Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1726


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ι.Μάζης: «Θέλουν να μας καθίσουν σε διαπραγματεύσεις για να νομιμοποιηθεί η λίστα της Τουρκίας»

  


Πηγή: 24.12.2020 DefenceNet

Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών μιλώντας στο Kontra Channel για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά δήλωσε μεταξύ άλλων:

► Η δήλωση Χάικο Μάας είναι στην γραμμή της Γερμανίας

► Το Oruc Reis και τα Τουρκικά πλοία βρίσκονται στην Αττάλεια για να έχει επιχειρήματα η Γερμανία να μας πάει ο Ζοζέφ Μπορέλ σε μια πολυμερή όπου θα αντικατασταθεί το Διεθνές Δίκαιο με πολιτικές αποφάσεις

► Θέλουν να καθίσουν την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις ώστε να νομιμοποιηθεί η λίστα Καλίν. Αν κάνει το λάθος η Ελλάδα να πάει σε τέτοια διαπραγμάτευση και αποχωρήσει θα δώσει επιχείρημα στην Τουρκία ότι εμείς δεν θέλουμε διάλογο

► Δεν έχουμε κανέναν πλεονέκτημα σε μια πολυμερή με άξονα χωρών που έχει συμφέροντα με την Τουρκία (σ.σ.Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα)

► Γιατί προσυπόγραψε η Ελλάδα το κείμενο συμπερασμάτων στην Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου; Για να δυσκολέψουμε την θέση μας ή για να ικανοποιήσουμε την Γερμανία;

► Κλινική περίπτωση όσοι πανηγύριζαν για την σύνοδο κορυφής

► Αν πάμε να συζητήσουμε σε πολυμερή με κατεχόμενα τα Βαρώσια στέλνουμε το μήνυμα ότι μπορούμε να δεχθούμε τα πάντα

► Κάνουν διερευνητικές χωρίς να είναι διερευνητικές αλλά για να περάσει το σχέδιο Καλίν

► Τις ΗΠΑ δεν τις ενδιαφέρει το μισό Αιγαίο το έχει η Τουρκία ή η Ελλάδα αρκεί να ανασχέσει την Ρωσία





Προειδοποίηση από τον επικεφαλής του κινεζικού CDC: «Προσοχή με τα εμβόλια mRNA Αναπτύχθηκαν για καρκινοπαθείς»

  


Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2021: Το «κώδωνα του κινδύνου» έκρουσε Κινέζος επικεφαλής του κέντρου λοιμωδών νόσων (το ανάλογο του CDC των ΗΠΑ), για τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA, τα οποία είπε πως υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν από τη χρήση τους. Ο George Gao Fu, διευθυντής του κινεζικού κέντρου ελέγχου πρόληψης και διασποράς των λοιμωδών νόσων, δήλωσε ότι τα εμβόλια mRNA εφαρμόζονται για πρώτη φορά σε υγιείς ανθρώπους και αυτό εμπεριέχει ένα συγκεκριμένο ρίσκο. «Οι δυτικές χώρες υιοθέτησαν αμέσως την τεχνολογία mRNA, η οποία είχε αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση του καρκίνου σε ασθενείς. Δεν γνωρίζω εάν θα έχει παρενέργειες στο μέλλον, αλλά ο κίνδυνος αυτός δεν μπορεί να αποκλειστεί», σημείωσε ο Gao Fu, αφήνοντας υπονοούμενα για παρενέργειες σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, λέγοντας ότι αρχικά αναπτύχθηκαν για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

«Υπάρχουν προβληματισμοί αναφορικά με την πραγματοποίηση εμβολίων mRNA σε υγιείς ανθρώπους, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά παγκοσμίως. Ως επαγγελματίες της υγείας πρέπει να εξετάσουμε το θέμα επιστημονικά και να αναλύσουμε τα αποτελέσματα», πρόσθεσε. Δύο είναι οι εταιρείες που κατασκευάζουν εμβόλια τεχνολογίας mRNA τα οποία έχουν εγκριθεί σε ΗΠΑ και ΕΕ. Η Pfizer/ΒioNTech και η Moderna. Η πρώτη κατασκευάζει το εμβόλιο BNT162b2 και η δεύτερη το mRNA 1273. Δοκιμές της τεχνολογίας αυτής γίνονται σε ανθρώπους από το 2011, αλλά είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζονται μαζικοί εμβολιασμοί στον γενικό πληθυσμό.

Αναφορικά με τον ιό το ίδιο ο επικεφαλής του κινεζικού CDC ανέφερε:

«Εχουμε πάει αρκετές φορές στην Ουχάν, για να εντοπίσουμε τις ρίζες του ιού στα ζώα και αποτύχαμε. Μπορεί να πάρει αρκετό καιρό για να μάθουμε από πού ξεκίνησε ο κορωνοϊός. Μπορεί επίσης αυτός να έχει εξαφανιστεί πριν μάθουμε από πού προήλθε». Ο ίδιος τέλος πρόσθεσε πως υπάρχουν 3 είδη εμβολίων με αδρανοποιημένο ιό, τα οποία πλησιάζουν στο τέλος των κλινικών δοκιμών και δείχνουν καλά αποτελέσματα, ενώ ένα ακόμη που περιέχει πρωτεΐνες ή συστατικά γλυκοπρωτεΐνης και είναι ικανό να προκαλέσει προστατευτική ανοσοαπόκριση, βρίσκεται και αυτό στο τελικό στάδιο των δοκιμών.

«Δεν είμαστε σε αγώνα δρόμου με τις άλλες χώρες. Είμαστε σε αγώνα δρόμου με τον ιό», κατέληξε.





ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΙΖΟΥΝ: Το 1976 επιδημία γρίπης χοίρων έπληξε τις ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ G.Ford εμβολιάστηκε σ΄απευθείας μετάδοση..Τελικά το εμβόλιο αποσύρθηκε για εκατοντάδες κρούσματα παραλυσίας, σύνδρομο Guillain-Barré

  


Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2021:

Κοντή ή επιλεκτική μνήμη φαίνεται να έχουν όσοι χρησιμοποίησαν τόνους θριαμβευτικούς κατά την τηλεοπτική πασαρέλα εμβολιασμών. Τελικά δεν είναι και τόσο πρωτόγνωρες οι καταστάσεις που ζούμε …. Το 1976 μια σοβαρή επιδημία γρίπης χοίρων έπληξε τις ΗΠΑ. Λίγο μετά ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Gerald Ford εμβολιάστηκε ”στον αέρα” σ΄απευθείας μετάδοση κι εξαπέλυσε έναν μαζικό εμβολιασμό. Ταυτόσημα τα γεγονότα. Βρήκαμε το πρότυπο των τηλε-αστέρων των πρωταγωνιστών των εμβολίων. Ενας Αμερικάνος Πρόεδρος πριν κάποιες δεκαετίες.. καθόλου πρωτότυπο τελικά .. παλιά χαλασμένα παίζουν επαναλήψεις από καραντίνα ως on line εμβολιασμό.. Λίγο καινοτομία….

Μετά από κάποιους μήνες το εμβόλιο αποσύρθηκε για εκατοντάδες κρούσματα παραλυσίας που διαπιστώθηκαν με ανεπανόρθωτες νευρολογικές βλάβες και κυρίως ανέπτυξαν το σύνδρομο Guillain-Barré, που μπορεί να προκαλέσει μια παραλυσία, διακοπή της αναπνευστικής λειτουργίας και θάνατο. Ο Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών Λοιμώξεων Diseases ο Richard M. Krause είπε ότι ένα εμπορευματοποιημένο εμβόλιο σε κάποιους μήνες προκάλεσε ένα καταστροφικό λάθος… dimpenews.com





Κατηγορηματική διάψευση «μυστικών συνεννοήσεων» με Τουρκία – Πέτσας: Τέλος στα fake news και τη σπέκουλα με τα εθνικά θέματα

  


Με μια οργισμένη δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σύμφωνα με το οποίο η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του Τούρκου Προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν και ζήτησε επανέναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου. «Κάποιοι που φαίνεται ότι έχουν εθιστεί στα fake news και στις προβοκατόρικες δημοσιεύσεις σπεκουλάροντας στα εθνικά μας θέματα, εφηύραν στο παρά 5΄ της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, «μυστικές συνεννοήσεις» με την Τουρκία. Διεκδικώντας λίγη προσοχή, τη μια προβάλουν αρνητές του κορονοϊού και την άλλη πλασάρουν κάλπικες ειδήσεις», αναφέρει στην δήλωσή του ο Στέλιος Πέτσας.

Και καταλήγει: «Διαψεύδουμε λοιπόν το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία». Δεν υπήρξε επικοινωνία της διπλωματικής συμβούλου του Πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή με τον εκπρόσωπο του Τούρκου Προέδρου για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια στην πλάτη της χώρας».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αναφέρει: «Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε χθες, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες, μακρά συνεργασία με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Διπλωματική του Σύμβουλο κυρία Ελένη Σουρανή, σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ζήτημα πρότασης επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών προς την Τουρκία ούτε τέθηκε ούτε υπάρχει, εφόσον η γειτονική χώρα δεν αποδείξει την αλλαγή συμπεριφοράς της με συγκεκριμένες ενέργειες, όπως και με την αποφυγή προκλήσεων, σε βάθος χρόνου. Κατά συνέπεια, το σημερινό δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται σε επαφές με την τουρκική πλευρά ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Πηγή: ON ALERT





Κορονοϊός: Στη ΜΕΘ 32χρονη γιατρός που έκανε το εμβόλιο της Pfizer

  


Νεαρή γιατρός παρουσίασε «εγκεφαλομυελίτιδα» αφότου έκανε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού

Η νεαρή γιατρός παρουσίασε «εγκεφαλομυελίτιδα», σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Μεξικού. Οι μεξικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι μελετούν την περίπτωση μιας 32χρονης γιατρού που έχει τεθεί σε νοσηλεία, μετά τη λήψη δόσης του εμβολίου των Pfizer και BioNTech. Η γιατρός, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν κυκλοφορήσει, εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός δημόσιου νοσοκομείου στη βόρεια πολιτεία Νουέβο Λεόν μετά από επιληπτικές κρίσεις, δυσκολία στην αναπνοή και εξανθήματα στο δέρμα. «Η αρχική διάγνωση είναι εγκεφαλομυελίτιδα», δήλωσε το υπουργείο Υγείας του Μεξικού. Η εγκεφαλομυελίτιδα είναι μια φλεγμονή του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

Με ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων η γιατρός -Τι συμπτώματα εμφάνισε Η γιατρός, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός δημόσιου νοσοκομείου, στην πολιτεία Νουέβο Λεόν, στο βόρειο τμήμα του Μεξικού, αφότου εμφάνισε δυσκολία στην αναπνοή, σπασμούς και δερματικό εξάνθημα.

«Η αρχική διάγνωση είναι εγκεφαλομυελίτιδα», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ. Το υπουργείο πρόσθεσε πως η γιατρός έχει ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές πως οποιοσδήποτε ανέπτυξε φλεγμονή στον εγκέφαλο, μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Οι Pfizer και BioNTech δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει το περιστατικό.

Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια