Header Ads

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2019




Χριστογέννεση - Χριστοποίηση τώρα…


Αποτέλεσμα εικόνας για φατνη


Γράφει ο Παναγιώτης Καπνιστής  *

     Οι Έλληνες με το θέμα των μεταναστών και λάθρα εισβολέων έχουν μπει σε μια κατάσταση τραγελαφική, έχουν μπει στο ρόλο του θύματος με συναισθήματα φόβου, ενοχής, αδυναμίας, αυτοαπόρριψης. Είναι η ευκαιρία μας να καλλιεργήσουμε το αίσθημα αποδοχής και τότε λειτουργεί η διαδικασία απελευθέρωσης γιατί είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από το φόβο και το μη αποδεκτό, διότι μπορεί να υπάρχουν μέρη του εαυτού μας ταυτισμένα με τις φοβίες, θυμούς, αδυναμίες, πρέπει να σκύψουμε να τα δούμε, να τα φωτίσουμε, να τα μετουσιώσουμε για να απελευθερωθούμε.

     Πρέπει να βρούμε τον εσώτερο εαυτό μας το Θεϊκό μας κομμάτι, διότι τα συναισθήματα είναι ενέργεια που δημιουργήθηκε από πεποιθήσεις, προγραμματισμούς, δόγματα, εγωϊσμούς και όπως μας λέει ο Ηράκλειτος τα πάντα ρει, θα έπρεπε και αυτά που σχηματίσθηκαν στο ενεργειακό μας πεδίο να μην τελματώνονται και δημιουργούν αδράνεια και δυσοσμία. Θα έπρεπε να ρέουν και να διαλύονται, όπως και οι άλλες συμπαντικές μορφές ενέργειας.

     Διότι εάν δούμε τον εαυτό μας, πώς λειτουργεί σε μία ίωση, ή ένα κρυολόγημα, θα δούμε ότι κάνει τα πάντα ο οργανισμός μας να απαλλαγεί από τον πυρετό και να βοηθήσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα ώστε η ροή ενέργειας υγείας να τον επαναφέρει στη φυσιολογική του κατάσταση.

     Εάν ενεργούμε αντίθετα με τους νόμους της ροής και κρατάμε τα συναισθήματά μας, τότε παραχωρούμε το γήπεδο της ύπαρξής μας στο φόβο και παίζει μπάλα όπως θέλει, και μας κλείνει στα καρέ μας και αντεπιτίθεται και μας κάνει να νιώθουμε αδικημένοι ότι δεν είμαστε καλοί παίκτες και δυστυχώς μας βάζει γκολ όποτε θέλει κάθε στιγμή, δεν νιώθουμε ασφαλείς και πικραινόμαστε, πονάμε, θυμώνουμε, μισούμε και παραδινόμαστε  άνευ όρων (δηλαδή) έχουμε παραδώσει την δύναμή μας στους άλλους και δυστυχώς, αυτοί οι άλλοι τρέφονται από το φόβο μας, που τον ενισχύουν οι δήθεν ειδικοί από τις τηλεοράσεις, εφημερίδες κλπ. και οι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι τα αναπαραγάγουν  δυστυχώς και ισχυροποιούν αυτήν την ψευδαίσθηση, ώστε να μην νιώθουμε εσωτερικά ασφάλεια, αυταξία, ελευθερία, πληρότητα, ενότητα.

     Γνωρίζουν ότι αν ακούσουμε τον ψίθυρο του εσώτερου εαυτού μας  και πάρουμε την δύναμή μας στα χέρια μας, τότε αυτοί δεν θα υπάρχουν, συρρικνώνονται και τρομοκρατούνται, διότι η αφοβία μέσα μας προβάλλεται και έξω μας, διότι κατά τον νόμο της έλξης, έλκουμε αυτό που φοβόμαστε και εάν βιώνουμε την πνευματική μας, την θεϊκή μας φύση, τότε αποταυτιζόμαστε από τους ρόλους του θύματος και νιώθουμε εσωτερική ασφάλεια, ευτυχία, πληρότητα, διότι επιτρέπουμε στο Θείο Φως να ρέει μέσα μας και να αποβάλλει όλες τις αμφιβολίες και τα τελματωμένα αισθήματα και συναισθήματα.

     Είναι η ευκαιρία τώρα τα Χριστούγεννα, μέσα μας, ως άρρενες να γεννήσουμε τον Χριστό στην καρδιά μας, και να νιώσουμε αυτή την γλυκιά αγάπη και να θυμηθούμε την υιότητά μας «Θεοί εστέ και υιοί Υψίστου πάντες» και οι θήλειες υπάρξεις να γεννήσουν την Πανάγια Μητέρα, Παναγία, και τον υιόν της, και να βιώσουν το πρωταρχικό πυρ της δημιουργίας  εντός τους και «ειρήσθω εν παρόδω» μια υπέροχη κατάσταση ειρήνης και μακαριότητος, πέραν των αντιθέσεων.

     Τώρα, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων που οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο δείχνουν την αγάπη τους προς τον πλησίον, ας δούμε και εμείς με τα μάτια, όχι τα δικά μας τα εγωιστικά, αλλά με τα μάτια του Θεού, του Δημιουργού, που βλέπει όλους τους ανθρώπους το ίδιο.

Ο Ήλιος ανατέλλει για δικαίους και αδίκους και μην ξεχνάμε ότι έχουμε γεννηθεί στη γη, στον πλανήτη της ελεύθερης βούλησης, που σημαίνει ότι λειτουργεί ο νόμος της αιτίας και αποτελέσματος (δηλαδή ό,τι σπέρνεις θερίζεις) και κανείς δεν επιτρέπεται να μας παραβιάσει την ελευθέρα μας βούληση.

Τώρα τις ημέρες των Χριστουγέννων, ας εστιαστούμε στους μετανάστες, στους λάθρα εισβολείς, ή όπως αλλιώς τους ονομάζουμε.

Στα μάτια του Θεού είμαστε όλοι ίδιοι και για να το κατανοήσει αυτό ο άνθρωπος, αναφέρω το εξής: εάν αφαιρέσουν το δέρμα από έναν μαύρο, έναν λευκό, από έναν κίτρινο και από έναν ερυθρόδερμο, τους φέρουν μπροστά μας και μας ρωτήσουν ποιος είναι ποιος; μην βάλουμε στοίχημα διότι θα το χάσουμε, κανείς δεν μπορεί να τους ξεχωρίσει.

Και ας δούμε τώρα, γιατί έρχονται όλοι αυτοί στην Ελλάδα; Έχουμε δει τις πεταλούδες (και ειδικά το βράδυ στο σκοτάδι), πώς έλκονται από το φως και πετούν γύρω του ασταμάτητα, δεν το χορταίνουν και κάποιες που πλησιάζουν πολύ κοντά καίγονται.

Το ίδιο συμβαίνει και με αυτές τις ψυχές, υποσυνείδητα  έλκονται προς το φως, ούτε και οι ίδιοι το γνωρίζουν, έρχονται να πάρουν φως διότι εκ της Ελλάδος το Νέο Φως, η Ευρώπη με τον τρόπο της και με τις φοβίες της, κατέστησε την Ελλάδα αποθήκη ψυχών  γιατί μόνον η Ελλάδα έχει φιλότιμο. Τελείως ξένη λέξη και ξένη κατάσταση γι’ αυτούς.

Προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε πώς λειτουργεί το Θείο Σχέδιο, βλέποντας το δάσος και όχι το δένδρο, βεβαιωνόμαστε ότι πράγματι, εκ της Ελλάδος το Νέο Φώς.

Και απ’ αυτούς τους μετανάστες εάν κάποιοι έχουν έρθει «άλλα έχοντας κατά νου» και έχουν παραβατική συμπεριφορά, τότε να λειτουργήσουν οι Νόμοι του Κράτους, να τους δείξει ότι πρέπει να σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί και αν δεν τους αρέσει να γυρίσουν πάραυτα στις πατρίδες τους.

Όμως γι’ αυτούς που θα μείνουν ας τους δείξουμε την αγάπη την Θεϊκή. Να την νιώσουμε πρώτα εμείς και ύστερα Χριστοποιούμενοι να την σκορπίσουμε παντού γύρω μας σε όλους.

Έχουν έρθει να πάρουν απ’ το Φως μας, γιατί έχουν ζήσει στο σκοτάδι, στην χωριστικότητα, στην εναντιότητα σε πολέμους, σε βιασμούς και σε επώδυνες καταστάσεις, έφευγε η Μητέρα με ένα κάνιστρο στο κεφάλι, 2 ώρες δρόμο και δεν ήξερε αν θα γυρίσει να φέρει νερό στα παιδιά της.

Να μην φοβηθούμε λοιπόν δίνοντας την αγάπη μας και το φως μας ότι θα τα χάσουμε, όχι! Από ένα κερί της Αναστάσεως ανάβουν χιλιάδες κεριά και απ’ αυτά άλλες χιλιάδες κεριά και πάει λέγοντας και το Φως του κεριού παραμένει ίδιο, αναλλοίωτο, δεν χάθηκε τίποτα. Να!!! λοιπόν πώς πολλαπλασιάζεται η αγάπη και ακόμη τους δείχνουμε πώς όλες οι καρδιές μπορούν να γίνουν φάτνες και να Γεννηθεί ο Χριστός εντός τους. Τώρα! Και έτσι είναι.

*Ο κ. Παναγιώτης Καπνιστής, είναι σ. ΟΤΑ, Λογοτέχνης – Συγγραφέας από την Κόρινθο, διαμένων στην Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια