Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1717

 


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η Γερμανία παζαρεύει να αποσύρουμε δικαστικές απαιτήσεις 1,5 δις για να παραδώσει πιο γρήγορα τορπίλες για τα υποβρύχια

  


Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020

Η Γερμανία είναι γνωστό ότι δεν επιτρέπει ούτε καν συζήτηση για κυρώσεις στην Τουρκία. Η Γερμανία όπως όλοι γνωρίζουμε ναυπηγεί έξι υποβρύχια τύπου 214, όμοια με τα ελληνικά για την Τουρκία. Η Γερμανία όταν η Ελλάδα θέτει το απλό και εύκολα υλοποιήσιμο αίτημα για γρήγορη παράδοση 32 τορπιλών για τα υποβρύχια 214 ζητά ανταλλάγματα!

Η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ λοιπόν, εδέησε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την προμήθεια 36 τορπιλών. Θα πληρώσουμε 105 εκατομμύρια ευρώ. Κανονικά χρειαζόμαστε 82 τορπίλες…Αυτό δεν είναι το μοναδικό μας πρόβλημα. Ο χρόνος παράδοσης έστω και των 32 τορπιλών είναι που καίει. Υπό κανονικές συνθήκες οι παραδόσεις θα γίνουν σε δύο χρόνια λένε οι αισιόδοξοι και σε τρία οι ρεαλιστές. Η ελληνική πλευρά ζήτησε να της δοθούν τορπίλες από γραμμές παραγωγής άλλων παραγγελιών. Δεν είναι κάτι που δεν γίνεται.

Τι απάντησαν οι Γερμανοί; Παζαρεύουν την απόσυρση του ελληνικού δημοσίου από δικαστικές απαιτήσεις περίπου 1,5 δις ευρώ! Το ελληνικό δημόσιο από το 2014 έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος των εμπλεκομένων εταιρειών στην υπόθεση των υποβρυχίων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, διεκδικώντας συνολικά αποζημίωση ύψους 7 δισ. ευρώ. Απ΄ αυτά τα χρήματα διαπραγματεύονται το 1,5 δις που αφορά προφανώς την εταιρεία που έχει σχέση με τις τορπίλες.

Προφανώς αν θέλει η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να παρέμβει και οι τορπίλες να παραδοθούν γρήγορα στην Ελλάδα. Δεν θέλει. Οπως δεν θέλει να συμβεί οτιδήποτε που ενοχλεί την Τουρκία. Γι΄ αυτό και είναι μάλλον αφέλεια να πιστεύουν κάποιοι στην Αθήνα ότι το Δεκέμβριο θα ακούσουμε ουσιαστικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Πηγή: Ε.Θ.https://elladasimera.blogspot.com






Νέα πρόκληση από τις ΗΠΑ: Κάνουν ασκήσεις με Τουρκία και Πακιστάν στην Μεσόγειο και μιλούν για «δυνητική κυριαρχία» της Ελλάδος!

  

Την ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις αυξάνονται οι «σύμμαχοί» μας συμμετέχουν σε κοινές ασκήσεις με την Τουρκία και το Πακιστάν στην Ανατολική Μεσόγειο! O Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ταυτόχρονα έστειλε επιστολή στον Νίκο Δένδια εκφράζοντας τη στήριξη των ΗΠΑ στις ελληνικές θέσεις και αποδοκιμάζοντας τις τουρκικές χρησιμοποιώντας έναν όρο που εσχάτως μπήκε στην στην πολιτική ζωή του τόπου… «Δυνητικό κυριαρχικό δικαίωμα», λέει η κυβέρνηση, «δυνητική δικαιοδοσία» είπε ο Αμερικανός!!

Ο Πομπέο τονίζει στην επιστολή του ότι «η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα της σταθερότητας στην περιοχή. Το επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ είναι άριστο». Λίγες ημέρες πριν, ο Ελληνας ΥΠΕΞ είχε στείλει επιστολή στην οποία περιγράφονταν αναλυτικά οι τελευταίες παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας. Επίσης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Μάικ Πομπέο τόνισε ότι οι ΗΠΑ «αποδοκιμάζουν τις συνεχιζόμενες τουρκικές έρευνες σε περιοχές στις οποίες η Ελλάδα έχει δυνητική δικαιοδοσία».

Προσθέτει επίσης ότι «αυτές οι μονομερείς ενέργειες το μόνο που πετυχαίνουν είναι την αύξηση της έντασης στην περιοχή και τονίζει ότι οι απειλές, οι προσπάθειες εκφοβισμού και εξαναγκασμού, καθώς και οι στρατιωτικές δραστηριότητες, δεν θα επιλύσουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο». Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται (ως τις 10 Νοεμβρίου) η ανθυποβρυχιακή άσκηση MAVI BALINA-2020 στην Ανατολική Μεσόγειο, με την συμμετοχή πλοίων της SNMG-2 του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Τουρκίας, του Πακιστάν της Βουλγαρίας, της Ισπανία, της Ιταλίας και της Ρουμανίας. Το σύνολο σχεδόν του φιλοτουρκικού τόξου δηλαδή!

