Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1696

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΕΚ


Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνέχεια της επικοινωνίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, προχωρά την Τρίτη 26 Μαΐου στην υλοποίηση του «Ολοκληρωμένου προγράμματος κινδύνων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές (κουνούπια, σκνίπες φλεβοτόμοι), ανάπτυξη μηχανισμού ταχείας αντίδρασης και καταπολέμησης εντόμων διαβιβαστών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και δημιουργία δομής ελέγχου, επιτήρησης και επαγρύπνησης των νόσων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές» 

Οι χώροι υλοποίησης του προγράμματος είναι το αρχαίο λιμάνι Λεχαίου καθώς και το θέατρο της Αρχαίας Κορίνθου, χώροι όπου απαιτείται ο έλεγχος παρουσίας εστιών προνυμφών κουνουπιών καθώς και η διενέργεια επεμβάσεων (επίγειων ή με χρήση ΣμηΕΑ) εντός των αρχαιολογικών χώρων. 
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΑΝΩΝ ΚΛΠ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΑπό Δευτέρα 25 Μαΐου και σε συνέχεια εργολαβικής σύμβασης η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας συνεχίζει το πρόγραμμα καθαρισμού πρανών, τάφρων και νησίδων του οδικού της δικτύου. 

Ξεκινώντας από τον οδικό άξονα Κιάτο – Γκούρα και συνεχίζοντας στον Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα με κλαδοκοπές και καθαρισμούς προκειμένου στην ασφαλή διέλευση των οχημάτων. 

«Ακόμα και στα πλαίσια της πρόληψης του επικείμενου καλοκαιριού, δέντρα, χόρτα και κλαδιά απαιτείται να είναι απολύτως καθαρισμένα» όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής. 
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Π. Τατούλης: Προς αποκατάσταση της αλήθειας: για τα έργα της Πελοποννήσου που ανακοίνωσε ο κ. Νίκας!Αποτελούν πλέον επεισόδια κωμικοτραγικού … σήριαλ οι ανακοινώσεις του κ. Νίκα (προφορικές και γραπτές) σε ότι αφορούν τα έργα στην Πελοπόννησο. Σε ένα από αυτά… τα επεισόδια ο κ. Νίκας δήλωσε: 

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει τη συντήρηση 1.000 χιλιομέτρων δικτύου μονοπατιών στα βουνά της». 
Προς αποκατάσταση της αλήθειας: 

Το 2018 εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 8,5 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων, 1,5 εκατομμύριο ευρώ αφορούσε την ανάδειξη και τη σήμανση μονοπατιών στους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου, συνολικού μήκους 1.100 χλμ. 

Για την εξασφάλιση των πόρων αυτών, η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη κατέθεσε τεχνικά δελτία, συγκεκριμένων μονοπατιών των ορεινών όγκων του Ταϋγέτου, του Πάρνωνα, του Μαινάλου, της Ζήρειας και των Γερανείων. 

Το έργο αυτό δηλαδή τα 1.100 χλμ. …που σκέφτεται! να χρηματοδοτήσει ο κ. Νίκας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί στο σύνολο του. Έτσι λοιπόν, μετά το πρώτο πιστοποιημένο μονοπάτι στην Ευρώπη το Menalon trail, που καταφέραμε σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της κοινωνικής επιχείρησης/ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΜΑΙΝΑΛΟΝ κ. Λαγό Ιωάννη, να αποτελεί πλέον για την Πελοπόννησο το σημείο αναφοράς του εναλλακτικού τουρισμού, συνεργαστήκαμε με τοπικούς φορείς, εθελοντές, συλλόγους και παραδώσαμε στον κ. Νίκα και τους πόρους και ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανάδειξης για την επέκταση και άλλων περίπου 500 χλμ. μονοπατιών στους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου. 

Ο κ. Νίκας ως Δήμαρχος Καλαμάτας για 12 χρόνια, που παρέδωσε τον Ταΰγετο ως υγειονομική βόμβα, με τα χωριά του εγκαταλειμμένα και με ανύπαρκτη την οικονομία, έρχεται τώρα να παρουσιαστεί ως «εμπνευστής» της ανάδειξης των μονοπατιών. 

Ο κ. Νίκας ως Δήμαρχος Καλαμάτας επί 12 χρόνια που δεν φρόντισε να εντάξει στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Καλαμάτας ούτε 1 ευρώ για τον Ταΰγετο, τώρα δήθεν «ανακάλυψε» τα μονοπάτια. 

Κύριε Νίκα, όσο και να προσπαθείτε να παρουσιάσετε ως δικά σας έργα, τη σκληρή δουλειά μας και τη μεγάλη προσπάθεια μας ιδιαιτέρως στον τομέα του τουρισμού, θα είμαστε ΕΔΩ για να λέμε την ΑΛΗΘΕΙΑ απέναντι στο μεγάλο ΨΕΜΑ σας.Δεν υπάρχουν σχόλια