Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ  
ΑΘΛΗΤΙΚΑ  φ.  1581

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
¨Οι Νικητές¨στον τελικό με τον Πέλοπα...
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ -ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006   1-4.


Θριαμβευτική νίκη -πρόκριση πέτυχε η αρμάδα των Δημήτρη και Σταύρου Μπινιάρη, που νίκησε χθες Τετάρτη στο γήπεδο της Ιωνίας τον ΠΑΣ Κορινθος με το ευρύ σκορ 4-1 δικαιώνοντας τη φήμη, που τη συνοδεύει τα τελευταία χρόνια. Προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΚ "ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΑΣ " και θα έχει αντίπαλο τον Πέλοπα Κιάτου. Μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα το πλάνο για τον  Στ.Μπινιάρη ήταν να πέτυχε κάποιο γκολ η ομάδα του στον χθεσινό αγώνα και να πάρει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης και όχι να κρατήσει το υπέρ της Κορίνθου 06 προηγούμενο σκορ. Πέτυχε απόλυτα τον στόχο και παρά την απουσία του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Μανώλη Λύγκου, λόγω ίωσης, οι παίκτες κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 13' με ωραίο γκολ του Σάντα. Ο τελευταίος,  αφού άδειασε 2-3 αντιπάλους με μία βολίδα σχεδόν από την γραμμή του κόρνερ από αριστερά, κάρφωσε την μπάλα στα δίκτυα της ¨Μπάρτσα. Ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.
Δεν σταμάτησε όμως εκεί και στο 30' οι παίκτες των φιλοξενουμένων έκρυψαν κυριολεκτικά την μπάλα και ο Χατζησοφρωνίου έγραψε το 0-2 μέσα σε αποθέωση των φιλάθλων της ομάδας, που έχουν αρχίσει και πληθύνονται. Στο 36' ένα κουτό πέναλτι του Μαγγίνα πάνω στον Καρβέλη, έδωσε την ευκαιρία στον Βαζέχα να μειώσει το σκορ σε 1-2 και να δώσει κάποιες ελπίδες στους γηπεδούχους, οι οποίοι προσπάθησαν χωρίς όμως αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν.. Με καλό ποδόσφαιρο και μερικές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες ο διαιτητής Κεκερής  έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια και την Κόρινθο 06 να προηγείται με 2-1.
Στο β' ημίχρονο οι παίκτες του ΠΑΣ μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα με έκδηλο το κυνηγητό της μπάλας για να ισοφαρίσουν,όμως όλες οι προσπάθειές τους δεν καρποφορούσαν λόγω της πολύ καλά οργανωμένης άμυνας των φιλοξενουμένων με επικεφαλής τον σταθερότατο Σταύρο Σκούρτη.   Αυτό όμως  κράτησε μόνο 10 λεπτά, αφού στο 65' ο  ποιοτικός Τζανέτος σαν σε προπόνηση έγραψε με κοντινό πλασέ το 1-3, που καταχειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του ΑΣ Κόρινθος 06, ενώ  σκόρπισε την απογοήτευση στους γηπεδούχους, αφού το κεφάλαιο πρόκριση στον τελικό του θεσμού είχε  ...κάνει φτερά. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο αγέραστος Πέτρος Δημητριάδης στο 85 ' όταν την υπέροχη χαμηλή σέντρα του Τζανέτου παράλληλη προς τη γραμμή του τέρματος την έπιασε ο επιθετικός της Κορινθου 06 και χρήστηκε σκόρερ γράφοντας το εμφαντικό τελικό 1-4. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο Σ.Σ. Κόρινθος 06 έχει γίνει ο ¨Εφιάλτης¨ του ΠΑΣ Κόρινθος και δεν έχουν άδικο.
Δίκαιη η καθαρή νίκη πρόκριση για την ομάδα του Μπινιάρη, που συνεχίζει αήττητη σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ Κόρινθος,  κυριολεκτικά απογοήτευσε τους οπαδούς του. Φάνηκε ότι μπήκε στο γήπεδό του χωρίς πλάνο, προγραμματισμό και φρεσκάδα. Οι παίκτες του ενεργούσαν σπασμωδικά και ήταν πολύ νευρικοί. Καμιά σχέση με τους άλλους δύο αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, που παρά τις ήττες τους, πούλησαν ακριβά τα τομάρια τους  (μεταφορικά...) και υπήρξαν ανταγωνιστικοί.
Περίπου 1000 φίλαθλοι είδαν το παιγνίδι και θαύμασαν τους νικητές, που έπαιξαν με τον δικό τους ατομικό και ομαδικό τρόπο, που τελικά με όπλα την καλή φυσική κατάσταση, την πίστη στον εαυτόν τους, τους περίτεχνους ομαδικούς συνδυασμούς έφταναν μπροστά στα δίκτυα του Βασιλειάδη έτοιμοι για να σκοράρουν. Όλοι οι ποδοσφαιριστές της «06» δικαιούνται τη διάκριση! .
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ του αγώνα ο Κεκερής, ο οποίος επέτρεψε να αρχίσει το παιγνίδι, αν και δεν υπήρχαν οι κάθετες γραμμές της μεγάλης περιοχής στην εστία, που "βλέπει " προς τα Εξαμίλια. Ευτυχώς δηλαδή που το ματς ήταν παράσταση για ένα ρόλο και δεν υπήρξαν προς τα εκεί αμφισβητούμενες φάσεις. Αλλά και στον καταλογισμό ευθύνης για παραβάσεις δεν χειρίστηκε σωστά τις κάρτες του. Χωρίς προβλήματα οι δύο βοηθοί Αντωνόπουλος -Μπάλιου.
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ : Βασιλειάδης, Καρβέλης, Σαββίδης, Λαλάϊ, Σγουρός, Σιδέρης, Βαζέχα, Τσιφλίδης, Ζήσης, Ζάρκος  (59' Μούστα ), Βαζέχα. 
Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 :Σκούρτης, Τριμπόνιας, Φίλης, Μαγγίνας  (62' Γκουριώτης ), Μαυρέλης, Χατζησοφρωνίου, Αράπογλου  (69 ' Βάσος ), Λαζάρου, Σάντα  (72'Οικονόμου ), Τζανέτος  (84' Βρενόζι ), Δημητριάδης.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΛΗΣ 

Διπλή Μεταγραφική επιτυχία  απο τον ΠΑΣ Κόρινθος
 30-01-2018:  Ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ είναι στην ευχάριστη θέση ν'ανακοινώσει ακομή 2 μεταγραφές. Ο λόγος για τους Ιωάννη Μπροκάκη (προηγ. ομάδα: Τσικλητήρας Πύλου) που αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακακαι τον Νικόλαο Λαζάρου (προηγ. ομάδα: Αστέρας Ιτέας) που αγωνίζεται στη θέση του μπακ. Ο αρχηγός της ομάδας μας καλωσόρισε τους νέους του συμπαίχτες και φωτογραφήθηκε μαζί τους καθώς και με τον εκπρόσωπο των ποδοσφαιριστών Ιωάννη Σκιγκόπουλο. Καλωσορίζουμε τον Γιάννη και τον Νίκο στην οικογένεια της Κορίνθου και τους ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με τη φανέλα της αγαπημένης μας ομάδας!!!!

Σε ρυθμό ριλαντί
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄Κατηγορία ΕΠΣ Κορίνθιίας
ΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006 -ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.  3-0
   Χωρίς να φορτσάρει και να πιάσει μεγάλη απόδοση, εν όψει του επαναληπτικού της προσεχους Τετάρτης στο γήπεδο Ιωνίας με τον ΠΑΣ Κόρινθος για το κύπελλο ΕΠΣΚ "ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΑΣ ", ο ΑΣ Κόρινθος 06 νίκησε τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου με σκορ 3-0. Οι γηπεδούχοι συνεχίζοντας το αήττητο σερί σε πρωτάθλημα και κύπελλο και μάλιστα, ούτε καν ισοπαλία, μπήκαν όπως πάντα δυνατά στον αγώνα και χωρίς Χατζησοφρωνίου και Χρυσαφίδη (τραυματίες ), προηγήθηκαν μόλις στο 4' με καρφωτή κεφαλιά του Μαγγίνα σε καλοχτυπημένο κόρνερ του αρχηγού Βασίλη Φίλη.
   Πίεσαν πολύ για το 2-0 οι παίκτες του Σταύρου Μπινιάρη, έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά πότε τα άσχημα τελειώματα, πότε ο πολύ καλός Κουρούμαλης, γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, έμενε το ρευστό 1-0 κόντρα στην αξιόμαχη ομάδα του Ηρακλή, που σε καμία περίπτωση δεν απείλησε την εστία του νεαρού Στ.Σκουρτη, που ήταν  ...θεατής του αγώνα.   Όμως ο Ντενις Σάντα είχε διαφορετική γνώμη και στις καθυστερήσεις του Α' ημιχρόνου στο τελευταί λεπτό με ένα καταπληκτικό απ΄ευθείας στον αέρα σουτ βολέ, έγραψε το 2-0 αμέσως μετά ακολούθησε το σφύριγμα λήξης του Α΄ημιχρόνου, που έστειε τους παίκτες στα Αποδυτήρια.
    Η κατοχή της μπάλας και η υπεροχή στον χρόνο στο Β ' ημίχρονο συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο και στο 64' ο Αργύρης Αράπογλου νίκησε από την άσπρη βούλα τον Κουρούμαλη σε πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος. Πλην δύο -τριών χαμένων ευκαιριών από πλευράς γηπεδούχων δεν έχει να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο το παιγνίδι μέχρι την λήξη του. Δίκαιη νίκη του ΑΣ  Κορινθου 06 και με αυτό το 3-0 τα γκολ, που έχει πετύχει σε πρωτάθλημα και κύπελλο είναι 101 (!) για τους λάτρεις των στατιστικών.
     Από την άλλη πλευρά ο γηραιός του Ξυλοκάστρου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις κυρίως για τα πολύ νεαρά παιδιά, που χρησιμοποίησε ο προπονητής του Ηρακλή. Η ανανεωμένη ομάδα του Ξυλοκάστρου, που άρχισε από την αρχή πριν από δύο χρόνια, άρχισε να δένει και να δείχνει πως έχει σταθεί μέχρι σήμερα επάξια στη μέση της βαθμολογίας στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣ Κορινθίας.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ο Τσιγάρας με βοηθούς Μπούμπα –Τσολάκη, χωρίς προβλήματα.
 Α.Σ..ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06. Στ. Σκούρτης, Γκουριώτης, Φίλης  (69' Δημητριάδης ), Μαγγίνας, Μαυρέλης, Λαζάρου, Σάντα  (76' Τζανέτης ), Αράπογλου  (85 ' Σμυρνής ), Βάσος, Λύγκος, Τζανέτος  (76΄ Βρενόζι ).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ :Η. Κουρούμαλης, Μαστρογιαννόπουλος, Μανώλης, Γ.Κουρούμαλης, Σκούρας, Κουλάκης, Μ. Καφαντάρης, Καλύβας (57'Διαμαντόπουλος) ,Αθανασούλης (49'Ντερβίσι -59' λτ Χαρτσιάς ), Πιλιάφας, Παληός.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΛΗΣ 

Καθαρή νίκη…
ΠΑΣ Κόρινθος – Αστέρας Δερβενίου 2-0

Ο ΠΑΣ Κόρινθος το Σάββατο αγωνιζόμενος στον εκτός έδρας αγώνα στο γήπεδο του Δερβενίου, πέτυχε ακόμη μία νίκη με σκορ 0-2  επί του τοπικού Αστέρα Δερβενίου για το Πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας. Η ανωτερότητα της; ¨Μπάρτσα¨ έναντι του αντιπάλου της, εκτός από το τελικό αποτέλεσμα και τους τρεις βαθμούς που την κράτησαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, φάνηκε επίσης στην κατοχή της μπάλας και στην χρονική υπεροχή σε όλα τα σημεία. Δεν υπάρχει ομάδα, που θα ¨κτυπήσει¨  τον ΠΑΣ Κόρινθος, με αμφιλεγόμενο το αποτέλεσμα, που αναμένεται.τόσο στο Πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο, μεταξύ των δύο πρωτοπόρων στη βαθμολογία.
Τα γκολ πέτυχε ο Ζήσης των νικητών στο 26 και 52 λεπτό του αγώνα μετά από συνδυασμό παικτών και ολοκλήρωσης της προσπάθειας από τον σκόρερ, που χειροκροτήθηκε από παράγοντες και φιλάθλους της ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Βασιλόπουλου, κατάλληλα δασκαλεμένοι στάθηκαν στο γήπεδο συνεπείς και πέτυχαν τον σκοπό τους, που ήταν η νίκη και μόνον η νίκη.
Οι παίκτες της ομάδας του Αστέρα Δερβενίου προσπάθησαν αρχικά να κρατήσουν ανέπαφα τα δίκτυα τους κάνοντας σποραδικές αντεπιθέσεις, αλλά ήταν δύσκολο να αντέξουν στην πίεση των παικτών της Κορίνθου, που είχαν σε κάθε περίπτωση το πάνω χέρι στις εξελίξεις και στις φάσεις του αγώνα. Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται απόλυτα δίκαιο, όπως δείχνει και το ότι δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι να εκπορθήσουν επουδενί τα δίκτυα του πορτιέρο των γηπεδούων.
Η διαιτησία του …. Και των βοηθών του … και … χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα.



Στην Super League...


Αστέρας - ΟΣΦΠ 1-1, νίκες για ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητ, Κέρκυρα και Ξάνθη

    Ο Ολυμπιακός Πειραιά άφησε δύο βαθμούς στην Τρίπολη, αφού αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Αστέρα (Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 1-1) στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας. Τα γκολ πέτυχαν οι 21' Ιγκλέσιας και στο 39' με κτύπημα πέναλτι ο Ανσαριφάρντ. Στην κορυφή της βαθμολογίας ανέβηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πέρασε με... φωνές από το Αγρίνιο επικρατώντας του Παναιτωλικού με πέναλτι (Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-1) τρία λεπτά προ της κανονικής λήξης του αγώνα 87΄ ο Πρίγιοβιτς και πανηγύρησε την 7η κατά σειρά νίκη του . Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάγωσε τη Νέα Σμύρνη στις καθυστερήσεις (Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1) με γκολ στο 90΄+1 Τζημόπουλος, η Ξάνθη πήρε με ανατροπή το τρίποντο (Ξάνθη - Λεβαδειακός 2-1) με σκόρερς 57΄ Ντε Λούκας, 63΄ Φασίδης / 30΄ Γιουσούφ, ενώ ο Ατρόμητος νίκησε δύσκολα τη Λάρισα (Ατρόμητος - Λάρισα 1-0) με γκολ του Ντάουντα 61΄ Η γηπεδούχος πήρε τους τρεις βαθμούς Κέρκυρα-Πλατανιάς 2-0 με σκόρερ στο 45`+3 και 75`  τον Τουράμ, στον αγώνα της Σμύρνης το αποτέλεσμα Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός ήλθε 0-0. Η δουλειά να γίνεται... Οταν υπάρχει απόλυτο φαβορί, υπάρχουν και παγίδες. Η ΑΕΚ κατάφερε να τις αποφύγει να βγάλει χωρίς συνέπειες τον αγώνα εναντίον της Λαμίας στο ΟΑΚΑ. Νίκη  ΑΕΚ – Λαμία 2-0 με γκολ των Χριστοδουλόπουλου (40΄), Λιβάγια (64΄) κι έτσι επικεντρώνει την προσοχή της στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή 4/2…


Κορυφαίος με 27 πόντους

Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Αντετοκούνμπο 
στη νίκη των Bucks

   Εντυπωσιακή εμφάνιση έκαναν οι Bucks στο United Center και πανηγύρισαν την τρίτη τους νίκη στους αγώνες με τον Joe Prunth και πέρασαν σαν σίφουνες από το Chigago με 110 - 96.   Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε 34 λέπτα, σκόραρε 27 πόντους με 11/19 δίποντα και 5/10 βολές, μάζεψε 9 ριμπάουντ μοίραρε 8 ασίστ έκανε ένα κλέψιμο κια ένα κόψιμο για τα πάρει τον τίτλο του MPV της αναμέτρησης.  Στην αναμέτρηση με τους Bulls, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε ένα εκπληκτικό κάρφωμα, αφού πέρασε με μαεστρία την άμυνα των «ταύρων».


«Δεν ήθελα να συνεχίσω να ζω»
Το «σκοτεινό» μυστικό του Μάικλ Φελπς πίσω από τη λάμψη

Ο Φελπς είναι ο πιο επιτυχημένος Ολυμπιονίκης στην Ιστορία   


Η ζωή του δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτε από ένα καλογραμμένο παραμύθι. Πριν συμπληρώσει 20 χρόνια ζωής, έγινε παγκόσμια γνωστός, έφθασε στην κορυφή του αθλητικού πλανήτη και λίγο αργότερα στο μυαλό του τριγύριζαν σκέψεις περί αυτοχειρίας. Σήμερα, ο Μάικλ Φελπς βλέπει με υπερηφάνεια το όνομα του γραμμένο με «χρυσά γράμματα» στην Ιστορία του αθλητισμού, απολαμβάνει την ζωή και έχει θέσει ως έναν από τους στόχους ζωής, να συνδράμει κάθε συνάνθρωπο, που αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, προσφέροντας την προσωπική του εμπειρία ως «εφαλτήριο».
Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», ο αμερικανός αστέρας της κολύμβησης είναι χαρούμενος που είναι ακόμα ζωντανός. Φόρεσε στον λαιμό του 28 Ολυμπιακά μετάλλια και ταυτόχρονα έζησε την χειρότερη κατάθλιψη. Αργότερα, άρχισε θεραπεία για την καταπολέμηση της και σήμερα είναι ευγνώμων και θέλει να βοηθήσει άλλους ανθρώπους. Ο Φελπς είναι ο πιο επιτυχημένος Ολυμπιονίκης στην Ιστορία. Κατέκτησε 23 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, τρία αργυρά και δύο χάλκινα, ενώ στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής 27 φορές. Δικαίως τού απονεμήθηκε το προσωνύμιο «ανθρώπινη τορπίλη».
Εκτός όμως από αυτή την ανυπέρβλητη καριέρα, ο αμερικανός πρωταθλητής, πέρασε και μία εξαιρετικά δύσκολη δεκαετία. Έπασχε από σοβαρή κατάθλιψη. «Δεν ήθελα να συνεχίσω να ζω», δήλωσε το 2015, ενώ ο προπονητής του, Μπόμπ Μπόουμαν θυμάται: «Νόμιζα ότι ειλικρινά, με τον τρόπο που συμπεριφέρεται, θα σκοτώσει τον εαυτό του». Προσφάτως και κατά την διάρκεια ενός συνεδρίου για την ψυχική υγεία, ο Φελπς ανέφερε λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετώπισε και εξήγησε επακριβώς, πώς τα πήρε υπό έλεγχο χάρη σε μια θεραπεία. «Ήμουν πάντα πεινασμένος για περισσότερα», είπε για τα πρώτα του χρόνια ως αθλητής και πρόσθεσε: «Πάντα ήθελα να πιέσω τον εαυτό μου για να δω πού είναι το όριο μου», είπε σε έναν δημοσιογράφο του CNN.
Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 μέχρι και την διοργάνωση του Ρίο Ντε Τζανέϊρο, το 2016, ο Φελπς κυριάρχησε στις πισίνες του πλανήτη. Όμως μετά τους αγώνες, η κατάθλιψη έκανε ξανά την εμφάνιση της. Όπως αποκαλύπτει, παρατήρησε ένα συναισθηματικό μοτίβο «που δεν αισθάνθηκε καλά». Αυτό έγινε κυρίως τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, το 2004. Την εποχή εκείνη, ο Φελπς είχε μόλις κατακτήσει τα πρώτα έξι χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και ήταν μόλις 19 ετών. Τότε ήταν και η πρώτη φορά που συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Προϊόντος του χρόνου, ο αμερικανός κολυμβητής εξακολουθούσε να κατακτά τίτλους, αλλά ξανά και ξανά κατέφευγε σε φάρμακα για την κατάθλιψη. Το 2009, μια φωτογραφία τον απεικονίζει να καπνίζει ναργιλέ, μέσο που χρησιμοποιείται συχνά για την κατανάλωση κάνναβης. Αργότερα ζήτησε συγγνώμη για αυτό. Το 2014, η αστυνομία συνέλαβε τον Φελπς και πάλι για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και στην συνέχεια αποβλήθηκε για έξι μήνες από την αμερικανική εθνική ομάδα. Ο Φελπς «κατέρρευσε» μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Έμεινε στην κρεβατοκάμαρά του για αρκετές ημέρες, χωρίς να τρώει και μοναδική διέξοδο τον ύπνο. «Δεν ήθελα να ζήσω πια», δήλωσε ο αθλητής στην ετήσια συνάντηση του Φόρουμ Kennedy, το οποίο ασχολείται με το πως θα αντιμετωπισθούν καλύτερα οι ψυχικές ασθένειες.
Ο διάσημος αστέρας, συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν βοήθεια. Χρησιμοποίησε φάρμακα για να ξεφύγει από κάτι, όπως λέει σήμερα. Ήταν πολύ νευρικός την πρώτη ημέρα της θεραπείας. Αλλά όταν τελικά άρχισε να μιλάει για τα συναισθήματά του, η ζωή του έγινε εύκολη. «Αναρωτήθηκα τόσες πολλές φορές γιατί δεν πήγα εκεί δέκα χρόνια νωρίτερα;» Σήμερα, ο Φελπς έχει στρατευτεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχικές ασθένειες, να επανέλθουν σε έναν φυσιολογικό τρόπο ζωής. Μοιράζεται τις εμπειρίες του και έχει την ευκαιρία να προσεγγίσει άλλους ανθρώπους και να σώσει ζωές. Αυτές οι στιγμές και τα συναισθήματα είναι «Έτη φωτός καλύτερα από το να κερδίσεις ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες», δηλώνει με έμφαση η «ανθρώπινη τορπίλη».

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια