Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ : Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...


ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Βρήκαν τους δύο απατεώνες!

«Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, μία περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος ατόμου, που είχε γίνει την 15.3.2018, στο Λουτράκι Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων,45χρονης και 37χρονου, για απάτη», αναφέρεται από την αστυνομία.
Ακόμη μία ληστεία στα Εξαμίλια από γνωστούς άγνωστους δράστες
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας, η οποία έγινε την Παρασκευή το πρωί, στα Εξαμίλια Κορινθίας, όταν άγνωστοι δράστες ακινητοποίησαν όχημα γυναίκας και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από αυτό, την τσάντα της, η οποία περιείχε χρήματα και κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου»,Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ήταν αθίγγανοι, προφανώς από τον Οικισμό των Εξαμιλίων, πέταξαν πέτρες στο όχημα που επέβαινε η 72χρονη με αποτέλεσμα να το ακινητοποιήσουν. Η γυναίκα τραυματίστηκε…

Απατεώνες είχαν «χτυπήσει» σε εμπόρους και κρεοπώλες στην Κορινθία -Είχαν αφαιρέσει τόνους λάδι, δεκάδες αρνιά…

«Στο πλαίσιο μεθοδικών και εμπεριστατωμένων ερευνών, εξιχνιάσθηκαν από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας συνολικά 31 περιπτώσεις απάτης, σε βάρος κρεοπωλών και εμπόρων.
Ειδικότερα, από τις αστυνομικές έρευνες εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν διαπράξει ακόμη 22 περιπτώσεις απάτης, με την ίδια μεθοδολογία, σε βάρος εμπόρων και κρεοπωλών, σε περιοχές της Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Φθιώτιδας και Μαγνησίας.
Ως προς τη μεθοδολογία τονίζεται ότι, οι δράστες προέβαιναν σε μεγάλες παραγγελίες κρέατος, λαδιού, καφέ και άλλων ειδών, τα οποία οι παθόντες μετέφεραν στην Αθήνα, ενώ λίγη ώρα πριν την παράδοση των προϊόντων επικαλούνταν επείγουσα επαγγελματική υποχρέωση, με αποτέλεσμα τα προϊόντα να παραδίδονται σε συνεργό τους, χωρίς να καταβάλλεται το αντίτιμο.
Σημειώνεται ότι, οι δράστες, με τις εγκληματικές τους πράξεις, είχαν αποκομίσει όφελος που ξεπερνά τις 32.000 ευρώ, ενώ είχαν αφαιρέσει, συνολικά, από τους παθόντες, τα εξής:

4 τόνους και 100 κιλά λάδι
39 αρνιά
220 κιλά κρέας μοσχαριού
Ποσότητα καφέ συνολικής αξίας 800 ευρώ
Κατεψυγμένες είδη συνολικής αξίας 500 ευρώ
20 κιλά μέλι

Υπενθυμίζεται ότι, η εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε, μετά από επισταμένες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, που είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη, στις (9-3-2018), το απόγευμα, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, του 70χρονου δράστη.
Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 63χρονου μέλους της εγκληματικής ομάδας, που αναζητείται για να συλληφθεί για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της συμμετοχής σε συμμορία και της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων απάτης.
Ο συλληφθείς μετά την απολογία του στον Ανακριτή Μεσολογγίου κρίθηκε προφυλακιστέος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας.
Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας», αναφέρεται από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια