Header Ads

ΤΟ Ν. ΔΕΛΧΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Φ.1750

Το Ν. Δελχί ετοιμάζει μόνιμη παρουσία στη Μεσόγειο κόντρα σε Τουρκία-Πακιστάν
  

Η χθεσινή συνεκπαίδευση ήταν μόνο η αρχή Το ινδικό πολεμικό ναυτικό με την συνεκπαίδευση της Τετάρτης έστειλε ένα μήνυμα στο Καράτσι πως είναι έτοιμο να σταθεί στο πλευρό της συμμάχου Ελλάδας και απέναντι στους σχεδιασμούς του με την Άγκυρα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως πριν γίνει η άσκηση με το Θεμιστοκλής, είχε προηγηθεί η συνεκπαίδευση με Αιγυπτιακή φρεγάτα, κάτι που καταδεικνύει πως ο άξονας Αθήνα, Λευκωσία, Κάιρο θα αποκτήσει προέκταση που θα φτάνει μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό με το N. Δελχί να κομίζει τον πανίσχυρο στόλο του στην συμμαχία.

Ποια είναι όμως η αιχμή του δόρατος του πολεμικού ναυτικού της Ινδίας που σε σημαντικό βαθμό έλκει τις απαρχές του στο πέρασμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην υποήπειρο αυτή και την κατασκευή ίσως του πρώτου οργανωμένου λιμένα στα Πάταλα;

Πρόκειται για ένα στόλο που διαθέτει ένα αεροπλανοφόρο, 11 αντιτορπιλικά, 13 φρεγάτες, 23 κορβέτες, 19 υποβρύχια εκ των οποίων το ένα πυρηνοκίνητο και σεβαστό αριθμό πυραυλακάτων που κατά το παρελθόν είχε εξαϋλώσει το Πακιστανικό Πολεμικό Ναυτικό μέσα στο Ναύσταθμό του.

Aεροπλανοφόρο Με πλήρωμα 1.600 άτομα και εμβέλεια 7.000 ναυτικά μίλια το 8.000 τόνων εκτοπίσματος συμβατικό αεροπλανοφόρο Vikramaditya είναι πραγματικά μια πλωτή πόλη. Είναι η ναυαρχίδα του Ινδικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το πλοίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πάνω από 30 αεροσκάφη που περιλαμβάνουν μια ποικιλία από ελικόπτερα MiG 29K / Sea Harrier, Kamov 31, Kamov 28, Sea King, ALH-Dhruv και Chetak. Το πολλαπλών ρόλων MiG 29K είναι η κύρια επιθετική πλατφόρμα που παρέχει άλμα για την ικανότητα ναυτικής κρούσης του Ινδικού Πολεμικού Ναυτικού.

Αυτά τα μαχητικά αεροπορικής υπεροχής τέταρτης γενιάς παρέχουν σημαντικό «asset» για το Ινδικό Ναυτικό με εμβέλεια άνω των 700 νμ και μια σειρά από όπλα, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων κατά πλοίων, πυραύλων αέρος-αέρος για βολές πέραν του ορίζοντα, κατευθυνόμενων βομβών και πυραύλων.

Γιάννης Αναγ ν ω σ τ ό π ο υ λ ο ς 
5Πentapostagma.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια