Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ φ.1697


Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τρίπολη, 28 Μαΐου 2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 


Συνελήφθησαν εβδομήντα έξι (76) άτομα, προσήχθησαν εκατόν εξήντα εννέα (169) και έγινε έλεγχος σε οκτακόσια ενενήντα τέσσερα (894) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια τριάντα τρία (733) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες τριάντα δύο (232) παραβάσεις 

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες και τσιγαριλίκια κάνναβης 
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (27.5.2020), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια ενενήντα τέσσερα (894) άτομα, εκ των οποίων τα εξακόσια σαράντα πέντε (645) ήταν ημεδαποί και τα διακόσια σαράντα εννέα (249) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια τριάντα τρία (733) οχήματα. 
Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν εξήντα εννέα (169) άτομα, από τα οποία ενενήντα ένα (91) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα οκτώ (78) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα έξι (76) άτομα. 

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν: Δεκατρείς (13) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τρείς (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες τριάντα (230) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο (2) παραβάσεις του Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. 
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Τρίπολη, 27 Μαΐου 2020 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στην Κορινθία Κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, χρήματα, οχήματα κ.ά. 



Συνελήφθησαν, προχθές (25.5.2020) το απόγευμα, στο Λουτράκι και στον αυτοκινητόδρομο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών- Κορίνθου Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 53χρονος ημεδαπός και 57χρονος αλλοδαπός, αντίστοιχα για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. 

Ειδικότερα, προχθές (25.5.2020) το απόγευμα, στο Λουτράκι, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν τον 53χρονο και στην κατοχή του βρήκαν και κατέσχεσαν ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους -54,3- γραμμαρίων και κινητό τηλέφωνο. 

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης προανάκρισης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε ότι ο 53χρονος προμηθεύτηκε προηγουμένως την ποσότητα κοκαΐνης από τον 57χρονο. 

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ο 57χρονος εντοπίστηκε λίγο αργότερα, στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου και συνελήφθη, ενώ στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -2.950- ευρώ. Επιπλέον, κατασχέθηκε και ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 53χρονου, στο Λουτράκι Κορινθίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, δύο (2) μικροποσότητες κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ και κινητό τηλέφωνο, ενώ κατασχέθηκε και ένα (1) όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου 


 Κόρινθος: Αποπειράθηκαν να διαρρήξουν σπίτι αλλά τους “τσάκωσε” η Ομάδα ΔΙΑΣ Κορίνθου 

Συνελήφθησαν, στις 28.5.2020 το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Κορινθίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 45 ετών, αντίστοιχα, γιατί αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί. Επιπλέον στην κατοχή του 40χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα ηρωίνης και διαρρηκτικά εργαλεία. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου 


Αποπειράθηκε να κλέψει καλώδια απο ξυλουργείο στα Εξαμίλια Κορινθίας 


Συνελήφθη, στις 30.5.2020 το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 40χρονος ημεδαπός, γιατί εισήλθε σε ξυλουργείο ημεδαπού και αποπειράθηκε να αφαιρέσει -200- μέτρα καλώδια τροφοδοσίας μηχανημάτων, χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του, καθώς έγινε αντιληπτός. 
korinthosTV

Δεν υπάρχουν σχόλια