Header Ads

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ φ.1708

Σεισμός και αναταραχή στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ από την περισπούδαστη για την Μεγαλόχαρη (Παναγία) ρητορική του Αλέξη Τσίπρα





του Γεωργίου Γρηγοράκου*


Ο αριστερός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο στις 15 Αυγούστου, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προκάλεσε την αγανάκτηση όλων των αναγνωστών, φίλων και αντιπάλων. Το κείμενο της ανάρτησής του έχει ως εξής:

«Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της. Στις σκοτεινές μέρες που περνάμε, με την υγειονομική και την οικονομική κρίση, αλλά και με τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της πατρίδας μας, χρειαζόμαστε όλες και όλοι το κουράγιο, την ελπίδα, το φως, που η πίστη καθενός, αλλά και ο σεβασμός στην πίστη καθενός, στις παραδόσεις και στη λαϊκή ψυχή, μπορούν να προσφέρουν. Χρόνια πολλά στις απανταχού Ελληνίδες, χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες!»

Ο Αλέξης Τσίπρας ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι άθεος. Στο μήνυμά του για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εμφανίστηκε ως βαθιά θρησκευόμενος και επικαλέστηκε τη βοήθεια της Παναγίας.Είναι ένα μήνυμα στο διαδίκτυο της γνωστής τακτικής της κυβίστησης του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χωρίς δισταγμό μετέτρεψε τον Ιούλιο του 2015 το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ, έσκισε τα μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων και υπέγραψε αυτός ένα νέο σκληρότερο, μετονόμασε αυτός την Τρόικα των δανειστών σε Θεσμούς και κουκούλωσε την λιτότητα και την έκρηξη των κοινωνικών ανισοτήτων που δημιούργησε ο ίδιος με την πρόφαση των εκτάκτων συνθηκών.

Με την ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας ενίσχυσε την έντονη εσωτερική διαμάχη και τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει τελευταία στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, από τις καθημερινές εσωκομματικές αντιπαραθέσεις που δημιουργούνται σε κάθε ευκαιρία, όπως εκείνης της ανακοίνωσης των 53 πρωτοκλασάτων στελεχών του, σχετικά με την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου.Η αποκορύφωση της εσωστρέφειας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε με την τελευταία ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο διαδίκτυο, που έδωσε μια ακόμα αφορμή σε όσους τον αμφισβητούν εντός του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, να εξαπολύσουν βέλη εναντίον του, αλλά και προκάλεσε στους πιστούς αυλικούς του (Καρανίκας, Πολάκης) να βαπτίσουν για μια ακόμη φορά το «ψάρι σε κρέας» με βαθυστόχαστες και βαρύγδουπες αναλύσεις.

Ανεξάρτητα και πέραν από τις έντονες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις που προκαλούνται από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που αφορούν συγκεκριμένο ακροατήριο και δελφίνους, η σοβαρότητα για το μέλλον της χώρας συνεπεία των κρίσιμων ημερών που διανύουμε, με τις ανιστόρητες διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τον υγειονομικό και οικονομικό αντίκτυπο που έχει προκληθεί στη πατρίδα από την πανδημία του κορωνοϊού, οι Έλληνες απαιτούν από κάποιον που διαχειρίστηκε την τύχη της Ελλάδος για πέντε τουλάχιστον χρόνια με το αξίωμα του Πρωθυπουργού, να είναι τουλάχιστον σοβαρός και συνεπής με τις αρχές και τις αξίες (σωστές ή λάθος) που διακήρυξε αυτός και πορεύθηκε στην κατάληψη της εξουσίας.

Οι αριβιστικές και τυχοδιωκτικές συμπεριφορές του Αλέξη Τσίπρα, με την υποτίμηση του θυμικού και του φρονήματος του ελληνικού λαού και σε συνδυασμό με τη ζημιά που έχουν προκαλέσει στους πάντες οι ολέθριες λαϊκίστικες συμπεριφορές του, αναμεμειγμένες με περισσή αλαζονεία, αναποφασιστικότητα και επίμονη τυφλότητα, δημιουργούν επιθυμητές καταστάσεις για εχθρούς και άσπονδους φίλους της πατρίδας μας. Ευχόμαστε από καρδιάς στο Αλέξη Τσίπρα να εμφανιστεί τον επόμενο χρόνο (2021) στην Τήνο και να προσκυνήσει την εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου γονυπετής.

*Ο κ. Γεώργιος Γρηγοράκος, 
είναι Αξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού ε.α., 
Δημότης ΛουτρακίουΠεραχώρας-Αγίων Θεοδώρων









Δεν υπάρχουν σχόλια