες άνθρωποι ανά την Ελλάδα

Γ. Ψυχογιός: Η απάντηση του Υπουργού αυξάνει περισσότερο τον αβεβαιότητα για την επαναλειτουργία της Διώρυγας.

  


Συζητήθηκε στη Βουλή, η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε κατατεθεί από τον κ. Γ. Ψυχογιό, βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προς τον Υπουργό Οικονομικών για τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει το συνεχιζόμενο κλείσιμο της Διώρυγας της Κορίνθου.

Ο βουλευτής τόνισε πως ακριβώς μετά από 128 χρόνια λειτουργίας η Διώρυγα Κορίνθου παραμένει κλειστή δημιουργώντας μια δύσκολη και ντροπιαστική κατάσταση για το Νομό και τη Χώρα μας.

Αναφέρθηκε, στις κατά καιρούς καταπτώσεις πρανών οι οποίες αποκαταστάθηκαν άμεσα με ιδία μέσα της Εταιρείας, όπως αυτή του 2018. Η Διώρυγα παραμένει κλειστή, χωρίς χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας, με συνέπεια την τραγική στέρηση εσόδων για το Δημόσιο, την ολοένα και μεγαλύτερη ανασφάλεια των εργαζομένων και την παρεμπόδιση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας αλλά και χιλιάδων τουριστικών σκαφών που περνούσαν κάθε χρόνο από το Κανάλι. Υπενθύμισε πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα έσοδα της Εταιρείας αυξήθηκαν σημαντικά, υλοποιήθηκαν αιτήματα των εργαζομένων και αναβαθμίστηκαν τα μέσα.

Για τους λόγους αυτούς ερωτήθηκε ο Υφυπουργός για ποιο λόγο δεν γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για το άνοιγμα του Καναλιού, ποιο είναι το τελικό χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία της διώρυγας, γιατί δεν αξιοποιούνται τα πλωτά μέσα της Εταιρείας για να γίνει αποκατάσταση των ζημιών, ποια είναι η απώλεια των εσόδων μέχρι σήμερα και αν έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέσα για την απρόσκοπτη μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Στη δευτερολογία του ο βουλευτής σημείωσε πως ο Υφυπουργός με την απάντησή του, που ήταν γενικόλογη και αόριστη με μόνη αναφορά στο έργο συνολικής αποκατάστασης από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων ύψους 9 εκ. ευρώ, δεν καλύπτει την τεράστια αγωνία που υφίσταται αυτή τη στιγμή για την ίδια την Εταιρεία, τους εργαζόμενους, την τοπική κοινωνία και τη ναυσιπλοΐα. Ζήτησε δε από τον Υφυπουργό να αναφέρει ποια είναι το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την άμεση επαναλειτουργία της Διώρυγας καθώς το Δημόσιο χάνει εκατομμύρια Ευρώ κάθε μήνα και ζήτησε ξεκάθαρη δέσμευση για την μισθοδοσία των εργαζομένων, υπενθυμίζοντας και την χαρακτηριστική άγνοια του κ. Μητσοτάκη ότι η Διώρυγα ήταν κλειστή όταν την επισκέφθηκε.

Κλείνοντας, ο κ. Ψυχογιός έθεσε το ζήτημα του συνολικού σχεδίου της κυβέρνησης για την ΑΕΔΙΚ μιας και προσφιλής τακτική της ΝΔ είναι η απαξίωση και η εκποίηση ακόμα και κερδοφόρων δημόσιων οργανισμών «…Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σας σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ΑΕΔΙΚ και των περιουσιακών της στοιχείων;» ρώτησε ο κ. Ψυχογιός, επισημαίνοντας ότι το συνεχιζόμενο κλείσιμό της οδηγεί στην απαξίωση, την δυσφήμιση και την επιδείνωση της κατάστασης για τη Διώρυγα, τους εργαζόμενους και τα τεχνικά μέσα της.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συζήτηση αναλυτικά στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/ watch?v=Gw0uExZEfyUΓ. Ψυχογιός: Να στηριχθούν άμεσα οι Κοινωνικές Υπηρεσίες και δομές στους Αγίους Θεοδώρους.
  
  


Την Πέμπτη 22 Ιουλίου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας Γ. Ψυχογιός, επισκέφτηκε τη πόλη των Αγίων Θεοδώρων. Πρώτος σταθμός το κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ, όπου συναντήθηκε με το ελάχιστο προσωπικό και εκτέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης της Υπηρεσίας. Δύο άτομα εκ των οποίων η μία ενοικιαζόμενη και ο Δ/ντής του καταστήματος, συνολικά 3 εργαζόμενοι, για την κάλυψη μιας τεράστιας περιοχής που ο πληθυσμός της πολλαπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες και με δεκάδες υπηρεσίες πέραν των ταχυδρομικών, όπως π.χ. τραπεζικές, εργόσημα, ενέργεια κλπ., να πρέπει να διεκπεραιωθούν.

Στη συνέχεια ο βουλευτής επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και συνομίλησε με την Διοικήτρια και το αστυνομικό προσωπικό, διαπιστώνοντας και εκεί την υποστελέχωση και αποδυνάμωση του Τμήματος, με περίπου 10 άτομα δύναμη για να ανταποκριθεί στα πολυάριθμα καθήκοντά του, συμπεριλαμβανομένων και των υγειονομικών μέτρων.

Για τα παραπάνω ζητήματα, αλλά και τα υπόλοιπα που αφορούν στις αποζημιώσεις για τον «Γηρυόνη», την πλήρη λειτουργία του περιφερειακού ιατρείου και τα ανοιχτά μέτωπα με το κτηματολόγιο που έχουν ήδη αναδειχτεί, θα γίνουν επιπλέον παρεμβάσεις εντός κι εκτός Βουλής, προκειμένου οι δημόσιες κοινωνικές δομές που με ευθύνη της κυβέρνησης καταρρέουν στους Αγ. Θεοδώρους να λειτουργήσουν επαρκώς προς όφελος των πολιτών.

Τέλος, ο κ. Ψυχογιός έκλεισε την επίσκεψη του στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή, όπου συνομίλησε με τον πρόεδρο κ. Σίμο Σοφό, ενημερώθηκε για τις δράσεις του παραρτήματος Αγίων Θεοδώρων και παρακολούθησε την έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας που φιλοξενούνταν εκεί καθώς και την μουσική εκδήλωση από τον Σύλλογο Κρητών. Τόνισε ότι για τον ίδιο αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο ρόλος του Ερυθρού Σταυρού είναι σημαντικός και στέλνει το μήνυμα ότι η αλληλεγγύη πρέπει να υπάρχει για όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις και εκπτώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια