Header Ads

Γερμανία: Μελανές προβλέψεις για την ενεργειακή κρίση - «Ο Πούτιν έχει κηρύξει υβριδικό πόλεμο» /Φ.1805

 

Η Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει την εμμονή της να υποτάξει την Ουκρανία και τον λαό της» τόνισε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών 

Για ρωσικό πόλεμο διαρκείας προετοιμάζει η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών τους πολίτες της χώρας της. Ως προς τους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2 εκτιμά τέλος ότι λειτουργούν ως «όπλα» στα χέρια του Πούτιν στο πλαίσιο ενός «υβριδικού πολέμου. H Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει την εμμονή της να υποτάξει την Ουκρανία και τον λαό της» επισήμανε, ακόμη, η Γερμανίδα αξιωματούχος όπως αναφέρει η DW στο σημερινό της ρεπορτάζ.

Στο πεδίο της ενέργειας, η Μπέρμποκ εκτιμά ότι ο ενεργειακός πόλεμος που έχει κηρύξει η Μόσχα προς την υπόλοιπη Ευρώπη και τη Γερμανία έχει ως απώτερο στόχο «την κοινωνική διαίρεση» της Ευρώπης. «Αυτό ακριβώς είναι κάτι που πρέπει να αποτρέψουμε» αναφέρει η Γερμανίδα ΥΠΕΞ. «Φυσικά θα ήθελα να τελειώσει ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό, αλλά δυστυχώς πρέπει να υπολογίσουμε ότι η Ουκρανία θα χρειαστεί περαιτέρω βαρύ οπλισμό από τους φίλους της το επόμενο καλοκαίρι» αναφέρει ακόμη, τονίζοντας ότι η αμέριστη στήριξη προς το Κίεβο «για όσο χρειαστεί» είναι απαραίτητη, διότι «η Ουκρανία υπερασπίζεται την ελευθερία μας και την ειρηνική τάξη πραγμάτων».

5PentapostagmaNewsroom29.8.2022 0


Δεν υπάρχουν σχόλια