Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ φ.1695


Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Τρίπολη, 16 Μαΐου 2020 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Συνελήφθησαν πενήντα εννέα (59) άτομα, προσήχθησαν εκατό (100) και έγινε έλεγχος σε επτακόσια ενενήντα τρία (793) 
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια πενήντα έξι (656) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα εννέα (289) παραβάσεις 
Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, μικροποσότητες ηρωίνης, κυνηγετικό όπλο κ.ά. 
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών 
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 12.5.2020 έως και 15.5.2020, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. 
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια ενενήντα τρία (793) άτομα, εκ των οποίων πεντακόσια σαράντα εννέα (549) ήταν ημεδαποί και διακόσια σαράντα τέσσερις (244) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια πενήντα έξι (656) οχήματα. 
Επιπλέον, προσήχθησαν εκατό (100) άτομα, από τα οποία πενήντα ένα (51) ήταν ημεδαποί και σαράντα εννέα (49) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα εννέα (59) άτομα. 

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν: Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για απόπειρα κλοπής. Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας . Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του. 

Εξιχνιάστηκαν: από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία και μία (1) περίπτωση κλοπής δίκυκλης μοτοσυκλέτας, που είχαν γίνει την 5.5.2020 και 7.5.2020, αντίστοιχα, στα Εξαμίλια και στην Κόρινθο Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου, για απόπειρα κλοπής και κλοπή τροχοφόρου. από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων, μία (1) περίπτωση κλοπής σε ξενοδοχείο, που έγινε την 19.12.2019 στο Κιάτο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 


Προφυλακίστηκε ο 53χρονος που παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε τον 15χρονο Παντελή στα Εξαμίλια Κορινθίας 
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Κορίνθου ο 53χρονος που παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε τον 15χρονο μαθητή μπροστά στα μάτια της μητέρας του. 
Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 53χρονος οδηγός κρίθηκε προφυλακιστέος για το τροχαίο δυστύχημα με εγκατάλειψη στα Εξαμίλια Κορινθίας, το βράδυ της Τρίτης (12.05.2020). 
korinthosTV 

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: 
Τραγωδία με 4 νεκρούς σε σπήλαιο…-Δείτε το σημείο… 
“Τραγωδία τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Λουτράκι. Τέσσερις άνδρες, από 35 έως 65 ετών, εντοπίστηκαν νεκροί από την πυροσβεστική σε σπήλαιο στην περιοχή Γκαρμπονάρι. 
Ερευνώνται όλα τα σενάρια καθώς στο συγκεκριμένο σημείο δεν πηγαίνουν συνήθως για περιήγηση ή αναρρίχηση και εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχασαν τη ζωή τους είτε από εκρηκτικό μηχανισμό, είτε από τα καυσαέρια της γεννήτριας που βρέθηκε στο σπήλαιο. 



Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική ύστερα από κλήση γυναίκας. Για την ανάσυρση των πτωμάτων επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 5 οχήματα. 
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης, απέκλεισε το ενδεχόμενο να είχαν πάει για αναρρίχηση στην περιοχή. Πιθανό σενάριο να πρόκειται για άτομα που έψαχναν για λίρες ή κάτι άλλο καθώς το σενάριο της αναρρίχησης θεωρείται σχεδόν απίθανο… Ήταν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου…”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε αθηναϊκά ΜΜΕ. 
Πηγή: kornews 

ΕΞΑΜΙΛΙΑ: 
Σε βάρος 40χρονου εκκρεμούσε απόφαση του εφετείου κακουργημάτων Ναυπλίου… 
«Συνελήφθη, την Παρασκευή το βράδυ, στα Εξαμίλια, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 40χρονος , γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, για κλοπή», αναφέρεται από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια