Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1751



Δεν υπάρχει ζήτημα καθυστερήσεων στις ενισχύσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία covid-19
  

Δεν υφίσταται ζήτημα καθυστερήσεων στην καταβολή των ενισχύσεων της δράσης “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου.

Η πρόσφατη 7η τροποποίηση της σχετικής πρόσκλησης αφορά αποκλειστικά διαχειριστικούς λόγους, παράταση προθεσμίας για δικαιούχους με δυσκολία στην εξασφάλιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών καθώς και κάλυψη των δυνητικών δικαιούχων που θα δικαιωθούν στην διαδικασία των ενστάσεων, ώστε να μπορέσουν να υποβάλουν δικαιολογητικά πληρωμής.

Αναλυτικά:

“i. Λόγω τροποποίησης του προσωρινού πλαισίου για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία λόγω των επιπτώσεων της νόσου covid-19, η δράση θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μέτρων που θα διαβιβαστούν στην ΕΕ έως τις 31/12/2021 (σύμφωνα με την 5η τροποποίηση του προσωρινού πλαισίου για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου covid-19. C(2021) 564 final/28.1.2021), στο πλαίσιο καθεστώτων που εγκρίθηκαν βάσει της με αρ. 19.3.2020/ C(2020) 1863 Ανακοίνωσης της Επιτροπής σχετικά με το Προσωρινό πλαίσιο για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία λόγω των επιπτώσεων της νόσου covid-19.

ii. Δίνεται η δυνατότητα της έκδοσης Αποφάσεων Ένταξης, οι οποίες αποτελούν και την απόφαση χορήγησης της ενίσχυσης, μέχρι την 31/08/2021, ώστε και οι αποφάσεις επί των ενστάσεων που εκδίδονται από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να εκδοθούν μέχρι τις 31/08/2021.

iii. Παρατείνεται η διάρκεια υλοποίησης της δράσης, ώστε το συνολικό αίτημα ελέγχου υποβάλλεται κατ’ επιλογή των δικαιούχων από την ημερομηνία έκδοσης της αντίστοιχης απόφασης ένταξης όπως ισχύει και έως 30/09/2021”.






Εντατικοποίηση της καμπάνιας για τον εμβολιασμό εναντίον της covid-19 ζήτησε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στη σύσκεψη με τους περιφερειάρχες
  


Μικρό, στο 32%, διαπιστώνεται ότι είναι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων κατά της covid19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ ανάλογα ποσοστά προκύπτουν και για άλλες Περιφέρειες της χώρας μας, όπως Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, Βόρειο Αιγαίο και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.

Η επισήμανση αυτή έγινε στην ευρεία υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία στην χώρα μας, η οποία έγινε το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 5 Ιουλίου, με την συμμετοχή υπουργών, περιφερειαρχών -μεταξύ των οποίων και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας- και δημάρχων.

Στην εν λόγω σύσκεψη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός κατά το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου καθώς έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κορονοϊού, ενώ ζήτησε τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και του επιχειρηματικού κόσμου, στην επόμενη φάση της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, σε πανελλαδικό επίπεδο το 56% των ενηλίκων έχει πια κάνει μία δόση, ενώ σχεδόν το 47% είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Τονίστηκε δε ότι το 99% των βαρέων περιστατικών σε ΜΕΘ ή θανάτων σε άτομα μεταξύ 60 και 80 χρόνων, αφορούν ανεμβολίαστους που είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Οπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, η κατάσταση όσον αφορά ειδικότερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -σύμφωνα με την ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους- δείχνει αυξητική τάση των κρουσμάτων σε όλες τις Π.Ε. με την εξαίρεση της Λακωνίας, ωστόσο προς ώρας παραμένει μικρός ο αριθμός των νοσηλευόμενων.

Η εκτίμηση που διατύπωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είναι ότι “θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς κυρίως στην υγεία, στην εκπαίδευση, στον τουρισμό (ξενοδοχοϋπάλληλοι κ.α.), στην εστίαση και στα συγκοινωνιακά μέσα”, καθώς -όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- “όπως προκύπτει η πειθώς δεν αρκεί”.

Σύντομα, πάντως, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα ξεκινήσει εντατική καμπάνια για την ενημέρωση του κόσμου ως προς την σωτήρια προϋπόθεση που αποτελεί ο εμβολιασμός για το ξεπέρασμα της υγειονομικής αυτής κρίσης.






Πέντε τρακτέρ βαρέος τύπου προμηθεύεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου
    

Στην προμήθεια 5 βαρέος τύπου ελκυστήρων με καταστροφείς θα προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Τα πέντε αυτά τρακτέρ θα διατεθούν από ένα σε κάθε Π.Ε. προκειμένου να συμβάλουν στον καθαρισμό φυτικής γης, από δρόμους, οικόπεδα, δασικούς δρόμους κλπ.

  



Συνδρομή της Περιφέρειας προς εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας


Πίστωση συνολικού ύψους 50.000 ευρώ θα διατεθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, από 10.000 ευρώ σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, για την αγορά μέσων και εξοπλισμού των εθελοντικών οργανώσεων της κάθε Π.Ε.

Η σχετική απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο σύσκεψης για θέματα Πολιτικής Προστασίας που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Πέμπτη 1η Ιουλίου, με τον περιφερειακό συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή και τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηλία Πανταζόπουλο.






Συναντήσεις του περιφερειάρχη Π. Νίκα στην Κόρινθο και υπογραφή συμβάσεων

  

Την Κόρινθο επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 7 Ιουλίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας είχε σύσκεψη με διευθυντές υπηρεσιών για την τακτοποίηση υπηρεσιακών και διοικητικών θεμάτων, επί των οποίων δόθηκαν κατευθύνσεις από τον περιφερειάρχη.

Στη συνέχεια, ο Π. Νίκας είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, αντικείμενο της οποίας αποτέλεσε η οργάνωση των εκδηλώσεων για τη μάχη στα Δερβενάκια, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 25 Ιουλίου, στις 10 το πρωί.

Ο περιφερειάρχης είχε επίσης συνάντηση με τον δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη, με τον οποίον υπέγραψε προγραμματική σύμβαση προϋπολογισμού 120.000 ευρώ με αντικείμενο την βελτίωση των προσβάσεων στη λίμνη Ηραίου και προς τον αρχαιολογικό χώρο Α-κραίου Ηραίου.

Από τον Π. Νίκα υπεγράφησαν επίσης, προγραμματική σύμβαση 20.000 ευρώ μεταξύ της Περιφέρειας και της ΑΕΔΙΚ (Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου), προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, με αντικείμενο την επισκευή υπάρχοντος κτίσματος στην περιοχή του Ισθμού για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της διώρυγας καθώς και η σχετική εργολαβική σύμβαση για την υλοποίηση του εν λόγω έργου.

Υπεγράφησαν επίσης συμβάσεις, α) για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου της Π.Ε. Κορινθίας, περιόδων 2019 -2020 και 2020 – 2021, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ, β) για κατασκευή αρδευτικών δικτύων του ΤΟΕΒ Φενεού, με προϋπολογισμό 180.000 ευρώ και γ) για εργασίες καθαρισμού των συγκοινωνιακών υποδομών αρμοδιότητας συντήρησης Π.Ε. Κορινθίας, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ.

Τέλος, ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με εκπροσώπους από το Σωματείο Αμεα Κορινθίας.





Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου εγκρίνει έργο και για την Κορινθία
  

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών έργων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε την Τρίτη 6 Ιουλίου.

Εξ άλλου, αποδέχθηκε χρηματοδότηση ύψους 2.852.590,46 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) Η Επιτροπή, αναφορικά με την Κορινθία, ενέκρινε το πρακτικό δημοπρασίας της ανάδειξης οριστικού μειοδότη και κατακύρωση του με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ έργου βελτίωσης, συντήρησης και αναβάθμισης της ασφάλειας στην επαρχιακή οδό Λεβιδίου – Κανδήλας – Αρχαίας Νεμέας.



Εκτακτη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ Κορινθίας, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας

  


Εκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κορινθίας συγκλήθηκε το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 5 Ιουλίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο.

Θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε ο συντονισμός και προετοιμασία του τοπικού συστήματος Πολιτικής Προστασίας με σκοπό την καλύτερη θωράκιση του νομού για την αντιπυρική περίοδο, με επισημάνσεις για τις πυρκαγιές από το δίκτυο ηλεκτροδότησης και από οικόπεδα που δεν έχουν καθαριστεί.







Ξεκινούν την Τρίτη 6 Ιουλίου οι ψεκασμοί δακοκτονίας στην Περαχώρα

  


Ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη 6 Ιουλίου ψεκασμοί δακοκτονίας στην Περαχώρα, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η ΔΑΟΚ της Π.Ε. Κορινθίας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει οι βιοκαλλιεργητές ελιάς να σημάνουν τους ελαιώνες τους για αποφυγή ψεκασμού σε αυτούς, ενώ και οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να απομακρύνουν τα μελίσσια τους. Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες των ελαιώνων θα πρέπει να φροντίσουν έτσι ώστε τα ελαιοτεμάχιά τους να είναι καθαρισμένα από ξερά χόρτα και προσβάσιμα.

Για επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται είτε στον επόπτη δακοκτονίας Γιάννη Καλαντζή (274 13 63337), είτε στον εργολάβο δακοκτονίας Παναγιώτη Μαρινό (6940 853487).





Μέχρι τέλος του φετινού χρόνου παρατάθηκε η προθεσμία αιτήσεων από πυρόπληκτους του 2018 σε περιοχές της Κορινθίας
  


Μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2021 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αίτησης για τη χορήγηση συνδρομής αποκατάστασης περιβάλλοντος χώρου πληγέντων κτηρίων, επί ιδιωτικών ακινήτων, από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Αγίων Θεοδώρων και της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Αυτό προβλέπει σχετική κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποδομών και Μεταφορών, η οποία αφορά επίσης και σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.





Διενέργεια εμβόλιμων θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών στην Π.Ε. Κορινθίας
  

Εμβόλιμες θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών όλων των κατηγοριών θα διενεργούνται κάθε Τετάρτη στην Π.Ε. Κορινθίας για το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου.

Στην σχετική απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Τάσου Γκιολή διευκρινίζεται ότι αυτή ελήφθη για να καλυφθεί ο μεγάλος αριθμός υποψήφιων οδηγών.




Oλοκληρώθηκαν τα έργα ασφαλτόστρωσης για τη βελτίωση του οδικού δικτύου στην Κορινθία
  

Ολοκληρώθηκαν οι με συνολικό προϋπολογισμό 1.250.000 ευρώ εργασίες ασφαλτόστρωσης για τη βελτίωση και τη συντήρηση των επαρχιακών δρόμων Διμηνιό – Στύλια – Παναρίτι – Μάννα και Δερβένι – Ροζενά – Φενεός.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής που διενήργησε αυτοψία στην περιοχή, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της εργολαβικής εταιρείας Δημήτριο Μήλιο, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας, έγινε αποδέκτης ευχαριστιών από κατοίκους της περιοχής προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.







Πέτρος Τατούλης:

Πέτρος Τατούλης:
  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7.7.2021 Ο κ.Νίκας έστησε φιέστα με προσκεκλημένουςχειροκροτητές για να υπογράψει την ένταξη του έργου της σύνδεσης της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 ΚορίνθουΤρίπολης-Καλαμάτας. Επιστρατεύοντας για μια ακόμη φορά τα ψεύδη και τη συκοφαντία απέναντι στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, προσπάθησε να πείσει τους πολίτες ότι κουνώντας το «μαγικό ραβδί» κατάφερε να ενταχθεί ένα έργο 50 εκατομμυρίων ευρώ στο ΕΣΠΑ, που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στενός του συνεργάτης ψευδόμενος «το έργο αυτό είχε θαφτεί σε ένα ντουλάπι».

Επειδή κ.Νίκα φαίνεται πως ξεχνάτε εύκολα, σας υπενθυμίζουμε πως το συγκεκριμένο έργο είχε συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου όπου είχαν ληφθεί σχετικές αποφάσεις και η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη ήταν εκείνη η οποία το ξεμπλόκαρε από χρονοβόρα διοικητικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά και τεχνικά προβλήματα, για να μπορέσει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Επίσης, ευρισκόμενος στη νιρβάνα των εορτασμών και του αυτοθαυμασμού σας, «ξεχάσατε» να αναφέρετε πως ήταν υποχρέωση της Κυβέρνησης η ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου, ως δέσμευση των συμβάσεων παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου.

