Header Ads

ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ 10 ΡΩΣΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Επιτρέπονται δέκα Ρώσοι αθλητές!
    


Ολυμπιακοί Αγώνες: Η IAF ανακοίνωσε πως θα επιτραπεί σε δέκα Ρώσους αθλητές να πάρουν μέρους στους αγώνες του Τόκιο!


Τα τελευταία χρόνια η Ρωσία έχει αποκλειστεί από τους μεγάλους αγώνες, για λόγους που αφορούν το ντόπινγκ. Όπως είναι λογικό με αυτή την ιστορία μένουν εκτός σπουδαίων διοργανώσεων, αθλητές και αθλήτριες που είναι απ’ τους κορυφαίους στα αγωνίσματά τους!

Η IAF ανακοίνωσε την Πέμπτη (18/3) πως θα υπάρξει μια εξαίρεση που θα λειτουργεί ως… παραθυράκι για τη συμμετοχή δέκα αθλητών-αθλητριών απ’ τη Ρωσία. Πώς θα γίνει αυτό; Θα πάρουν μέρος ως… ουδέτεροι! Χωρίς δηλαδή να εκπροσωπούν τη σημαία κάποιας χώρας.

Πρόκειται για αθλητές που θα χαρακτηρίζονται ως «εξουσιοδοτημένος ουδέτερος αθλητής», κατηγορία η οποία υπήρχε και παλιότερα αλλά έπαψε να ισχύει. Ως σημαίας τους θα χρησιμοποιείται αυτή με τους Ολυμπιακούς κύκλους και υπό αυτό το καθεστώς θα μπορούν να αγωνιστούν.

Παράλληλα θα πρέπει να σεβαστούν όλες τους κανόνες της διοργάνωσης Τόκιο 2020, που αφορούν το ντόπινγκ. Με αυτό το… παραθυράκι λοιπόν, μπορούν να αγωνιστούν δέκα Ρώσοι στο μεγάλο ραντεβού!

Φυσικά το μεγάλο ερώτημα είναι πως θα αντιδράσει η Ρωσία για αυτή την απόφαση κι αν θα επιτραπεί ή αν θα θελήσει κάποιος αθλητής ή κάποια αθλήτρια να λάβει μέρος υπό αυτό το καθεστώς.

ΠΗΓΗ: ONSPORTS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια