Header Ads

Η Ελλάδα «σβήνει» ξανά την προβοκάτσια της Τουρκίας: Μυθεύματα το «κλείδωμα» των F-16 από τους S-300 /Φ.1805

  

Στο κενό για τρίτη φορά σε πέντε ημέρες η προσπάθεια της Τουρκίας να στήσει προβοκάτσια σε βάρος της Ελλάδας.

Σε κατηγορηματική διάψευση για τρίτη φορά προχώρησαν πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας για τις διαρροές της Τουρκίας περί δήθεν « κ λ ε ι δ ώ μ α τ ο ς » τουρκικών F-16 από ελληνικούς πυραύλους S-300 στην Κρήτη. Πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας χαρακτήριζαν «μυθεύματα» τις διαρροές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και εξηγούσαν ότι εντάσσονται στην προσπάθεια – που πέφτει στο κενό – της Άγκυρας να δημιουργήσει κλίμα σε βάρος της χώρας μας.

Όπως εξηγούσαν πηγές του ΓΕΕΘΑ στο Newsbomb.gr τα όσα αναφέρουν οι Τούρκοι περί εγκλωβισμού από τους S-300 δεν έχουν καμία βάση καθώς την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών όταν και όποτε κριθεί απαραίτητο την εκτελούν τα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική. Οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, έλεγαν ότι οι Τούρκοι δείχνουν με τη στάση τους αυτή τον εκνευρισμό τους στη σκιά των όσων υποστήριξε και κατά την παρουσία του στην Ελλάδα ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ «κλείνοντας την πόρτα» ξανά σε τυχόν αναβάθμιση ή αγορά F-16 από την Άγκυρα.

Αυτή είναι η τρίτη φορά μέσα σε μόλις πέντε ημέρες που η Τουρκία επιχειρεί να εμπλέξει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε δήθεν σενάρια «επικίνδυνης» και «προκλητικής» συμπεριφοράς απέναντι σε κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ σε μια προσπάθεια, ως φαίνεται, να αντιστρέψει την εικόνα που έχουν οι χώρες-μέλη της βορειοατλαντικής συμμαχίας για την ίδια χάρη στις διπλωματικές κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Newsbomb room 29.8.2022


Δεν υπάρχουν σχόλια