Σε ό,τι αφορά το εορταστικό τραπέζι (που ακολούθησε μετά τη φιέστα της υπογραφής) και το πλουσιοπάροχο γεύμα με τα πολυτελή εδέσματα σε γνωστή ψαροταβέρνα της περιοχής, που δήθεν αφορούσε 30 δημοσιογράφους (σύμφωνα με την με αριθμ. 207527/6.7.2021 απόφαση ανάθεσης περί παράθεσης γεύματος) η αλήθεια είναι ότι η συμμετοχή των δημοσιογράφων ήταν ελάχιστη... μπροστά στο συνωστισμό των ειδικών συνεργατών σας, των γραμματέων σας, των Αντιπεριφερειαρχών και των στελεχών του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Πάρνωνας Α.Ε.»...

Την επόμενη φορά κ.Νίκα που θα θελήσετε να παραθέσετε γεύμα, για να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε με τους στενούς σας συνεργάτες, φροντίστε να το πληρώσετε από την τσέπη σας!





ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1
  

Δ Τ 5.7.2021 Η ακραία πολιτική ταύτιση του κ. Νίκα όσο και όλων ανεξαιρέτως των μελών της παράταξης του καθώς και του ανεξάρτητου συμβούλου από την Κορινθία που συμπορεύεται εδώ και καιρό με την Περιφερειακή Αρχή οδηγεί την Πελοπόννησο σε τραγικά αδιέξοδα.

Η στάση του συνδυασμού του κ. Νίκα στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα στήριξης των σταφιδοπαραγωγών της Κορινθίας και ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ο κ.Νίκας και τα μέλη της παράταξης του αρνήθηκαν να σταθούν αρωγοί στα δίκαια αιτήματα των συνεταιρισμών και των παραγωγών.

Ο κ.Περιφερειάρχης ενεργώντας ως «βασιλικότερος του βασιλέως» αδιαφόρησε κυριολεκτικά για όλους τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και ταυτίστηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Λιβανό, ο οποίος με την άρνηση του να στηρίξει τους σταφιδοπαραγωγούς βάζει ταφόπλακα στη συνέχιση της καλλιέργειας του μοναδικού αυτού ΠΟΠ προϊόντος με τις τεράστιες διατροφικές αξίες.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο όπως ήταν αναμενόμενο απέρριψε και κατήγγειλε την πρόταση της Περιφερειακής Αρχής, υπερψηφίζοντας την κοινή πρόταση όλων των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ως κατωτέρω:

«1. Ότι στηρίζει το δίκαιο αίτημα των σταφιδοπαραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων και απαιτεί από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης να στηρίξει τους σταφιδοπαραγωγούς και να χρηματοδοτήσει ώστε να αποσυρθούν τα πλεονάσματα της μαύρης σταφίδας. Τα πλεονάσματα αυτά μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν για άλλες χρήσεις όπως απόσταξη, διανομή σε άπορους, διοχέτευση του προϊόντος σε κοινωνικές δομές και δίκτυα (σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία, στρατός, αστυνομία, δομές φιλοξενίας, κλπ.) και αν απαιτείται και πρόγραμμα πράσινου τρύγου για τους σταφιδοπαραγωγούς. Επίσης προτείνει να εξεταστεί να εφαρμοστεί εθελοντικά ο πράσινος τρύγος και τέλος αν μετά την απόσυρση υπάρξει μείωση του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών λόγω της πανδημίας να ενισχυθεί το εισόδημα τους μέσω του deminimis ή άλλου χρηματοδοτικού προγράμματος.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης δεσμεύονται ότι θα κάνουν τα πάντα ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αυτό αίτημα των σταφιδοπαραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων.

2. Στηρίζει και θα συμμετάσχει σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν οι φορείς των σταφιδοπαραγωγών αν το Υπουργείο συνεχίσει να αρνείται την στήριξη του προϊόντος , των σταφιδοπαραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων.» Ο κ.Νίκας είναι υποχρεωμένος πλέον να υλοποιήσει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να εγκαταλείψει τις προσωπικές του απόψεις.

Στον κ. Νίκα και τους υπόλοιπους ταιριάζει απόλυτα αυτό που έχει γράψει ο Καναδός ποιητής Peter McArthur:

«Μερικοί άνθρωποι τρέφουν τόσο πολύ σεβασμό για τους ανωτέρους τους, που δεν τους μένει καθόλου για τον εαυτό τους».

Γιώργος Π. Πετρίτσης 
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου



Δεν υπάρχουν σχόλια