Header Ads

Από όλες τις γωνιές της Ελλάδας καταγγέλουν : ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ…

Να μην επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν οι εγκληματικοί σχεδιασμοί για την περιοχή μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κυνικά και δια στόματος Πρωθυπουργού, ανακοίνωσε από το βήμα του «Αναπτυξιακού» Συνεδρίου στην Τρίπολη, ότι θα ολοκληρώσει τους σχεδιασμούς πολλών δεκαετιών. Θα πουλήσει το Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης (Μονάδες και ορυχεία) και θα μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή σε απέραντο σκουπιδότοπο.
Άλλα κυβερνητικά στελέχη από το ίδιο βήμα μας προέτρεψαν αφού αποδεχτούμε τη μοίρα μας, να διανθήσουμε τον σκουπιδότοπο με αρωματικά φυτά και χασισόδεντρα.
Μια μέρα μετά το συνέδριο, η Διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Δυνάμεις Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ) ομολόγησε αυτό που κάνει από καιρό, ότι υπηρετεί αυτήν την προοπτική. Διακήρυξαν κατηγορηματικά ότι ασχολούνται πλέον με τη μεταλιγνιτική περίοδο και πως σ’ αυτό ταυτίζονται απόλυτα με το Δήμο Μεγαλόπολης όπου από καιρό είναι σε ανοιχτή γραμμή. Δεν είχαν πρόταση για το τι θα καλλιεργήσουμε, μάλλον τους πρόλαβε η κυβέρνηση.
Όσοι λαϊκοί άνθρωποι και εκπρόσωποι λαϊκών φορέων πήγαν στο «Αναπτυξιακό» Συνέδριο πιστεύοντας ότι θα συζητήσουν για λαϊκά προβλήματα, κατάλαβαν με απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο ότι βρέθηκαν σε εχθρικό περιβάλλον. Εκεί είχαν θέση μόνο οι εκπρόσωποι των μεγάλων συμφερόντων.
Την ίδια χρονική περίοδο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και άλλα στελέχη του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού έκαναν δηλώσεις υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι εξελίξεις τρέχουν.
Δεν δικαιολογούνται πλέον καθυστερήσεις εφησυχασμοί και αυταπάτες.
Να σπάσουμε εδώ και τώρα την αδράνεια και να οργανώσουμε τον αγώνα μας.
Να συγκροτήσουμε τώρα το μέτωπο των κοινωνικών δυνάμεων που πλήττονται.
Οι εργαζόμενοι στο Ενεργειακό Κέντρο, προτού γίνουν πρώην, να συγκαλέσουν άμεσα Γενικές συνελεύσεις και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις με συγκεκριμένα μέτρα και προοπτική κλιμάκωσης.
Οι υπόλοιποι λαϊκοί φορείς, επαγγελματικοί, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, σύλλογοι συνταξιούχων, οι τοπικές κοινότητες, οι πάντες, πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε μαζικές διαδικασίες και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις.
Πρέπει χωρίς καθυστερήσεις, όλες οι λαϊκές δυνάμεις να βρεθούμε σύντομα σε καλά προγραμματισμένους και συντονισμένους αγώνες με προοπτική κλιμάκωσης.
Να αναζητήσουμε από τώρα ευρύτερη στήριξη.
Οργανωνόμαστε – παλεύουμε και θα νικήσουμε.
Όχι στην πώληση του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης.
Όχι στη μετατροπή της ευρύτερης περιοχής σε σκουπιδότοπο.
Όχι στην υπογραφή της ΣΔΙΤ με τη ΤΕΡΝΑ.
Η γη των εξαντλημένων ορυχείων να αποκατασταθεί, να γίνουν οι αναγκαίες υποδομές (δρόμοι, δίκτυα νερού, ρεύματος κ.α.) και να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία.

Για την Επιτροπή Αγώνα Μεγαλόπολης
Συνδικάτα: Ενέργειας – Οικοδόμων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Σωματεία: Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΔΕΗ – Δημοσίων Υπαλλήλων.
Αναγνωστόπουλος Νίκος – Αναστασόπουλος Άκης – Ανδριανός Ηλίας – Βελισάρης Ηλίας – Βεργέτης Ηλίας – Γεωργαντάς Γεώργιος – Γούργαρης Βαγγέλης – Δούμουρας Πέτρος – Κουκουλά Χριστίνα -Λαμπρόπουλος Παναγιώτης – Μαράκας Θανάσης – Μπουγιούκου Μαρία – Μπουρσιάνης Γιάννης – Παγανός Κώστας – Παναγουλοπούλου Λίλα – Σταθουλόπουλος Ηλίας – Σταθουλόπουλος Νώντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια