Header Ads

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1688

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Υπ.Υγείας: «Πάρα πολύ κρίσιμος μήνας ο Απρίλιος 
Στις 15/4 θα ξέρουμε αν απέδωσαν τα μέτρα»


29 Μαρτίου, 2020: Ο Απρίλιος θα είναι ο κρίσιμος μήνα για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας ότι στις 15/4 θα γνωρίζουμε πώς απέδωσαν τα μέτρα και θα μπορεί να γίνει προγραμματισμός για τα όσα θα ακολουθήσουν.«Περάσαμε έναν δύσκολο μηνά τον Μάρτιο. Υπήρχε μεγάλη ανησυχία για το πώς θα εξελιχθεί η καμπύλη της νόσου, πόσοι θα νοσούν, πόσοι θα εισαχθούν σε νοσοκομεία, πόσοι θα χρειαστούν ΜΕΘ», δήλωσε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Κυριακής.Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι στην Ελλάδα «βρισκόμαστε εντός αυτής της καμπύλης. Ναι μεν επεκτείνεται η νόσος, όμως αυτό συμβαίνει σε τέτοιο βαθμό ώστε να ανταποκρίνεται το σύστημα υγείας και το κράτος». Συνεχίζοντας, ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε τον Απρίλιο τον πιο κρίσιμο μήνα για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα. «Θεωρώ τον Απρίλιο πάρα πολύ κρίσιμο. Θα δούμε πώς θα αποδώσουν αυτά τα μέτρα. Κανείς δεν θέλει εικόνα Ιταλίας ή άλλων χωρών», σημείωσε και χαρακτήρισε «συγκλονιστικό» αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ. Ο αρμόδιος υπουργός προειδοποίησε ότι στην Ελλάδα «είναι εύκολο από την πορεία μάχης» που διανύουμε, «να βρεθούμε σε πορεία καταστροφής». 

Επαναλαμβάνοντας τα μέτρα προφύλαξης, όπως η «κοινωνική απόσταση», ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «αυτός είναι ο νέος πατριωτισμός». Στις 15 Απριλίου θα κριθεί πώς απέδωσαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού Ερωτηθείς εάν οι αποφάσεις για συνέχιση των μέτρων θα ληφθούν στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου, ο κ. Κικίλιας απάντησε: «Το ακούω αλλά είμαι υποχρεωμένος να πηγαίνω βήμα βήμα. Στις 15 Απριλίου θα δούμε πώς αυτά τα μέτρα -ιχνηλάτηση, οργάνωση νοσοκομείων, κλείσιμο σχολείων, μέτρα καραντίνταςθα αποδώσουν. Μέσα Απριλίου θα έχουμε εικόνα πώς απέδωσαν τα μέτρα και θα μπορούμε να κάνουμε προγραμματισμό και τι θα ακολουθήσει».

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει παραγγέλλει πάνω από 600 αναπνευστήρες. «Έχουμε φροντίσει για ειδικές πτήσεις, ακόμη και στρατιωτικές», ανέφερε. (Από sputniknews)



Βόμβα από Μ.Σαλβίνι: «Η ΕΕ είναι φωλιά με φίδια Θα νικήσουμε τον ιό και αν χρειαστεί θα φύγουμε από την Ένωση»

Ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μ.Σαλβίνι και πρώην ΥΠΕΣ της Ιταλίας, αντέδρασε σκληρά κατά της ΕΕ. Ο Σαλβινι χρησιμοποίησε την φράση “Δεν είναι Ένωση αλλά σπηλιά φιδιών και τσακαλιών” θέλοντας να καταδείξει την ανυπαρξία της επονομαζόμενης ευρωπαϊκής «αλληλεγγύης» μετά και τις χθεσινές δηλώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που δήλωσε ρητά ότι δεν θα υπάρχει ευρωομόλογο. 

Στην κοινοποίηση που έκανε στα social media κατηγόρησε την ΕΕ για την αδιαφορία της στους θανάτους στην Ιταλία και έγραψε “Μισώ και απεχθάνομαι την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντί για Ένωση είναι μία σπηλιά φιδιών και τσακαλιών. Πρώτα θα νικήσουμε τον ιό και μετά θα στραφούμε και θα σκεφτούμε για την ΕΕ. Αν χρειαστεί θα φύγουμε χωρίς ευχαριστίες”. Πλέον όλο και περισσότερες χώρες στρέφονται σε εθνικές πολιτικές βλέποντας ότι η ΕΕ είναι μια ουτοπία και ο Covid-19 έστειλε στα σκουπίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει στο επίκεντρο το εθνικό συμφέρον τονίζοντας ότι εμπρός στον φόβο κατέρρευσε το ιδεολόγημα της Ενωμένης Ευρώπης… 
Πηγή: 5ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ



American virus…Οι ΗΠΑ έχουν περικυκλώσει τη Ρωσία με εργαστήρια βιολογικών όπλων. Έχουν 11 στην Ουκρανία και 10 στη Γεωργία..

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 Η Ρωσία περιβάλλεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ. Εκτός από την Ουκρανία και τη Γεωργία, τέτοια κέντρα υπάρχουν στην Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν. Υπάρχουν τώρα 11 αμερικανικά εργαστήρια ανάπτυξης βιολογικών όπλων στην Ουκρανία. Το Πεντάγωνο τους χρηματοδοτεί άμεσα καθώς και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες και τμήματα, συμπεριλαμβανομένων της USAID, της NIH και άλλων. Οι τοποθεσίες είναι γνωστές στο Κίεβο, στο Χάρκοβο, στην Οδησσό, στη Vinnitsa, στο Dnitropetrovsk, στο Kherson, στο Lviv, στο Ternopil, στο Uzhgorod. 

Υπάρχουν 10 τέτοια εργαστήρια στη Γεωργία. Αποδεικνύεται ότι η “λύση” για την υπερδύναμη στον πυρηνικό αφοπλισμό είναι ένας ιός βιοπολεμικό όπλο με απρόβλεπτα και απίστευτα μεταδοτικά χαρακτηριστικά. Εάν τα ραδιενεργά και χημικά όπλα μπορούν να αποθηκευτούν με ασφάλεια σε ειδικές αποθήκες όμως τα βακτηριολογικά, ιολογικά και διάφορα άλλα ηλεκτρομαγνητικά βιο-όπλα μπορούν εύκολα να ξεφύγουν από τον έλεγχο και την απομόνωση και – να αρχίσουν να σκοτώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα. 
Πηγή: dimpenews.com



Σύγκρουση ΤουρκίαςΣυρίας για το Ιντλίμπ; Αποστολή “αστραπή” Σοιγκού σε Δαμασκό Έρχονται νέες εξελίξεις… 

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020: Λαμβάνοντας υπόψιν την συνεχή ανάπτυξη και ενίσχυση των τουρκικών δυνάμεων στο Ιντλίμπ, εκτιμάται πως μια πιθανότατη σφοδρότατη σύγκρουση μεταξύ του συριακού και του τουρκικού στρατού στην περιοχή θα μετατραπεί σε μία από τις μεγαλύτερες αιματοχυσίες στον μακροχρόνιο πόλεμο της Συρίας, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ. Καθώς ο συριακός στρατός έχει προωθηθεί σε στρατηγικές περιοχές της Ιντλίμπ και οι δυνάμεις των «Τίγρεων» αναλαμβάνουν επιχειρήσεις ανορθόδοξου πολέμου, οι Τούρκοι μετακινούν συνεχώς πολλά τεθωρακισμένα οχήματα και προσωπικό στις επίμαχες περιοχές του αυτοκινητοδρόμου Μ4 και όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά. 

“Η πιθανότητα υπερβολών και η έναρξη μιας νέας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ της Άγκυρας και της Δαμασκού είναι τόσο μεγάλη, που ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σοιγκού μετέβη προσωπικά στη Συρία, έχοντας στο πλευρό του τον Ρώσο αρχηγό των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, για να δώσει κατευθυντήριες γραμμές ενόψει πιθανών άγριων συγκρούσεων. Όλα αυτά παρά την καραντίνα και τον κίνδυνο να κολλήσει ο ίδιος την επικίνδυνη λοίμωξη του γνωστού ιού που θα μπορούσε να τον καταστήσει ανίκανο”, γράφει ο Ρώσος δημοσιογράφος Sergey Marzhetsky. 

Η Ρωσία βρίσκεται σε καραντίνα και όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις Τσάρτερ ακυρώνονται. Ωστόσο, ένα άτομο δεν μπορεί να ξεκουραστεί και αυτός είναι ο επικεφαλής του υπουργείου άμυνας, ο οποίος παρά τις απαγορεύσεις, μετέβη στη Δαμασκό εκτάκτως, ενδεικτικό της άκρως επικίνδυνης καταστάσεως ανάμεσα σε Τούρκους και Σύρους γύρω από την Ιντλίμπ.



Το Σχέδιο «1453», οι Βασιβοζούκοι και η «Γκρίζα Ζώνη» Ελλάδος και Τουρκίας 

Η ανεπάντεχη και πρωτόγνωρη για την Τουρκία, σθεναρή αντίσταση της μέχρι τώρα κατευναστικής Ελλάδος απογοήτευσε το επιτελείο του Σουλτάνου. Τα γεγονότα στον Έβρο και δη στο τρίγωνο του Κάραγατς από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι πρόσφατα, που ο Σουλτάνος αποφάσισε για διάφορους λόγους (εσωτερικούς, απογοήτευση, κορωνοϊός κλπ.) να αποσύρει από την περιοχή τους καθοδηγούμενους «πολιορκητές» και βαζιβοζούκους του, έφερε νέα δεδομένα σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο της Τουρκίας κατά της Ελλάδος. 
Η ανεπάντεχη και πρωτόγνωρη για την Τουρκία, σθεναρή αντίσταση της μέχρι τώρα κατευναστικής Ελλάδος απογοήτευσε το επιτελείο του Σουλτάνου, που θεωρούσε βέβαιη την επιτυχία του σχεδίου για την διάλυση της αμυντικής αποτροπής της χώρας και που θεωρούσε την Ελλάδα ως τον αδύναμο κρίκο για τις έκνομες μαξιμαλιστικές εθνικιστικές της επιδιώξεις. Και οι εξελίξεις γενικά ξάφνιασαν δυσάρεστα τον Σουλτάνο και τα «πρωτοπαλίκαρά» του σε αυτόν τον πρωτόγνωρο πόλεμο που εξαπέλυσε εναντίον της Ελλάδος. 
Πηγή: 5ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ



Τούρκοι και μετανάστες υποχώρησαν αλλά οι φύλακες των συνόρων μένουν σε ετοιμότητα

Παρατεταγμένες στον Έβρο παραμένουν οι Ελληνικές Δυνάμεις, παρά την αποχώρηση των μεταναστών και την παραδοχή ήττας - ουσιαστικά - από την Άγκυρα. Οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της πυροσβεστικής βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση, ενώ οι εργασίες για ενίσχυση και επέκταση του φράκτη στα σύνορα συνεχίζονται ακούραστα. Παραμένουν σε αυξημένη επαγρύπνηση και ετοιμότητα οι ελληνικές δυνάμεις στις Καστανιές αλλά και σε όλη την συνοριογραμμή του Έβρου και δεν χαλαρώνουν ούτε στιγμή, μετά την απόσυρση των χιλιάδων λαθρομεταναστών από τους Τούρκους. 

Οι φωτογραφίες που σας παρουσιάζει το Evros-news. gr είναι από το μεσημέρι του Σαββάτου και όπως βλέπετε, τόσο οι αστυνομικές όσο και οι ένοπλες δυνάμεις, αλλά και τα οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, βρίσκονται παρατεταγμένα στην πρώτη γραμμή, αν και οι χιλιάδες των λαθρομεταναστών έχουν μεταφερθεί από τα ξημερώματα της Παρασκευής στο εσωτερικό της Τουρκίας.Μαζί τους φυσικά και οι κατευθυνόμενοι και εν ψυχρώ βοηθούμενοι από την τουρκική Στρατοφυλακή τζιχαντιστές, οι οποίοι αποτελούσαν την εμπροσθοφυλακή και τις… ομάδες κρούσεις. Όλοι αυτοί που με την κάλυψη των εκατοντάδων χημικών, δακρυγόνων και καπνογόνων που όπως παραδέχθηκε και επίσημα ο υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού, εκτόξευαν οι δικές τους δυνάμεις, προσπαθούν να παραβιάσουν ομαδικά τα ελληνικά σύνορα και να μπουν παράνομα στον Έβρο και την Ελλάδα. Χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα επί έναν μήνα. 

Συνεχίζονται οι εργασίες ενίσχυσης και επέκτασης του φράχτη 
Ανεξάρτητα λοιπόν από τις γνωστές δηλώσεις του προκλητικού και ευρισκόμενου εκτός τόπου και χρόνου κ.Σοϊλού, ο οποίος συνεχίζει να… απειλεί πως μόλις περάσει η πανδημία του κορονοϊού θα επαναφέρουν στα σύνορα με την Ελλάδα τους χιλιάδες λαθρομετανάστες, οι ελληνικές δυνάμεις παραμένουν όπως επισημάναμε σε επιφυλακή και αυτό θα συνεχιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Γιατί γνωρίζουν πως μπορεί να επιχειρηθεί ανά πάσα στιγμή η χρησιμοποίηση και πάλι ως “πολιορκητικού κριού” και ασύμμετρης απειλής κυρίως των νεαρών λαθροματαναστών από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο, Αλγερία, Ιράν… 
Πηγή: 5ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια