Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ φ. 1674





                                  ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Άγιοι Θεόδωροι : 
Ακαριαίος ο θάνατος της 77χρονης

από σπάσιμο του αυχένα…
Αποτέλεσμα εικόνας για :  Ακαριαίος ο θάνατος της 77χρονης από σπάσιμο του αυχένα…

Δηλώσεις για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας στους Αγίους Θεοδώρους και τη σύλληψη των 2 δραστών 


Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Πέτρου Τζεφέρη και  του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Θεόδωρου Χρονόπουλου,σχετικά με την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας 73χρονης ημεδαπής στους Αγίους Θεοδώρους και τη σύλληψη των δύο δραστών



Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος:

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση που διενεργήθηκε, το Σάββατο 07-12-2019, οι δράστες είχαν μεταβεί με το αυτοκίνητο της μητέρας του 26χρονου, στους Αγίους Θεοδώρους, προκειμένου να πουλήσουν υαλοκαθαριστήρες στην τοπική λαϊκή αγορά. Όσο βρίσκονταν στη λαϊκή αγορά, παρατήρησαν στο λαιμό της 73χρονης μια χρυσή αλυσίδα. Για το λόγο αυτό, αποφάσισαν να την ακολουθήσουν για να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία να της την αφαιρέσουν. Έτσι, ακολούθησαν με το αυτοκίνητό τους, το ζευγάρι και στάθμευσαν έξω από το σπίτι τους.

Στη συνέχεια, ο 26χρονος συνοδηγός, φώναξε από τον δρόμο την 73χρονη και αυτή βγήκε από το σπίτι, προκειμένου να διαπιστώσει τι συμβαίνει. Ξαφνικά, το θύμα άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Ακούγοντάς την ο σύζυγος και ο γιος της βγήκαν από το σπίτι και είδαν στο δρόμο σταματημένο ένα αυτοκίνητο, όπου μέσα του βρισκόταν ο οδηγός, ενώ ο δεύτερος άντρας, βρισκόταν εκτός αυτού και διαπληκτιζόταν με το θύμα.

Στη θέα των συγγενών της 73χρονης, ο 26χρονος που ήταν έξω από το αυτοκίνητο, αφού επιχείρησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει την αλυσίδα με τον σταυρό από το λαιμό του θύματος, μπήκε στο προαναφερόμενο αυτοκίνητο και μαζί με τον οδηγό, πραγματοποίησαν κίνηση προς τα εμπρός. Τη στιγμή εκείνη, το θύμα βρισκόταν μπροστά από το αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο χωρίς να ανακόψει την πορεία του, την παρέσυρε περνώντας πάνω από το σώμα της, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της. Ακολούθως, οι δράστες διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

Όπως προέκυψε, ο 28χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, παράβαση του νόμου «περί όπλων» και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο 26χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε πρωινές ώρες της 14-12-2019 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.  Στην παρουσίαση της σύλληψης των δραστών της δολοφονίας στους Αγίους Θεόδωρους, παραβρέθηκαν και ο Διευθυντής Αστυνομίας Κορινθίας  Χαράλαμπος Τετράδης και  ο Διοικητής της Ασφάλειας  Δημήτρης Βλάχος.


Οργανώνονται στα γρήγορα! –
Μετανάστες έκλεισαν το δρόμο κεντρική οδό στους Αγίους-Ταλαιπωρία
 για τους οδηγούς…



Συνέβη και αυτό! Μετανάστες έκλεισαν το δρόμο! Ταλαιπωρία για τους οδηγούς! Τα προβλήματα αρχίζουν και παίρνουν διάσταση!










Ποίος ισχυρίζεται ότι οι αλλόθρησκοι λαθρομετανάστες που κατακλύζουν απ΄’ άκρου εις άκρον την χώρα μας μπορούν να ενσωματωθούν με τους Έλληνες και την Ελλάδα: Τα επεισόδια από τα διάφορα κέντρα, που φιλοξενούν αλλοδαπούς, είναι συχνά και αποτελούν λόγο ανησυχίας και αφύπνισης για τους πολίτες. Από τότε που άρχισαν να καταφτάνουν απρόσκλητοι στη χώρα μας και η Ελλάδα του Κ. Σημίτη υπέγραψε τις Συμφωνίες Δουβλίνο Ι και ΙΙ έκανε την εμφάνισή της η αύξηση εγκληματικότητας, ασθενειών που ήταν ξεχασμένες. Η Εθνική μας Οικονομία δέχεται το βάρος που της αναλογεί, ενώ κάποιοι από αυτούς κάνουν τα δικά τους αναγνωριστικά παιχνίδια διασάλευσης της τάξεως, που τελικά γίνεται ισχυρό όπλο «Μαύρων Επιχειρήσεων»

Το βλέπουμε να συμβαίνει σχεδόν καθημερινά με την απ΄ ευθείας επίθεση σε Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, το είδαμε πως συνέβη η «Αποσταθεροποίηση Κυβερνήσεων και χωρών χωρών. Αποτελούν μεγάλο πονοκέφαλο αυτές οι διαμαρτυρίες, που συμβαίνουν ακόμη και στην περιοχή μας, όπως αυτή που συνέβη στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Όπως αναφέρεται:  

Κλειστή έμεινε περίπου για μία ώρα (από τις 12:30 έως τις 13:30)  η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου, λόγω της συγκέντρωσης μεταναστών που διαμένουν στο ξενοδοχείο "Ηλιόχαρη". Των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας. Περίπου 150 άτομα, απέκλεισαν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας κάνοντας καθιστική διαμαρτυρία...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του loutraki365.gr, οι μετανάστες αποφάσισαν να προβούν σε αυτού του είδους τη διαμαρτυρία, καθώς έχουν πολλά παράπονα από την εταιρεία που έχει αναλάβει το catering. Όπως λένε χαρακτηριστικά, το φαγητό είναι απαράδεκτο, κρύο και σχεδόν καθημερινά περιλαμβάνει μακαρόνια.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που οι μετανάστες του Ηλιόχαρη διαμαρτύρονται για την ποιότητα του φαγητού, καθώς και στις 5 Ιανουαρίου 2019 κάποιοι είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας. Το πρόβλημα τότε είχε λυθεί με την αλλαγή της εταιρείας catering. Υπενθυμίζεται ότι στο ξενοδοχείο Ηλιόχαρη των Αγίων Θεοδώρων, φιλοξενούνται από τον Οκτώβριο του 2018, περίπου 400 μετανάστες, που υποτίθεται πως η παραμονή τους θα ήταν  προσωρινή. Είναι φανερό πως οι Κυβερνήσεις όλων των χρωμάτωνμας βρήκαν βολικούς και κάνουν στα κρυφά και φανερά, ανακύκλωση ανθρώπων. Άλλοι φεύγουν και πάνε σε άλλες πόλεις και άλλοι μας έρχονται προς αναπλήρωση τούτων… Μέχρι να γίνουν ο βραχνάς της τοπικής κοινωνίας, υπό τις ευλογίες του πολιτικού κατεστημένου…

Μέχρι πότε θα κωφευουν οι αρμόδιοι και μέχρι πότε θα παριστάνουν τους ανίδεους για τους μελλοντικούς κινδύνους που εγκυμονούν για το μέλλον



Εορτάστηκαν οι Τρεις ‘Αγιοι εν Καμίνω Παίδες,  Προστάτες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας



Αποτέλεσμα εικόνας για Τρεις ‘Αγιοι εν Καμίνω Παίδες

Κόρινθος, 17-12-2019: Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, τελέσθηκε σήμερα Τρίτη  δοξολογία για τον εορτασμό των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, παρουσία τοπικών Αρχών, προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πλήθους πιστών.Με το πέρας της δοξολογίας αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστρατήγου ΠΣ Βασιλείου Ματθαιόπουλου, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν και τα εξής:

«…Ορμώμενοι από το παράδειγμα των Αγίων Προστατών μας, τη γενναιοψυχία, το σθένος και την αποφασιστικότητά τους, ας συνεχίσουμε να εκτελούμε τα καθήκοντά μας, δίνοντας έναν διαρκή αγώνα που απαιτεί σκληρή και συστηματική δουλειά, αποδοτική συνεργασία με άλλους φορείς και συντονισμένη προσπάθεια από όλους μας.  Άνδρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν έχω παρά να σας εκφράσω την ευαρέσκεια και τα συγχαρητήριά μου για το ζήλο και την υπευθυνότητα που επιδεικνύετε καθημερινά, προσφέροντας τις υπηρεσίες σας στο κοινωνικό σύνολο. Ας ευχηθούμε και ας παρακαλέσουμε τους Προστάτες μας τη δύσκολη ώρα που καλούμαστε να ανταποκριθούμε στα επιφορτισμένα καθήκοντά μας, να βρίσκονται πάντα δίπλα μας και να μας καθοδηγούν…».

Επακολούθησε δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κορίνθου, όπου αντηλλάγησαν ευχές για την ημέρα και για τις επερχόμενες Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς…


ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ




Τρίπολη, 14 Δεκεμβρίου 2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Αποτέλεσμα εικόνας για Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απάτης στην Κόρινθο  Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ένα άτομο


Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απάτης στην Κόρινθο

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ένα άτομο

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τρία άτομα…

Από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, πάνω από 130.000- ευρώ



Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, δύο (2) περιπτώσεις απάτης, στην Κόρινθο Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, χθες (12.12.2019) το μεσημέρι, 47χρονος ημεδαπός, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, ο οποίος, αρχικά, εντοπίστηκε στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, η οποία περιλαμβάνει και τρεις (3) ακόμη ημεδαπούς, ηλικίας, 36, 41 και 49 ετών, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες, παραθέτοντας ψευδή στοιχεία ως αληθή, με το πρόσχημα της αγοραπωλησίας αντικειμένων σημαντικής αξίας, εξαπατούσαν άτομα με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από την 9.12.2019 έως και την 12.12.2019, στην Κόρινθο Κορινθίας, διέπραξαν συνολικά δύο (2) περιπτώσεις απάτης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -130.000- ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και ένα (1) όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ


Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας 
( www.hellenicpolice.gr )έχουν αναρτηθεί οι ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης: 










·            Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.





·            Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.



Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας






Αποτέλεσμα εικόνας για Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απάτης στην Κόρινθο  Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ένα άτομο













Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (12.12.2019), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε οχτακόσια εβδομήντα (870) άτομα, εκ των οποίων τα εξακόσια τριάντα εννέα (639) ήταν ημεδαποί και τα διακόσια τριάντα ένα (231) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια εξήντα οχήματα (660) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν οχτώ (108) άτομα, από τα οποία εξήντα δύο (62) ήταν ημεδαποί και σαράντα έξι (46) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα δύο (62) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:


Εξιχνιάστηκαν:


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες σαράντα επτά (247) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Δεν υπάρχουν σχόλια