Header Ads

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ : Όποιος επιθυμεί την Ειρήνη προετοιμάζεται για Πόλεμο...


Τα διεθνή γεγονότα που διαδραματίζονται ανά την Υφήλιο και ειδικότερα στην Ευρώπη μας έχουν θέσει όλους σε κατάσταση επιφυλακής. Δεν ξέρεις από πού και πως θα έλθει η επόμενη κίνηση των Παγκοσμιοποιητών, που προσπαθούν να προωθήσουν τα σχέδιά τους. Όλες οι πράξεις βίας, οι μετακινήσεις Λαών, οι τοπικοί πόλεμοι τύπου Συρίας αποτελούν πράξεις και αιτία μεγάλου πολέμου”, είναι ισχυρή ένδειξη για το τι είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει. Η στρατιωτική αποκλιμάκωση στην περιοχή της Συρίας δεν είναι βέβαιη παρά τις επιτυχίες του Άσαντ.. Αλλά αυτό, που έχει σημασία είναι τι μορφή θα έχει αυτό το αναμενόμενο γεγονός. Και πρέπει όλοι σοβαρά να σκεφτούν την επόμενη κίνησή τους. Για να μην ζήσουμε χειρότερα απ’ όσα ζήσαμε ‘άλλες εποχές. Στην Ελλάδα, ως γνωστόν, υπάρχουν εκατομμύρια…αναλυτές. Όλοι μας το ’χουμε το “κουσούρι”. Κι όπως είναι αναμενόμενο πριν ακόμη υπογραφεί η επαίσχυντη συμφωνία στις Πρέσπες, εδώ στην Αθήνα υπήρξαν οι πρώτες “αναλύσεις” από τους ξερόλες παρουσιαστές και μόνιμους “παραθυράκιδες” των τηλεοπτικών καναλιών, που αρέσκονται να παίρνουν θέση επί παντός επιστητού και στο πόδι, χωρίς καμία έρευνα.
Επειδή τα πράγματα είναι εξαιρετικά κρίσιμα και σοβαρά θα πρέπει όλοι μας ,παρά την όποια συναισθηματική φόρτιση να αντιμετωπίσουμε με την ανάλογη σοβαρότητα αυτά,, που έρχονται. Πρώτον όσοι χωρίς δεύτερη σκέψη τάσσονται υπέρ μιας ακόμη γρήγορης στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Συρία ,η οποία επί της ουσίας θα γίνει για να βοηθήσει τα ποσοστά δημοτικότητας του Αμερικανού Προέδρου και άλλων Ευρωπαίων ηγετών πρέπει να είναι βέβαιοι ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει απλά σε απόλυτο αδιέξοδο. Δεν χρειάζεται ανάλυση, χρειάζεται…μνήμη. Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία! Είδαμε τι πάθανε από την “ευμάρεια των δικτατόρων “ και μετά την απελευθέρωση. Το ΝΑΤΟ κομπορρημονούσε δίνοντας αναφορά για το Διεθνές Έγκλημα κατά Εθνικών Κρατών με τα σήματα: “Νικήσαμε” και “Η αποστολή συνετελέσθη” ... Γρήγορα όμως, πήραν συγχωροχάρτι από τα Όργανα του ΟΗΕ. Ξεχάστηκαν τα ειδεχθή εγκλήματα και η πραγματικότητα,, που προέκυψε μας έφερε στους τζιχαντιστές και στην εποχή τρόμου, που ζούμε στην Ευρώπη.
Δεν πρέπει να συντριβούν οι ακραίοι ισλαμιστές θα πείτε; Μέχρι ενός! Αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει με επεμβάσεις “τηλεοπτικού χαρακτήρα” . Η όποια στρατιωτική επιχείρηση γίνει για την οριστική διάλυση του Ισλαμικού κράτους, θα πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη, να έχει ξεκάθαρους στόχους και αρέσει δεν αρέσει στη δύση, θα πρέπει να περιλαμβάνει και τη Ρωσία. Χωρίς την δημιουργία ενός συμπαγούς στρατιωτικού μετώπου, που μόνο με τη δημιουργία του θα εκπέμπει την αποφασιστικότητα διάλυσης του τέρατος βίας των τζιχαντιστών, που είναι δημιούργημα του “Συστήματος”, δεν πρόκειται να επιτευχθεί τίποτα. Αν η κάθε “μεγάλη δύναμη” εξακολουθήσει να παίζει το δικό της παιχνιδάκι στη Συρία και στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια το απεχθές φαινόμενο της ακραίας βίας των τζιχαντιστών απλά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, δίδοντας με τις πράξεις του πρόσχημα για “Στρατοκρατία” και ψήφιση “Τρομονόμων”.
Εμείς, εδώ στην Ελλάδα, έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε. Το αίτημα ολοκλήρωσης και εφαρμογής στον τομέα της προετοιμασίας των Σχεδίων του ΓΕΕΘΑ “Περί Παλλαϊκής Άμυνας” ελπίζουμε να είναι στην άμεση προτεραιότητα της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων… 

«Ο Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια