Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1763

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Φίλης : Αν δοθούν οι Εντολές θα … Στείλουμε τους Τούρκους πίσω στον 19ο αιώνα
  


10 Οκτωβρίου 2021 «Η χώρα βρίσκεται σε περίοδο υβριδικού πολέμου που μας έχει κηρύξει η Τουρκία από τον Μάρτιο του 2020 και η χώρα κινδυνεύει να δεχτεί ένοπλη στρατιωτική επίθεση από μία χώρα που έχει εισβάλει με στρατεύματα σε τρεις γειτονικές χώρες και σε δύο χώρες που είναι σε μεγαλύτερη απόσταση από την Τουρκία. Έχει εισβάλει στο Ιράκ και τη Συρία, έχει καταλάβει έδαφος της Κύπρου και έχει εισβάλλει στη Λιβύη. Αυτή τη στιγμή ζητάει τη Θράκη και το μισό Ανατολικό Αιγαίο, συν το γεγονός ότι θέλει να κάνει την Κύπρο φέουδό της». Σύμφωνα με τον Φίλη «αν γίνει κάτι και δοθούν οι απαραίτητες εντολές από την πολιτική ηγεσία στις ένοπλες δυνάμεις, θα στείλουμε τους Τούρκους πίσω στον 19ο αιώνα.

Οι Τούρκοι είναι θρασύδειλοι και θα το κάνουν μόνο αν θεωρήσουν ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα ή λάβουν μηνύματα από το εξωτερικό ότι τους δίνεται άδεια. Οι Τούρκοι είναι σε δύσκολη κατάσταση, γιατί έχουν τεράστιο πρόβλημα στο εσωτερικό τους» κατέληξε ο κ. Φίλης. «Η Τουρκία θα προσπαθήσει να μετρήσει την ελληνογαλλική συμφωνία και πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να μετρήσει περισσότερο τους Γάλλους. Είναι λογικό, πάντα στο πλαίσιο του παραλογισμού της Τουρκίας.

Θα το συνδέσω, επίσης, με τα 40 F-16 που έχουν ζητήσει, μπας και εξισορροπήσουν την κατάσταση με την ελληνική αεροπορία. Η Τουρκία τραβάει από κάθε πλευρά το σκοινί και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, γιατί δεν ξέρουμε τι θα συμβεί». «Στην πράξη θα δοκιμαστεί η ελληνογαλλική συμφωνία. Όταν γίνονται αυτές οι συμμαχίες, το αν θα επέμβει ο σύμμαχος ή όχι, έγκειται στη διαπραγμάτευση «Θέλω να πω ότι εμείς πρέπει να ξέρουμε ότι εάν η γαλλική και η ελληνική κυβέρνηση ενεργοποιήσει το άρθρο 2, έγκειται στις γεωπολιτικές επιδιώξεις του κάθε γεωπολιτικού παράγοντα. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα».






Μας “καρφώνουν” οι Βούλγαροι: Η Ελλάδα δεν στηρίζει τη Βουλγαρία στις διαφωνίες με τα Σκόπια.

  


Ενώ οι Σκοπιανοί λοιπόν μας εμπαίζουν ακόμα και με αυτή την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, το ελληνικό κράτος δεν στηρίζει την Βουλγαρία, αλλά τα Σκόπια, στα οποία η μισή χώρα είναι Αλβανοί Η Βουλγαρία φαίνεται αποφασισμένη να πραγματοποιήσει τις «απειλές» της στα Σκόπια, εμποδίζοντας την ένταξη του κράτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η Ελλάδα στηρίζει.... τους απογόνους των Κομιτατζήδων και όχι την Σόφια. Είναι πραγματικά απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό, το γεγονός ότι η χώρα μας δεν στηρίζει την βουλγαρική πλευρά στην διαμάχη της με τα Σκόπια, ούτε και για την ιστορική αλήθεια που είναι με το μέρος των Βουλγάρων.

“Η Ελλάδα δεν θα υποστηρίξει τη Βουλγαρία στις διαφωνίες με τα Σκόπια”, αναφέρει ο βουλγαρικός τύπος στο σύνολο του επικαλούμενος τον Έλληνα πρωθυπουργό. “Η Ελλάδα δεν υποστηρίζει τη Βουλγαρία στα εμπόδια που θέτει στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος τόνισε ότι «η επικείμενη σύνοδος κορυφής μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να έχει ένα «σαφές μήνυμα για την ένταξη συγκεκριμένων χωρών». Η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων θα πραγματοποιηθεί στη Σλοβενία στις 6 Οκτωβρίου και θα συγκεντρώσει τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, αλλά και τους έξι εταίρους από τα Δυτικά Βαλκάνια, Αλβανία, Βοσνία -Ερζεγοβίνη, Σερβία, Μαυροβούνιο, Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο.

“Οι συζητήσεις στη συνάντηση θα επικεντρωθούν στην «επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, η οποία έχει αμοιβαίο στρατηγικό ενδιαφέρον και εξακολουθεί να αποτελεί κοινή στρατηγική επιλογή», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Δηλαδή, μπορεί η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση να παρέδωσε στους Σκοπιανούς το όνομα της ελληνικής μας Μακεδονίας, τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών, υλοποίωντας μια επαίσχυντη συμφωνία. Μπορεί η σημερινή ελληνική κυβέρνηση να “σέβεται” την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, (μια συμφωνία που μας ακρωτηρίασε εθνικά, γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτισμικά), αυτό όμως δεν μπορεί να το ανεχθεί η κυβέρνηση της Βουλγαρίας.

Οι Βούλγαροι δεν αποδέχονται την “ψευδομακεδονοποίηση” των Σκοπιανών, από τη στιγμή μάλιστα που θίγεται η ιστορία της Βουλγαρίας, απειλείται το έδαφός της από αλυτρωτισμό (η σκοπιανή προπαγάνδα αποκαλεί «Μακεδονία του Πιρίν» και κάνουν τα πάντα στην κυριολεξία για αυτό. Οι Σκοπιανοί αυτοπροσδιορίζονται ως δήθεν Μακεδόνες. Δεν είναι, λένε, ούτε είναι Σέρβοι, ούτε Βούλγαροι, ούτε Έλληνες.“Βαφτίζουν” δικό τους τον Βούλγαρο βασιλιά Σαμουήλ, όπως και τον Βούλγαρο επαναστάτη Γκότσε Ντέλτσεφ. Για την ιστορία ο Σαμουήλ ήταν αυτοκράτορας της Βουλγαρίας και θεωρείται εθνικός ήρωας της χώρας, ενώ ο περιβόητος Γκότσε Ντέλτσεφ ήταν Βούλγαρος Κομιτατζής και επίσης είναι εθνικός ήρωας για τους Βουλγάρους.

Επίσης, οι Σκοπιανοί αποκαλούν τη γλώσσα τους ως ψευδο- μακεδονική. Η αλήθεια είναι ότι είναι Βουλγαρική διάλεκτο με σερβικά στοιχεία. Η Βουλγαρική κυβέρνηση δεν ξεπουλάει την ιστορία της χώρας της, όπως έκανε συγκεκριμένη ελληνική κυβέρνηση και αυτό είναι προς τιμήν της. Ενώ οι Σκοπιανοί λοιπόν μας εμπαίζουν ακόμα και με αυτή την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, το ελληνικό κράτος δεν στηρίζει την Βουλγαρία, αλλά τα Σκόπια, στα οποία η μισή χώρα είναι Αλβανοί. Ο παραλογισμός στο απόλυτο μεγαλείο του σε αυτήν την χώρα για μια φορά ακόμη.






O Ράμα ονειρεύεται τη Μεγάλη Αλβανία με το Κόσοβο…
Η προειδοποίηση των Ρώσων

  


11 Οκτωβρίου 2021  Ως ”απόλυτα απαράδεκτη” χαρακτηρίζεται σε ανακοίνωση του ρωσικού Υπ.Εξωτερικών η δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, ο Έντι Ράμα, περί «ένωσης της χώρας του με το Κόσοβο» «Θεωρούμε τη δήλωση του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα για την ένωση της Αλβανίας και του Κοσόβου απόλυτα απαράδεκτη. Η προώθηση της πραγματοποίησης του σχεδίου της ‘Μεγάλης Αλβανίας’ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διατάξεις της απόφασης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και υπονομεύει τη σταθερότητα στην περιοχή» των Βαλκανίων, σημείωσε σε σχετική ανακοίνωση η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα.

Για τη Μόσχα, όπως λέει, είναι ιδιαίτερα περίεργο ότι η θέση αυτή- που εναντιώνεται σε μια απόφαση θεμελιώδη για την επίλυση της σύρραξης- «ανακηρύσσεται σε στόχο-κλειδί της πολιτικής καριέρας του ηγέτη μιας χώρας των Βαλκανίων», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ. Τέτοιες τοποθετήσεις «δεν συνάδουν με τις κοινές προσπάθειες του Βελιγραδίου και των Τιράνων για τη δημιουργία ενιαίας αγοράς», έκρινε η ίδια.

«Αδημονούμε να ακούσουμε να δίνεται προσήκουσα απάντηση των δυτικών κηδεμόνων του σχεδίου ‘οικοδόμησης κράτους-έθνους’ στο Κόσοβο σε αυτή την κατάφωρη πρόκληση.

Είμαστε κατάπληκτοι που αγνοούνται τέτοιες υπονομευτικές εκκλήσεις ενώ ασκείται κριτική στο Βελιγράδι για τις ανθρωπιστικές του πρωτοβουλίες για τον ‘σερβικό κόσμο’, που είναι δικαιολογημένες και συνάδουν με το διεθνές δίκαιο», συμπλήρωσε η κυρία Ζαχάροβα.

Πηγές: TASS, ΑΠΕΜΠΕ






Οι Γάλλοι θέλουν να κυριαρχήσουν στην Μεσόγειο:
Εμπόδιο η Τουρκία – Απαραίτητος σύμμαχος το ΠΝ
  


Veteranos Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 02.10.2021 Η γεμάτη νόημα δήλωση της Γαλλίδας ΥΠΑΜ Φλοράνς Παρλί Ένα tweet της Γαλλίδας ΥΠΑΜ Φλοράνς Παρλί καταδεικνύει πως ο σκοπός των Γάλλων είναι να δρα στην Μεσόγειο μία κοινή ελληνογαλλική ναυτική δύναμη. Η Γαλλίδα υπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η Ελλάδα αγοράζει πλοία που θα εξοπλίσουν επίσης και το δικό μας ναυτικό: αυτό θα μας επιτρέψει να συνεργαστούμε ακόμη καλύτερα, ειδικά στη Μεσόγειο, μια σημαντική στρατηγικά περιοχή.” Και είναι λογικό αυτό.

Το γαλλικό Ναυτικό από μόνο του δεν είναι τόσο ισχυρό για να καταβάλει εύκολα το αντίστοιχο τουρκικό. Σε συνδυασμό όμως με τις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις τα πράγματα καθίστανται πολύ ευκολότερα.

Έχουμε θίξει δεκάδες φορές το γεγονός ότι τα ελληνικά με τα γαλλικά συμφέροντα είναι ομόρροπα. Σε αντίθεση με τα ελληνικά και τα αμερικανικά που είναι αντίρροπα. Η Γαλλία θέλει να επανέλθει στην παγκόσμια «σκακιέρα» ως μεγάλος παίκτης. Για να το κάνει αυτό χρειάζεται να κυριαρχήσει στην Μεσόγειο και η Τουρκία στέκει εμπόδιο για το Παρίσι. Πρέπει να προσθέσουμε ότι στα σχέδια του Παρισιού είναι η πλήρης εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων σε Κύπρο και Ελλάδα.

Τώρα ο άμεσος στόχος της Γαλλίας είναι να ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές γεωτρήσεις σε ελληνικά βυθοτεμάχια.




ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια