Header Ads

ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ φ.1704

ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΑΙΓΑΙΟΥ;




Αυτό που συνέβη αυτές τις ημέρες με τις πυρκαγιές θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τον πολιτικό κόσμο της χώρας και να αφήσουν στην άκρη την αντίπολίτευση ν΄αγιάζει τα μέσα σε οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει τις ευθύνες σε παρόμοιες καταστάσεις ζωής ή θανάτου. Η κόλαση της φωτιάς θυμίζει «Αποσταθεροποίηση Κυβέρνησης και Κράτους», γιατί κάποιοι επιμένουν να καθίσουμε στο τραπέζι να παζαρέψουμε χαμένοι από πρώτο χέρι την απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων.. Μας παραπέμπει στις πυρκαγιές της Πελοποννήσου και τις καταστροφές των Αθηνών επί Κ. Καραμανλή για να έλθει ο Γ. Παπανδρέου να διαλύσει τη συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπουλης, μας βάζει στο νου την ανθρωποθυσία στο Μάτι Αττικής για να υπογράψουμε την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, μας παραπέμπει στους πράκτορες της Τουρκίας που κατέκαψαν την Ελλάδα και τα νησιά μας σε χαλεπούς καιρούς και σήμερα έδωσαν το παρόν, αφού η 5η φάλαγγα του Ερντογάν έχει εκατομμύρια διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα όργανα.. Η Κορινθία και όχι μόνο φλέγεται και δίνεται επί διήμερο μεγάλη μάχη κατά της κόλασης της φωτιάς στη Σολυγία… ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΛΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ...



Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι σήμερα αιτία στην περιοχή των Κεχρεών του Δήμου Κορινθίων. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δημιουργούν ανησυχητική κατάσταση, αφού η φωτιά κατακαίει στο διάβα της τα πάντα. Από την πρώτη ώρα, που εντοπίστηκε το κακό η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου με τα υπόλοιπα Τμήματα του Νομού κινητοποιήθηκαν για την όσο το δυνατό προστασία της δασικής έκτασης, τυχόν καλλιεργειών και διάσπαρτων σπιτιών.

Κινητοποιήθηκαν αρχικά 37 πυροσβέστες με 13 πυροσβεστικά οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων πυροσβεστών, 2 αεροσκάφη πυρόσβεσης και 3 Ε/Π. Αισθητή ήταν επίσης η συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Λόγω των διαρκώς επιδεινούμενων συνθηκών το Πυροσβεστικό Σώμα ενίσχυσε τις αρχικές δυνάμεις καταστολής στην πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας. Συνολικά κινητοποιήθηκαν 77 Πυροσβέστες, 2 οχήματα πυρόσβεσης, 4 ομάδες πεζοπόρου Τμήματος, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π και 2 αεροσκάφη πυρόσβεσης. Σημειώνεται επίσης ότι στην περιοχή του μετώπου της πυρκαγιάς μετέβησαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, ο κλαδάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος υποστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αναστάσης Γκιολής και ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, για τον καλύτερο συντονισμό και ενίσχυση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων. Ερώτημα είναι γιατί και πως η φωτιά κατακαίει τα πάντα στον περίγυρο του στρατοπέδου, όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού. Αναμένεται με έκδηλο ενδιαφέρον το πόρισμα με τα αίτια και τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά. Η πυρκαγιά εμαίνετο μέχρι αργά το χθεσινό βράδυ, ενώ οι προσπάθειες περιορισμού συνεχίζονταν αμείωτες.


Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας: Δύσκολη νύχτα με αναζωπυρώσεις και διάσπαρτες εστίες



Τη Μεγάλη «μάχη» συνεχίζει να δίνει η Πυροσβεστική στις Κεχριές μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, που γράφονται αυτές οι γραμμές. Μπορεί πλέον να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά η πυρκαγιά συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις, επισημαίνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης. Αναφέρει ακόμη, ότι αναμένεται να αφιχθούν, από τη Θεσσαλονίκη, στις Κεχριές, 35 άτομα, μέλη πεζοπόρων τμημάτων, που ταξιδεύουν με μισθωμένο αεροσκάφος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τα εναέρια μέσα και ειδικότερα τα 6 ελικόπτερα και τα 2 αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού μέχρι το σούρουπο αποσύρθηκαν μόλις νύχτωσε, ενώ με το πρώτο φως της νέας ημέρας θα είναι έτοιμα, εφ΄ όσον χρειαστεί, να επιχειρήσουν εκ νέου. Παράλληλα, στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να ανανεωθούν οι δυνάμεις, ώστε να είναι ξεκούραστοι οι πυροσβέστες.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, δέκα πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Εκτός των τριών οικισμών Ζίμενς, Άγιο Κωνσταντίνο και Γαλατάκι, οι αρχές αποφάσισαν επίσης την προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια και του χωριού Αλαμάνο, καθώς και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Νομός Κορινθίας ήταν επισημασμένος από πριν με διαβάθμιση Επικινδυνότητας κατηγορίας 4 πορτοκαλί, γι αυτό και η καθ΄ ύλην αρμόδια Νομαρχία είχε εκδώσει σχετική απαγορευτική ειδοποίηση κίνησης σε δασώδεις περιοχές της Κορινθίας, μεταξύ των οποίων και η ανωτέρω…. Αξίζουν τον δημόσιο έπαινο και όχι μόνο οι άνδρες που συνεχίζουν το έργο κατάσβεσης!..

Δεν υπάρχουν σχόλια