Header Ads

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ φ.1683

        Πολιτιστική και Σωματειακή Επιφυλλίδα        

Η «ΤΡΕΛΗ» ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ! 

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το 3ήμερο σε Κόρινθο, Λουτράκι, Δερβένι, Βραχάτι και σε άλλες περιοχές του Νομού!



  Γράφει - Επιμελείται η Εύη Κοκκίνου 


ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Την προηγούμενη εβδομάδα αναφερθήκαμε στο αναλυτικό πρόγραμμα εορτασμού της Αποκριάς στον Δήμο Κορινθίων, ο οποίος πλέον έχει γίνει θεσμός και συνεχίζεται (28, 29/2 και 1, 2/3) έως και την Καθαρά Δευτέρα, ενώ η κεντρική παρέλαση των καρναβαλιστών έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Κόρινθο, το Σάββατο στις 3:00΄μ.μ.. Στις 5:30΄μ.μ. οι «ONIRAMA» θα τραγουδήσουν για τους Κορίνθιους στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως, στις 7:30΄μ.μ. θα γίνει η καύση του Καρνάβαλου στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου (Φλοίσβος) και στις 9:00΄μ.μ. χορός με αργεντίνικο τάνγκο στο ΚΕΠΑΠ (Πυλαρινού 84)! 

Αναβιώσεις εθίμων, παρελάσεις πληρωμάτων, συναυλίες και parties πραγματοποιούνται όλο αυτό το διάστημα σε όλους τους Δήμους του Νομού και φυσικά στον Δήμο Λουτρακίου, που πρωτοστατεί εδώ και δεκαετίες στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, ακολουθούμενος και από τους Δήμους Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης και Βέλου - Βόχας. 

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Πολλές και ενδιαφέρουσες οι εκδηλώσεις στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας, οι οποίες παρουσιάζονται αναλυτικά παρακάτω: 

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 
«Το έθιμο της Φωτιάς», στον Προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Παναγίας Γιάτρισσας, στις 6:00 μ.μ., με τη συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου. 

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 
«Σεργιάνι στην πόλη», κατά μήκος της Ελευθερίου Βενιζέλου στις 7:00΄μ.μ., η Βραδινή παρέλαση πληρωμάτων του Καρναβαλιού υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και τη συνοδεία της Χορωδίας Λουτρακίου. 

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 
Παραδοσιακή συναυλία, στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου, στις 6:00΄μ.μ., με συμμετοχή των μουσικών της Bronza Banda (Ελένης Παπαπροκοπίου – λαούτο τραγούδι, Καλογιάννη Βεράνη – βιολί τρομπέτα, Μιχάλη Κυπριανού – κλαρίνο, Μιχάλη Ράλλη – τρομπέτα, Κατσίβελου Δημήτρη – τρομπέτα, Θάνου Σαμπάνη – ακορντεόν, Περικλή Κατσώτη – κρουστά) και των χορευτικών τμημάτων των Πολιτιστικών Συλλόγων: Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου – Χορευτικό Τμήμα Μελαγκάβι, «Ο ΙΒΥΚΟΣ» Σύνδεσμος Λουτρακιωτών – Περαχωριτών, Πολιτιστικός Σύλλογος Περαχώρας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Θεοδώρων – «Το Πράθι», Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ισθμίας, Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης «Χοράνθη», Σύλλογος Κρητών Κορινθίας, Κορινθιακή Εστία Ιστορικών Και Λαογραφικών Ερευνών, Μουσικοχορευτικός Προοδευτικός Όμιλος Νεμέας – Φλοιούντα, Χορευτικός Όμιλος Χιλιομοδίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Κορινθίων – Τερψιχόρη, Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Ξυλοκέριζας, Σύλλογος Πελοποννησίων Ελευσίνας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Κορινθίας «Η Πίνδος». 

Κυριακή, 1η Μαρτίου 2020 
-Το Μεγάλο μουσικό party, στην Πλατεία 25ης Μαρτίου στις 4:00μ.μ. 
-Η Κεντρική Παρέλαση Καρναβαλιστών, πληρωμάτων και αρμάτων με παρουσιάστρια την Τζένη Μελιτά, στις 5:30΄μ.μ.. 
-Συναυλία με τον TONIS SFINOS, στην Πλατεία 25ης Μαρτίου στις 7:00΄μ.μ., και καύση του καρνάβαλου στις 9:00΄μ.μ. 

Καθαρά Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2020 
«Ο χορός της Τράτας», μία αναβίωση του εθίμου από τον Σύνδεσμο Λουτρακιωτών – Περαχωριτών «Ο ΙΒΥΚΟΣ», στην Πλατεία 25ης Μαρτίου στις 5:00΄μ.μ.. 




ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Ευρωστίνη Κορινθίας το Σαββατοκύριακο, 29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου, με την βραδινή ποδαράτη το Σάββατο στις 7 το απόγευμα στο Δερβένι και βέβαια την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου την Κυριακή στις 4:00 το απόγευμα επίσης στο Δερβένι. Φέτος στο καρναβάλι συμμετέχουν έξι γκρουπ, από το Δερβένι και τα γύρω χωριά. Την παρέλαση της Κυριακής θα ανοίξει με την καρναβαλική μουσική της, η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου. Την Κυριακή το Δερβένι θα γεμίσει, μουσική, κέφι, χρώματα και λάμψη. 

ΒΡΑΧΑΤΙ: Η παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών στην παραλιακή του Βραχατίου θα πραγματοποιηθεί για 7η συνεχή χρονιά σε συνδιοργάνωση του Δήμου Βέλου-Βόχας και του ΝΠΔΔ «ΑΝΕΛΙΞΗ» την Κυριακή, 1η Μαρτίου 2020 και ώρα 4:00΄μ.μ., με συμμετοχή που αναμένεται να ξεπεράσει τους 1500 μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές. 

Συγχαρητήρια στους Δημάρχους των Δήμων Κορινθίων, Λουτρακίου-Περαχώρας, Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης και Βέλου-Βόχας, κ.κ. Βασίλη Νανόπουλο, Γιώργο Γκιώνη, Βλάση Τσιώτο και Αννίβα Παπακυριάκο, καθώς και στις επιλεγείσες ομάδες διοργάνωσης για το πλούσιο πρόγραμμα και την άρτια εκτέλεση! 

Θερμά ευχαριστήρια στα Κέντρα Πολιτισμού και σε όλους τους συμμετέχοντες συλλόγους και φυσικά πρόσωπα για την μετάδοση της χαράς, του πάθους και της ξεγνοιασιάς τους! Ευχόμαστε σε όλους Καλή Διασκέδαση και Καλή Σαρακοστή! 

*Η Εύη Κοκκίνου είναι Δικηγόρος Διαμεσολαβήτρια Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων - DPO 
Δ/νση Γραφείου: Απ. Παύλου 40 – Κόρινθος 
Τηλ. 2741084568 & 6944964225




               ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ               

Αναβάλλονται Αποκριάτικες εκδηλώσεις

Τις βραδυνές ώρες της Πέμπτης και ενώ είχε εκδοθεί η εφημερίδα Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κατέφθασαν στα Γραφεία μας Ακυρωτικά δελτία τύπου για το πρόγραμμα των ΑΠΟΚΡΕΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ, λόγω του Κορονοϊού, προς αποφυγή συνωστισμού από το Δήμο Κορινθίων, Βέλου Βόχας, Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και πιθανώς συνεχίζονται άλλες.


Από τη Φ.τ.Κ.






Δεν υπάρχουν σχόλια