Header Ads

ΙΝΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΩΡΥΓΑ φ.1694

ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



Με αφορμή το τραγικό περιστατικό που συνέβη στην περιοχή του Ισθμού Κορίνθου και συγκεκριμένα σε παντελώς αφύλακτη περιοχή του που κατέληξε στον αδόκητο θάνατο ενός 14χρονου παιδιού, ανήμερα τη Μεγάλη Πέμπτη 16-4-2020, όπου από τα απερίφρακτα και αφύλακτα πρανή, εισήλθε στην ζώνη ασφαλείας των πρανών (δεν υπάρχουν απαγορευτικές πινακίδες), με αποτέλεσμα να καταπέσει στο κανάλι και να χάσει την ζωή του, είχαμε παρέμβει προς όλες τις αρμόδιες αρχές και προς την διοίκηση της διώρυγας της Κορίνθου με κύριο αίτημα την άμεση έναρξη εργασιών για την περίφραξη αμφοτέρων των πρανών της διώρυγας. 

Από το σύνολο των υπηρεσιών και των θεσμικών οργάνων που απευθυνθήκαμε, μόνο Ο ΟΣΕ, μας κοινοποίησε έγγραφο με το οποίο δεσμεύεται για άμεσες ενέργειες φύλαξης των Σιδηροδρομικών γεφυρών επί της διώρυγας. 

Εντύπωση μας προκαλεί η σιωπή των δήμων Κορινθίων, Λουτρακίου - Περαχώρας, της περιφέρειας Πελοποννήσου, της διοίκησης της διώρυγας και των κυβερνητικών υπηρεσιών. Έτσι, κάναμε και νέα παρέμβαση, συνοδευόμενοι από αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπου ζητούμε εκ νέου την άμεση έναρξη εργασιών για την περίφραξη αμφοτέρων των πρανών της διώρυγας της Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια