Header Ads

Στόχος είναι η Μακεδονία και όχι η κάθαρση

Σε ρόλο καπνογόνου-παραισθησιογόνου το σκάνδαλο Novartis…
Άρθρο του Σάββα Καλε
ντερίδη

ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΕΔΩ ΤΗ ΣΤΗΛΗ. 
ΌΠΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ –ΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΛΙΤΩΣΕ Ο ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΓΕΝΝΑΙΑ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥ¬ΠΡΙΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΜΕΡΗ, ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΛΙΤΩΣΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ–, ΕΤΣΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΜΟΡΦΗ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ. 
ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟ¬ΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΣΕ ΘΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ΞΕΝΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΌΤΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙ’ ΑΥ¬ΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ –ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟ¬ΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙ-ΚΝΥΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ– ΘΑ ΤΙΣ ΛΑΜΒΑΝΑΝ ΞΕΝΟΙ, ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. 
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗ¬ΝΙΣΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ Α¬ΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. 
ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΤΗΝ «ΠΑΤΗΣΕ» ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΓΙΑ ΔΙΑ-ΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ «ΔΕΣΕΙ» ΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΡΟΛΟ ΑΝΑ¬ΧΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑ¬ΖΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ Α-ΝΤΙΜΕΤΩΠΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ. 
ΔΗΛΑΔΗ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ «ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ» ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ Α¬ΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΣΧΕ¬ΔΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. 
ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ «Μ’ ΕΝΑΝ ΣΜΠΑΡΟ, ΔΥΟ ΤΡΥΓΟΝΙΑ». 
Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΝ, ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑ¬ΝΙΚΙ ΤΟΝ «ΑΣΟ», ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟ¬ΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΓΙΑ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΑΡΑ ΜΕΡΙΚΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΈΛΛΗΝΑ 
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΟ ΗΘΙΚΟ, ΔΗ¬ΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 25 ΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΠΕΥΔΑΝ ΜΕ ΠΑΝΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥ¬ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΙ, ΚΑΛΕΣΑΝ ΕΣΠΕΥ¬ΣΜΕΝΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΥΚΟΥ¬ΛΟΦΟΡΟ ΜΑΡΤΥΡΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟ¬ΘΕΣΗΣ NOVARTIS ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ. 
Ο «ΣΜΠΑΡΟΣ» ΗΤΑΝ Η ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΤΑ «ΔΥΟ ΤΡΥΓΟΝΙΑ» ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. 
ΔΗΛΑΔΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΜΕ «ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ» NOVARTIS ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΥΠΟ ΟΜΗΡΙΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ. ΚΑ¬ΤΙ ΣΑΝ ΘΑΥΜΑ ΔΗΛΑΔΗ. 
ΌΜΩΣ ΕΔΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΒΑ¬ΘΥΤΕΡΟ. ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΟΣ. ΓΙΑΤΙ, Ε¬ΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, Η ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟΣΤΗ¬ΜΕΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟ¬ΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ. 
ΌΜΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΜΕ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΣΑΘΡΩΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. 
ΦΙΛΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙ¬ΠΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΑΣΤΕ Ε¬ΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1965-66, ΠΟΥ Ο¬ΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. 
ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΕΞΟΥ¬ΣΙΟΜΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΘΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΔΕΝ ΠΡΙΟΝΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΠΡΙΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ. Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕ¬ΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΓΕΡΘΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ. ΝΑ ΣΗ¬ΚΩΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ, ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΣΩΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: 
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ. 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΣΑΡΕΛΕΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕ¬ΔΡΕΣ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΓΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ. 

* Ο κ. Σάββας Καλεντερίδης, είναι Ανώτ. Αξ/κός ε.α. και αρθρογράφος στη «δ».

Δεν υπάρχουν σχόλια