Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ φ.1745

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Τρίπολη, 21 Μαΐου 2021 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν εκατόν δέκα (110) άτομα, προσήχθησαν εκατόν σαράντα εννέα (149) και έ γινε έλεγχος σε χίλια εβδομήντα επτά (1077) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε οχτακόσια εξήντα οχτώ (868) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα εννέα (289) παραβάσεις Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες και δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά δισκία και σιδερογροθιά Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση απάτης στην Αργολίδα και μία περίπτωση κλοπής τροχοφόρου στη Μεσσηνία Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 18.5.2021 έως και (20.5.2021), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια εβδομήντα επτά (1077) άτομα, εκ των οποίων οχτακόσια δεκαεπτά (817) ήταν ημεδαποί και διακόσια εξήντα (260) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οχτακόσια εξήντα οχτώ (868) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν σαράντα εννέα (149) άτομα, από τα οποία ογδόντα επτά (87) ήταν ημεδαποί και εξήντα δύο (62) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εκατόν δέκα (110) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για κλοπή.

Εννέα (9) ημεδαποί στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για ανυποταξία στο εσωτερικό.

Οκτώ (8) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα εννέα (289) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.



Συνελήφθη ο άνδρας που παρενοχλούσε της μαθήτριες του Γυμνασίου Χιλιομοδίου.

Όπως γράφουν οι συντάκτες της σελίδας στο Facebook του Γυμνασίου Χιλιομοδίου, συνελήφθη από τους τους άνδρες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας ο δράστης που παρενοχλούσε της μαθήτριες του Γυμνασίου Χιλιομοδίου. Τέλος ευχαριστούν θερμά και συγχαίρουν τους άνδρες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άνδρα που παρενοχλούσε μαθήτριες. Ιδιαιτέρως, ευχαριστούν τον Αστυνομικό Διευθυντή, κ. Χαράλαμπο Τετράδη για το άμεσο ενδιαφέρον και την αποτελεσματική κινητοποίηση, η οποία είχε επιτυχή έκβαση λίγες μόνο ώρες μετά την ενημέρωσή του!

Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε τους άνδρες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άνδρα που παρενοχλούσε μαθήτριες.

Ιδιαιτέρως, ευχαριστούμε τον Αστυνομικό Διευθυντή, κ. Χαράλαμπο Τετράδη για το άμεσο ενδιαφέρον και την αποτελεσματική κινητοποίηση, η οποία είχε επιτυχή έκβαση λίγες μόνο ώρες μετά την ενημέρωσή του!




Κιάτο: Συνελήφθη μια γυναίκα ως υπαίτια πρόκλησης εμπρησμού στο Σούλι

Συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Κιάτου, μια γυναίκα, ως υπαίτια πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε χαμηλή βλάστηση, στο Δήμο Σικυωνίων, Κορινθίας. Για το ανωτέρω περιστατικό επιβλήθηκε Διοικητικό Πρόστιμο σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη και ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

korinthosnews | 17-05-2021




Εξιχνιάστηκε κλοπή σε όχημα μετά από τρία χρόνια στο Ξυλόκαστρο


Υστέρα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα, που έγινε την 23.7.2019 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος 76χρονου ημεδαπού, για κλοπή.



Άγιοι Θεόδωροι: Πουλούσαν λαθραία τσιγάρα και τους «τσάκωσαν»

Συνελήφθησαν, το Σάββατο το πρωί, στους Αγίους Θεοδώρους, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 42 και 26 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν -240πακέτα λαθραίων τσιγάρων και ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -950- γραμμαρίων, των -19- συσκευασιών, τα οποία κατασχέθηκαν… Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκε το χρηματικό ποσό των -735- ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου Λουτράκι: Ηρθαν από Αθήνα και Κόρινθο με χασίς και τους έπιασαν στα «πράσα» loutrakiblog

Δεν υπάρχουν σχόλια