Header Ads

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1686

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Δημοσιεύματα προεξοφλούν ‘’θερμό’’ επεισόδιο: 
’Έρχεται σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας πριν το Πάσχα-Ο Ερντογάν θέλει νησιά του Αιγαίου’’


Περίεργα δημοσιεύματα κυκλοφορούν εδώ και λίγες ημέρες. Από την μία έχουμε ‘’βόμβες’’ από ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στις ΗΠΑ και από την άλλη ρωσικό ΜΜΕ προχωράει σε αποκαλύψεις που θα συζητηθούν. Δύο δημοσιεύματα που βγήκαν με ελάχιστες ώρες διαφοράς και που δείχνουν περίτρανα πως κάτι υπάρχει στο παρασκήνιο. Πράγματι η κατάσταση είναι τεταμένη. Ο Ερντογάν μας ανοίγει συνεχώς ‘’μέτωπα’’, αλλά η χώρα μας όχι μόνο αντιστέκεται, αλλά περνάει και στην αντεπίθεση στον Έβρο. Πάντως η Άγκυρα παρέλαβε το τρίτο ερευνητικό και όλα δείχνουν πως θα κλιμακώσει το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Έτσι λοιπόν, ερωτηματικά προκάλεσε μια ανάρτηση του ελληνικού παραρτήματος των Αμερικανών Ρεπουμπλικάνων στο Facebook που προβλέπει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία στην περιοχή Κρήτης-Καστελλόριζου και μάλιστα πριν το Πάσχα. Μάλιστα το σενάριο των Ρεπουμπλικάνων προβλέπει «διαιτησία» του γερμανικού παράγοντα και αφόρητες πιέσεις προς την ελληνική πλευρά για εξευτελιστικό συμβιβασμό με τον Ερντογάν στο Αιγαίο που πιθανόν να οδηγήσουν σε πτώση της κυβέρνησης! Η πρόβλεψη «υπογράφεται» από τον πρόεδρο του ελληνικού παραρτήματος των Ρεπουμπλικάνων και γνωστό δικηγόρο Τζόναθαν Κωσταντίνου, όπου διαθέτει αποδεδειγμένα ισχυρότατες διασυνδέσεις με ανώτατους παράγοντες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Ουάσιγκτον, αλλά και το Ισραήλ.



Καθηγητής ΜΙΤ Κων. Δασκαλάκης: 
Αν είσαι νέος και ωραίος να μείνεις σπίτι σου – «Μεγάλο το ποσοστό των φορέων κάτω από 30 ετών» «Κάθε 8 με 10 μέρες, τα κρούσματα δεκαπλασιάζονται» 


16/03/2020: Για τον κορονοϊό, αλλά και τη συμπεριφορά των νέων μίλησε ο Καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών του ΜΙΤ στη Βοστώνη, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη, η εξάπλωση του ιού είναι εκθετική, το οποίο σημαίνει ότι εκεί που δεν το περιμένεις αρχίζουν να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς. «Κάθε 8 με 10 μέρες, τα κρούσματα δεκαπλασιάζονται, αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και πρόσθεσε πως στην Ελλάδα αναμένεται να αυξηθούν δραματικά και αγγίζοντας τους αριθμούς της Ιταλίας. 

«Αν είσαι νέος και ωραίος πρέπει κι εσύ να μείνεις σπίτι σου», είναι το μότο του κ. Δασκαλάκη, αλλά και η έκκληση προς τους νέους, οι οποίοι αψηφούν τον κίνδυνο και παραβιάζουν τα μέτρα προστασίας. «Η συμπεριφορά όλων μας πρέπει να είναι υπεύθυνη και είναι κρίσιμη η συμπεριφορά των νέων. Είναι μεγάλο το ποσοστό των φορέων που είναι κάτω από 30 ετών και αυτοί συνεισφέρουν στην εξάπλωση του ιού», εξήγησε. «Αν μείνουμε όλοι σπίτια μας, θα δούμε ότι την επόμενη βδομάδα τα κρούσματα παραδόξως θα είναι ολοένα και περισσότερα. Τα συνολικά θα φτάσουν γύρω στις 3.000. Ωστόσο, επειδή τα μέτρα θα περιορίσουν την εξάπλωση του ιού από σήμερα και για την επόμενη εβδομάδα, θα δούμε ότι στην όγδοη μέρα τα κρούσματα θα είναι λιγότερα από της προηγούμενης και σιγά σιγά θα μειώνονται ολοένα και περισσότερο», κατέληξε.



Ισραηλινό ΜΜΕ: 
«Η Τουρκία κινεί κυνικά τους μετανάστες προς την Ελλάδα» 
Εγκληματικές απέναντι στην ανθρώπινη φύση οι πρακτικές της Τουρκίας


Ισραηλινό ΜΜΕ επιτίθεται εκ νέου στην Τουρκία και «ξεμπροστιάζει» τον Ερντογάν και την ανεύθυνη - έως εγκληματική - πολιτική του αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού και την προώθηση προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα και την Ευρώπη. Όπως μετέδωσε και αμερικανικό κανάλι, η Τουρκία αδυνατεί να διαχειριστεί τα κρούσματα κορωνοϊού στα στρατόπεδα προσφύγων που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της, και φαίνεται πως για ακόμα μια φορά η Ελλάδα είναι ο «εύκολος» στόχος. Ολομέτωπη επίθεση στην Τουρκία, υπερασπιζόμενη ανοιχτά την Ελλάδα, εξαπολύει η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post». Η σπουδαία εφημερίδα καταγγέλλει σε τίτλο της ότι «Η Τουρκία κινεί κυνικά τους μετανάστες προς την Ευρώπη που πλήττεται από τον κοροναϊό». 

