Header Ads

Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΝΟΡΙΑ ΣΤΟ HAGEN ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑΟ φ.1697

ΣΤΟ ΗAGEN ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ



Αγαπητοί αδελφοί, 
Αναφέρει η ιστορία, ότι σε ένα παραλιακό δρόμο της Νορβηγίας περπατούσε ένα χλωμό και ξυπόλητο αγόρι. Ήταν κουρασμένο και είχε ακόμη να περπατήσει αρκετό δρόμο μέχρι να φθάσει στην Πόλη. Τυχαία από τον ίδιο δρόμο περνούσε μια κυρία με το αμάξι της. Λυπήθηκε το παιδί και το πήρε μαζί της. Το κατέβασε στη πόλη και του έδωσε και χρήματα 

Μετά από χρόνια στον ίδιο δρόμο ακριβώς περνούσε ένας καλοντυμένος κύριος με το αστραφτερό του αυτοκίνητο. Συνάντησε μια ηλικιωμένη κυρία, η οποία περπατούσε με μεγάλη δυσκολία. Τη λυπήθηκε και την έβαλε μέσα στο αυτοκίνητο του και την πηγαίνει στο σπίτι της. Καθώς ταξίδευαν και συζητούσαν, με έκπληξη του έμαθε, ότι ήτο η ίδια κυρία, η οποία τον ευεργέτησε, όταν αυτός ήταν ένα φτωχό ξυπόλητο παιδί και εκείνη πλούσια. Τώρα όμως τα πράγματα αντεστράφησαν. Εκείνη δυστύχησε και εκείνος επλούτισε. 

Δεν υπάρχει ωραιότερον πράγμα στη ζωή μας να κάνουμε καλές πράξεις. Πολλοί υποστηρίζουν, ότι όλα αυτά είναι ακατόρθωτα. Λες και δεν είναι ψέμα, ότι ζούμε σε μια κοινωνία φαύλη και αμαρτωλή. Το ρεύμα του κακού είναι ογκώδες και παρασύρει πολλούς, ακόμη και τους πιό ισχυρούς. Αυτό όμως συμβαίνει σε όσους δεν αγωνίζονται και σε όσους δεν ζητούν τη βοήθεια του Θεού ή σε όσους νομίζουν, ότι δεν χρειάζονται τα καλά έργα. Ο Θεός έδωκε την δυνατότητα αυτή εις τον άνθρωπον να κάνει καλά έργα. Πάντα ισχύω εν τω ενδυναμούντι με Χριστώ « λέγει ο Μεγάλος Απόστολος των εθνών Παύλος. 

Το ίδιο συμβαίνει και στην Ενορίαν μας και σήμερον, με την αγορά της Εκκλησίας της ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ. Κανένας δεν περίμενε να γίνει ο Ιερός Αυτός Ναός ιδιοκτησία των φιλότιμων και πιστών Ελλήνων του Ηagen. Τι ήταν παλαιότερα η Ιερά μας Μητρόπολη; Τίποτε. Οι παλαιότεροι Έλληνες το γνωρίζουν. Σήμερα, κατά την_έκφρασητου Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Αυγουστίνου, είναι η Γερμανία από ελληνικής πλευράς, Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Τα πρώτα χρόνια είμαστε οι άγνωστοι. Σήμερον οι γνωστοί. Τότε είμαστε το μηδέν. Σήμερα το άριστα. Τότε είμαστε οι ενοικιαστές. Σήμερον οι ενοικιάζοντες. Και το αποτέλεσμα αυτού του μεγαλείου, είναι η χαρά η μεγάλη, την οποίαν δεν ισοβαρίζουν όλες οι άλλες μικροχαρές του κόσμου. 

Αδελφοί μου, 
Όλοι θα λένε μετά από πολλά χρόνια, ότι από εδώ πέρασαν Έλληνες. Πέρασαν οι παππούδες μας. Πέρασαν οι γονείς μας. Και τίμιοι εργαζόμενοι Έλληνες συμπατριώτες μας. Πέρασαν Επίσκοποι και Ιερείς, πέρασαν δάσκαλοι και καθηγητές και δίδαξαν τη γλώσσα και την Ορθοδοξία. Πέρασαν πολιτιστικοί Σύλλογοι και δίδαξαν τα αθάνατα ελληνικά τραγούδια και τους παραδοσιακούς χορούς. Πέρασαν νοικοκυρές και κάθε κατηγορία τίμιου και ελληνόψυχον συμπατριώτη. Όλα αυτά που αποκτήσαμε, τα καλά έργα, θα στολίζουν την ζωήν των ανθρώπων των επερχομένων γενεών και θα απολαμβάνουν τη γλυκεία τους ΜΥΡΩΑΙΑ και μετά από πολλά Χρόνια. Λίαν προσεχώς θα γίνει ευρύτερα ενημέρωση προς τους Έλληνες και Γερμανούς δια την αγοράν της Εκκλησίας αυτής από την Παλαιοκαθολική Εκκλησία σε εφημερίδες και με προσωπικές επιστολές. 

Ευχέτης Προς Κύριον 
Ο λογαριασμός της Εκκλησίας μας για την οποιαδήποτε βοήθεια σας είναι: 
GRIECHISCH – ORTHODOXE METROPOLIE Sparkasse Ludenscheid 
IBAN : DE 23458500050000001230 
BIC: weladedilsd




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 
ΕΞΑΡΧΙΑ ΚΕΝΤΡΩΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 
ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ - ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΥΝΤΕΝΣΑΪΝΤ - ΧΑΓΚΕΝ 

Προς Τους Εορτάζοντες Αδελφούς Ενορίτες Και Φίλους Τής Ενορίας Μας. 
Στίς Εδρες Τους 

Αγάπητέ μου, Θά ήθελα μέ τήν ευκαιρίαν της ονομαστική Σου εορτής νά Σου ευχηθώ από καρδίας Χρόνια Πολλά. Η χαρά μου είναι αρκετά μεγάλη νά επικοινωνώ με τους ευλαβείς μας Χριστιανούς καί μέ Σας προσωπικώς. Γνωρίζω τά ατομικά καί οικογενειακά Σας προβλήματα καί θέλω μέ τίς ευχές μου αυτές νά Σας προσφέρω τήν ευλογία τού θεού καί όλων τών Αγίων στην ευλαβέστατη οικογένεια Σας. 

Ζω μαζί Σας επί μισό αιώνα. Οι προσπάθειες μας είναι νά Σας διαφωτίζουμε καί νά Σας διδάσκουμε γραπτώς καί προφορικώς τόν σωτήριον Λόγον τού θεού, πού σώζει καί μεταμορφώνει τόν άνθρωπον. Πού τού δίνει ποιότητα ζωής καί θάρρος σέ δύσκολες στιγμές της ζωής του. Αυτή τήν εργασία γιά τή δική Σας βοήθεια καί γιά τή σωτηρία της φυχής Σας θά τήν συνεχίσουμε μέχρι όσο μάς επιτρέψει ο Κύριος. 

Αυτή τήν έννοια έχει το γράμμα μου αυτό. Νά Σέ επισκεφθώ στό σπίτι. Σου καί νά εορτάσουμε μαζί. Νά χαρούμε μέ τά μέλη της ευλογημένης οικογενείας Σας καί νά ξεχάσουμε γιά λίγο. τίς καθημερινές μας στενοχώριες. 

Σάς εύχομαι καί πάλι χρόνια πολλά καί πρόοδο στην οικογένεια Σας, όπου παρακαλώ νά μεταφέρετε τήν αγάπη μου. 

Με Ευχές και Αγάπη 
Πολύευκτος Παν. Γεωργακάκης 
Πρωτοπρεσβύτερος – Καθηγητής

Δεν υπάρχουν σχόλια