Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΑ φ. 1581 δ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ  φ. 1581 

Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας:
Καμία συζήτηση πριν τα Σκόπια 
αλλάξουν το Σύνταγμά τους...

    Στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΙ βρέθηκε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, όπου διασταύρωσε τα ξίφη του με τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα. Ε. Αυλωνίτου. Ο κ. Δήμας κληθείς να σχολιάσει την κυβερνητική θέση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων αλλά και να παρουσιάσει τη θέση της ΝΔ, σημείωσε πως «καμία σοβαρή συζήτηση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν μπορεί να ξεκινήσει, αν πρώτα δεν αλλάξουν οι διατάξεις του Συνταγμάτος των Σκοπίων για τον αλυτρωτισμό, την υπηκοότητα και την γλώσσα».

     Επέμεινε στην τοποθέτηση της ΝΔ, πως η γειτονική χώρα δε μπορεί να μπει στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν λυθεί το ζήτημα της ονομασίας. «Καμία συζήτηση δε μπορεί να γίνει αν δε λυθούν τα ζητήματα των διατάξεων του συντάγματος των Σκοπίων που υποκρύπτουν αλυτρωτισμό, που ορίζουν πως υπάρχει μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα», επεσήμανε ο κ Δήμας, για να προσθέσει: «Πριν λυθούν τα ζητήματα αυτά, δε μπορεί να γίνει καμία συζήτηση. Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν τα Σκόπια τη θέση τους απέναντι σ' αυτά τα ζητήματα, να αλλάξουν το σύνταγμα τους πριν μπούμε στη συζήτηση για την ονομασία. Τότε μπορούμε να συζητήσουμε μια ονομασία που θα σέβεται τη συνείδηση των Ελλήνων, τον πολιτισμό και την ταυτότητα μας».


Γ. Ψυχογιός στο Συμβουλίο της Ευρώπης:

«Σύμβαση για το επάγγελμα του δικηγόρου - Η δικηγορία 

δικαίωμα και λειτούργημα»

   Στη χειμερινή Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατά τη συζήτηση με θέμα τη «Σύνταξη μιας Ευρωπαϊκής Σύμβασης για το επάγγελμα του δικηγόρου» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, και με την ιδιότητα του ως δικηγόρου, τόνισε τα εξής:
«Η ιδέα σύνταξης μιας τέτοιας Σύμβασης είναι θετική και πρέπει να υποστηριχθεί. Η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει μόνο μια οικονομική και κοινωνική κρίση, αλλά κυρίως μια κρίση των ίδιων της των αξιών, μια κρίση δημοκρατίας και θεμελιωδών αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που κάποτε θεωρούνταν αυτονόητα. Τέτοιο είναι το δικαίωμα οποιουδήποτε προσώπου να έχει πρόσβαση σε δικηγόρο, η υποχρέωση του δικηγόρου να προσφέρει την καλύτερη δυνατή νομική εκπροσώπηση στον πελάτη του, το δικαίωμα όλων να έχουν πρόσβαση στη Δικαιοσύνη. Μια πρόσβαση προσιτή σε όλους, καθώς η δικαιοσύνη δεν είναι εμπόρευμα ή προϊόν προς πώληση στην ελεύθερη αγορά».
   Ο Γ. Ψυχογιός πρόσθεσε ότι μια Σύμβαση για το επάγγελμα του δικηγόρου πρέπει να επικεντρωθεί στην κύρια αποστολή των δικηγόρων, ως υπερασπιστών, δηλαδή, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι δικηγόροι θα πρέπει επίσης να προστατεύονται από τη δίωξη και από κάθε μορφή εκφοβισμού που ενδέχεται να παρεμποδίσει τη δουλειά τους. Ομοίως, μια τέτοια Σύμβαση πρέπει να αντιμετωπίζει το έργο του δικηγόρου όχι ως μια οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία, αλλά ως ένα λειτούργημα που συμβάλλειστην απονομή της δικαιοσύνης. Έτσι, ο δικηγόρος πρέπει να είναι ανεξάρτητος.
   Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως:
«Είναι πολύ προβληματική η τάση πολλαπλασιασμού των μεγάλων δικηγορικών εταιρειών που λειτουργούν σαν σούπερ-μάρκετ, όπου οι νομικές υπηρεσίες αντιμετωπίζονταιως προϊόν, όπου δεν τηρούνται τα εργασιακά δικαιώματα των δικηγόρων και η νομική συμβουλή συγχέεται και εκφυλίζεται σε λόμπινγκ και δημόσιες σχέσεις».
   Ένα άλλο ζήτημα που έθεσε ο Γ. Ψυχογιός είναι ότι η υπερφορολόγηση των νομικών υπηρεσιών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην επιβίωση των μεμονωμένων δικηγόρων και των μικρών δικηγορικών γραφείων.
   Στο τέλος της παρέμβασής του ο βουλευτής κατέληξε:
«Όλατα παραπάνω πρέπει να συμπεριληφθούν σε μια Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, ως ο ελάχιστος φόρος τιμήςγια όλους αυτούς τους δικηγόρους σε ολόκληρο τον κόσμο που σκοτώνονται, βασανίνίζονται ή φυλακίζονται ασκώντας τα καθήκοντά τους».

Στρασβούργο, 26.01.2018
Γιώργος Ψυχογιός
Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ


Σύσκεψη Μαρίας Θελερίτη και Παν. Πιτσακη
Στο Επιμελητήριο Κορινθίας με σκοπό την αλληλοενημέρωση
   Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτη Πιτσάκη και της Βουλευτού Κορινθίας καw. Μαρίαw Θελερίτη.
    Ο κ. Πιτσάκης αρχικά ενημέρωσε την κα. Θελερίτη για τη γενικότερη κατάσταση στο νομό στον τομέα της Βιομηχανίας και του Εμπορίου και στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, έθεσε το ζήτημα του υψηλού ενεργειακού κόστους, που βαραίνει τους επιχειρηματίες. Ο Πρόεδρος ζήτησε από την κα. Θελερίτη ενημέρωση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις Ενεργειακές Κοινότητες.
   Η βουλευτής κα. Θελερίτη ενημέρωσε ότι οι Ενεργειακές Κοινότητες είναι ένας νέος θεσμός, που έχει ως στόχο να ενισχύσει την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών από επιχειρήσεις, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιώτες. Μέσω των Ενεργειακών Κοινοτήτων οι συμμετέχοντες εκτός από καταναλωτές μπορούν να γίνουν και παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας.
    Για την ενδελεχή ενημέρωση των μελών και πολιτών αποφασίστηκε η διεξαγωγή Ημερίδας με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες, στις 12/02/2018 στην αίθουσα του Επιμελητήριου Κορινθίας.
Η προοπτική αυτή θα δώσει λύση σε έναν βασικό παράγοντα, που οδηγεί στη συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας τόνισε, ο κ. Πιτσάκης.
Γραφείο Επικοινωνίας 

 Ερμού 2, Κόρινθος 20100 
Τηλ.: +302741024464  Fax: +302741021173

email : info@korinthiacc.gr                     

Η ΝΤΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ   ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ιανουαρίου 25, 2018:  Η γνωστή μας πρώην υπουργός Εξωτερικών που είχε αντιταχτεί με λύσσα στην ελληνορωσική προσέγγιση το 2008, «ξαναχτύπησε» με ειρωνικό τρόπο σε όλους δεν θέλουν να παραχωρηθεί το όνομα Μακεδονία στους Σλάβους των Σκοπίων.
Σύμφωνα με τη βουλευτή της ΝΔ «είναι έγκλημα όλος ο κόσμος να λέει τα Σκόπια ΄΄Μακεδονία΄΄ και εμείς να τους λέμε ΄΄φούφουτους΄΄», ενώ αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις του 2008 είπε ότι «η τότε κυβέρνηση και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα χαράξαμε κοινή εθνική γραμμή πάνω στην όποια πάτησε σήμερα ο κ. Τσίπρας».
«Το πληρώσαμε, και εγώ το πλήρωσα το Βουκουρέστι, αλλά θα το ξανάκανα, γιατί οι μεγάλες δυνάμεις δεν δέχονται να τους λες ξερό ‘’όχι’’, αλλά θα το ξανάκανα, και όλοι μας θα το ξανακάναμε» σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Όλα τα κόμματα και οι κοινοβουλευτικοί ηγέτες είπαν τότε ότι έχουμε κοινή εθνική γραμμή, υπενθύμισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών. Ανέφερε επίσης ότι «σήμερα στη ΝΔ δεν υπάρχουν δυο γραμμές και η γραμμή του κ. Μητσοτάκη έχει γίνει αποδεκτή από όλους».
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος




ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ  φ.  1581

ΣΥΡΙΖΑ:  Φέρνει Σύμφωνο στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η Αθήνα τον Φεβρουάριο Κοτζιάς: Τα Σκόπια πρέπει να αναγνωριστούν με το συνταγματικό 
τους όνομα
29/01/2018

 «Στη σύνθετη ονομασία θα ζητήσουμε γεωγραφικό προσδιορισμό αμετάφραστο» είπε ο υπουργός Εξωτερικών - Οποιαδήποτε συμφωνία με την ΠΓΔΜ θα πρέπει να συνοδεύεται από συνταγματικές αλλαγές, διεμήνυσε «Αν δεν λυθεί το θέμα του ονόματος, θα συμβεί ό,τι και 20 χρόνια πριν. Πρέπει να αναγνωριστεί η χώρα με το συνταγματικό της όνομα» δήλωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Ως γνωστόν, το συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ είναι «Δημοκρατία της Μακεδονίας. Το θέμα του ονόματος περικλείει επτά ζητήματα» είπε ακόμη, για να προσθέσει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Στη σύνθετη ονομασία θα ζητήσουμε γεωγραφικό προσδιορισμό αμετάφραστο. Έχει μεγάλη σημασία η λέξη που θα συμφωνηθεί για σύνθετη ονομασία να μην είναι στα αγγλικά, αλλά στη γλώσσα της χώρας, αμετάφραστη» επέμεινε, τονίζοντας ότι η χώρα μας θα είχε εθνικό και οικονομικό όφελος από την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.
Όπως σημείωσε ο υπουργός, η Ελλάδα θα παρουσιάσει ένα Σύμφωνο στη βάση μιας θετικής ατζέντας ανάπτυξης των σχέσεων με την ΠΓΔΜ, με πρώτο μήνυμα το τέλος του αλυτρωτισμού. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας είναι προϋπόθεση για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.«Εντός Φεβρουαρίου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει Σύμφωνο στους διαπραγματευτές και τη γείτονα χώρα, που θα περιλαμβάνει όλα τα ζητήματα του ονόματος, το θέμα του αλυτρωτισμού και του Συντάγματος» γνωστοποίησε ο υπουργός.  Ο κ. Κοτζιάς τόνισε ακόμη ότι οποιαδήποτε συμφωνία με την ΠΓΔΜ θα πρέπει να συνοδεύεται από συνταγματικές αλλαγές στη γειτονική χώρα, ωστόσο παρατήρησε ότι ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ, δεν διαθέτει πλειοψηφία για την αναθεώρηση του συντάγματος.

.Αναφερόμενος στον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, σχολίασε πως επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις δύο πλευρές. Και αναρωτιέται κανείς. Ο διαμεσολαβιτής δεν δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι τα Σκόπια δεν μπορούν να μην έχουν το όνομα Μακεδονία; Ποιόν κοροϊδεύει ο ΥΠΕΞ;


Ν.Δ.  Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη: Δεν υπάρχει λύση όταν το Σύνταγμα των Σκοπίων έχει αλυτρωτικές αναφορές
Σκοπιανό | Μαρία Σπυράκη: «Επιμένουμε στην απάλειψη όλων των αλυτρωτικών αναφορών στο Σύνταγμα των Σκοπίων και δεν δεχόμαστε τεμαχισμό της λύσης», υπογράμμισε την Τρίτη (30/01) με παρέμβασή της στη προπαρασκευαστική συνεδρίαση της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Σκοπίων, στις Βρυξέλλες, η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μαρία Σπυράκη.

Η συνεδρίαση της ολομέλειας της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Σκοπίων έχει οριστεί για τις 7 και 8 Φεβρουαρίου στο Στρασβούργο, με τη συμμετοχή Ευρωβουλευτών και βουλευτών του Κοινοβουλίου της γείτονος.
Ενώπιον του επικεφαλής της σκοπιανής αντιπροσωπείας στην ΕΕ η κ. Σπυράκη τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι «υπέρ μιας λύσης μίας λύσης-πακέτο που θα περιλαμβάνει μία ονομασία έναντι όλων και θέτει ως προϋπόθεση αλλαγή του Συντάγματος, ώστε να διαγραφούν όλες οι αναφορές που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως αλυτρωτικές, προκειμένου να έχουμε ξεκάθαρες ενδείξεις από τα Σκόπια ότι η χώρα - όλοι οι εμπλεκόμενοι στην πολιτική ζωή και όχι μόνο η παρούσα κυβέρνηση- είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί».
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ διευκρίνισε ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν μπορεί να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις όσο υπάρχουν αναφορές στο φερόμενο ως "Μακεδονικό έθνος" όπως το επικαλέστηκε μάλιστα ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, ο πρέσβης Μάθιου Νίμιτς για άλλη μια φορά».
Κατέληξε τονίζοντας ότι «είναι οι πολίτες που καθορίζουν το μέλλον της χώρας τους και γράφουν την ιστορία της, και ο ελληνικός λαός έχει δείξει πάρα πολύ μεγάλη ευαισθησία στο θέμα αυτό. Συνεπώς επιμένουμε σε μία ολοκληρωμένη λύση η οποία θα περιλαμβάνει και θα επιλύει όλα τα παραπάνω θέματα μονομιάς και έναντι όλων».


ΠΑΣΟΚ «Συνεργασία μόνο μετά από εκλογές», απαντά η Κεντροαριστερά στα σενάρια για αντικατάσταση των ΑΝΕΛ


   Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018  Παρά τις διαβεβαιώσεις δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου για την «καλή χημεία» μεταξύ του πρωθυπουργού με τον υπουργό Άμυνας, ένα από τα σενάρια μιλά ακόμη και για ενδεχόμενη αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την συγκυβέρνηση, με το ζητούμενο να είναι το ποιο κόμμα θα τον αντικαταστήσει. «Όχι» από Γεννηματά και Θεοδωράκη σε κυβερνητική συνεργασία Παρά το καλό κλίμα στο οποίο έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Φώφη Γεννηματά, συνεργάτες της απορρίπτουν το ενδεχόμενο να αντικαταστήσουν τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση.

   «Η κυβέρνηση βιάζεται και πάλι» αναφέρουν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά και υπογραμμίζουν: «Το ενδεχόμενο μπορεί να προκύψει μόνο μετά από εκλογές, προκειμένου να αποτυπωθούν οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αντικατάστασης των ΑΝΕΛ στο κυβερνητικό σχήμα». Μάλιστα πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι η άρνησή του Κινήματος Αλλαγής έχει ήδη διαμηνυθεί στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ.
   Κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο να συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μιλώντας τη Δευτέρα στον ΣΚΑΙ είπε χαρακτηριστικά πως  «δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. Δεν μας ενδιαφέρει κανένα υπουργείο με πρωθυπουργό τον κ Τσίπρα», συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να αντικαταστήσει τον κ Καμμένο.



Ε.ΚΕΝΤΡΩΩΝ  Λεβέντης: Να μην δώσει η Ελλάδα το όνομα της Μακεδονίας

   29/01/2018  Ομιλία στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας:  Αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και τις εκλογές - «Η χώρα είναι για 99 χρόνια δεμένη πισθάγκωνα», τόνισε σχετικά με την έξοδο από το μνημόνιο  Την απαίτησή του να «αλλάξει η διαπραγμάτευση και να ξεκινήσει από μηδενική βάση» επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κόμματός του. Ο κ. Λεβέντης στην ομιλία του εξέφρασε την πάγια θέση του να μην «δώσει η Ελλάδα το όνομα της Μακεδονίας».
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό επανέλαβε ότι στην κατ´ ιδία συνάντησή τους του είπε πως «οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο του 2019" επισημαίνοντας όμως ότι «οι εξελίξεις τρέχουν αναφορικά με την ΠΓΔΜ και δεν αποκλείεται ανά πάσα στιγμή να προκληθούν εκλογές», ενώ αναφερόμενος στους κύκλους που διέψευσαν τη συγκεκριμένη συνομιλία είπε πως «δεν απέδωσαν τον συγκεκριμένο διάλογο».  Ο κ. Λεβέντης επανέλαβε στην ομιλία του ότι όσοι βουλευτές φεύγουν από τα κόμματα θα κριθούν από την ιστορία. Τέλος σχολιάζοντας την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 σημείωσε ότι «η ουσία είναι ότι η χώρα είναι για 99 χρόνια δεμένη πισθάγκωνα».


ΑΝΕΛ:  Δηλώσεις του Πάνου Καμμένου

Στήριξη στην κυβέρνηση μέχρι τέλους αποφάσισαν 

οι ΑΝΕΛ

    29/01/2018:    Στην ομόφωνη απόφαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να μην περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του η ονομασία της ΠΓΔΜ, αναφέρθηκε με δήλωσή του, ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος μετά το πέρας της κοινής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο κ . Καμμένος είπε ότι αυτή είναι η εθνική θέση που διαμορφώθηκε το 1992 και εξέφρασε την εμπιστοσύνη των ΑΝΕΛ στον υπουργό Εξωτερικών, να προχωρήσει την διαπραγμάτευση στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης, την οποία και οι ΑΝΕΛ επιθυμούν, «με την λύση αυτή να έχει τον απαράβατο όρο που θέτουν».      Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν διάρκεια, και πρόσθεσε ότι από την πλευρά των Σκοπίων, πρέπει να υπάρχει η προϋπόθεση της παραίτησής τους, βάσει συνταγματικής αλλαγής όλων των αλυτρωτικών θέσεων. Ερωτηθείς για την στάση που θα κρατήσει στο ΝΑΤΟ, είπε «δεν πιστεϋω ότι στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα έχουν προχωρήσει τόσο πολύ οι διαπραγματεύσεις, θα έχει γίνει δηλαδή η συνταγματική αλλαγή αυτών των προϋποθέσεων που βάζει η ελληνική πλευρά στην ΠΓΔΜ». Πρόσθεσε ότι αν οι Σκοπιανοί επιθυμούν πράγματι μια λύση, θα πρέπει να κάνουν αυτό που έκανε η Αγγλία, η οποία προκειμένου να ενταχθεί την ΕΟΚ και κατόπιν αίτησης του Προέδρου της Γαλλίας, Σαρλ ντε Γκώλ, άλλαξε το όνομά της από «Μεγάλη Βρετανία» σε «Ηνωμένο Βασίλειο». Σημείωσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να μείνει ως ανεξάρτητο κράτος η ΠΓΔΜ και μπορεί να της παρέχει ασφάλεια και οικονομική πρόοδο, προσθέτοντας ότι «δεν έχουν κανένα λόγο να επιμένουν σε μια ονομασία που λένε ότι χρησιμοποιούν τα τελευταία 70 χρόνια ενώ έχει μια ιστορία 3000 ετών».
   Τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ θα τιμήσουν την έντιμη συμφωνία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα ως το τέλος, μέχρι το πέρας της λαϊκής εντολής στο τέλος της τετραετίας,ενώ οσον αφορά τα συλλαλητήρια υποστήριξε ότι οι ΑΝΕΛ ως ελεύθεροι πολίτες θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια, ενώ ο ίδιος θα απουσιάζει καθώς θα ευρίσκεται εκτός Αθηνών - «αλλά θα είναι εκεί η οικογένειά μου

 

 



Χ.Α.  Δήλωση Ν. Γ. Μιχαλολιάκου για τον αποκλεισμό από την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και την επερχόμενη εθνική ήττα

    Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018:  ***   Για μια ακόμη φορά το "συνταγματικό τόξο" με επικεφαλής τον νεομπολσεβίκο Αλέξη Τσίπρα αποκλείει αντισυνταγματικά το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών από ένα μεγάλο εθνικό θέμα. Ο λόγος προφανής: Είμαστε οι μόνοι που λέμε ένα ξεκάθαρο και απόλυτο ΟΧΙ στην εθνική μειοδοσία. Ευρισκόμεθα ενώπιον της τελικής ευθείας μιας μεγάλης εθνικής ήττας. Ξεπουλιέται το όνομά μας, η ιστορία του Ελληνικού Έθνους.  Οι Έλληνες ουδέποτε θα αναγνωρίσουν κράτος, το οποίο θα φέρει στην ονομασία του τον όρο "Μακεδονία". Ο Ελληνικός Λαός να αναλάβει τις ευθύνες του...

***   Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή δήλωσε μετά την συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ στο Νταβός: "Τίποτε θετικό για την Πατρίδα μας δεν προέκυψε από την συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ στο Νταβός της Ελβετίας.Οδηγούμεθα σε μία λύση εθνικής μειοδοσίας. Παραχωρούμε το όνομά μας, την ψυχή μας, την ιστορία μας στους σκοπιανούς. Θεωρούμε εθνικά απαράδεκτη κάθε ονομασία, η οποία θα περιέχει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο και σε οιανδήποτε γλώσσα τον όρο Μακεδονία".


ΚΚΕ  Δημ. Κουτσούμπας: Κρατάμε μικρό καλάθι
Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018:  «Κρατάμε μικρό καλάθι, εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες με τις εξελίξεις συνολικά με τις γείτονες χώρες και με την πολιτική του ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου ενημερώθηκε για το Σκοπιανό από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Όπως σχολίασε ερωτηθείς, δεν νομίζει ότι «υπάρχει πιθανότητα λύσης του Σκοπιανού». Ο κ. Κουτσούμπας επανελέβαε τη σταθερή άποψη του ΚΚΕ ότι οποιαδήηποτε ονομασία δεν είναι απλά βαφτίσια, ούτε είναι το κυρίαρχο ζήτημα. Το κυρίαρχο ζήτημα είναι ο αλυτρωτισμός. «Αναφέραμε την αναγκαιότητα ότι άσχετα από τις καλές σχέσεις που πρέπει να υπάρχουν, το κύριο ζήτημα είναι να μην εφησυχάζει ο λαός, εφόσον δεν προβλέπεται αλλαγή Συντάγματος» είπε και ζήτησε επαγρύπνηση.


Ποτάμι    Σκοπιανό: Καμία συμπόρευση από ΔΗΣΥ


Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης. Σαφείς αποστάσεις από τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της, επί της αρχής, θετικής στάσης του στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, πήρε ο Στ. Θεοδωράκης. Μετά μπαράζ δημοσιευμάτων ξεκαθάρισε (ΣΚΑΪ) πως «δεν υπάρχει περίπτωση συμμετοχής σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα», προσθέτοντας πως «δεν μας ενδιαφέρει κανένα υπουργείο με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα». Koρυφαίες πηγές του Ποταμιού εξηγούσαν στην «Κ» πώς μεταφράζεται αυτή η στάση και αν υπήρξε μετατόπιση από την αρχικά φίλα προσκείμενη προς λύση θέση. «Είναι τελείως διαφορετικό το να υπερψηφίσεις κάτι επειδή συμφωνείς και τελείως διαφορετικό να μπεις σε μια κυβέρνηση», ανέφεραν.


Ο ΛΑΟΣ Απέκτησε Κοινοβουλευτική έδρα
Προσεχώρησε ο ανεξάρτητος Ν. Μίχος

29 Ιανουαρίου 2018  Την προσχώρηση του ανεξάρτητου βουλευτή Ευβοίας, Νίκου Μίχου -προερχομένου από την Χρυσή Αυγή- στο κόμμα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, ανακοίνωσαν το μεσημέρι από τηλεοράσεως, ο ίδιος ο βουλευτής και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.  Ως ανεξάρτητος βουλευτής κ. Μίχος θα εκπροσωπεί στη Βουλή τις θέσεις και τις απόψεις του ΛΑΟΣ, είπε ο κ. Καρατζαφέρης.






Δεν υπάρχουν σχόλια