Header Ads

Ο Νότης Μαριάς μετά τα Συλλαλητήρια φέρνει στην Ευρωβουλή το Σκοπιανό

Αμέσως μετά τα μεγαλειώδη Συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς έφερε το Σκοπιανό με ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο τη Δευτέρα 5/2/2018.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο Νότης Μαριάς είπε: «Το χθεσινό μεγαλειώδες Συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Σκοπιανό στέλνει ένα αποφασιστικό μήνυμα στα πέρατα του κόσμου ότι η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική. Στέλνει αποφασιστικό μήνυμα ότι ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται τον σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας μας και της ιστορίας μας από τα Σκόπια».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Τα μαζικά Συλλαλητήρια στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη θορύβησαν τα κέντρα εξουσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ αλλά και στα Σκόπια. Τα Σκόπια οφείλουν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας μας, να εγκαταλείψουν τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδος και να παύσουν να πιπιλίζουν την καραμέλα της δήθεν Μακεδονικής εθνότητας».
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς είπε: «Το Κίνημά μας «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια, όπως και σε οποιονδήποτε γεωγραφικό προσδιορισμό που παραπέμπει και χρησιμοποιεί τη λέξη Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων. Απαιτούμε δημοψήφισμα για το Σκοπιανό και είμαστε αντίθετοι στην ένταξη των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια