Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ φ.1686

Η ∆ΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 
(Αστυνομικά ∆ελτία Κορινθίας και άλλα...)



Ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όσον αφορά και την Κορινθία

Τρίπολη, 13.3.2020: 
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 10.3.2020 έως και χθες (11.3.2020), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Κορινθίας και τους άλλου Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.. 

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια δεκαεπτά (817) άτομα, εκ των οποίων πεντακόσια ογδόντα εννέα (589) ήταν ημεδαποί και διακόσια είκοσι οκτώ (228) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια ογδόντα έξι (686) οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν τρία (103) άτομα, από τα οποία εξήντα ένα (61) ήταν ημεδαποί και σαράντα δύο (42) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα ένα (61) άτομα. 

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν: 
Ένας (1) ημεδαπός και τρείς (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, για κλοπή, ενώ οι τρείς (3) αλλοδαποί, επιπλέον διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

Πέντε (5) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού κανονισμού. 

Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες σαράντα δύο (242) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκανν στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τα περαιτέρω. 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου


ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ...

Συνελήφθη στο Βραχάτι 30χρονος δραπέτης φυλακών Τίρυνθας 
Συνελήφθη την Πέμπτη 12.3.2020 το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου- Βόχας Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 30χρονος ημεδαπός, δραπέτης φυλακών. Ο 30χρονος είχε αποδράσει την 28.2.2020 το βράδυ από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Ενηλίκων Τίρυνθας που ήταν κρατούμενος για ληστεία, συμμορία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. 

Δ. Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης: Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής σε ναό – Δικογραφία εις βάρος 46χρονου αλλοδαπού 
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης, μία (1)περίπτωση κλοπής σε Ιερό Ναό, που είχε γίνει την 27/28.10.2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος 46χρονου αλλοδαπού, για κλοπή. 

Κιάτο: Έκλεψε χρήματα από περίπτερο και συνελήφθη 
Συνελήφθη, την Παρασκευή 13.3.2020) το πρωί, στο Κιάτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, 37χρονη ημεδαπή, γιατί αφαίρεσε από το εσωτερικό χώρο τοπικού περιπτέρου χρηματικό ποσόν. Μετά τη σχηματισθείσα δικογραφία παραπέμφθηκε αρμοδίως 

Συνελήφθη 34χρονος με χασίς στα Εξαμίλια 
Συνελήφθη, την Παρασκευή 13.3.2020 το απόγευμα, στα Εξαμίλια Κορινθίων, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ. ΑΣ.) Αργολίδας, 34χρονος ημεδαπός, διότι κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου. 

Βόχα: Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής κινητού 
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, μία (1) περίπτωση κλοπής κινητού τηλεφώνου ημεδαπού, που είχε γίνει την 12.3.2020 σε τοπική κοινότητα του Βέλου- Βόχας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ημεδαπού, για κλοπή, που παραπέμφθηκε στον κ. Εισαγγελέα για τα περαιτέρω… 
korinthosTV

Δεν υπάρχουν σχόλια