Header Ads

Η Δημοκρατία στην δίνη της δημοσιονομικής κρίσης /Φ.1800

  

Γράφει ο Σαρέλας Θεόδωρος*


Δυστυχώς βιώνουμε μια από τις δυσκολότερες και τραγικότερες χρονικές περιόδους της πολιτικής ζωής της πατρίδος μας, με ολοένα να επιδεινώνονται οι καταστάσεις με την αύξηση των φτωχοποιημένων, των ανέργων, των ψυχολογικά και ηθικά εξαθλιωμένων πολιτών που αναζητούν οποιοδήποτε στήριγμα και βοήθεια για επιβίωση. Όσοι έχουν την ατυχία να μη βρουν το αναζητούμενο στήριγμα, ή να το χάσουν λόγω εξαντλήσεως των δυνατοτήτων από την παρατεταμένη κακή οικονομική κατάσταση, μοιραία χάνουν κάθε ελπίδα σωτηρίας και οδηγούνται στην άβυσσο της ψυχικής εξαθλίωσης με συνέπειες τραγικές.

Άνεργοι νοικοκυραίοι, άνθρωποι που μόχθησαν για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις οικογένειες τους, καλούνται με τους υπό συνταγματική αμφισβήτηση νόμους που επιβάλλονται από το καθιερωθέν παρασύνταγμα, που κοινώς προσδιορίζεται ως ΜΝΗΜΟΝΙΟ, να καταβάλλουν φόρους για τα μη υπάρχοντα εισοδήματα, με την νομοθετημένη απειλή κατάσχεσης των περιουσιακών τους στοιχείων ή αντιμετώπισης τους ως κοινών εγκληματιών.

Η στέρηση της προσωπικής ελευθερίας επικρέμαται ανά πάσα στιγμή ως Δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των οικονομικά εξαθλιωμένων πολιτών. Τα εργασιακά δικαιώματα καταπατήθηκαν. Καθιερώθηκε άτυπα αλλά ουσιαστικά μεσαιωνικού τύπου εκμετάλλευση των εργαζομένων. Το κοινωνικό κράτος ολοένα και καταρρέει, ενώ οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες που αποτελούν την πλειονότητα αργοπεθαίνουν κάτω από το βάρος των συνεχών κρυφών και φανερών φορολογικών επιβαρύνσεων» Οι μνημονιακές πολιτικές που επιβάλλονται εκβιαστικά τραυμάτισαν βαριά την πραγματική οικονομία που πλέον ξεψυχάει ενώ εκ παραλλήλου έβαλαν ταφόπλακα σε κάθε μορφής ανάπτυξη ή προσέλκυση επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Η πατρίδα δήθεν για το συμφέρον μας, ξεπουλιέται έναντι πινακίου φακής. Εργοστάσια κλείνουν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας εξαφανίζονται με γεωμετρική ταχύτητα. Η εθνική κυριαρχία και με τη βούλα πέρασε στα χέρια των δανειστών με συνακόλουθη αρνητική επίπτωση στην εθνική άμυνα, κύριοι συντελεστές της οποίας είναι το προσωπικό και τα κάθε είδους οπλικά συστήματα. Το προσωπικό ήδη οδηγήθηκε στην εξαθλίωση και δυστυχώς εμπαίζεται.

Πολιτικές σκοπιμότητες και συγκαλύψεις ευθυνών για παραλείψεις, κραυγαλέα λαθεμένες αποφάσεις που επέφεραν στην πατρίδα αυτά τα δεινά δεν ευαισθητοποιούν κανέναν θεσμικό φορέα για καταλογισμό ευθυνών και. παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Στη χώρα έχει καθιερωθεί ένα σύστημα που συμβάλλει στην ατιμωρησία των υπευθύνων όσο βαρύ από πλευράς αξιοποίνου έγκλημα κι αν διαπράττουν.

Οι πηγές από τις οποίες μπορούσαν να προκύψουν σημαντικότατα έσοδα για το κράτος προς ανακούφιση των εξαθλιωμένων πολιτών δεν αγγίζονται. Άραγε γιατί;

Γιατί δεν χτυπιέται, αλύπητα το λαθρεμπόριο καυσίμων, γιατί δεν ελέγχονται οι περιβόητες λίστες για τις οποίες έγινε τόσος θόρυβος; Πόσοι ακόμη συνάνθρωποι μας πρέπει να χάσουν τη ζωή τους για να λειτουργήσει η έννομη τάξη μέσα στα πλαίσια της επιβεβλημένης Δημοκρατικής Διακυβέρνησης της χώρας;

Ή πρέπει να αποδεχτούμε ότι βαδίζουμε σε πορεία κατάλυσης των θεσμών;

Έγκριτοι συνταγματολόγοι κουράστηκαν πλέον να διατυπώνουν την αδιαμφισβήτητη επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση ότι ένα πλήθος πράξεων είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ. Πού βαδίζουν λοιπόν; Αποδομείται βαθμιαία η Δημοκρατία.

Οι δράστες που μας ενέπλεξαν και οδήγησαν την πατρίδα στην καταστροφική αυτή πορεία κυκλοφορούν ανενόχλητοι.

Πληρώνονται, αδρά από εμάς τους πολίτες που υποστήκαμε τις συνέπειες των πράξεων τους. Δικαστικοί λειτουργοί που έσκισαν ΕΥΟΡΚΩΣ τα καθήκοντα τους πέρασαν στο περιθώριο ενώ εύλογα είναι τα ερωτηματικά για το τι συμβαίνει και ισοπεδώθηκε η διάκριση των εξουσιών και γιατί καταστρατηγούνται βασικές διατάξεις του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ όπως η ισότητα των Ελλήνων έναντι του Νόμου. Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των πολιτικών προσώπων που διατείνονται ότι εμφορούνται από δημοκρατική ευαισθησία, για όσα συμβαίνουν. Τους εμπιστεύθηκε ο Λαός την εκπροσώπηση του στο κοινοβούλιο. Και ενώ οφείλουν να τιμήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, αυτοί δυστυχώς κωφεύουν ή αντιδρούν χλιαρά ακολουθώντας την ολισθηρή πορεία στο σπιράλ της καταστροφής.

Δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε. Τα πάντα καταρρέουν και κανείς δεν συγκινείται. Ας προβληματιστούμε και ας τελούμε σε Εγρήγορση... 

Σας χαιρετώ.

Ο κ. Θεόδωρος Σαρέλας είναι Κειμενογράφος


Δεν υπάρχουν σχόλια