Header Ads

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ φ. 1581




ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ  φ.  1581 δ 

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου 
ιδρύει την πρώτη Περιφερειακή Ενεργειακή Κοινότητα στη χώρα


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει μια ακόμα καίρια και στρατηγικής σημασίας πολιτική πρωτοβουλία και εκμεταλλευόμενη τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα ιδρύει την πρώτη Περιφερειακή Ενεργειακή Κοινότητα στην Ελλάδα, με στόχο να δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας και της χώρας. 
Πριν ακόμα την ψήφιση του νόμου για τις Ενεργειακές Κοινότητες από την Ελληνική Βουλή, η Περιφερειακή αρχή έχει προετοιμαστεί, σε νομικό, οικονομικό και επιχειρησιακό επίπεδο και σήμερα, αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου, προχωρά στη σύσταση του νέου αυτού συνεταιρισμού, ο οποίος θα είναι επιχειρησιακά έτοιμος να μετάσχει στη νέα ενεργειακή αγορά του ευρωπαϊκού χώρου.
Στόχος της δράσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα, την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας και την προαγωγή της ενεργειακής αειφορίας, την παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση, διανομή και προμήθεια ενέργειας, καθώς και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στην τελική χρήση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Ειδική μέριμνα θα υπάρχει για την υλοποίηση δράσεων αντιμετώπισης της ενεργειακής ένδειας σε ευάλωτους καταναλωτές ή πολίτες κάτω από το όριο της φτώχειας, ανεξάρτητα αν είναι μέλη της ενεργειακής κοινότητας. 
Στην πολιτική της αυτή πρωτοβουλία η Περιφέρεια επιστρατεύει τα στρατηγικά της οφέλη, δεδομένης της θέσης της στο νοτιοανατολικό χερσαίο άκρο της Ευρώπης και στο μέσον της Μεσογείου, το εξαιρετικό παραγωγικό ενεργειακό δυναμικό της, ειδικά στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, και λαμβάνει υπόψη τα προβλήματα ερημοποίησης, εδαφικής και κοινωνικής συνοχής που αντιμετωπίζει και τις σύγχρονες αναπτυξιακές προκλήσεις που καλείται να απαντήσει. 
Η επιτυχής έκβαση της προσπάθειας αυτής, που απαιτεί την ενεργοποίηση όλων των Πελοποννησίων, θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση του ενεργειακού κόστους, στην προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας και θα δημιουργήσει συνθήκες ελκυστικότητας βιώσιμων επενδυτικών πρωτοβουλιών στην Πελοπόννησο.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ  ΘΑΝΑΣΗ  ΓΚΙΚΑ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΙΑ  ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ  ΤΟΜΕΑ

Κόρινθος, 30-1-2018
Στα πλαίσια  λειτουργίας  του  Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με τα  προβλεπόμενα στις διατάξεις του Ν.3852/2010 (άρθρα 179 και 185 παρ.4.2) και του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, άρθρο 21,στις 29 Ιανουαρίου 2018  διεξήχθη  η  ειδική συνεδρίαση με  θέμα  ημερήσιας  διάταξης    «Απολογισμός πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου έτους 2017».
Ο  Αντιπεριφερειάρχης  Θανάσης  Γκίκας παρουσίασε  τον  απολογισμό  πεπραγμένων  για  το  θεματικό  αντικείμενο του  Πρωτογενούς  Τομέα Περιφέρειας Πελοποννήσου.   Συγκεκριμένα  εδώ  και  2 μήνες, προγραμμάτισε  και  οργάνωσε  την  έγκαιρη  σύνταξη  των  πεπραγμένων ευθύνης  του,  ανά  Διεύθυνση  Αγροτικής  Οικονομίας κάθε  Περιφερειακής  Ενότητας της  Περιφέρειας  Πελοποννήσου,  καθώς και  από  την  Διεύθυνση  Αγροτικής  Οικονομίας  της  έδρας  και  επίσης την Διεύθυνση  Κτηνιατρικής  της  έδρας.  
Συντάχθηκε  φάκελος  πλέον  των  100 σελίδων  με  παράθεση στοιχεία  και  πλούσια  αριθμητικά δεδομένα  για  τις ενέργειες  την  λειτουργία  και  την  δραστηριότητα  των ανωτέρω Διευθύνσεων της  Περιφέρειας Πελοποννήσου στον  Πρωτογενή Τομέα.  Αυτά  αποτελούν  σοβαρούς  δείκτες έρευνας και μελλοντικού προγραμματισμού.

Εκ  των  ανωτέρω  παρουσιάστηκε  το  πλάνο  δράσης  και ο  σχεδιασμός  του  Πρωτογενούς  Τομέα στην  Περιφέρεια  για  την διετία  2018,  2019  με κυρίαρχο θέμα,  την  αξιοποίηση  του  Προγράμματος  Αγροτικής  Ανάπτυξης για  την περίοδο  2014-2020, το  οποίο  θα διαχειριστεί  η  Περιφέρεια  Πελοποννήσου.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ
Συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες για το 5ο Καρναβάλι
 Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 5ο καρναβάλι που διοργανώνει ο Δήμος Βέλου Βόχας με το ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄  και το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 4.00 μ.μ. στην παραλία Βραχατίου. Για 5η συνεχή χρονιά ο Δήμος μας θα υποδεχθεί τους εκατοντάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες που με τη συμμετοχή τους θα δώσουν ένα δυνατό μήνυμα κεφιού και διασκέδασης.
Σχολεία, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, επαγγελματίες και επιχειρήσεις της περιοχής, παρέες φίλων έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και ετοιμάζουν τα θέματά τους στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα και σατιρίζοντας την επικαιρότητα.
Από την εμπειρία μας όλα αυτά τα χρόνια, προκύπτει ότι το εγχείρημα της δημιουργίας ενός καρναβαλιού είναι μεγάλο και απαιτεί την δημιουργική εμπλοκή όλων μας.  Ας το ζήσουμε όλοι μαζί και φέτος!!!
Η οργανωτική επιτροπή του Καρναβαλιού και φέτος είναι αρωγός σε κάθε αυτόνομη πρωτοβουλία δημιουργίας και συμμετοχής στο καρναβάλι.

΄΄ΜΠΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΕΛΑ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΥ!!!΄΄

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ E'mail Πρόσκληση 25.1.18

Τι συμβαίνει και οι Σικυώνιοι
δεν υδρεύονται από το νερό της Στυμφαλίας;

KIATO   29-1-2018
Email.nikos.zacharopoulos@gmail.com
--Η μεγαλύτερη πολιτική διαχρονική εξαπάτηση, πολιτική ψευτιά, πολιτική παραπλάνηση και  σκοπιμότητα από γενέσεως του Δήμου Κιάτου και Σικυωνίων, έχει σχέση με το ΝΕΡΟ ύδρευσης του Δήμου Σικυωνίων.
-Υπήρχαν όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις και αδειοδοτήσεις, από τις αρχές της 10ετίας του 2010, για μεταφορά του νερού της Στυμφαλίας στη πόλη του Κιάτου και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σικυωνίων, για την ύδρευση όλων των Δημοτών.
-Το γεγονός ότι καθυστερεί η μεταφορά νερού έχει σχέση με την  κακή αντιμετώπιση του θέματος, αλλά και με μεθοδευμένες ενέργειες του επικεφαλής της Δημοτικής αρχής και προέδρου της ΔΕΥΑ Σπύρου Σταματόπουλου, οι οποίες ζημιώνουν σε μεγάλο βαθμό τα συμφέροντα του Δήμου και τους Δημότες, σε όλη την έκτασή του, που αναγκάζονται πολλές φορές να καταναλώνουν  βρόμικο και επικίνδυνο για την υγεία τους νερό.
-Ο Δήμος Κορίνθου υδρεύεται μέχρι 10 εκατ. κυβ. νερό το χρόνο από τη Στυμφαλία. -Οι Δημότες μας  αγοράζουν το νερό από τις εταιρείες που υδρεύουν σε όλη τη Χώρα και τη περιοχή μας, οι οποίες αποκομίζουν μεγάλα κέρδη.
-Με λίγα λόγια οι ιδιοκτήτες του νερού της Στυμφαλίας, οι Σικυώνιοι πολίτες, αγοράζουν το  δικό τους νερό. Το άκρον άωτο του παραλογισμού.
-Πόσο κόστισε αλήθεια στους Δημότες του Δήμου το νερό, τα τελευταία [7] χρόνια;
α.17.500.000 εκ ευρώ περίπου πλήρωσαν οι Δημότες του Δήμου Σικυωνίων, στη ΔΕΥΑ για  το  νερό με όλες  τις  επιβαρύνσεις.
Β. 2.500.000 εκ ευρώ περίπου, από αυτά, πλήρωσαν οι Δημότες για  αγορά νερού από τα πηγάδια, που είναι κατάλληλο μόνο για πότισμα.
γ. 6.000.000 εκ ευρώ περίπου πληρώσαμε, το 80%  επί των  τιμολογίων, για  προγραμματισμό και εκτέλεση νέων έργων. Μήπως τα είδατε;
 δ. 25.000.000 έως 30.000.000 εκ. ευρώ περίπου πληρώσαμε στις εταιρείες πώλησης νερού  για την αγορά καθαρού νερού. Θα είχαμε φτιάξει [5] φορές τα δίκτυα και θα είχαμε φέρει το νερό.
-Πέραν αυτών, όσον αφορά τις εργασίες που πρέπει να γίνουν, υπάρχουν πολλά ζητήματα, τα οποία πρέπει να ερευνηθούν.
-Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη κατασκευή του έργου, είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζονται στη μελέτη μεταφοράς του νερού; Η προμήθειά τους γίνεται με διαγωνισμούς ή με  από ευθείας αναθέσεις;
-Η ανάθεση κατασκευής των έργων, σε εργολάβους κατασκευαστές,  έγινε ή γίνεται με διαγωνισμούς ή τα έργα γίνονται με απ΄ευθείας αναθέσεις, που σημαίνει, πέρα από τη κατάτμηση των έργων και τη νομιμότητα ή μη των ενεργειών αυτών, περισσότερη οικονομική επιβάρυνση, που φυσικά ζημιώνει τους Δημότες.
-Όλοι οι Σικυώνιοι πολίτες και δημότες φυσικά λέμε ναι στη κατασκευή του μεγάλου αυτού  έργου που έπρεπε να είχε αποπερατωθεί εδώ και πολλά χρόνια.
-Σε καμία περίπτωση δε θα δεχθούμε  πρόχειρες, ερασιτεχνικές και παράνομες ενέργειες του επικεφαλής και συνολικά της Δημοτικής αρχής, σε ένα τόσο μεγάλο έργο ζωής, από κάθε πλευρά, οι οποίες πιθανόν να έχουν κατάληξη την ουσιαστική ακύρωση του έργου, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι προεκλογικές τους ανάγκες και όχι μόνο.
-Οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων, σε όλη την έκταση του Δήμου, γνωρίζουν πολύ καλά τα σοβαρά αυτά ζητήματα της διαχείρισης των υδατικών πόρων, γιατί τα ζουν και το πληρώνουν για πολλά χρόνια.

                                                  ΝΙΚΟΣ  ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡ.  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ-Δ.Σ  ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
                                                        ΤΗΛ. 6937056614


ΚΙΑΤΟ: Μεγάλη η μόλυνση στη θάλασσαΠοίο ποτάμι κατεβάζει αυτά τα λύματα στο Κιάτο και τι συμβαίνει με τα ελαιοτριβεία;

Αναγνώστης σε σχόλιό του στην korinthiannews.gr αναφέρει: «Μπορεί, αν γίνεται να ασχοληθεί κάποιος με τον ποταμό Σελίανδρο στο Διμηνιό γιατί παρότι απαγορεύεται κάποιο λιοτρίβι ρίχνει τα λιόζουμα στη θάλασσα. Μεγάλη η μόλυνση. Ανακοινώστε το παρακαλώ. Δεν ασχολείται κανείς. Έχω αναρτήσει φωτογραφίες στο facebook…” 
Από ότι βλέπουμε στις φωτογραφίες το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να κάνουν αυτοψία άμεσα για να δούνε από πού προέρχονται αυτά τα λύματα! Κάποτε, όταν ζούσε ο Βασίλης Κελλάρης (πρώην πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ), γίνονταν καταγγελίες και δεν είχε αφήσει ο τέως πρόεδρος κανέναν σε χλωρό κλαρί! Από τότε που πέθανε ο Β. Κελλάρης είναι σαν να …χάθηκαν και οι οικολόγοι, …να χάθηκαν και οι καταγγελίες σε ότι αφορά την μόλυνση σε διάφορες περιοχές της Κορινθίας!
Η ασυδοσία ορισμένων και η αδιαφορία των υπολοίπων είναι η αιτία που ο Κορινθιακός μολύνεται καθημερινά! Μετά αναρωτιόμαστε γιατί υπάρχει μόλυνση, γιατί υπάρχουν τσούχτρες…κτλ.      
Πηγή: korinthianews

Παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης 
Νίκου Γόντικα
στη συζήτηση στο ΠεΣυ για την πορεία της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο.

Τρίπολη 29-01-2018:  Οσο και να προσπαθείτε Περιφέρεια και Κυβερνήσεις να αποκρύψετε δεδομένα που να στοιχειοθετούν τα εγκλήματά σας με τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν θα τα καταφέρετε είναι μικρός ο τόπος και μαθαίνονται οι πομπές.
Για το κόστος:
Τα 80,5 ευρώ ο τόνος που λέει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη πόρτα της ΤΕΡΝΑ + τα μεταφορικά + το φ.π.α + τις ρήτρες ποσότητας και ποιότητας δένουν με τα 16 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, που προβλέπει η προγραμματική Σύμβαση Περιφέρειας – ΦΟΔΣΑ και θα πάνε στα ταμεία της ΤΕΡΝΑ. Κάντε μια απλή διαίρεση των 16 εκατομμυρίων ευρώ δια του αριθμού των τόνων σκουπιδιών που θα πάνε στη ΤΕΡΝΑ για να βγάλετε πόσο θα κοστίσει στα λαϊκά στρώματα ο τόνος το σκουπίδι, χρυσάφι!!!
Όμως εδώ βγαίνουν στη φόρα ακόμα πιο σοβαρά ζητήματα.
Ας δούμε το συνολικό κάδρο.
Το κεφάλαιο παίρνει στη κατοχή του τις δυο λιγνιτικές μονάδες στη Μεγαλόπολη και τα ορυχεία (εξαντλημένα και μη λέμε εμείς).
Εχει στη κατοχή του δυο άδειες για Χώρο Διάθεσης Βιομηχανικών Αποβλήτων ΧΔΒΑ (επί κυβερνήσεως ΝΔ) και Χώρο Ταφής Επικίνδυνων Βιομηχανικών Αποβλήτων ΧΥΤΕΑ (επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) και επίκειται και η ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων όλης της Πελοποννήσου και όχι μόνο αλλά και της νότιας Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης (Παλαιόχουνη). Εχει λοιπόν διαμορφωθεί ένα πολύ ελκυστικό πακέτο για τους καπιταλιστές για γρήγορη και εγγυημένη κερδοφορία.
Αν προκύπτουν αυτά τα περίεργα και τραγελαφικά με την αγορά των χωραφιών στη Παλαιόχουνη για να φτιάξει τις εγκαταστάσεις του ο καπιταλιστής, που προβλέπονται να διατεθούν από την Περιφέρεια 2 εκατομμύρια ευρώ και στους ιθαγενείς της Παλαιόχουνης δίνουν λίγες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, σκεφθείτε τι γίνεται με τη διαχείριση των 174 εκατομμύριων ευρώ που είναι το πακέτο Κυβέρνησης  ΝΔ – ΠΑΣΟΚ , Περιφέρειας, ΤΕΡΝΑ και των 103 εκατομμυρίων ευρώ που είναι το πακέτο των διαπραγματεύσεων  Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (Φλαμπουράρης) με ΤΕΡΝΑ. Είναι τα γνωστά μαρουλόφυλλα – πεντοχίλιαρα που λέει ο κύριος Τατούλης ότι κουνούσε η Κυβέρνηση και ο Τσιρώνης στους Δημάρχους και προς στιγμή τους ξεμυάλισε και τους ξετρέλανε.
Είναι λοιπόν πολλά τα λεφτά και μεγάλα τα συμφέροντα.
Και αν γίνεται τέτοιος χαμός για την αγορά των χωραφιών και την διαχείριση των δυο εκατομμυρίων, σκεφθείτε τι γίνεται με το συνολικό σχέδιο των καπιταλιστών για τη περιοχή. Σκεφθείτε τι ανταλλάγματα υπάρχουν όχι για να κλείσει, αλλά για να είναι ορθάνοιχτη η πόρτα από την ΣΔΙΤ και το ΠΕΣΔΑ για τη καύση των απορριμμάτων.  Σκεφθείτε αν σήμερα στις 16-1-2018 η συστημική τράπεζα Εθνική λέει στη Δημόσια ΔΕΗ, πέστε μας τις διαδικασίες, για να φέρουμε και να θάψουμε στα ορυχεία της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη 90.000 τόνους μολυσμένοι με αμίαντο, σκεφθείτε τι θα γίνει αύριο που τα ορυχεία, η γη της Μεγαλόπολης θα είναι ιδιοκτησία ενός καπιταλιστικού ομίλου. Θα είναι υπόθεση διαπραγμάτευσης μεταξύ εταιρειών με αντίτιμο πολλά εκατομμύρια. Γιατί ο Αποστολόπουλος το 2011 δεν δέχθηκε να θάψουν τους 90.000 τόνους μολυσμένους με αμίαντο στο οικόπεδο της εταιρείας στο Δρέπανο της Αχαΐας, που θα κόστιζε στους μετόχους της Εθνικής περίπου 4 εκατομμύρια αλλά τους υποχρέωνε να τα μεταφέρει σε ειδικό χώρο του εξωτερικού στη Γερμανία που θα τους κόστιζε 40 εκατομμύρια ευρώ.
Εχουν περάσει 6 χρόνια, συνεχίζετε η μόλυνση στη περιοχή, κανενός υπεύθυνου στη Περιφέρεια ή στη Κυβέρνηση και επί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το αφτί δεν ιδρώνει, κανένα μέτρο ενάντια στην Εθνική. Μόνο νέα δις για την Ανακεφαλαιοποίησή της.
Και τώρα που το ΣΤΕ πριν ένα μήνα, απέρριψε την προσφυγή της Εθνικής και είναι τελεσίδικη η απόφαση μεταφοράς στο εξωτερικό των μολυσμένων από αμίαντο αποβλήτων, οι Τραπεζίτες ψάχνουν χώρο να τα θάψουν στην Ελλάδα για να γλυτώσουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.  Και βρήκαν τους πρόθυμους τον κύριο Κατσιφάρα και τον κύριο Τατούλη να τα φέρουν στη Μεγαλόπολη.  
Να γιατί σας λέμε, ότι ο ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη για τον οποίο έχετε βάλει κρυφά κύριε Τατούλη φαρδιά πλατειά την υπογραφή σας στις 28-6-2016 και ας προσφύγατε μετά στο ΣΤΕ, είναι ένα έγκλημα ενάντια στη περιοχή και στους κατοίκους όλης της Πελοποννήσου. Γιατί γνωρίζετε ότι στη Μεγαλόπολη βρίσκεται η μεγαλύτερη υπόγεια λίμνη των Βαλκανίων και η συσσώρευση ΧΥΤΕΑ – ΧΔΒΑ – ΧΥΤΥ και λοιπόν εγκαταστάσεων της ΤΕΡΝΑ είναι μια ωρολογιακή – περιβαλλοντική βόμβα και για τα νερά όλης της Πελοποννήσου.
Σε όλη αυτή την πορεία οι μόνες σταθερές είναι από τη μια μεριά η ΤΕΡΝΑ και ο κύριος Τατούλης και από την άλλη οι κομμουνιστές και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Πορεία μεθοδευμένου αδιεξόδου.
Ξεκίνησαν όλα αυτά επί Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με εναντίωση των δυνάμεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον στο ΠεΣυ, αναδείχθηκε ο ανάδοχος με πανηγυρισμούς των υπουργών της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώνεται η βρώμικη δουλειά επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να πηδάνε από το καράβι που βουλιάζει, τώρα που βγαίνουν η μπόχα και τα άπλυτα στη φόρα. Ένας ένας οι Δήμαρχοι που δήθεν διαφωνούσαν δηλώνουν μετάνοια ή σιωπούν, μετά και από τα κείμενα καταδίκης τους, υπογεγραμμένα από στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ενάντια σε Δημάρχους που ανήκουν στο ίδιο κόμμα (βλέπε Αργολίδα – Κορινθία). Γλύτωσε μόνο ο κύριος Μπέζος από την καταδίκη των Μεσσήνιων Περιφερειακών Συμβούλων, άραγε με τίνος τη σθεναρή αντίδραση; Κάποτε θα το μάθουμε.
Βέβαια οι ίδιοι οι κύριοι Δήμαρχοι  μιλούν για προετοιμασία από μέρους τους της ενδιάμεσης προσωρινής διαχείρισης δηλαδή των δομών και των εγκαταστάσεων που θα πάνε προίκα στη ΤΕΡΝΑ(αποτελούν σχεδιασμούς της ΤΕΡΝΑ). Είναι τα κονδύλια των 11 εκατομμυρίων ευρώ που υπέγραψε στις 4 Φλεβάρη του 2015, τρεις μέρες αφού ανέλαβε καθήκοντα υπουργού εσωτερικών ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής, που λίγους μήνες μετά απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ το χαρακτήρισε έγκλημα και έλεγε στη Βουλή επί λέξει «είχαν φτιάξει έναν σχεδιασμό για όλη τη Πελοπόννησο με τα περίφημα «φαραωνικά» εργοστάσια δηλαδή των σύμμεικτων σκουπιδιών σε συγκεκριμένες εταιρείες, τις ποιες δεν θα αναφέρω. Είχε γίνει ένα ολόκληρο επιχειρησιακό σχέδιο. Είμαστε απόλυτος αντίθετοι σε αυτόν τον σχεδιασμό… Ακόμα και η ΕΕ εδώ και δέκα χρόνια, έχει φύγει από αυτή την φιλοσοφία, δηλαδή των σύμμεικτων σκουπιδιών, όπου παράγονται τόνοι για να «τρώνε» αυτά τα εργοστάσια στο διηνεκές. Μιλάμε περί ενός εγκλήματος».
Δυο χρόνια μετά βέβαια ο κύριος Φλαμπουράρης κλείνει τη συμφωνία με τη ΤΕΡΝΑ δίνοντας άλλα 103 εκατομμύρια ευρώ στο κεφάλαιο, για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο.
Και επίκειται η ανακοίνωση από την κυβέρνηση, μάλλον από τον ίδιο τον κύριο Τσίπρα στο δήθεν αναπτυξιακό συνέδριο το επόμενο διάστημα, παρουσία του περιχαρούς κυρίου Τατούλη της οριστικής λύσης του προβλήματος με την υπογραφή της ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ.
Εχουμε να κάνουμε λοιπόν με ένα διαχρονικό έγκλημα, με συνένοχα τα αστικά κόμματα διαχείρισης, που μπάζει νομικά από παντού που όσο περνά ο καιρός θα αποκαλύπτεται και άλλη μπόχα, και άλλες επικίνδυνες πλευρές.
Είναι υποχρέωση του ΠεΣυ να πει ένα βροντερό όχι σ΄ αυτό το έγκλημα.
Να πάρει απόφαση να σταματήσει αυτή τη διαδικασία υπογραφής της ΣΔΙΤ.
Το οφείλουμε στο τόπο μας, στα παιδιά και τα εγγόνια μας.                                

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Έκοψαν ζωντανά πεύκα στα Γεράνεια και τους έκαναν τσακωτούς

Λουτράκι, 29.1. 2018 «Τουλάχιστον πέντε δρομολόγια έκαναν οι λαθροϋλοτόμοι, που αποψίλωσαν μια αρκετά μεγάλη δασική έκταση κοντά στην κοινότητα Πισίων του Δήμου Λουτρακίου, για να μεταφέρουν τα κούτσουρα στα οποία είχαν τεμαχίσει τα πεύκα, που είχαν κόψει χωρίς να διαθέτουν την σχετική άδεια.
Κάποιος τους είδε, όμως, την ώρα που ετοιμάζονταν να μεταφέρουν και τα τελευταία με ένα αγροτικό φορτηγάκι και ειδοποίησε την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και το αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου. Ένας θηροφύλακας και ένας αστυνομικός  έφτασαν ταυτόχρονα στο σημείο της δημόσιας δασικής έκτασης που υπέδειξε ο μάρτυρας και έπιασαν στα πράσα τους δράστες.
Στο αγροτικό, το οποίο κατασχέθηκε μαζί με την άδεια κυκλοφορίας του και το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη, βρέθηκαν φορτωμένα τα τελευταία κούτσουρα από τα συνολικά 18 πεύκα που είχαν κόψει παράνομα οι δράστες. Η υπόλοιπη ξυλεία βρέθηκε εκεί που ήταν αποθηκευμένη και κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος των λαθροϋλοτόμων υποβλήθηκε μήνυση για παράνομη υλοτομία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου»,
Πηγή:   protothema.gr

 Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του Δημοτικού Σχολείου στο ΚλημέντιΣικυωνών
Κιάτο, 29-01-2018: Ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ανακοίνωσε ότι Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του Δημοτικού Σχολείου Κλημεντίου αρμοδιότητας του Δήμου Σικυωνίω. Με την αακαίνιση το κτίριο θα κααστεί μια Σημαντική τοπική επένδυση για το ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και την Τοπική Ανάπτυξη της περιοχής γενικότερα, που έχει πληγεί από την Αστυφιλία


Δεν υπάρχουν σχόλια