Το Τουρκικό Ναυτικό συμμετέχει με 3 Υ/Β, 2 Φ/Γ, 2 Κ/Β, 1 ΠΠ, 2 ΑΦΝΕ, 6 ανθυποβρυχιακά Ε/Π και η Τουρκική Αεροπορία με 4 Α/Φ F16. Η άσκηση Mavi Balina-2020 αποτελείται από 4 φάσεις, τη συγκέντρωση δυνάμεων στο ναύσταθμο του Aksaz και το Dalaman (στα παράλια της επαρχίας Μούγλα σχεδόν απέναντι από τη Ρόδο), τη θαλάσσια εκπαίδευση στην Ανατολική Μεσόγειο και την αξιολόγηση της τελικής άσκησης στο Aksaz. πηγή Ε.Θ






Εσωτερική Ασφάλεια

Μουτζούρης: Υπάρχουν εξτρεμιστές στα νησιά μας, θα στραφούν εναντίον μας
  

Αν τους δοθεί η ευκαιρία σε περίπτωση ακραίων καταστάσεων με την Τουρκία, θα στρέψουν τα όπλα τους εναντίον μας, τόνισε ο Κώστας Μουτζούρης. 

«Βόμβες» έριξε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης με αφορμή την πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Σάμου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για εμπρησμό αντιγραφή της φωτιάς στη Μόρια. Μιλώντας στον Focus Fm 103,6 και στον Στέφανο Δαμιανίδη, τόνισε πως οι αρμόδιες αρχές «γνωρίζουν ότι στα νησιά μας, στα τρία σίγουρα (Λέσβος, Χίος, Σάμος) υπάρχουν πυρήνες εξτρεμιστών, που αν τους δοθεί η ευκαιρία σε περίπτωση ακραίων καταστάσεων με την Τουρκία, θα στρέψουν τα όπλα τους εναντίον μας, αλλά δεν κάνουν τίποτα και επιπλέον αυτές οι ομάδες απολαμβάνουν την προστασία και των ΜΚΟ». Αναφερόμενος στους σεισμοπαθείς και τη φιλοξενία τους, σημείωσε ότι ο αριθμός των σκηνών για καλυφθούν οι ανάγκες τους ήταν αρχικά ανεπαρκέστατος, μιας και είχαν χρησιμοποιηθεί στο hotspot, αλλά ευτυχώς η έλλειψη καλύφθηκε άμεσα, όπως πρόσθεσε.

Newsroom02.11.2020 22:36






Εκκλησία, Δικαιοσύνη & Αστυνομία, έχασαν την αμέριστη Εμπιστοσύνη του κόσμου, μένει ο Στρατός

  


Κάποτε, η Εκκλησία, το Δικαστικό σύστημα, ο Στρατός και η Αστυνομία, έχαιραν ποσοστών εμπιστοσύνης του κόσμου σε ποσοστά άνω του 90%. Πρώτα έχασε την εμπιστοσύνη του κόσμου η Αστυνομία. Σταδιακά έχασε την εμπιστοσύνη του κόσμου και η Δικαιοσύνη, αφού τα σκάνδαλα ήταν αρκετά, ενώ το ίδιο το σύστημα χωλαίνει.Μετά έχασε την εμπιστοσύνη του κόσμου και η Εκκλησία με τις υπερβολές και τις ανοησίες των θρησκόληπτων κολλημένων, που αντικατέστησαν τον Χριστό με την τυπολατρία και άρχισαν να κάνουν καριέρα με ένα σύγχρονο κυνήγι μαγισσών, αιρετικών και άστα να πάνε. Ο κορωνοϊός ήταν για την Εκκλησία το κερασάκι στην τούρτα, αφού δέχθηκε σιωπηλά και υπάκουα τα κελεύσματα του κράτους, που με τη σειρά του υπακούει τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ του ΟΗΕ και οι ναοί έμειναν άδειοι.

Έμεινε ο Στρατός τώρα, για να έχουν οι άνθρωποι κάτι να εμπιστεύονται, επειδή η ανάγκη αυτή, του να έχουν δηλαδή σε κάποιον εμπιστοσύνη είναι ενδόμυχη σε όλους. Ξέχασαν κάτι όμως οι άνθρωποι. ότι εμπιστοσύνη πρέπει να έχεις σε κάποιον που δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ και κάθε ανθρώπινος οργανισμός, είναι απλά…. ανθρώπινος. Δεν φταίνε λοιπόν οι από ανθρώπους ιδρυθέντες οργανισμοί που έμειναν οι άνθρωποι χωρίς κάποιον να εμπιστεύονται, αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι που ξέχασαν Ποιόν πρέπει να εμπιστεύονται!

Πηγή: El.gr 2 Νοεμβρίου, 2020






Γεραπετρίτης:

Θα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια «εν καιρώ»

  


Mεταξύ των 6 και 12 μιλίων η χώρα έχει κυριαρχικά δικαιώματα καθώς και το δικαίωμα επέκτασης της κυριαρχίας της 

Για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια «εν καιρώ» έκανε λόγο ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης. «Θα το πράξει η χώρα. Θα φτάσουμε στα 12 ναυτικά μίλια εν καιρώ. Οπως προαναγγέλθηκε η επέκταση προς δυσμάς θα συντελεστεί και στην υπόλοιπη επικράτεια σε πολιτικό χρόνο , ο οποίος θα κριθεί σκόπιμος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι στην παρούσα φάση η εθνική κυριαρχία περιορίζεται στα 6 ναυτικά μίλια.

Ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του Καναλιού της Βουλής ανέφερε σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα πως: «Δεν πρόκειται ποτέ να ωραιοποιήσω καταστάσεις ούτε να αναζητήσω ευκαιριακά πολιτικά οφέλη. Περιέγραψα αυτό που ισχύει σήμερα και σήμερα η κυριαρχία μας είναι στα έξι ναυτικά μίλια στη θάλασσα και στα δέκα ναυτικά μίλια στον αέρα. Εντός αυτής της κυριαρχίας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί καμία παραβίαση».

Πηγή― Newsroom Εθνικά θέματα 03.11.2020 - 10:55





Δεν υπάρχουν σχόλια