Η εφημερίδα τονίζει ότι η Τουρκία αναζωογονεί τις φλόγες της κρίσης των κορωνoϊών της Ευρώπης, ενθαρρύνοντας τους Σύρους πρόσφυγες, που δεν διαθέτουν υγειονομική περίθαλψη, να συναθροίζονται στα ελληνικά σύνορα. Είναι απολύτως κατανοητό, με μια απλή ανάγνωση, ότι η εφημερίδα της Ιερουσαλήμ τολμά και γράφει πράγματα που στον ελληνικό Τύπο αποφεύγονται ως μη πολιτικά ορθά. Οι Ισραηλινοί όμως, όταν θέλουν να καταχερίσουν την Τουρκία, δεν έχουν τέτοιες αναστολές. Της δίνουν και καταλαβαίνει. Η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε τις κρίσεις του κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες για να προσπαθήσει να ωθήσει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην Ευρώπη, γράφει η «JP». 

Οι ευρωπαϊκές χώρες πληρώνουν δισεκατομμύρια στην Άγκυρα από το 2015 για να κρατήσει τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία, αλλά οι Τούρκοι άνοιξαν τα σύνορα με την Ελλάδα και άρχισαν να ενθαρρύνουν τους μετανάστες να κατακλύσουν τα ελληνικά σύνορα μετά τις στρατιωτικές απώλειες της Τουρκίας στην Ιντλίμπ. Η δυστυχία των μεταναστών στα σύνορα έχει πλέον επιδεινωθεί από τους φόβους του κορωνοϊού, συνεχίζει η «JP». Η Τουρκία δεν παρέχει ιατρική περίθαλψη στους φτωχούς Σύρους πρόσφυγες, γράφει το δημοσίευμα και τονίζει ότι, «τώρα η άρνηση της υγειονομικής περίθαλψης παίρνει πρόσθετες διαστάσεις εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Τουρκία έχει συγκεντρώσει πρόσφυγες σε περιοχές κατά μήκος των ελληνικών συνόρων καθώς ο κοροναϊός εξαπλώνεται στην Ελλάδα». 

Η κυβέρνηση και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ενθαρρύνουν τους μετανάστες να συγκεντρωθούν σε πλήθη σε μια εποχή που οι παγκόσμιοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας συνιστούν να κρατούνται αποστάσεις. Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το NBC, δήλωσε ότι η Τουρκία αδυνατεί να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωνοϊού σε στρατόπεδα προσφύγων στη Συρία, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που ελέγχει η Τουρκία.




Big Business: 
Γερμανία Vs ΗΠΑ για το εμβόλιο κατά του COVID-19 


Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 
Ενα μπρα ντε φερ εξελίσσεται ανάμεσα στην Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την διασφάλιση της αποκλειστικότητας ενός εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού που αναπτύσσεται σε γερμανικό εργαστήριο, αποκαλύπτει σήμερα η Die Welt. 

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να προσελκύσει με την βοήθεια μεγάλων χρηματικών πόρων Γερμανούς επιστήμονες που εργάζονται για την παρασκευή εμβολίου κατά του νέου ιού, εξασφαλίζοντας έτσι την αποκλειστικότητα για τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Στην περίπτωση αυτή, το εμβόλιο «θα ήταν αποκλειστικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε πηγή της γερμανικής κυβέρνησης. 

Από την πλευρά του το Βερολίνο προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο επί της εταιρείας αυτής, προτείνοντας με την σειρά του προνομιακούς οικονομικούς όρους. 

Ο ανταγωνισμός αυτός αφορά την εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac, με έδρα το Τούμπινγκεν στην Βάδη-Βιρτεμβέργη. Διαθέτει επίσης παραρτήματα στην Φρανκφούρτη και στην Βοστώνη. 

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2000 και εμφανίζεται ως επιχείρηση που ειδικεύεται στην «ανάπτυξη θεραπειών κατά του καρκίνου, θεραπειών με βάση τα αντισώματα, αγωγών για σπάνιες νόσους και εμβολίων». 

Το εργαστήριο αυτό εργάζεται σήμερα σε σύμπραξη με το Institut Paul-Ehrlich, που ειδικεύεται στην έρευνα για τα εμβόλια και αναφέρεται στο γερμανικό υπουργείο Υγείας, για την παρασκευή εμβολίου κατά του Covid-19. Στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι η CureVac προσβλέπει στην εκκίνηση των κλινικών δοκιμών «στις αρχές του καλοκαιριού 2020». 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια