Header Ads

« Τα μηνύματα του Συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό »

ΑΡΘΡΑ φ. 1581
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

«  Τα μηνύματα του Συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό  »

Του Νότη Μαριά * 

Αθήνα, 29/1/2018:   Το μεγαλειώδες Συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό αναμφίβολα έστειλε πολλαπλά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.  Κατ΄ αρχάς σκόρπισε στους πέντε ανέμους τις προσπάθειες όλων εκείνων οι οποίοι ήθελαν να υπονομεύσουν κάθε μαζική αντίδραση του Ελληνικού λαού στις μεθοδεύσεις για δήθεν λύση στο Σκοπιανό άρον-άρον και χωρίς να αναγκαστούν οι σκοπιανοί να σταματήσουν την καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας και να εξαφανίσουν κάθε αλυτρωτισμό έναντι της Πατρίδας μας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι εδώ και καιρό τα διάφορα παπαγαλάκια διεμήνυαν προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελληνική κοινή γνώμη έχει δήθεν κουραστεί από την μη επίλυση του σκοπιανού και ότι δεν πρόκειται να αντιδράσει σε καμία περίπτωση ακόμη και έναντι της πιο επαίσχυντης δήθεν λύσης.  Ακολούθως εμφάνισαν την όλη υπόθεση εκλογής Ζάεφ ως μια μεγάλη ευκαιρία τη στιγμή που διάφοροι σκοπιανοί αξιωματούχοι «πουλώντας τρέλα» ζητούσαν από την Ελληνική πλευρά να σταματήσει να χρησιμοποιεί το όνομα της Μακεδονίας και να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, του Πανεπιστημίου Μακεδονία,  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η μαζικότητα του Συλλαλητηρίου που πολεμήθηκε άμεσα ή έμμεσα από όλα τα μνημονιακά και νεομνημονιακά κόμματα αλλά και από διάφορους άλλους θεσμούς υποδηλώνει την αποφασιστικότητα και τον γνήσιο πατριωτισμό του Ελληνικού λαού ο οποίος διατράνωσε ότι η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική. Έχοντας βιώσει τη μνημονιακή φτωχοποίηση, την ανεργία και το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε ένα κλίμα έντονης αγανάκτησης από τα καμώματα της κυβέρνησης στο σκοπιανό έστειλαν το μήνυμα: Ως εδώ και μη παρέκει. Έστειλαν το μήνυμα ότι δεν πρόκειται  να δεχθούν την εθνική ταπείνωση που συνιστά οποιαδήποτε συμφωνία για χρήση του ονόματος της Μακεδονίας μας από τους σκοπιανούς.
Οι μνημονιακοί κονδυλοφόροι επιχείρησαν να παρουσιάσουν όσους συμμετείχαν στο Συλλαλητήριο ως ακροδεξιούς, χρυσαυγίτες και χουντικούς. Με τον τρόπο αυτό βέβαια αναβαθμίζουν τη Χρυσή Αυγή καθώς της αποδίδουν δυνατότητας διοργάνωσης τεράστιων Συλλαλητηρίων  παρότι γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει . Επιπλέον με τον τρόπο αυτό οι κυβερνητικοί κονδυλοφόροι πολώνουν το κλίμα με στόχο τον εκφοβισμό των πολιτών που εγκαταλείπουν μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ στοχεύοντας έτσι στην επανασυσπείρωση γύρω από την ηγεσία της Κουμουνδούρου.  
Από την άλλη πλευρά όσοι προσπάθησαν να παρουσιάσουν το Συλλαλητήριο ως μια διαμάχη στα πλαίσια της Δεξιάς είναι βέβαιο ότι προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο καθώς ούτε η ίδια η ΝΔ δεν θα μπορούσε να οργανώσει ένα τόσο μαζικό Συλλαλητήριο, πολύ δε περισσότερο μια μερίδα βουλευτών της. Επομένως όποιοι νομίζουν ότι αυτή η συγκέντρωση ήταν ένα εσωκομματικό παιχνίδι της δεξιάς, που κατάφερε να συγκεντρώσει 400.000 με 500.000 κόσμο, πλανώνται πλάνην οικτράν.
Το Συλλαλητήριο κατά τη γνώμη μας καταδεικνύει τις βαθιές διεργασίες οι οποίες έχουν συντελεστεί και συντελούνται τα τελευταία χρόνια στη μνημονιακή Ελλάδα καθώς το 40% του πληθυσμού που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και οι στρατιές των ανέργων έχουν αρχίσει να διαμορφώνουν ένα έντονο αντισυστημικό προφίλ το οποίο λόγω της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκινείται πλέον από αριστερές απόψεις. Ο κοινωνικός αποκλεισμός βαθαίνει δημιουργώντας μια άλλη Ελλάδα η οποία απαξιώνει τη Βουλή και τα παρόντα κοινοβουλευτικά κόμματα, αναζητά εναλλακτική πολιτική έκφραση την οποία όμως μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αποκρυσταλλώσει λόγω τόσο της πολυδιάσπασης στον δημοκρατικό, πατριωτικό, αντισυστημικό, αντιμνημονιακό χώρο όσο και της φίμωσης που έχουν επιβάλλει τα διάφορα ΜΜΕ.
Η εμπειρία από τις άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης έχει καταδείξει ότι οι δυνάμεις του λεγόμενου συνταγματικού τόξου στάθηκαν ανίκανες να ενστερνιστούν τις αγωνίες των φτωχών και συνάμα αντισυστημικών κοινωνικών στρωμάτων που η παγκοσμιοποίηση τα έσπρωξε στην άκρη και στις παρυφές της κοινωνίας με αποτέλεσμα να καπελωθούν  από την Λεπέν και τους συν αυτή.
Όπως επισήμανα και σε συνεντεύξεις μου στα ΜΜΕ ο σημερινός πολιτικός κόσμος αδυνατεί να συλλάβει τις διεργασίες που συντελούνται στην φτωχοποιημένη Ελληνική κοινωνία, όπως ακριβώς συνέβη και το 2011 όταν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αλλά και τα άλλα κόμματα αδυνατούσαν να συλλάβουν τις διεργασίες που γινόταν στις πλατείες. Κάτι αντίστοιχο λοιπόν συμβαίνει και τώρα αλλά με φόντο τα εθνικά θέματα και ιδίως το Σκοπιανό.
Εμείς ως ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε αλληλέγγυοι με τη διοργάνωση του Συλλαλητηρίου καλώντας δημόσια τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά. Και παρότι τα συστημικά ΜΜΕ επιχείρησαν κυριολεκτικά να εξαφανίσουν την παρουσία μας και συμμετοχή μας στο Συλλαλητήριο η στήριξη που δεχθήκαμε από τους πολίτες που συμπορεύτηκαν μαζί μας στην οδό Νίκης, στο Λευκό Πύργο και στον χώρο της συγκέντρωσης μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο αποφασιστικά γιατί υπάρχει για την ΕΛΛΑΔΑ,  Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ και στο Σκοπιανό.
 Ζητούμενο πλέον σ΄ αυτή τη φάση είναι η ενίσχυση του πατριωτικού Κινήματος και η διερεύνηση των όρων και προϋποθέσεων υπό τις οποίες το δυναμικό αυτό Κίνημα θα μπορούσε να συστρατευθεί και στο κοινωνικό πεδίο ανατρέποντας τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, σταματώντας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και διαμορφώνοντας τους όρους προκειμένου όλοι ΜΑΖΙ να πετάξουμε την τρόικα και τους τοκογλύφους δανειστές έξω από την Πατρίδα μας για να ξαναπάρουμε πίσω την ΕΛΛΑΔΑ ».

·  Ο κ. Νότης Μαριάς, είναι Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Πρόεδρος Πολιτικού Κόμματος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης.


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Επείγον – Για το συλλαλητήριο της Αθήνας

Του Σάββα Καλεντερίδη *
Ιανουαρίου 24, 2018:  Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης πέτυχε, γιατί τα άτομα που πήραν την πρωτοβουλία και η οργανωτική επιτροπή δεν έδωσαν το δικαίωμα στα «πιστόλια» της κυβέρνησης και του συστήματος να το πολεμήσουν και να το λοιδορήσουν.
Η κοινωνία, οι πολίτες, παρά το σατανικό σχέδιο της κυβέρνησης να απαξιώσει το συλλαλητήριο, ακριβώς επειδή δεν έβλεπε πίσω από τους διοργανωτές κάτι επιλήψιμο, πίστεψε, κατανίκησε το φόβο και τους ενδοιασμούς που προκάλεσε η κυβερνητική προπαγάνδα και έκανε μια μικρή δημοκρατική επανάσταση.
Είναι δε τόσος ο τρόμος των ιδεοληπτικών εξουσιομανών, που ακόμα και μετά την τεράστια επιτυχία της Κυριακής, συνεχίζουν να χύνουν δηλητήριο για το συλλαλητήριο, κάνοντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και προσβάλλοντας τους Έλληνες πολίτες.
Όσον αφορά την ουσία, το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, που καταγράφεται ως η μεγαλύτερη μη κομματική πολιτική εκδήλωση της τελευταίας εικοσιπενταετίας, έχει καταδείξει χαρακτηριστική δυσαρμονία κυβέρνησης – εκλογικού σώματος, ενώ έχει γίνει και ένα διεθνές θέμα, αφού προκάλεσε το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας.
Κάτω από τέτοιες συνθήκες, το επόμενο συλλαλητήριο, που αποφάσισε και ανακοίνωσε για την Αθήνα ένας πολίτης που δεν αποτελεί μέλος μιας ομάδας ή ενός σωματείου, έχει σοβαρές πιθανότητες να μην έχει την επιτυχία εκείνου της Θεσσαλονίκης, με καταστροφικές συνέπειες στο θέμα της Μακεδονίας.
Για να μην δικαιωθούν όλοι εκείνοι που καθυβρίζουν με μίσος το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες σ’ αυτό, θα πρέπει να γίνουν τα εξής;
Πρώτον, να αναλάβει άμεσα τη διοργάνωσή του μια ομάδα πολιτών με τέτοια χαρακτηριστικά, τους οποίους δεν θα μπορέσει να κατηγορήσει κανείς από εκείνους που περιμένουν στη γωνία για να το υπονομεύσουν. Η ομάδα ατή θα πρέπει να πράξει τα δέοντα, ούτως ώστε το συλλαλητήριο να τεθεί υπό την αιγίδα των σχετικών φορέων, όπως Παμμακεδονι΄κές Οργανώσεις, Μακεδονικά Σωματεία κλπ.
Δεύτερον, το συλλαλητήριο θα πρέπει να έχει έναν μόνο στόχο, να τονιστεί σε κάθε κατεύθυνση ότι οι Έλληνες πολίτες δεν δίνουν την άδεια στην κυβέρνηση και σε οποιονδήποτε άλλον να διαπραγματευτεί το όνομα της Μακεδονίας.
Τρίτον, για να μην επαναληφθούν οι τραγελαφικές καταστάσεις της Θεσσαλονίκης, όπου οι ομιλίες ορισμένων αποτέλεσαν «βούτυρο στο ψωμί» των υπονομευτών και των υβριστών, να μην υπάρχει κανένας ομιλητής, απλά να χαιρετίσουν την εκδήλωση εκπρόσωποι φορέων, με χαιρετισμούς που δεν θα ξεπερνούν τα δυο λεπτά.
Τέταρτον, για καθαρά συμβολικούς λόγους να κληθεί να απευθύνει χαιρετισμό ένας απόγονος αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα από Κρήτη και Μάνη (π.χ. Γύπαρης, Κατεχάκης, Τσοτάκος).
Συμπερασματικά, και επειδή είναι σφόδρα πιθανόν, είτε λόγω της δυναμικής που υπάρχει στην κοινωνία, είτε λόγω εμπλοκής διαφόρων κύκλων, το συλλαλητήριο να μετατραπεί σε αντικυβερνητική διαδήλωση, η Οργανωτική Επιτροπή θα πρέπει να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ούτως ώστε το συλλαλητήριο να περιοριστεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον ένα και μοναδικό στόχο, που είναι να απαγορεύσει τη διαπραγμάτευση του ονόματος από την κυβέρνηση.
Ένα εκατομμύριο κόσμος, είναι πολύ πιο ισχυρός από μια αδύναμη και ούτως ή άλλως απονομιμοποιημένη στη συνείδηση του κόσμου κυβέρνηση και από ένα πολιτικό σύστημα ανίκανο να υπερασπιστεί την εθνική μας ταυτότητα.
Για τους προβοκάτορες δεν συζητάμε, αν η οργάνωση είναι αγνή πατριωτική και χωρίς σκιές και η συμμετοχή του κόσμου μαζική, οι προβοκάτορες δεν θα βρουν χώρο να δράσουν, όπως δεν βρήκαν στη Θεσσαλονίκη.
Αν δεν τηρηθούν τα παραπάνω και ορισμένες άλλες προϋποθέσεις, το συλλαλητήριο θα είναι ο καλύτερος σύμμαχος εκείνων που οδηγούν τη Μακεδονία στο κρεματόριο.

Δεν υπάρχει χρόνος, αν είναι να γίνει κάτι, θα πρέπει να γίνει μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο.
* Ο κ. Σάββας Καλεντερίδης είναι Ανώτ. Αξιωματικός ε.α., Αρθρογράφος της ¨δημοκρατίας¨.





 ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
* Φαήλος Κρανιδιώτης Προς Μαξίμου: 
Ο λαός δεν τρομοκρατείται – Το σχέδιο απαξίωσης 
του συλλαλητηρίου δεν θα περάσει...
Ο φωστήρας, κύριος εκπρόσωπος των άριστων της αριστεράς των κατσαπλιάδων, Νίκος Καρανίκας, λέει ότι οι δεξιοί είναι εθνολαϊκιστές και πατριδοκάπηλοι, όπερ σημαίνει ότι όποιος πάει στο συλλαλητήριο, μαύρο φίδι που τον έφαγε.
Μια κάποια συριζαία βουλευτής, Βάκη το όνομά της αλλά δεν την ξέρει ούτε ο περιπτεράς της, λέει ότι «εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με περικεφαλαίες και ακροδεξιές παράτες». Οπότε, μην πάτε στο συλλαλητήριο γιατί είναι παρέλαση ακροδεξιών κι έχει μεγάλη διαφορά από τα gay parade που πάνε τα συντρόφια της.
Αίφνης, κι ενώ οι διοργανωτές περιμένουν έως κι ένα εκατομμύριο πολίτες, η εφημερίδα Έθνος του Ιβάν Σαββίδη, έχει πρωτοσέλιδο για το τι φοβάται η Αστυνομία την Κυριακή, όπερ σημαίνει ότι φοβούνται σοβαρά επεισόδια που θα κάνουν ακροδεξιοί.
Η εφημερίδα βρε του Σαββίδη που βάφτισε τον Αλέξη ηγέτη του διαμετρήματος του Πούτιν κι άνοιξε πόλεμο με τον Κυριάκο.
Και ταυτόχρονα ο Ρουβίκωνας, αυτά τα καλά παιδιά που μπουκάρουν όπου γουστάρουν και απειλούν όποιον θέλουν με την ανοχή του Τόσκα, παίζοντας το παρακρατικό χέρι της κυβέρνησης στην κοινωνία, εμφανίστηκαν και απειλούν. «Μπορεί να χυθεί αίμα την Κυριακή», λένε, όποτε Ρουβίκωνες και Έθνος του Σαββίδη τι μας λένε: «Μην πάτε στο Σύνταγμα την Κυριακή γιατί μπορεί να πέσει ξύλο, να καεί το σύμπαν, να υπάρξουν ακόμη και θύματα και βεβαίως τα επεισόδια θα τα κάνουν πάντα… ακροδεξιοί.
Σου λέει ο οικογενειάρχης πατριώτης: «Βρε μπας κι έχουμε κανένα χαμό την Κυριακή; Μήπως να μην πάω και γλιτώσω τη ζωή μου;»
Αν αυτά όλα δεν είναι οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης της συγκέντρωσης, αν δεν είναι ένα σχέδιο Μαξίμου να μην πάει κόσμος, να μην στοχοποιηθεί ως ακροδεξιός και να μην κινδυνεύσει η ζωή του, τότε τι είναι;
Η μακριά και βρόμικη χειρ της αριστεράς επιχειρεί να μπλοκάρει μια υγιή, αγνή, πατριωτική διαμαρτυρία. Μια διαμαρτυρία η οποία ενδεχομένως να ξεφεύγει από τις αντιδράσεις για το «Σκοπιανό» και να παίρνει αντικυβερνητικό χαρακτήρα. Ο Τσίπρας και η παρέα του είχαν συνηθίσει αυτοί να έχουν το μονοπώλιο της πλατείας και τώρα ανησυχούν για τη λαϊκή αντίδραση. Όμως, δεν θα τους περάσει. Ο κόσμος δεν πρέπει ούτε να φοβηθεί, ούτε να προσβληθεί με τις ανοησίες των πληρωμένων δολοφόνων χαρακτήρων. Πρέπει να πάει μαζικά και να δώσει την απάντηση που πρέπει σε κάθε άθλιο που νομίζει ότι μπορεί να προσβάλλει τους αγνούς πατριώτες ή να τους εκφοβίζει με απειλές. Η απάντηση θα έρθει και θα είναι ηχηρή.

*Ο κ.Φαήλος Κρανιδιώτης, είναι Δικηγόρος, Πρόεδρος Πολιτικού Κόμματος, Αρθρογράφος της ¨δ¨ και χειριστής του Antinews.gr


ΣΣ: Η δικομματική Κυβέρνηση όπως δείχνουν τα γεγονότα, χωρίς να φέρει καν το θέμα στη Βουλή, χωρίς να συγκληθεί το Συμβούλιο αρχηγών κομμάτων, όπως είχε πράξει ο αείμνηστος Κ. Μητσοτάκης, με συζητήσεις κάτω από το τραπέζι με τον υπάλληλο του Ανθέλληνα Τζωρτζ Σόρος, αποδεδειγμένα ανθελληνικής πορείας τον αχυράνθρωπο Μ. Νίμιτς, πήρε απόφαση και παραδίδει το όνομα στους Σκοπιανούς, ερήμην του Λαού, γιατί τρέμει τα δημοψηφίσματα. Έτσι θα περάσει; Αν αυτό δεν είναι Δικτατορία, τότε τι είναι σε ένα τόσο σοβαρό πανεθνικό θέμα; Ο Ρουβίκωνας δεν θα τους σώσει. Μίας και τελευταίας χρήσεως είναι η Κυβέρνηση και οι πρόθυμοι βουλευτές της. Δεν θα τολμούν να δουν κατάματα τους συμπολίτες τους, αν θα προχωρήσει η επίλυση του θέματος, χωρίς αναθεώρηση του Σκοπιανού Συντάγματος και δημοψήφισμα. Εδώ είμαστε και θα το διαπιστώσετε σύντομα…

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ… αυτή κι αν είναι επέτειος…

Της Γιώτας Μπάγκα *

Στους εορτασμούς  της κυβέρνησης  για την επέτειο της στην εξουσία συμμετέχουν με χαρά οι πάνω από 25000 που διορίστηκαν στο δημόσιο από το 2015 μέχρι το 2017.  Γιορτάζουν και οι πρώην αγανακτισμένοι και νυν βολεμένοι. Γιορτάζουν και κάτι τύποι σαν τον κ. Καρανίκα …  Συμμετέχουν επίσης τα μέλη του «Ρουβίκωκα» που επιτέλους έχουν μια κυβέρνηση που τους επιτρέπει να εισβάλλουν όπου  και όποτε θέλουν και να τα κάνουν γης Μαδιάμ…   Συμμετέχουν και οι αντιεξουσιαστές των Εξαρχείων και για να το γιορτάσουν λένε να κάψουν και κανένα λεωφορείο ( ναι από αυτά που πληρώνουμε εμείς οι υπόλοιποι…).   Εορτάζει τα τρία έτη της κυβέρνησης και ο κ. Κουφοντίνας που για πρώτη φορά πήρε άδεια εξόδου από τις φυλακές και διεκδικεί και δεύτερη.   Γιορτάζουν και οι πάνω από 10.000 αποφυλακισθέντες του Νόμου Παρασκευόπουλου την ελευθερία τους  και  την κυβέρνηση που τους τη χάρισε.  Γιορτάζουν και οι πάσης φύσεως ΜΚΟ και κάτι «ημέτεροι»  που κάνουν πάρτυ με μπίζνες  σχετικά με  τους πρόσφυγες…  Γιορτάζουν τα τρολ που βγάζουν μεροκάματο στα social media…   Γιορτάζουν οι απίστευτοι τύποι που από το πουθενά ( με κάτι βοσκοτόπια) θα βρεθούν με ΜΜΕ στα χέρια και στον έλεγχό τους… Ιδιαίτερο λόγο να γιορτάζει τη λαμπερή επέτειο έχει ο κ. Γερούν  ( ο ουάου Ντάισενμπλουμ…) που επιτέλους βρήκε κάποιον να του κάνει όλα τα χατίρια.  Και οι Τράπεζες,  γιατί άρχισαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.  Και η Μέρκελ,   γιατί τελικά μπορεί να κάνει τις δουλειές της χωρίς κάποιος να αποκαλεί «γερμανοτσολιάδες» τους συνεργάτες της…  Γιορτάζει και ο  Ερντογάν,  γιατί κάποιοι του επέτρεψαν να έρθει και να περιοδεύει στην πατρίδα μας με τον αέρα του Σουλτάνου…  Γιορτάζουν και τα Σκόπια,  γιατί το θέμα τους ήρθε πάλι στο προσκήνιο…
Δεν γιορτάζουν όμως τα παιδιά που μεταναστεύουν σε άλλες χώρες.  Δεν γιορτάζουν οι νέοι επιστήμονες των 300 και 400 ευρώ…  δεν γιορτάζει ο ηλικιωμένος που του έκοψαν το ΕΚΑΣ και του υπόσχονται  ημίμετρα για να επιβιώσει…  δεν γιορτάζει αυτός που θα χάσει την περιουσία του για χρέη στο Δημόσιο…  δεν γιορτάζει ο επαγγελματίας με τους δυσβάσταχτους φόρους και εισφορές που επωμίζεται…  δεν γιορτάζει ο αγρότης  που βλέπει το εισόδημά του να συρρικνώνεται και τη φορολογία του να αυξάνει…  δεν γιορτάζει ο άνεργος που βλέπει να μην έρχονται επενδύσεις…  δεν γιορτάζει ο έμπορος που έχει άδειο το μαγαζί του και σκέφτεται να το κλείσει…  δεν γιορτάζει ο μαθητής που τον ζάλισαν με τις δήθεν μεταρρυθμίσεις , μετονομασίες και πειραματισμούς…
Ωστόσο , νομίζω πως  δεν θα πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να δούμε ποιο κομμάτι του πληθυσμού υπερτερεί αριθμητικά οι εορτάζοντες ή οι θρηνούντες…  Γιατί ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία εντάσσουμε τον εαυτό μας , ανεξάρτητα από το προσωπικό μας συμφέρον, όταν ένας λαός κυβερνάται από εσμούς και - ισμούς αυτός που στο τέλος  θα θρηνήσει  είναι ο ίδιος ο λαός…
·              Η κα Γιώτα Μπάγκα, είναι Φροντιστηριούχος Φιλολογίας, Υποψήφια Βουλευτής της Ν.Δ. Κορινθίας στις τελευταίες εκλογές.από το Ξυλόκαστρο.



ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
Η ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ (ΣΚΟΠΙΑ) 
ΕΙΝΑΙ  ΕΤΟΙΜΗ  ΓΙΑ  ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 
ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ.

Του Ανδρέα Μητσόπουλου *.
Μετά από 10 χρόνια απραξίας της εξωτερικής πολιτικής ως προς την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων, το εν λόγω θέμα βγήκε και πάλι στην επιφάνεια. Το πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται στον ορίζοντα σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, δεδομένου ότι εδώ και 3 χρόνια, την εξωτερική πολιτική της χώρας ασκεί η εθνομηδενιστική κυβέρνηση της Αριστεράς. 
Από την άλλη πλευρά όμως, η εδώ και 1 τουλάχιστον έτος  σφοδρή κρίση των εθνικών μειονοτήτων που συγκροτούν το κρατικό μόρφωμα-συνονθύλευμα των Σκοπίων, το οποίο συνεχίζει να παραπαίει και να εμφανίζει διαλυτικά φαινόμενα λόγω της ανυπαρξίας κοινής εθνικής ταυτότητας, καταδεικνύει ότι τα Σκόπια βρίσκονται σε ακόμη πιο δεινή θέση από την Ελλάδα.
Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που οι αξιωματούχοι του εν λόγω κρατιδίου, ευρισκόμενοι κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο ένεκα των εσωτερικών τους προβλημάτων, επιδεικνύουν κάποια διαλλακτικότητα ως προς το θέμα της κρατικής ονομασίας των Σκοπίων, διαπραγματευόμενοι μια σύνθετη ονομασία που να περιέχει όμως τη λέξη “Μακεδονία”, έχοντας ήδη υποχωρήσει ως προς την αξίωσή τους να φέρει το κράτος τους τη μονολεκτική ονομασία “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”. Από την άλλη, κατά τρόπο επίσημο και πομπώδη, δηλώνουν ότι θα αποσύρουν αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου και συζητούν να καταργήσουν επωνυμίες που προκαλούν την Ελλάδα, σε αεροδρόμια, δημόσιους χώρους κλπ. 
Ασφαλώς, η ραγδαία αυτή μεταβολή συνθηκών σε ένα τόσο μείζον ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, πρέπει να γίνει άκρως εκμεταλλεύσιμη από την ελληνική πλευρά και ανεξάρτητα από το ποία κυβέρνηση θα κληθεί να διαπραγματευθεί το θέμα, η ελληνική γραμμή πρέπει να είναι ενιαία, σκληρότερη από αυτήν που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία 25 χρόνια και πιεστική προς την κατεύθυνση να εξευρεθεί λύση που να μην περιέχει το όνομα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, όπως άλλωστε είχε αποφασιστεί και από το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών των ελληνικών κομμάτων το 1992, υπό την Προεδρία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Μην λησμονούμε άλλωστε ότι έως το έτος 1945 τα Σκόπια ονομάζονταν ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ και ποτέ δεν είχαν αυτοπροσδιορισθεί ως “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”. Μια ονομασία που προσδιόριζε γεωγραφικά το εν λόγω ανομοιογενές κρατίδιο και προερχόταν από το όνομα του ποταμού της περιοχής Βαρδάρη (προέκταση του Αξιού).
Εκείνη μόλις την εποχή για πρώτη φορά στην Ιστορία, χαρακτηρίστηκε “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” η νότια επαρχία της ενωμένης τότε Γιουγκοσλαβίας, που δεν ήταν άλλη από την Βαρντάρσκα και σημερινά Σκόπια. Στα πλαίσια μάλιστα της σύμπραξης μεταξύ του κομμουνιστή ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας Τίτο και των ομοϊδεατών του, ελληνόφωνων κομμουνιστοσυμμοριτών, που συμμάχησαν μαζί του κατά τη διάρκεια του συμμοριτοπολέμου (1946-1949) προκειμένου να κατισχύσουν πολιτικά, εναντίον των Εθνικών Δυνάμεων της Πατρίδας μας, είχε αποφασιστεί η απόσχιση της Μακεδονίας μας και η ενσωμάτωσή της σ' ένα υπό διαμόρφωση ανελεύθερο σλαβοβουλγαροκομμουνιστικό προτεκτοράτο σταλινικών συμφερόντων με το όνομα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”. Ασφαλώς αυτήν την αντεθνική πολιτική οι συριζαίοι που για κακή μας τύχη κυβερνούν σήμερα τη χώρα,  αρνούνται να καταδικάσουν ακόμη και σήμερα, ως γνήσιοι πολιτικοί απόγονοι των τότε κομμουνιστών. 
Η ιστορική αλήθεια εξάλλου για όλα αυτά τα ζητήματα είναι ότι η λεγόμενη Άνω Μακεδονία που αποτελούσε τμήμα του αρχαίου ελληνικού μακεδονικού βασιλείου (και δεν ταυτίζεται με τη συνολική έκταση των σύγχρονων Σκοπίων) συμπεριελάμβανε περιοχές όπως η Πελαγονία, η Ηράκλεια Λυγκηστίς, αλλά και περιοχές όπου σήμερα βρίσκονται το Μοναστήρι, η Γευγελή κλπ., οι οποίες συγκροτούν το νότιο τμήμα της σκοπιανής επικράτειας, αποτελώντας ταυτόχρονα Αλύτρωτες Πατρίδες του Ελληνισμού. 
Ακόμα λοιπόν κι αν προκρινόταν μια σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια που θα συνιστούσε γεωγραφικό προσδιορισμό και μόνο, π.χ. Άνω ή Βόρεια Μακεδονία, είναι αδιανόητο η όποια ονομασία να παραπέμπει σε Αλύτρωτες Πατρίδες του Ελληνισμού, που σε κάθε περίπτωση δεν ταυτίζονται με την σλαβική ιστορία στην περιοχή, η οποία ξεκινά μόλις τον 7ο αιώνα μ.Χ. 
Η ουσία σε όλα αυτά είναι ότι η πολιτική συγκυρία σήμερα είναι άκρως ευνοϊκή για την Ελλάδα. Τα Σκόπια αυτοδιαλύονται γιατί δεν διαθέτουν κοινή εθνική συνείδηση, όντας μια ακαθόριστη ανθρωπόμαζα Σλάβων, Αλβανών και Βούλγαρων, χωρίς να επιτρέπεται να αγνοήσουμε και την πολυάριθμη ελληνική μειονότητα της Πελαγονίας, του Μοναστηρίου, της Γευγελής και των γύρω περιοχών, που δυστυχώς η λεκτική αναφορά της και μόνο, από το φοβικό και ενδοτικό νεοελληνικό κράτος αποτελεί ταμπού.
Ήδη οι Σκοπιανοί, ευρισκόμενοι σε κατάσταση πανικού παρακαλούν για λύση στο θέμα του ονόματος, όσο πιο γρήγορα γίνεται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε παραχωρήσεις προκειμένου να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, πριν προηγηθεί ο επερχόμενος κατακερματισμός τους.
Έτσι, η αποδοχή από την Ελλάδα του ονόματος “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” για τα Σκόπια ή οποιασδήποτε σύνθετης ή παράγωγης ονομασίας που να περιέχει το όνομα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, δεν αποτελεί εθνικά ωφέλιμη ενέργεια. Η ελληνική εξωτερική πολιτική πρέπει να αναθεωρηθεί και να προσαρμοστεί στις νέες και ευνοϊκές για την Ελλάδα επικρατούσες συνθήκες, ικανοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα εθνικά μας συμφέροντα. Οφείλει επιτέλους να απαλλαγεί από το νεοταξίτικο και εθνομηδενιστικό δόγμα “δεν διεκδικούμε τίποτα”, ώστε να παύσει να είναι φοβική και ακίνδυνη, ακόμα και όταν έχει να αντιμετωπίσει υπό διάλυση κρατικά μορφώματα όπως τα Σκόπια.
Οι Έλληνες Πατριώτες, πολιτικοί και μη, ανεξαρτήτως κόμματος, βλέποντας πολύ μακρυά στα εθνικά θέματα δικαιώνονται πανηγυρικά μετά από 2,5 δεκαετίες για την άτεγκτη στάση τους στο Σκοπιανό. Πρέπει όμως να δικαιωθούν έστω και καθυστερημένα και τα Εθνικά Δίκαια και να εξευρεθεί μια λύση που θα προκρίνει ένα όνομα για τα Σκόπια που θα συνάδει με την ιστορία τους, που σε κάθε περίπτωση δεν είναι συνυφασμένη με την Ένδοξη Ιστορία ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ. 
* Ο κ. Ανδρέας Μητσόπουλος, είναι Δικηγόρος – Συγγραφέας, από το Λέχαιο, διαμένων στην Αθήνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια