Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1751



ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Ο Δήμος Κορινθίων στην Blue Flag Mediterranean week
  

Δράση καθαρισμού σε Άσσο και Λέχαιο την Κυριακή στις 11:00 πμ Για πέμπτη χρονιά φέτος, οι χώρες της Μεσογείου που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» διοργανώνουν την δράση Blue Flag Mediterranean week.

Η φετινή εβδομάδα δράσης Blue Flag Mediterranean week ξεκίνησε την 5η Ιουλίου και ολοκληρώνεται την 11η Ιουλίου 2021 με συμμετοχή 10 χωρών. Συμμετέχουν η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ισπανία, το Ισραήλ, η Κύπρος, η Μάλτα, το Μαυροβούνιο, η Πορτογαλία, η Σλοβενία και η Τουρκία.

«Όλοι μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα» κι αυτό είναι και το μήνυμα της δράσης Caring for the sea that unites us!

Λόγω της συμμετοχής του Δήμου Κορινθίων στο πρόγραμμα « Γαλάζια Σημαία « και τη βράβευση της Παραλίας Καλάμια, ο δήμος θα προβεί σε καθαρισμό των ακτών Άσσου -Λεχαίου με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των συμμετεχόντων για την προστασία του παράκτιου περιβάλλοντος.

Η δραστηριότητα θα λάβει χώρα την Κυριακή 11 Ιουλίου και ώρα 11 :00 π.μ.

Σημείο συνάντησης είναι για το Λέχαιο το El Museo και για τον Άσσο το Τα απορρίμματα που θα συλλεχθούν θα μεταφερθούν σε μέρος όπου θα πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός τους σε διάφορες κατηγορίες.

Συγχρόνως θα ενημερωθούν οι παρόντες για την σημασία των οικοσυστημάτων, την σημασία της ανακύκλωση και τον χρόνο αποσύνθεσης των απορριμμάτων.

Λόγω των ειδικών συνθηκών, που εξακολουθούν να ισχύουν και φέτος, οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!

Οι διαχειριστές της ακτής της «Γαλάζιας Σημαίας» 
Βασίλης Νανόπουλος 
Δήμητρα Δανιήλ





Παραδόθηκε για χρήση στους μικρούς κολυμβητές η μικρή πισίνα του Κολυμβητηρίου Κορίνθου

  

Παραδόθηκε σήμερα για χρήση η μικρή πισίνα του Κολυμβητηρίου Κορινθίων.

Η πισίνα ήταν εκτός λειτουργίας 5 χρόνια και οι μικροί κολυμβητές για να μάθουν κολύμπι πήγαιναν σε άλλα γειτονικά κολυμβητήρια.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού οι μικροί φίλοι – κολυμβητές έχουν έναν επιπλέον χώρο για να αθλούνται και να διασκεδάζουν με απόλυτη ασφάλεια!

korinthosnews | 08-072021




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  
Ο Δήμος Κορινθίων στα πλαίσια της στήριξης του έργου των σωματείων που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά του όρια και με γνώμονα την ισότητα και την δικαιοσύνη στην απόδοση και κατανομή των κονδυλίων, Καλεί Όλα τα σωματεία και τους φορείς που πληρούν τις προϋποθέσεις για την επιχορήγηση τους από την Τ.Α να καταθέσουν στο πρωτόκολλο του δήμου αίτηση με το ποσό επιχορήγησης που ζητούν έως και την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021.

Οι αιτήσεις, εξαιτίας των συνθηκών πανδημίας, αποστέλλονται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση protokollo@korinthos.gr




ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ



Αξιοποιεί τη ροή του δικτύου ύδρευσης για να παράγει ενέργεια – Πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη Σπύρος Σταματόπουλος: «Αξιοποιούμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του λειτουργικού κόστους»

  

Σε μια κίνηση με πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη προέβη η ΔΕΥΑ Σικυωνίων με την εξασφάλιση άδειας παραγωγού, για μικρό υδροηλεκτρικό έργο, ώστε να αξιοποιηθεί η ενέργεια που γεννάται από τη ροή του νερού από υψηλότερο προς χαμηλότερο υψόμετρο.

Η άδεια η οποία χορηγήθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) θα αξιοποιηθεί για την εγκατάσταση μικρών υδροηλεκτρικών γεννητριών κατά μήκος του δικτύου μεταφοράς του νερού από τη δεξαμενή της Χούνης στην δεξαμενή κεφαλής ΤραγάναςΜουλκίου-Αρκούδας-Πασίου.

Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι η πρόταση της ΔΕΥΑ Σικυωνίων ήταν περιβαλλοντικά και οικονομοτεχνικά άρτια και γι’ αυτό εξασφάλισε την αδειοδότηση του έργου σε μια Περιφέρεια, όπως αυτή της Πελοποννήσου, που υπάρχει κορεσμός σε υδροηλεκτρικά έργα.

Τι περιλαμβάνει το έργο Οι γεννήτριες θα εγκατασταθούν στις θέσεις που έχουν κατασκευαστεί τα πιεζοθραυστικά, τα οποία ρυθμίζουν την πίεση του δικτύου, μειώνοντάς την σε ασφαλή όρια. Είναι μικρές σε όγκο, δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και αξιοποιούν πλήρως την παραγόμενη ενέργεια από τη ροή του νερού από υψηλότερο σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Με τη λειτουργία του μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού, η ΔΕΥΑ Σικυωνίων θα εξασφαλίσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία εν πολλοίς θα αντισταθμίσει τα έξοδα της επιχείρησης για την κατανάλωση ενέργειας στα αντλιοστάσια.

Τα πολλαπλά οφέλη Η αντιστάθμιση και κατ’ επέκτασιν μείωση των εξόδων της επιχείρησης, αποτελεί τον πρώτο κρίκο μιας αλυσίδας που οδηγεί αναπόδραστα σε περαιτέρω μειώσεις των τελών ύδρευσης, αποδίδοντας το οικονομικό όφελος στους δημότες.

Από την άλλη, η ροή του νερού, εκτός από να υδροδοτεί την παραλιακή ζώνη του δήμου Σικυωνίων, θα παράγει και την ενέργεια που απαιτείται για αυτό το έργο, δημιουργώντας ένα αειφορικό σύστημα ορθολογικής διαχείρισης των υδάτων και του περιβάλλοντος. Η ΔΕΥΑ Σικυωνίων με αυτή την επένδυση δείχνει το δρόμο, για την πράσινη μετάβαση και σε επίπεδο τοπικό και αυτοδιοικητικό, υιοθετώντας πρακτικές πράσινης οικονομίας βασισμένες στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων και πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, Σπύρος Σταματόπουλος, δήλωσε απολύτως ικανοποιημένος για την εξασφάλιση της αδειοδότησης που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην οικονομική και περιβαλλοντική διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής. Ο δήμαρχος τόνισε ότι η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και την μείωση του λειτουργικού κόστους, αποτελεί ένα ζητούμενο για την τοπική αυτοδιοίκηση κατά τη μετάβαση στη νέα εποχή της πράσινης οικονομίας, της αειφορικής διαχείρισης και της ισόρροπης – περιβαλλοντικά – ανάπτυξης. Ο δήμος Σικυωνίων, υπογράμμισε, έχει στρέψει ήδη το ενδιαφέρον και τις δράσεις τους προς αυτή την κατεύθυνση και το υδροηλεκτρικό έργο εντάσσεται σ’ αυτήν τη στοχοποίηση.





ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ





Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου πάει θερινό σινεμά!
  

Αυτό το καλοκαίρι το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου επισκέπτεται το Ξυλόκαστρο ( στις 21,22και 23 Ιουλίου)και το Δερβένι (στις 6 και 7 Ιουλίου). Ένας από τους στόχους του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, είναι να παρέχει στις τοπικές κοινωνίες της Πελοποννήσου πρόσβαση σε ευρωπαϊκά και διεθνή ντοκιμαντέρ και να συμβάλλει στην κινηματογραφική εκπαίδευση. Τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το μεγάλο αφιέρωμα του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, έχει την θεματική «Διεκδικώντας την ελευθερία».

Οι ταινίες του, αφηγούνται ιστορίες γηγενών επαναστάσεων για την φύση, τον άνθρωπο και τον πολιτισμό. Ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί ποτέ, ιστορίες ηρωισμού, ισότητας και ανισότητας, αξιοπρέπειας και καταπάτησης ελευθεριών, συρράξεων, εξεγέρσεων, χαμένων ζωών. Όλα για την ατομική ελευθερία. Ταινίες που γιορτάζουν την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος και την ανθεκτικότητα μπροστά σε μια αδικία.



Διαδικασία ραντεβού και υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πολιτών απο τον ΟΠΕΚΑ
  


Με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών, ο ΟΠΕΚΑ έχει αναπτύξει μία σειρά από υπηρεσίες που διευκολύνουν την ενημέρωση των πολιτών και επικοινωνία τους με τον Οργανισμό.

Οι δυνατότητες εξυπηρέτησης για τους πολίτες είναι οι ακόλουθες:

Α) Ο πολίτης εξυπηρετείται με φυσική παρουσία στις Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ μόνον κατόπιν ραντεβού. Τα ραντεβού μπορούν να προγραμματιστούν καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού, τηλ. 210 6241888 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας.

Β) Ο πολίτης ανά πάσα στιγμή μπορεί να αναζητήσει και να βρει όλες τις πληροφορίες που αφορούν στη χορήγηση επιδομάτων, αλλά και όλων των δικαιωμάτων που έχει στη διάθεσή του σε περίπτωση απόρριψης της αίτησής του, στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.opeka.gr, στο www.gov.gr, έχοντας παράλληλα και τη δυνατότητα συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.

Γ) Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με τα επιδόματα ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί με το πανελλήνιας εμβέλειας τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού, στο τηλ. 210 6241888, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Δ) Ο πολίτης μπορεί να ελέγχει την ορθότητα των στοιχείων του και να παρακολουθεί την πορεία της αίτησής του, για τα επιδόματα για τα οποία έχει υποβάλλει αίτηση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ε) Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης αδυνατεί να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο ή δεν έχει πρόσβαση σε αυτό μπορεί να απευθύνεται στα Κέντρα Κοινότητας του Δήμου στον οποίον κατοικεί. Στα Κέντρα Κοινότητας μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες για τα εξής επιδόματα: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Επίδομα Στέγασης, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής, Αναπηρικά Προνοιακά Επιδόματα και Επίδομα Γέννησης. Στα ίδια Κέντρα Κοινότητας μπορεί να υποβάλλει το σύνολο των δικαιολογητικών που απαιτούνται για κάθε ένα από τα αιτούμενα επιδόματα και να πληροφορηθεί για την πορεία των αιτήσεων του.

Ζ) Όσον αφορά τις αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών και τις παροχές του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνον στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΠΕΚΑ





ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ




Συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης  στις κοινότητες του Δήμου Βέλου Βόχας
  

Συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στις κοινότητες του Δήμου Βέλου Βόχας.Ήδη ολοκληρώθηκαν ασφαλτοστρώσεις στο Καλέντζι και στο Χαλκί ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εργασίες και στις υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου.




Συνάντηση του Αστυνομικού Διευθυντή Κορινθίας κ. Χαράλαμπου Τετράδη με το Δήμαρχο Βέλου Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκο
  

Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Χαράλαμπος Τετράδης ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Δημάρχου Βέλου Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκου και σήμερα Τρίτη επισκέφθηκε το Δήμαρχο στο γραφείο του.

Ο Δήμαρχος έθεσε στον κ. Τετράδη γενικά παραβατικά φαινόμενα στην περιοχή και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αγωνία των αγροτών τη συγκεκριμένη περίοδο, λόγω του ότι παρατηρούνται συχνά περιστατικά κλοπής αγροτικών προϊόντων .

Ο κ. Τετράδης ανακοίνωσε στον Δήμαρχο ότι ήδη δημιουργήθηκε 2η ομάδα ΟΠΚΕ και σε συνεργασία με την ομάδα ΔΙΑΣ, με το Λιμεναρχείο (όσον αφορά το παραλιακό μέτωπο) και το Α.Τ. Βραχατίου με αποτέλεσμα να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι (πάγιο αίτημα του Δημάρχου) σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Βέλου Βόχας.

Η συνεργασία του Δημάρχου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας παραμένει άριστη για το καλό των δημοτών.





ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ




18o Ράλλυ Κορίνθου: Με άρωμα Ακρόπολις | 31 Ιουλίου - 1η Αυγούστου 2021 | Κέντρο Αγώνα - Service Park: Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο
  

Η Κορινθία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Ράλλυ Ακρόπολις. Οι ισχυροί δεσμοί θα διατηρηθούν και το 2021, χρονιά ορόσημο που σηματοδοτεί την επιστροφή του Ακρόπολις στη σκηνή του WRC - FIA World Rally Championship στις 9-12 Σεπτεμβρίου. Βλέπετε, οι πρωταγωνιστές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ θα αγωνιστούν σε φημισμένες ειδικές διαδρομές της περιοχής την πρώτη ημέρα του εθνικού μας αγώνα, πριν βρεθούν στη Λαμία.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας ΑΛΑ Κορινθίας θα διοργανώσει τον 2ο γύρο του 57ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χώματος, ο οποίος και θα έχει «άρωμα» Ακρόπολις. Το 18ο Ράλλυ Κορίνθου θα διεξαχθεί με επίκεντρο την πόλη του Λουτρακίου και το πρόγραμμα του αγώνα περιλαμβάνει δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές. Ο λόγος για την ειδική διαδρομή «Άγιοι Θεόδωροι» με μήκος 17,99 χλμ. και την ειδική διαδρομή «Λουτράκι» των 19,40 χλμ., οι οποίες και θα πραγματοποιηθούν από δύο φορές.

Και οι δύο γνωστές και κλασσικές ειδικές διαδρομές περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Ράλλυ Ακρόπολις για το 2021, στοιχείο που επιτρέπει στους αγωνιζόμενους να πραγματοποιήσουν μία επίσημη «πρόβα τζενεράλε» σε ιδανικές συνθήκες, μερικές εβδομάδες πριν την έναρξη του εθνικού μας αγώνα.

Η διεξαγωγή του 18ου Ράλλυ Κορίνθου είναι προγραμματισμένη για τις 31/07 – 01/08 με το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο να αποτελεί για ακόμα μία φορά το κέντρο του αγώνα, φιλοξενώντας φυσικά και το σέρβις παρκ. Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιηθούν στις 31/7 στο ΙΚΤΕΟ AUTOVISION, ενώ η εκκίνηση θα δοθεί την επόμενη μέρα το πρωί στις 08:00 πμ.

Εκτός από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος, ο αγώνας προσμετρά επίσης στο Κύπελλο Αγώνων Ράλλυ Χώματος, το Πρωτάθλημα Χώματος Ιστορικών Αυτοκινήτων, αλλά και στο Κύπελλο Χώματος Ιστορικών Αυτοκινήτων για το 2021.

Χορηγός του 18ου Ράλλυ Κορίνθου είναι η εταιρεία ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ενώ ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.

Περισσότερες πληροφορίες θα γνωστοποιηθούν σύντομα, ενώ στη σελίδα του αγώνα https://www.alak.gr/rallykorinthou/ μπορείτε να βρείτε όλα τα νεότερα για το 18ο Ράλλυ Κορίνθου.







Δεν υπάρχουν σχόλια