Header Ads

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ FACEBOOK φ.1726

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ
facebook

Κυριάκος Κόκκινος
Δικηγόρος - Coach







Κήρυγμα Σεραφείμ Κυθήρων 
Tα Εμβόλια, ο Μητροπολίτης Κυθήρων και η έρευνα


Του Γιάννη Παπανικολάου – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
 
Βαρθολομαίος: “Ασφαλώς θα κάνω το εμβόλιο – Δεν θίγεται η πίστη μας όταν ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών” 

3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2021 ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ:
  

Πρόσφατα η Εισαγγελία Πειραιώς διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ κατά των εκτρώσεων, στο οποίο αναφέρθηκε και στο εμβόλιο για τον κορονοϊό. Το κήρυγμα αυτό πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εορτή των 14.000 νηπιομαρτύρων που κατέσφαξε ο Ηρώδης. Η ημέρα αυτή, με απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι αφιερωμένη και στα έμβρυα-παιδιά που χάνονται κάθε χρόνο από τις εκτρώσεις. Η ουσία του κηρύγματος ήταν ότι, εφόσον στα εμβόλια που προωθούνται προς χρήση στην Ελλάδα, γίνεται χρήση κυττάρων από έμβρυα που έχουν υποστεί έκτρωση, η Εκκλησία δεν πρέπει να τα δεχθεί. Το θέμα αυτό δεν είναι τίθεται για πρώτη φορά.

Στις 20 Αυγούστου, ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, μαζί με τους Αρχιεπισκόπους των δύο πολυπληθέστερων ετεροδόξων θρησκευτικών κοινοτήτων της Αυστραλίας, τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο του Σύδνεϋ Anthony Fisher και τον Αρχιεπίσκοπο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Glenn Davies, είχαν στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Scott Morrison για εμβόλιο που χρησιμοποιεί έμβρυα.

Η επιστολή είχε ήδη δημοσιευτεί στα ΜΜΕ . Σε αυτήν οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες εξέφραζαν την λύπη τους γιατί από τα 167 υποψήφια εμβόλια κατά του Covid-19, 29 από τα οποία βρισκόταν ήδη σε κλινική αξιολόγηση, η Κυβέρνηση επέλεξε ένα εμβόλιο που χρησιμοποιούσε κύτταρα (cell-line), που είχαν καλλιεργηθεί από έμβρυα που είχαν υποστεί έκτρωση.

Ήταν η ημέρα κατά την οποία ανακοινώθηκε η σύναψη συμφωνίας της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca εξασφαλίζοντας 25 εκατομμύρια δόσεις του πιθανού εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες ζητούσαν: 
α) η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου να μην είναι υποχρεωτική, 
β) κανένας να μην πιεστεί να συνταγογραφηθεί, λάβει ή συναινέσει για την χρήση σε αυτόν ή στους απογόνους του, εμβολίου, το οποίο θα είναι ασυμβίβαστο με τις θρησκευτικές ή ηθικές πεποιθήσεις του και 
γ) η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση να εγγυηθεί ότι ένα εναλλακτικό, ηθικά μη αμφισβητούμενο, εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο στην Αυστραλία.

Οι τρεις Αρχιεπίσκοποι δήλωναν στην επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό:

«Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στον εμβολιασμό, αντίθετα προσευχόμαστε να ανακαλυφθεί το εμβόλιο». Αυτό που ζήτησαν ήταν να μην γίνει ο εμβολιασμός σε βάρος «της συνείδησης πολλών καλών ανθρώπων». Ανάλογες δηλώσεις, ότι δεν είναι αντίθετος στον εμβολιασμό, έκανε στο κήρυγμά του και ο Μητροπολίτης Κυθήρων, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι κάθε χρόνο κάνει το εμβόλιο της γρίπης. Αυτή η περίοδος είναι δύσκολη για όλους: Κυβέρνηση, Εκκλησία, λαός. Υπάρχει μεγάλη πίεση για όλους. Θα πρέπει να ενεργούμε με σύνεση και για την αποφυγή εντάσεων.

Ο Μητροπολίτης, εφόσον κυκλοφορούν πολλά εμβόλια, θα έπρεπε να έχει ερευνήσει με ασφάλεια και επιβεβαιώσει εάν όντως τα συγκεκριμένα που θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα χρησιμοποιούν κύτταρα από έμβρυα που έχουν υποστεί έκτρωση.

Από την άλλη πλευρά θα έπρεπε και η Εισαγγελία, πριν διατάξει προκαταρκτική εξέταση, να κάνει και αυτή μία απλή έρευνα στο διαδίκτυο για να διαπιστώσει ότι το θέμα δεν τίθεται για πρώτη φορά από τον συγκεκριμένο μητροπολίτη, αλλά είναι ένα θέμα που απασχολεί γενικά τον χριστιανικό κόσμο σε όλο τον πλανήτη. Είναι δικαίωμα του λαού της Εκκλησίας, όπως και κάθε άλλου θρησκευόμενου ανθρώπου, όπως και κάθε άθεου, να έχει τις δικές του ηθικές αρχές, αρκεί αυτές να μην βλάπτουν το κοινωνικό σύνολο.

Οι υπερβολές και οι βεβιασμένες ενέργειες δεν ωφελούν αυτήν την περίοδο.

Κυριάκος Κόκκινος Δικηγόρος - Διαπραγματευτής - Coach 
Πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ 
Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων

Δεν υπάρχουν σχόλια