Header Ads

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ φ.1754

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ 

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 
Στηλιτεύει επεισόδια βίας στο Κ.Υ Κιάτου
  


Για πολλοστή φορά ένα Κέντρο Υγείας και το προσωπικό του γίνεται στόχος ασυνείδητων πολιτών. Χθες το προσωπικό του ΚΥ Κιάτου δέχθηκε αήθη επίθεση, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός νοσηλευτή και υλικές ζημιές. Η βιαιοπραγία κατά εργαζομένων του χώρου της υγείας αποτελεί άνανδρη έκφραση κομπλεξισμού και δεν γίνεται αποδεκτή σε καμία περίπτωση. Όπως δεν γίνεται αποδεκτή η στάση του Κράτους και του Υπουργείου Υγείας, που συνεχώς κωφεύουν και αδυνατούν να θεσπίσουν ένα πλαίσιο προστασίας του έμψυχου δυναμικού της δημόσιας υγείας.

Καταδικάζουμε με τον πιο αυστηρό τρόπο την επίθεση αυτή και δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στους υγειονομικούς που δίνουν τον αγώνα παροχής υγείας κάτω από αντίξοες και τριτοκοσμικές συνθήκες, για τις οποίες ευθύνη έχουν μόνο οι κυβερνώντες. Πρέπει ΑΜΕΣΑ:

Το αδίκημα της βίας κατά των επαγγελματιών υγείας να χαρακτηριστεί ιδιώνυμο.

Να υπάρχει απόλυτη στήριξη (νομική, ηθική, κοινωνική) των θυμάτων της επίθεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας.

Να συσταθούν ειδικές ομάδες δράσης της ΕΛ.ΑΣ. με μοναδικό σκοπό τη περιπολία και τη περιφρούρηση των υγειονομικών ιδρυμάτων ανα νομό, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη παρουσία του προσωπικού ασφάλειας.

Να υπάρχει προσωπικό ασφάλειας σε κάθε υγειονομική δομή και η υπηρεσία αυτή να μη γίνεται θύμα οικονομικών περικοπών.

Να τοποθετηθούν κάμερες κλειστού κυκλώματος στους χώρους αναμονής των Κ.Υ. και των Τ.Ε.Π.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας θα πιέσει προς κάθε κατεύθυνση μέχρι να αποκατασταθεί η χρόνια αυτή αδικία κατά των επαγγελματιών υγείας και τίθεται στη διάθεση της 6ης Υ.Π.Ε. και του Υπουργείου Υγείας ώστε να θεσμοθετηθεί διεξοδικά η λύση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΜΕΛΛΟΣ 

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΙΛΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια