Header Ads

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΓΙΟΓΚΑ - ROTARY - LIONS φ.1698

Εκκλησία της Ελλάδος:
Μη χριστιανική η γιόγκα - Μακριά από τις εκδηλώσεις των «Rotary» και «Lions»



Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020 

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ξεκαθάρισε ότι η «γιόγκα» δεν αποτελεί «είδος γυμναστικής» και ότι δεν σχετίζεται με την Ορθόδοξη Πίστη. Εναντίον της άσκησης της «γιόγκα» τάχθηκε για ακόμη μία φορά η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία συνεκλήθη σήμερα, Τετάρτη. Μεταξύ άλλων, σε επίσημη ενημέρωσή της, η ελλαδική Εκκλησία υπογράμμισε ότι η «γιόγκα» αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουϊσμού, διαθέτει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και δεν αποτελεί «είδος γυμναστικής». 

Ως εκ τούτου, συμπέρανε ότι η «γιόγκα» είναι απολύτως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των Χριστιανών. Την ίδια ώρα, η Εκκλησία της Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωσε και για τη νέα «προσηλυτιστική δραστηριότητα» της νεοπροτεσταντικής οργάνωσης «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση». «Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ως μέλη της Εκκλησίας, του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διαφόρους κήρυκες αυτών από το εσωτερικό η το εξωτερικό, και παραμένουν πιστοί στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού, όπως αυτό παρεδόθη απ’ αρχής από τους ιερούς Ευαγγελιστές και ερμηνεύθηκε από τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας» ανέφερε, χαρακτηριστικά. 

Τέλος, κάλεσε τους πιστούς να απέχουν από κάθε εκδήλωση των «Rotary» και «Lions», επειδή δεν περιορίζονται μόνο σε κοινωνικά θέματα, αλλά επεκτείνονται και σε πράξεις θρησκευτικού χαρακτήρα. Κι αυτό, διότι διαθέτουν τυπικό τελετουργίας εισδοχής νέων μελών και καθορίζουν προσευχή, η οποία απευθύνεται αδογμάτιστα σ΄ ένα θεό, με την γενική έννοια του όρου και όχι κατά την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη. 

Πηγή: Ε.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια