Header Ads

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ φ.1727

Περιπέτεια στο Μουσείο

  


Ήταν πρωί, Δευτέρας , μιας μέρας που όχι μόνο ποτέ δεν θα αναμέναμε με ανυπομονησία , αλλά και που θα κάνουμε α πάντα για να μην έρθει.

Κι όμως , αυτή η Δευτέρα ήταν διαφορετική! Θα πηγαίναμε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Οι περισσότεροι συμμαθητές μου είχαν δηλώσει συμμετοχή και ναι, η στιγμή έφτασε.

Επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο που θα μας μετέφερε στο μουσείο και δεν καταλάβαμε πόσο γρήγορα φτάσαμε. Μάλιστα , ο φίλος μου ο Γιωργάκης είχε επισκεφθεί ξανά το μουσείο με τους γονείς του και ήξερε κάποια σχετικά πράγματα . Ξεναγό δεν είχαμε , όμως μας έλεγαν μερικές πληροφορίες οι καθηγητές μας. Ταυτόχρονα , ο Γιωργάκης μου έκανε τη δική του ξενάγηση.

-Βλέπεις αυτή την εικόνα με τα δύο παιδάκια; Είναι από το εξώφυλλο ενός παλιού αλφαβηταρίου.

-Την έχω ξαναδεί νομίζω… Με την πολλή συζήτηση , «βυθιστήκαμε» στη μαγεία όλων αυτών των όμορφων , συνάμα όμως τρομακτικών εκθεμάτων , και απομακρυνθήκαμε από την υπόλοιπη τάξη , χωρίς να το καταλάβουμε .

Υπήρχαν παντού γύρω μας παιχνίδια και βιβλία των παιδιών . Πόσο διαφορετική ήταν αυτή η εποχή! Τότε , ο Γιωργάκης μου λέει: Υπάρχει μια αίθουσα εδώ με παλιές γραφομηχανές και διάφορα άλλα . Πάμε να ρίξουμε μια ματιά; Μα … Μην ανησυχείς , θα ξαναβρούμε την τάξη μας , έλα! Πράγματι , μπήκαμε στην αίθουσα . Ο φωτισμός ήταν χαμηλός και δεν υπήρχαν επισκέπτες . Οι πόρτες έτριζαν και έξω ο αέρας φυσούσε. – Βλέπεις; Αυτή είναι μια στολή κοριτσίστικη. Δινόταν μεγάλη σημασία στην εμφάνιση των μαθητών. Να και κάποιες σάκες….

Η ώρα περνούσε και η υπόλοιπη τάξη άφαντη . Εμείς παρατηρούσαμε τα εκθέματα, όλα τακτοποιημένα με τη σειρά . Ήταν σαν να βρισκόμασταν σε μια πραγματική τάξη εκείνης της εποχής. Τότε καθίσαμε σε ένα μικρό θρανίο και κλείσαμε τα μάτια μας . Επικρατούσε ησυχία ……

Μετά από λίγη ω του παραδόξου θαύματος , ανοίξαμε τα μάτια μας και αντικρίσαμε κάτι απίστευτο.! Στην έδρα ήταν καθισμένη μια νεαρή κυρία , πιθανότατα η δασκάλα , και στα θρανία πειθαρχημένοι μαθητές με στολές . Ακόμα και εμείς φορούσαμε στολές και είχαμε μπροστά μας από ένα αναγνωστικό: «ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ»

Πηγή: Πυρσός των Εκπαιδευτηρίων « ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΑΪΟΣ- ΙΟΥΝΙΟΣ 2020 
(Ελένη Κ. Αρμπή)

Δεν υπάρχουν σχόλια