Header Ads

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-3

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-3

Ολυμπακός-Άρσεναλ: Σημαντικό… βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League έκαναν οι «κανονιέρηδες» επικρατώντας 3-1 των Πειραιωτών στο «Γ. Καραϊσκάκης», που έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία.

  

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν δικαιολογημένα παράπονα από την παρουσία του Γερμανού Ντάνιελ Ζίμπερτ, κυρίως για την φάση του δεύτερου τέρματος της Άρσεναλ από τον Γκάμπριελ στο 79ο λεπτό, καθώς ο άσος των «κανονιέρηδων» έκανε επιθετικό φάουλ στον Γιαν Εμβιλά, το οποίο δεν υποδείχθηκε.

Πλέον, το έργο των Πειραιωτών στην ρεβάνς του Λονδίνου, σε μία εβδομάδα, γίνεται εξαιρετικά δύσκολο, καθώς η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς χρειάζεται να… βρει τουλάχιστον τρία τέρματα, με την προϋπόθεση να δεχθεί μόνο ένα γκολ και να οδηγήσει την αναμέτρηση στην παράταση.

Μεγαλύτερη ένταση από Άρσεναλ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους «κανονιέρηδες» να μπαίνουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Το «συγκρότημα» του Λονδίνου πίεσε ψηλά στην άμυνα τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην «ερυθρόλευκη» κυκλοφορία. Μάλιστα, μόλις στο 3ο λεπτό, η Άρσεναλ έφτασε κοντά στο γκολ αλλά το σουτ του Έντεργκαρντ μέσα από την περιοχή κατέληξε άουτ.

Η πίεση των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά και στο 6’ ο Ομπαμεγιάνγκ έπιασε την κεφαλιά, ο Σα κατάφερε να την βρει λίγο, αυτή χτύπησε στο δοκάρι και ο Εμβιλά απομάκρυνε την μπάλα, ενώ στο 14’ ο Πάρτεϊ δεν βρήκε στόχο στο σουτ που έκανε και στο 18’ ο Νταβίντ Λουίς σημάδεψε τον… Σα, που μπλόκαρε εύκολα το φάουλ του Βραζιλιάνου.

Στα επόμενα λεπτά, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και να πιέσει αυτός με την σειρά του τους αμυντικούς της Άρσεναλ. Μάλιστα, στο 21’ ο Έντεγκαρντ έκανε το λάθος, αλλά ο Μπρούμα που βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Λένο ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε.

Οι «κανονιέρηδες» ανέκτησαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο Λαλά στο 33’ έκοψε σωτήρια τον Ομπαμεγιάνγκ στο σουτ που έκανε μέσα στην περιοχή, αλλά στο επόμενο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν. Ο Καμαρά δεν έδιωξε, ο Έντεγκαρντ πήρε τη μπάλα, έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ, ο Σα δεν έβαλε καθόλου σωστά τα χέρια του και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα και στο 40’ έχασαν μοναδική ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσια, όταν ο Μασούρας έκλεψε από το λάθος του Νταβίντ Λουίς, βρέθηκε μέσα στην περιοχή απέναντι στον Λένο, αλλά αντί να πασάρει δίπλα του στον αμαρκάριστο Ελ Αραμπί, προτίμησε να σουτάρει με την μπάλα να περνάει άουτ.

Αντίδραση με Ελ Αραμπί και… κατάρρευση

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Κώστα Φορτούνη, αντί του Ματιέ Βαλμπουενά, σε μία προσπάθειά του να βελτιώσει την κυκλοφορία της μπάλας από την ομάδα του.

Η Άρσεναλ ήταν αυτή που είχε την υπεροχή, αλλά έδειχνε να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα μόλις πιεζόταν στο δικό της… μισό του γηπέδου. Από μία τέτοια φάση ήρθε και η… απάντηση από τον Ολυμπιακό. Ήταν το 58ο λεπτό, όταν οι Πειραιώτες πίεσαν, ο Ελ Αραμπί πήρε τη μπάλα, είδε την κακή θέση του Λένο και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1.

Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά μετά την είσοδο του Ραντζέλοβιτς αντί του Μπρούμα στο 59’ και το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς έχασε μερικές κλασικές ευκαιρίες για να φτάσει στην ανατροπή. Όπως στο 67’ όταν ο Ελ Αραμπί βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε ελάχιστα και κατέληξε κόρνερ.

Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά η Άρσεναλ ήταν αυτή που πήρε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζήτησε το δεύτερο τέρμα. Οι «κανονιέρηδες» είδαν τους… κόπους τους να καρποφορούν στο 79’ όταν ο Γκάμπριελ πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Σα, σε μία φάση που ο άσος των φιλοξενούμενων έκανε επιθετικό φάουλ στον Εμβιλά, αλλά ο διαιτητής δεν είδε την φάση ούτε στο VAR και έδειξε την σέντρα.

Μάλιστα, στο 85’ η ομάδα του Λονδίνου έκανε αποφασιστικό… βήμα για την πρόκριση, με τον Ελνένι, ο οποίος πήρε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, πήρε όσο χώρο χρειάστηκε, έπιασε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα αρχικά στο αριστερό δοκάρι του Σα και στην συνέχεια στο βάθος της εστίας του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Έτσι, η Άρσεναλ πήρε μία σημαντική νίκη (3-1), η οποία ουσιαστικά την φέρνει στην επόμενη φάση. Το έργο των «ερυθρόλευκων» είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς χρειάζεται τουλάχιστον τρία τέρματα στο «Emirates» και έχει την… πολυτέλεια να δεχθεί μόνο ένα για να οδηγηθεί το ματς στην παράταση.

ΠΗΓΗ: ONSPORTS.GR


Δεν υπάρχουν σχόλια