Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΥΤΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1695


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Έντονη κινητικότητα: Η Μόσχα στέλνει ενισχύσεις σε Βεγγάζη & Συρία


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ 

Έντονη κινητικότητα υπάρχει από την Ρωσική πλευρά. Η Μόσχα στέλνει ταυτόχρονα όπλα στη Συρία και στη Βεγγάζη της Λιβύης. Όπως φαίνεται το Κρεμλίνο θέλει να ενισχύσει τις δυνάμεις του στη Συρία, ενώ το ίδιο θέλει και στη Λιβύη. Στη φωτογραφία θα δούμε ρωσικό πλοίο να περνάει από τα Στενά, ενώ αυτή την ώρα πρέπει να βρίσκεται στο κοντά στον προορισμό του.. Ταυτόχρονα έχουμε και πτήσεις αεροσκαφών από Συρία προς Λιβύη και αντίστροφα. Μάλιστα είχαμε δύο περιπτώσεις που το αποδεικνύουν. Το Σάββατο είχαμε πτήση ρωσικού Ilyushin Il-76MD από Λιβύη προς Συρία, ενώ πριν λίγα 24ωρα, αναφορές κάνουν λόγο για πτήση πολιτικού αεροσκάφους, το οποίο απογειώθηκε από την Συρία και είχε προoρισμό την Βεγγάζη. Είναι ξεκάθαρο πως η Μόσχα θέλει να ενισχύσει τον Χαφτάρ, καθώς η Άγκυρα έχει εμπλακεί στα ‘’πόδια’’ της στην Λιβύη. 

Την ίδια στιγμή, το Πενταπόσταγμα παρουσιάζει το patch που χρησιμοποιούν οι ΤΕΔ στην Λιβύη. Έτσι αποδεικνύεται περίτρανα και με επίσημο τρόπο η εμπλοκή Τούρκων στρατιωτών στην χώρα της Αφρικής. Και όλα αυτά, με τον LNA να ανακοινώνει το Σάββατο πως κατέρριψε ακόμη ένα τουρκικό UAV στην περιοχή γύρω από την στρατηγικής σημασίας αεροπορική βάση Al-Watiyah, δυτικά της Τρίπολης, κοντά στα σύνορα με την Τυνησία. 

Το Στρατιωτικό Τμήμα Πληροφοριών του LNA ανέφερε πως «οι αντιαεροπορικές δυνάμεις του στόχευσαν ένα τουρκικό drone τύπου Anka-S, αποκαλούμενο «Φοίνιξ» και το κατέρριψαν στα περίχωρα της βάσης Uqba ibn Nafi – Al». Ο επίσημος εκπρόσωπος του LNA, Στρατηγός Ahmed AlMesmari, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Sputnik Arabic ότι οι Τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται στη χώρα και ότι πολλοί Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες σκοτώθηκαν πρόσφατα στην πρωτεύουσα της Λιβύης. 

Εντωμεταξύ ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ αρνήθηκε πως υπάρχουν θύματα ανάμεσα στις Τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Λιβύη και υποστήριξε πως «οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που πρέπει στη Λιβύη, στο πλαίσιο της υποστήριξης της νομιμότητας»… Εκεί το χαβά τους οι τούρκοι βαπτίζουν την παράνομη επέμβαση νόμιμη σε ξένη χώρα.




«Οργή» στο ΝΑΤΟ με τον Ερντογάν – Μετά τα ψέμματα με το Ισραήλ διέρρευσε ψευδή δήλωση για τον Στόλτενμπεργκ



Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα αναγκάστηκε μέσα σε διάστημα δύο ημερών να διαψεύσει δύο φορές την δήλωση των Τούρκων για συμφωνία των δύο χωρών που αφορούσε την ΑΟΖ. Η τακτική αυτή, περί τακτικής πρόκειται, η Άγκυρα την εφάρμοσε και στην επικοινωνία που είχε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στην οποία συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την Πανδημία και εξελίξεις στην Λιβύη. 

Μετά την επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ υποσχέθηκε στον Ερντογάν ότι το ΝΑΤΟ θα βοηθήσει τον Σάρατζ στο πόλεμο κατά του Χαφτάρ. Να σημειώσουμε πως την Τετάρτη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτήριζε δύο μέλη του ΝΑΤΟ, ως «συμμαχία του κακού». Η ανακοίνωση αυτή ήταν απάντηση στην κοινή δήλωση των υπουργών Εξωτερικών των πέντε χωρών (Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία, Αίγυπτος,ΗΑΕ) που καταδίκασαν τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο…. 

Πηγή: Ε.Θ.




  Ιταλός ΥΠΕΞ:
Δεν φεύγει η ENI από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου



Έχουμε νόμιμη άδεια. Τη διαβεβαίωση ότι η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ δεν έφυγε, ούτε πρόκειται να φύγει από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου, ενόσω έχει νόμιμη άδεια για να παραμείνει εκεί, έδωσε ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών Λουϊτζι Ντι Μάιο.Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μιλώντας ενώπιον των Επιτροπών Εξωτερικών της Βουλής και της Γερουσίας της Ιταλίας, στο πλαίσιο ενημέρωσης σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την κατάσταση στη Λιβύη, ο κ. Ντι Μάιο είπε, αναφερόμενος στο θέμα της παρουσίας της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ, πως «τώρα δεν βρίσκονται σε εξέλιξη γεωτρητικές δραστηριότητες λόγω της πανδημίας, αλλά ελπίζουμε ότι θα επαναρχίσουν το συ- ντομότερο δυνατόν». 
Πηγή: 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ




«Ελλάδα να πεθάνεις…!» – Ανθελληνικός παροξυσμός στο κέντρο της Αθήνας από τους «αλληλέγγυους»



Απίστευτο το μένος κατά οτιδήποτε έχει να κάνει με την Ελλάδα. 
16 Μαΐου, 2020: Μία σειρά από πορείες συλλογικοτήτων έλαβαν χώρα χθες σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο κλείσιμο των συνόρων και την πολιτική των κλειστών κέντρων που ακολουθεί η κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα σε μία εξ αυτών στην πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα, περίπου 150 «αλληλέγγυοι» φώναξαν υπέρ των αλλοδαπών με πρωτοφανή συνθήματα κατά της Ελλάδας και των ίδιων των Ελλήνων. «Ελλάδα να πεθάνεις να ζήσουμε εμείς», «στο δι@ολο η οικογένεια στο δι@ ολο η πατρίς» , είναι μόνο μερικά από τα προκλητικότερα συνθήματα που θα ακούσετε ήδη από τα πρώτα δευτερόλεπτα του παρακάτω βίντεο-ντοκουμέντο. Γίνονται επίσης αναφορές στον Έβρο και τα κλειστά σύνορα, ενώ ενδεικτικό είναι πως αυτός που τραβά το βίντεο είναι αραβόφωνος. Τα όποια σχόλια περισσεύουν... 





Επιτέλους! Κύμα οργής κατά της «συμμαχίας» Γκρέτας-CNN με αφορμή την πανδημία


 Τελειώνει η ιστορία με την τόσο προβεβλημένη «υπέρμαχο» της βιώσιμης ανάπτυξης στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής; 

Κύμα αρνητικών σχολίων στα social media προκάλεσε άλλη μία παρέμβαση της γνωστής και μη εξαιρετέας Γκρέτας Τούνμπεργκ, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα η νεαρή ακτιβίστρια δέχθηκε «πυρά» όταν ανακοινώθηκε από το CNN ότι θα λάβει μέρος σε μία «συνεδρίαση ειδικών επιστημόνων» για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι επικριτές της απόφασης για συμπερίληψη της Γκρέτας στην εν λόγω συνεδρίαση υποστήριξαν ότι η ακτιβίστρια του κλίματος δεν είχε τα προσόντα να μιλήσει και να εκφέρει οποιαδήποτε γνώμη για τέτοια ιατρικά θέματα όπως είναι ο κορωνοϊός. Μάλιστα τους χρήστες του διαδικτύου εξόργισε ακόμη περισσότερο το διαδικτυακό μήνυμα της Γκρέτας μέσω του twitter του CNN στο οποίο υποστήριξε: «Οι άνθρωποι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι βασιζόμαστε στην επιστήμη και ότι πρέπει να ακούσουμε τους επιστήμονες και τους ειδικούς»




Σαρωτικός ο Τραμπ κατά της αριστεράς «που ελέγχει τα social media»: «Αυτό θα το αλλάξουμε»!

Θα γίνει σκληρή μάχη ανάμεσα στην Εθνική Δεξιά και τους παγκοσμιοποιητές αριστερούς. 

16 Μαΐου, 2020: Και ο Αμερικανός πρόεδρος δεν δείχνει καθόλου να αστειεύεται την ώρα που κορυφώνεται προεκλογική κόντρα. Επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος προανήγγειλε μάλιστα και μέτρα κατά των πρακτικών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook, τοInstagram, Twitter και Google χωρίς να διευκρινίσει ποια μπορεί να είναι αυτά. «Οι ακροαριστεροί έχουν υπό τον απόλυτο έλεγχό τους το Facebook, το Instagram, το Twitter και το Google. Η κυβέρνηση εργάζεται για να διορθώσει αυτή την παράνομη κατάσταση. Μείνετε συντονισμένοι και στείλτε ονόματα και περιστατικά», έγραψε ο Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος επικαλείται στην ανάρτησή του βίντεο της συντηρητικής blogger Μισέλ Μάλκιν, η οποία με τη σειρά καταγγέλλει ότι κλείνουν σελίδες ατόμων που έχουν δηλώσει την αγάπη τους για την πατρίδα. Η κίνηση αυτή του Τραμπ έρχεται μετά το νέο κύμα λογοκρισίας σε social media όπως είναι το Facebook και το Youtube ιδιαίτερα όσο αφορά άρθρα και απόψεις σχετικά με την προέλευση και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια