Header Ads

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1726

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

  


Την Περιτομή του Χριστού, την μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου και την υποδοχή του νέου «Πολιτικού» Έτους 2021 εόρτασαν ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος μαζί με τους Ιερείς και τους πιστούς της Κορίνθου, τηρώντας πάντοτε τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου 2021 τελέσθηκε η πρώτη Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο για να εξυπηρετηθούν λειτουργικά περισσότεροι Χριστιανοί και στην συνέχεια, και αφού μεσολάβησε εύλογο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκε η Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου. Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας έλαβαν χώρα η εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Παναγιώτη Δεδάκη, εγγάμου, πατέρα ενός τέκνου, καταγομένου εκ Κιάτου Κορινθίας, από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο.

Το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Επί τη πρώτη του Έτους και περί της ενάρξεως των Εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» ανέγνωσε με την αρμόζουσα ιεροπρέπεια ο Εφημέριος του Καθ. Ι. Ναού Πρωτ/ρος π. Γρηγόριος Θεοδώρου.

Στην σύντομη εορταστική ομιλία του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Χάρη του Θεού, που ενεργεί εντός της Εκκλησίας και μας σκεπάζει όλους! Εν συνεχεία νουθέτησε τον νέο Κληρικό της Ι. Μητροπόλεως μας τονίζοντας του ότι καθήκον των Κληρικών είναι να σώζουν το Ποίμνιο τους από τις επιθέσεις και τις παγίδες του διαβόλου.

Περί δε ώραν 11.00 π.μ. τελέσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, τον άγιο Κεγχρεών κ. Αγάπιο και τους Ιερείς του Ι. Ναού, η επίσημη Δοξολογία για την υποδοχή του Νέου (Πολιτικού) Έτους 2021, στην οποία προσήλθαν η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Τόπου μας. Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος έκοψε την Βασιλόπιττα και ευχήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα στους παρισταμένους «Καλή και Ευλογημένη Χρονιά»! Παράλληλα, ευχήθηκε έτη πολλά σωτήρια και καρποφόρα στον εορτάζοντα Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλειο Νανόπουλου.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ολόθερμα τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας κ. Χαράλαμπο Τετράδη, για την άριστη, άρτια και αγαστή συνεργασία μεταξύ της Ι. Μητροπόλεως μας και της Αστυνομικής Διευθύνσεως Κορινθίας, που εν αντιθέσει με άλλες περιοχές της Ελλάδος δεν δημιουργήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα στον ιδιαίτερο, λόγω των μέτρων, εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προς τέρψιν των Κορινθίων Χριστιανών, που και τα μέτρα τήρησαν απαρεγκλίτως προστατεύοντας την δημόσια υγεία και την τεράστια πνευματική τους ανάγκη κάλυψαν, καθώς δεν στερήθηκαν τον γεννηθέντα Χριστό ούτε αυτά τα Χριστούγεννα!

Το πρόγραμμα της ημέρας συνεχίστηκε με επίσκεψη του σεπτού Ποιμενάρχου μας, συνοδευομένου εξ Ιερέων, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Αναστασίου Γκιολή, όπου αντάλλαξαν Πρωτοχρονιάτικες ευχές και ευλόγησε την Βασιλόπιττα της Αντιπεριφέρειας Κορινθίας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

ΕΟΡΤΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΚΙΟΛΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ

  


Επίσκεψη στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, με σκοπό την ανταλλαγή εορταστικών ευχών για την είσοδο στο Νέο (Πολιτικό) Έτος 2021, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, στον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο.

Κατά την διάρκεια της συναντήσεως τους με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, αντάλλαξαν ευχές, συζήτησαν θέματα της επικαιρότητος και υπέγραψαν «Μνημόνια» συνεργασίας Αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, τα οποία είχαν προετοιμασθεί σε άλλη συνεργασία.

Ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον κ. Γκιολή για την ευγενική επίσκεψή του και για τις ευχές του καθώς και για την συνολική συνεργασία Ι. Μητροπόλεως και Περιφερείας Πελοποννήσου, ανταποδίδοντας ευχόμενος παν ποθητόν παρά του Δωρεοδότου Τεχθέντος Χριστού!

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΟΥ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ»

  


Εν όψει των Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου, ο Κορίνθιος Επιχειρηματίας κ. Ευάγγελος Παπαϊωάννου για ακόμη μια φορά κατέστη αρωγός και συμπαραστάτης στην σημαντική φιλανθρωπική προσπάθεια, που καταβάλλει η Ι. Μητρόπολή μας μέσω της Τράπεζας Τροφίμων και Ενδυμάτων «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», προσφέροντας την Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020, 1.700kg τροφίμων μακράς διάρκειας για την άμεση ανακούφιση των 1.200 τροφίμων του Ιδρύματος.

Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας τον κ. Ευάγγελο Παπαϊωάννου για την συνεχή, έμπρακτη στήριξη του στο έργο της Ι. Μητροπόλεως μας και της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» ευελπιστούμε η πράξη του να βρει και άλλους μιμητές και του ευχόμαστε «Καλή και Ευλογημένη Χρονιά παρά του Τεχθέντος Χριστού»!

ΕΚ ΤΗΣ ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ


Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ

  


Την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2021 και στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τους Διακόνους του.

Λίγο πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας διάβασε τις εκ του Ι. Ευχολογίου υπέρ ασθενούντων ευχές και παρεκάλεσε, για ακόμη μία φορά, τον Τρισάγιο Θεό να δωρίσει το πολύτιμο αγαθό της υγείας στην ταλαιπωρημένη από τον φονικό ιό ανθρωπότητα ευχόμενος παράλληλα το 2021 να είναι μια «καλή και ευλογημένη χρονιά» για τους Κορινθίους και τους Έλληνες!

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια