Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1745

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Το μήνυμα της Μάχης της Κρήτης είναι διαχρονικό και επίκαιρο»

  


Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρακολούθησε παρέλαση αντιπροσωπειών πολιτιστικών και παραδοσιακών συλλόγων των Χανίων. Το μήνυμα της Μάχης της Κρήτης, είναι πάντα διαχρονικό και επίκαιρο, τόνισε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων. Παράλληλα ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην αποτρεπτική ισχύ των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, επισημαίνοντας ότι διασφαλίζουν στο ακέραιο τα εθνικά μας δίκαια και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Σε δήλωση του αναφερόμενος στην Μάχη της Κρήτης τόνισε ότι, «είναι ένα γεγονός ιδιαίτερα αξιοσημείωτο στην πρώτη φάση του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο έχει την δική του αξία και για μας τους Έλληνες, μια αφορμή για να γιορτάσουμε την κρητική ψυχή. Για να αναλογιστούμε όπως είχε πει και ο Νίκος Καζαντζάκης, το αίσθημα της ευθύνης που δίνει σε μας τους άρχοντες του τόπου η ανάγκη να φανούμε αντάξιοι αυτής της ψυχής. Το μήνυμα της Μάχης της Κρήτης είναι διαχρονικό και επίκαιρο».

«Είμαστε αξιόμαχοι» Απαντώντας σε ερώτηση για το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων ανέφερε: «Είμαστε αξιόμαχοι. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια γι΄αυτό. Πάντα ήμασταν αξιόμαχοι, απλά η προσπάθεια που συνεχίζεται και αποδίδει καρπούς είναι να καταστούμε ακόμα περισσότερο αξιόμαχοι. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με αγορές καινούργιων εξοπλιστικών συστημάτων και την αναβάθμιση και με την ολοκληρωμένη συντήρηση των ήδη υπαρχόντων που είναι αρκετά, αλλά και με παρεμβάσεις για να αναβαθμιστεί και το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων που είναι άλλωστε και η ειδοποιός διαφορά.

Πολλαπλασιαστής ισχύος όπως λέμε. Και στα δύο αυτά πεδία, στις δύο κατευθύνσεις, έχουμε κάνει νομίζω αρκετά αυτά τα δύο χρόνια.

Η δουλειά μας και το καθήκον μας σαν πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας με τις εντολές και την έγκριση ασφαλώς του Πρωθυπουργού, είναι να κάνουμε τις ένοπλες δυνάμεις να κάνουν ακόμα καλύτερα την δουλειά τους όπως ξέρουν και μπορούν».

Παράλληλα επεσήμανε ότι, «είναι ευκαιρία σήμερα, να διαβεβαιώσω τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι απολύτως ικανές να αρθούν στο ύψος της περίστασης και να διασφαλίσουν στο ακέραιο και στο απόλυτο, τα εθνικά μας δίκαια και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Newsroom 23.5.20212




Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης: Αδιανόητο να αναμένει η Τουρκία λύση έξω από το πλαίσιο του ΟΗΕ
  

Χωρίς αμφιβολία προκαλείται για άλλη μια φορά μια νέα κρίση, τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος O Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως είναι αδιανόητο να αναμένει η Τουρκία ότι μπορεί να επιτύχει λύση πέραν, μακριά και έξω από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών ή τους όρους εντολής του ΓΓ του ΟΗΕ.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για συνέχιση της παρουσίας τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο και λειτουργία βάσης με drones ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η αδιαλλαξία, αλλά και οι στόχοι που πάντοτε έθετε η Άγκυρα».

«Εκείνο που θέλω να διαμηνύσω εξίσου, είναι ότι είναι αδύνατο ή αδιανόητο να αναμένουν ότι μπορεί να επιτύχουν λύση πέραν, μακριά, έξω από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών ή τους όρους εντολής του Αντόνιο Γκουτέρες.

Χωρίς αμφιβολία προκαλείται για άλλη μια φορά μια νέα κρίση, μια κρίση που αφορά και ενδιαφέρει όχι μόνο εμάς στην Κύπρο, αλλά και τους Ευρωπαίους εταίρους και τα Ηνωμένα Έθνη και, βεβαίως τον ΓΓ του ΟΗΕ. Από τον ίδιο τον Αντόνιο Γκουτέρες εξαρτάται, από την προετοιμασία και την προεργασία που θα γίνει, κατά πόσο είναι δυνατόν να τεθεί ή ακόμα και η σκέψη να υπάρξει, ότι μπορεί να ικανοποιηθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο η Τουρκία» είπε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Κύπρος 23.05.2021 NewsroomΚύπρος 23.05.2021




Τουρκία: Συνελήφθη ο αδερφός του «αρχιμαφιόζου» Πεκέρ

  

Newsroom Ο αρχιμαφιόζος κάνει λόγο στα βίντεό του για ναρκόπλοια από την Κολομβία που δεν ελέγχθηκαν ποτέ στην Τουρκία και υποστηρίζει ότι τα Κατεχόμενα έχουν γίνει κέντρο ναρκωτικών. Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τον αδελφό του Σεντάτ Πεκέρ, καταδικασμένου αφεντικού συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος, μετά την καταγγελία του βαρόνου του υποκόσμου ότι τον είχε στείλει πριν από 25 χρόνια να φέρει σε πέρας μια αποστολή που απέτυχε, να δολοφονήσει τουρκοκύπριο δημοσιογράφο, κατά διαταγή πρώην υπουργού. Η υπηρεσία δίωξης εγκλημάτων της τουρκικής αστυνομίας συνέλαβε τον Ατίλα Πεκέρ κι έναν σωματοφύλακά του σε νοικιασμένο σπίτι στην επαρχία Μούλα, που βρέχεται από το Αιγαίο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Μερικές ώρες νωρίτερα, ο Σεντάτ Πεκέρ -ο οποίος τελευταία εμφανίζεται σε σειρά βίντεο να κατηγορεί πρώην και νυν αξιωματούχους για διάφορες σκοτεινές υποθέσεις- είπε πως είχε αναθέσει στον αδελφό του το 1996 να δολοφονήσει τον πολιτικό και δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί. Οι κατηγορίες του Σεντάτ Πεκέρ -σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ- που ως εδώ δεν επιβεβαιώνονται από οποιαδήποτε άλλη πηγή αφορούν υποθέσεις που πάνε δεκαετίες πίσω. Έχουν καθηλώσει πολλούς στην Τουρκία, απειλούν να αμαυρώσουν ακόμη περισσότερο την εικόνα της κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ήδη δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, που εν μέρει οφείλονται στην πανδημία του νέου κορονΑϊού, αλλά και καθ’ εαυτό την υγειονομική κρίση.

Ο αρχιμαφιόζος κάνει λόγο στα βίντεό του για ναρκόπλοια από την Κολομβία που δεν ελέγχθηκαν ποτέ στην Τουρκία και υποστηρίζει ότι τα Κατεχόμενα έχουν γίνει κέντρο ναρκωτικών. «Από την Κολομβία ήρθε στη Σμύρνη ένα πλοίο με 4,9 τόνους κοκαΐνης, με αποδέκτη μια εταιρεία χημικών. Αυτό το ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας της Κολομβίας, η αστυνομία της χώρας κ.τ.λ. Ενώ δημοσιοποιήθηκε αυτή η πληροφορία δεν έγινε οποιαδήποτε έρευνα στην Τουρκία» αναφέρει σε βίντεο του ο Πεκέρ. Ο αποκαλούμενος στην Τουρκία αρχιμαφιόζος βάζει εκ νέου στο στόχαστρο τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, στον οποίο απευθύνεται με ρητορική α λα Δον Κορλεόνε από την ταινία «Ο Νονός».

«Σου δίνω το λόγο μου (σ.σ. Σοϊλού) για όσους προκάλεσες μεγάλο πόνο, όπως τη γυναίκα και τα παιδιά μου, όταν αποχωρήσεις από το αξίωμα σου θα συναντηθούμε! Αυτός ο κόσμος έτσι είναι. Θα σου βάλω κολάρο στο λαιμό και με το λουρί θα σε κυκλοφορήσω στους δρόμους! Θα σε κυκλοφορώ με το λουράκι στους δρόμους με το κολάρο του σκύλου» συνεχίζει.

Οι καταγγελίες Πεκέρ, που είναι «εξόριστος» στο Ντουμπάι, σφυροκοπούν την τουρκική κυβέρνηση για διαφθορά, αξιοποιούνται και από την αντιπολίτευση, ενώ συζητούνται έντονα στην κοινή γνώμη



Ερντογάν: Οι νέες συνομιλίες θα γίνουν στη βάση δύο κρατών στη Κύπρο, όχι κοινοτήτων
  

«Αν πρόκειται να γίνουν νέες συνομιλίες για την Κύπρο, αυτές δεν θα πρέπει πλέον να γίνονται μεταξύ των δύο κοινοτήτων, αλλά μεταξύ των δύο κρατών», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την τελετή εγκαινίων μίας σήραγγας για άρδευση-ύδρευση προς την κατεχόμενη Κύπρο. Ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε ως προαπαιτούμενο για την έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό την αναγνώριση του «ισότιμου καθεστώτος» και την «κυριαρχική ισότητα» των Τουρκοκυπρίων, σύμφωνα με το Anadolu.

Σχολιάζοντας την Άτυπη Πενταμερή που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, είπε πως οι συνομιλίες δεν κατέληξαν πουθενά, λόγω της «αδιάλλακτης στάσης της ελληνικής πλευράς, η οποία είναι αποσπασμένη από τα γεγονότα στο νησί». Σημειώνοντας ότι η Τουρκία έχει παραδώσει, σε ετήσια βάση, 75 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού στα Κατεχόμενα μέσω υποθαλάσσιου αγωγού, είπε ότι «η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να μην αφήσει την τουρκική Κύπρο στην ανάγκη άλλων», μέσω των έργων που αποσκοπούν στην εξάλειψη του κινδύνου έλλειψης νερού. Υπενθυμίζεται ότι κατά τις εργασίες της Πενταμερούς, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, κατέθεσε και εγγράφως πρόταση λύσης στη βάση δύο κρατών -για πρώτη φορά μετά το 1977- και την έναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Πηγή: VETERANOS.

gr 22 Μαΐου 2021






Κορονοϊός Ισραήλ: Αίρονται όλοι οι περιορισμοί από τον Ιούνιο

  


Από Militaire News 24/05/2021 Το Ισραήλ θα άρει όλους τους περιορισμούς για την Covid-19 αφού η επιτυχημένη εκστρατεία εμβολιασμού έχει σχεδόν μηδενίσει τις νέες μολύνσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σήμερα. Καθώς το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει κάνει ήδη το εμβόλιο της Pfizer/ BioNTech και περίπου το 92% των ατόμων άνω των 50 ετών έχει εμβολιαστεί (ή έχει αναρρώσει), το Ισραήλ σταδιακά επανεκκινούσε την οικονομία του, έπειτα από τρία λοκντάουν.Την Κυριακή ανακοινώθηκαν μόλις 12 νέα κρούσματα μέσα σε διάστημα 24 ωρών. Τον Ιανουάριο, στην κορύφωση της πανδημίας, καταγράφονταν περισσότερα από 10.000 κρούσματα ημερησίως.

Οι περιορισμοί στις δραστηριότητες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου καθώς και στον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένες περιοχές παραμένουν μέχρι και τώρα. Η κυβέρνηση εκδίδει το λεγόμενο «Πράσινο Διαβατήριο» με το οποίο έχουν μεγαλύτερες ελευθερίες οι εμβολιασθέντες και οι αναρρώσαντες από την Covid-19. Ο υπουργός Υγείας Γιούλι Εντελστάιν είπε όμως σήμερα ότι δεν πρόκειται να παραταθούν αυτά τα μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι οι περιορισμοί και το «Πράσινο Διαβατήριο» θα καταργηθούν από τις αρχές Ιουνίου. «Οι οικονομία και οι πολίτες του Ισράηλ θα έχουν περισσότερο χώρο για να αναπνεύσουν», σχολίασε.

Προειδοποίησε όμως ότι τα μέτρα θα επανέλθουν αν η κατάσταση αντιστραφεί. Τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά για τους περισσότερους ταξιδιώτες, αν και το Ισραήλ έχει αρχίσει να επιτρέπει την είσοδο σε μικρές ομάδες εμβολιασμένων τουριστών. Το υπουργείο Υγείας θα επανεξετάσει επίσης κατά πόσο είναι αναγκαία η χρήση προστατευτικής μάσκας σε κλειστούς χώρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια