Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1696

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Γραφείο Τύπου Δημάρχου
Πλήρης αναβάθμιση των παραλιών του Δήμου Κορινθίων

Οι παραλίες σε Κανταρέ, Ποσειδωνία, Αρχαίο Λιμάνι και Άσσο πήραν το Σαββατοκύριακο τη σκυτάλη από την παραλία Καλάμια. Σήμερα η συνέχεια καταγράφεται σε Ποσειδωνία εκ νέου και Ιερατική. Θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες στο μέτωπο του Σαρωνικού. 

Το παραλιακό μέτωπο του δήμου Κορινθίων αλλάζει όψη! Μεταμορφώνεται και αποκτά την φροντίδα και τις υποδομές που επιβάλλεται. Η Δημοτική αρχή, γνωρίζοντας καλά την αξία ειδικά της φετινής περιόδου αλλά και τις τεράστιες ελλείψεις που έρχονται από τα προηγούμενα χρόνια παρεμβαίνει πολυεπίδα σε όλες τις παραλίες . Αποκαθιστά την εικόνα τους. Θέτει προϋποθέσεις αναβάθμισής τους! Στέκεται με σεβασμό έναντι εκείνων που επενδύουν σε αυτές αλλά και στους πολίτες που τις επισκέπτονται για την ξεκούραση και τα μπάνια τους. 

Παρέμβαση με ειδικό μηχάνημα για τον καθαρισμό και την διαμόρφωση της παραλίας 

Πλύσιμο πεζοδρόμων – κάδων και φροντίδα πρασίνου 
Συντήρηση υπαρχόντων υποδομών (παγκάκια – φωτιστικά) 
Τοποθέτηση καινούργιων ντουζιέρων, ήδη έχουν τοποθετηθεί στα Καλάμια, ακολουθούν οι παραλίες σε Ποσειδωνία, Ιερατική, Κανταρέ αλλά και στις παραλίες των πρώην Καποδιστριακών δήμων 
Τοποθέτηση ομπρελών για την χρήση τους από τους λουομένους 
Τοποθέτηση αποδυτηρίων για την διευκόλυνση των λουομένων 
Τοποθέτηση ναυαγοσωστών στην παραλία «Καλάμια» ως ορίζεται από τον χαρακτηρισμό της ως «πολυσύχναστη» 

Παράλληλα, ο Δήμος Κορινθίων προκειμένου να καταστήσει την Κόρινθο προορισμό εσωτερικού τουρισμού ειδικά την φετινή χρονιά και να στηρίξει τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, θα υλοποιήσει στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια στα ΜΜΕ των Αθηνών από τις αρχές Ιουνίου. Σε συνεργασία δε με τα καταστήματα της παραλίας θα προχωρήσει σε όλες εκείνες τις παράλληλες δράσεις που είναι αναγκαίες για το σκοπό αυτό. 

Αφήνουμε στο παρελθόν την απαξίωση και την υποβάθμιση. Δουλεύουμε για την αξιοποίηση και αναβάθμιση! Είναι στοίχημα όλων μας και θα το κερδίσουμε! Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στην παραλία της Ποσειδωνίας με τους εθελοντές της ομάδας «Φίλοι της Ποσειδωνίας». Ο Δήμος είναι αρωγός κα συμπαραστάτης στην προσπάθεια τους. Στην παραλία από πλευράς δήμου και πέραν του καθαρισμού και της στρώσης που έγινε την Κυριακή, θα τοποθετηθούν όλες οι υποδομές που πρέπει, ντουζιέρες, αποδυτήρια, ομπρέλες.





ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Ξεκινούν οι εργασίες βελτίωσης - συντήρησης του Γηπέδου Αγίων Θεοδώρων



Ένα σημαντικό αθλητικό έργο άμεσης προτεραιότητας, η «Βελτίωση – Συντήρηση του Γηπέδου Αγίων Θεοδώρων», συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00€, εντάχθηκε στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς υλοποίηση, με στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο του αθλητισμού. Το Γήπεδο Αγίων Θεοδώρων αποτελεί έναν χώρο άθλησης μεγάλου αριθμού ατόμων από τον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και την ευρύτερη περιοχή. Ύστερα από την πρόσφατη καταιγίδα «Γηρυόνης» που έπληξε την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, τον Νοέμβριο 2019, το γήπεδο υπέστη πολλές και σοβαρές φθορές, ώστε να κρίνονται αναγκαίες οι εργασίες αποκατάστασης, που θα δημιουργήσουν και πάλι τις ιδανικές συνθήκες εκγύμνασης των αθλητών και των αθλητριών. 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων θα δρομολογήσουν τη διαδικασία, ώστε να εκπονηθεί η σχετική μελέτη και να προχωρήσει το έργο. Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης απευθύνει θερμές ευχαριστίες προς την Περιφερειακή Αρχή και ειδικότερα τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Γιάννη Μαντζούνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Τάσο Γκιολή για την άμεση ανταπόκριση και την ένταξη του έργου στον σχεδιασμό υλοποίησης αθλητικών έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς επίσης, προς τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Ν. Κορινθίας κ. Χρίστο Δήμα για τη συμβολή του και την πολύτιμη στήριξή του στην υλοποίηση του έργου. 

«Ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση όλων στο κάλεσμα μας, στην πραγματοποίηση των εργασιών που απαιτούνται, για την επαναλειτουργία του γηπέδου. Πρόκειται για ένα έργο που θα αναβαθμίσει τόσο την αθλητική ομάδα Αγίων Θεοδώρων με τις εγκαταστάσεις πλέον που θα διαθέτει, όσο και την ευρύτερη περιοχή και θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών». 
Γραφείο Τύπου





Λουτράκι 22/05/2020
Αρ. Πρωτ : 130
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΠΡΟΣ:
1)Τον κ. Δήμαρχο
2)Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Αναβολής συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου

Σας ενημερώνουμε ότι η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που αναφέρονται στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 93/18.5.2020 πρόσκληση μας, που σας έχει κοινοποιηθεί νομίμως, αναβάλλεται, λόγω μη ψήφισης, έως σήμερα, της σχετικής τροπολογίας για το άνοιγμα των κατ/των, και σας γνωστοποιούμε ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25/05/20 στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα, με το ίδιο θεματολόγιο, κεκλεισμένων των θυρών. Η παρούσα επέχει και θέση πρόσκλησης για τη συνεδρίαση της 25/5/2020. 

Κοινοποίηση 
Ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.  
ΔΗΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ .





Για ακόμη μια χρονιά θα κυματίζουν 3 «Γαλάζιες Σημαίες» στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων



Ανακοινώθηκαν οι βραβεύσεις ακτών και μαρίνων των 51 χωρών του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας. 

Για εικοστή έβδομη (27) συνεχόμενη χρονιά, τρεις (3) ακτές του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων βραβεύτηκαν με τη Γαλάζια Σημαία, δύο ακτές στο Λουτράκι και μία ακόμη στα Πευκάκια Αγίων Θεοδώρων. Οι συγκεκριμένες ακτές πληρούν όλα τα κριτήρια του Προγράμματος (συνολικά 33), δηλαδή εξαιρετική ποιότητα υδάτων κολύμβησης, καθαριότητα θάλασσας και ακτής, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. 

Για το έτος 2020 βραβεύτηκαν 3.895 ακτές, 691 μαρίνες και 82 σκάφη αειφόρου τουρισμού με «Γαλάζια Σημαία» παγκοσμίως. Υπογραμμίζεται ότι με 497 βραβευμένες ακτές, 14 μαρίνες και 6 σκάφη αειφόρου τουρισμού, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 51 χώρες. Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί περιβαλλοντικό βραβείο, η απονομή του οποίου βασίζεται και στηρίζεται στις προσπάθειες όλων μας, Τοπικών Αρχών, λουομένων και παραθεριστών, για καθαρό περιβάλλον. 
Γραφείο Τύπου





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 22/05/2020
Η Δημοτική Αρχή επέλεξε να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο δια περιφοράς για την Παρασκευή 22/05, τη στιγμή που το ΔΣ όλο αυτό το διάστημα συνεδρίαζε με τηλεδιάσκεψη και υπάρχει κανονισμένη συνεδρίαση για τις 26/05. Αυτή η πρακτική, που προβλέπεται στην ΠΝΠ για κατεπείγοντα ζητήματα, έγινε «λάστιχο» από πολλές Δημοτικές Αρχές, για να περάσουν χωρίς ουσιαστική συζήτηση θέματα τα οποία θα μπορούσαν να συζητηθούν με τηλεδιάσκεψη ή συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών. 

Σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που έχει αποδειχτεί ότι υπάρχει η δυνατότητα για συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη και μάλιστα είναι ήδη κανονισμένη μια τέτοια συνεδρίαση, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να περάσουν θέματα δια περιφοράς. Με την δια περιφοράς διαδικασία, όπως είναι φυσικό, προκύπτουν σοβαρά ζητήματα όπως: Δεν υπάρχει η δυνατότητα η κάθε παράταξη και ο κάθε σύμβουλος να γνωρίζει τις τοποθετήσεις των υπολοίπων. Δεν υπάρχει η δυνατότητα πρακτικά να αποφασίσουν τα συμβούλια για τη συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων. Δεν υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής επιχειρημάτων. 

Είμαστε αντίθετοι στη δια περιφοράς συνεδρίαση για θέματα που δεν είναι κατεπείγοντα και δεν δεχόμαστε να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση με αυτόν τον τρόπο. Η επιμονή της Δημοτικής Αρχής να περάσει ένα υποσύνολο θεμάτων με αυτή τη διαδικασία, ελάχιστα πριν συγκληθεί τακτική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, εγείρει ερωτηματικά... 
Λουτράκι, 21/05/2020 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης 
Χρήστος Ασημακόπουλος








ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Για 10η συνεχή χρονιά ο Δήμος Βέλου Βόχας βραβεύεται με τη γαλάζια σημαία για τις παραλίες Κοκκωνίου και Βραχατίου



Σύμφωνα με την έκθεση της επιτροπής για τα ύδατα κολύμβησης οι παραλίες του Δήμου Βέλου Βόχας, Βραχατίου και Κοκκωνίου λαμβάνουν για μία ακόμη χρονιά τη Γαλάζια Σημαία. Η υπόθεση της Γαλάζιας Σημαίας σημαίνει πως και οι δύο παραλίες της περιοχής μας πληρούν τα κριτήρια ποιότητας. 
Το πρόγραμμα ΄΄Γαλάζια Σημαία΄΄ αποτελεί διεθνώς, οικολογικό σύμβολο ποιότητας των ακτών και ως θεσμός ξεκίνησε το 1987, ενώ συνιστά σημαντική παράμετρο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας






ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Ενεργοί Δημότες ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της 18/5/2020 περιελάμβανε 6 θέματα (τα 2 αναβλήθηκαν), όχι όμως αυτά που αφορούν σε σημαντική νομοθέτηση από την κυβέρνηση για το περιβάλλον (Ν. 4685/2020), ούτε θέματα για την αντιμετώπιση της παρούσας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, που συνδέονται με την προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας. Δεδομένου ότι από 25 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστίασης, καφετέριες κλπ), θεωρούμε απαραίτητη την συζήτηση στο Δ.Σ. για τις αναγκαίες ρυθμίσεις (πεζοδρομήσεις, ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ελαφρύνσεις καταστηματαρχών κλπ), όπως και την δημόσια διαβούλευση με τους επαγγελματίες, έστω και αν δεν διαθέτουν οργανωμένη εκπροσώπηση. 

Οι Ενεργοί Δημότες είχαμε τονίσει σε προηγούμενες συνεδριάσεις ότι η κρισιμότητα της παρούσας κατάστασης απαιτεί τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση για να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά τρέχοντα θέματα του Δήμου, ενώ παράλληλα θα πρέπει να σχεδιάζονται σημαντικά έργα, που θα μπορούν στο μέλλον να οδηγήσουν στη βιώσιμη ανάπτυξη. Κατά συνέπεια, οι συζητήσεις πρέπει να αφορούν πρώτα στην αναγκαιότητα λήψης μιας απόφασης, η οποία θα υπηρετεί ένα συνολικό σχέδιο και κατόπιν στη χρηματοδότηση. 

Για άλλη μία φορά βρεθήκαμε μπροστά σε θέματα χωρίς προτεραιότητα, χωρίς τεκμηρίωση και με έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού. 

Επιβεβαιώσαμε ότι η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει να μας χρησιμοποιεί μόνο για να περνάει αλλαγές στον προϋπολογισμό. Κατ’ εξακολούθηση λειτουργεί με υπερφίαλη λογική, εκμεταλλευόμενη τον αντισυνταγματικό νόμο που μετατρέπει τις μειοψηφίες σε πλειοψηφίες και της δίνει τη δυνατότητα να αποφασίζει μόνη της, παρά το γεγονός ότι οι δημότες της έδωσαν ποσοστό 27% στις εκλογές. Το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κέρδισε τις επαναληπτικές εκλογές δεν του δίνει το δικαίωμα να ενεργεί ερήμην του Δ.Σ. 

Η συστηματική απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να σταματήσει! 

Συμμετείχαμε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. θεσμικά, χωρίς να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην απαρτία, που χωρίς την παρουσία μας δεν θα υπήρχε, αφού άλλες παρατάξεις απείχαν (15 παρόντες από τους 27), για να ψηφίσουμε το πρώτο θέμα, που αφορούσε την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού για τη δασοπροστασία, απαραίτητη για τη θερινή περίοδο. 

Το δεύτερο θέμα αφορούσε τροποποιήσεις του προϋπολογισμού, μεταξύ άλλων και για την πρόσληψη γενικού γραμματέα (γ.γ.) του Δήμου, με αποδοχές 18.000 ευρώ, που μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές έφτανε στο ποσό των 25.200 ευρώ ετησίως. 

Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον Δήμαρχο να προσλαμβάνει γενικό γραμματέα, πού όμως θα πρέπει να διαθέτει τα κατάλληλα προσόντα για τη θέση αυτή (σπουδές στην τοπική αυτοδιοίκηση, αυτοδιοικητική εμπειρία κλπ), υπό την προϋπόθεση της οικονομικής επάρκειας του Δήμου για την πρόσληψη αυτή. 

Σημειώνεται ότι δεν έχει γίνει ποτέ στο Δ.Σ. καμία συζήτηση για τα προβλήματα λειτουργίας του Δήμου, ούτε για την οικονομική του κατάσταση, παρά τις επανειλημμένες αιτιάσεις μας. 

Ζητήσαμε να μάθουμε για ποιο λόγο είναι αναγκαία η πρόσληψη αυτή, ποιος είναι αυτός που θα προσληφθεί, ποια είναι τα προσόντα του, ποιο συγκεκριμένο έργο θα αναλάβει, πως θα λογοδοτεί και θα κρίνεται. 

Δεν λάβαμε καμία απάντηση! Αποχωρήσαμε καταγγέλλοντας την αδιαφάνεια και τη μη τεκμηρίωση της πρότασης. 

Ο Δήμαρχος δήλωσε μόνο ότι είναι δική του απόφαση και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος! 
Ενδεικτική της αντίληψης του Δημάρχου περί Δημοκρατίας, ήταν η σύσταση του προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ., να μην γίνεται συζήτηση για τα θέματα που θέτουμε και ιδιαίτερα η φράσή του : « Ερώτηση – Απάντηση – Τελειώσαμε » ! 

Δεν τελειώσαμε τόσο εύκολα κύριε Δήμαρχε! Τώρα αρχίζουμε κύριες και κύριοι της Δημοτικής Αρχής! Η περίοδος χάριτος τελείωσε! 
Υ.Γ. : Καλή και η προπαγάνδα σας κύριε Τσιώτε, αλλά δεν τρώγεται… 

* Επικεφαλής Συνδυασμού Νόντας Κατσούλας








Δεν υπάρχουν σχόλια