Header Ads

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ φ.1750

Αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κου Τσίπρα, στη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στις 14/6/2021

  


Κόρινθος, 24/06/2021 ΑΠ: 203 

Αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κου Τσίπρα, στη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στις 14/6/2021 και ιδιαίτερα για τα θέματα της πανδημίας, πρέπει να τονιστούν τα εξής:

Η χώρα «άνοιξε», εφόσον οι εμβολιασμοί είχαν προχωρήσει επαρκώς στα άτομα μεγάλης ηλικίας, αποτελώντας ταυτόχρονα τη βάση της κοινωνίας μας για ανάκαμψη.

Το ότι δεν αποτιμάται στον δημόσιο διάλογο η θνητότητα της πανδημίας στην Ελλάδα, αποτελεί διαχρονική ευθύνη των κυβερνώντων τη χώρα μας τη τελευταία 20ετία, που την αποφεύγουν όλοι τεχνηέντως.

Ιδιαίτερα, η αναφορά περί θνητότητας ΜΕΘ του Γ.Ν.

Κορίνθου στο 100%, είναι απολύτως ψευδής, δείχνοντας ανακρίβεια και έλλειψη σοβαρής ενημέρωσης του πρώην πρωθυπουργού. Οι συνάδελφοι της ΜΕΘ του νοσοκομείου μας (και όλων των ΜΕΘ της χώρας), έδωσαν τιτάνια μάχη, παλεύοντας και με τις αντίξοες συνθήκες (πχ έλλειψη προσωπικού) που διαχρονικά κανείς με πολιτικό αξίωμα, δεν φρόντισε να διορθωθούν. Ο δείκτης κυμάνθηκε στο 70%, επηρεασμένος σαφώς και από διάφορους άλλους παράγοντες.

Το 60% θνητότητας στις ελληνικές ΜΕΘ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι αποτέλεσμα λανθασμένης και άκαρπης διαχείρισης στον τομέα της υγείας συνολικά, με παρονομαστή κάθε πρωθυπουργό και υπουργό υγείας τα τελευταία 20 χρόνια.

Προτείνουμε, στον κο Τσίπρα να απευθύνει ένα εγκάρδιο ευχαριστώ στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, δημόσιο και ιδιωτικό, που κατεύθυναν και νοσήλευσαν επιτυχώς τους πολίτες που είχαν ανάγκη, σε κάθε νοσοκομείο, κλινική ή σε κάθε σπίτι και συνεχίζουν με το έργο του εμβολιασμού. Προτείνουμε, επίσης να εργαστεί με σοβαρότητα για τη ποιοτική αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Ελλάδα. Αυτό θα είναι το πραγματικό «ευχαριστώ» στον Έλληνα ιατρό.

Πρόεδρος 
Χρυσοβαλάντης Μέλλος 


Γενικός Γραμματέας 
Παναγιώτης Φίλης  


Δεν υπάρχουν σχόλια