Header Ads

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ. ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟΝ ΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ… 




του Παναγιώτη Καπνιστή*



     Ερμηνεύοντας τα σημεία των καιρών, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι μας επέβαλαν αλλαγές.1/ οικονομικές, 2/πολιτικές, 3/σωτήριες, προγραμματισμένες καθ` ολοκληρίαν από τους παγκοσμιοποιητές, ώστε πρώτο στρίμωγμα οικονομικό, φόροι, Ένφια, μισθοί καθηλωμένοι. Τα είδη ανεβαίνουν, στο 24% το Φ.Π.Α, αποπληθυσμός συνταξιούχων με μεγάλες συντάξεις, μέσω ιών κ.λ.π., ώστε οι νέοι εργαζόμενοι με μισθούς 400 ευρώ, συν ή πλην, ή συμβασιούχοι με τετράωρη εργασία που δεν θα τηρείται από τον εργοδότη, εκβιαζόμενοι κάτω από την σπάθην της απολύσεως, καθίστανται είλωτες και δημιουργούν την νέα τάξη φτωχοποιημένης νεολαίας, που δεν μπορεί ούτε να παντρευτεί, ούτε να κάνει οικογένεια, παιδιά κ.λ.π, και αναγκαστικά ενδύεται τον φόβο, την ανασφάλεια, και καταλήγει Έρμαιο στις διαθέσεις τους. 

    Οι πολιτικοί από την άλλη, φτιάχνουν νόμους που όλο και περισσότερο είναι αυταρχικοί, χουντικοί, και όλα τα προσωπικά δεδομένα δεν θα τα έχει μόνον το κράτος, αλλά και οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις κ.λ.π. αλλά και μέσα από την κινητή τηλεφωνία και την τηλεόραση, μπορούν να σε παρακολουθούν όλο το 24ωρο, και κοντά είναι ο νόμος που θα γράφεις το όνομα σου στα σκουπίδια που θα πετάς, ώστε να ξέρουν τι έφαγες και πόσο έφαγες. Και μετά τους πολιτικούς έρχονται οι σωτήρες με πλούτο με υποσχέσεις ευμάρειας, και ότι τελείωσαν τα βάσανα και οι στερήσεις, για να επευφημηθούν και να σου δώσουν, το εμβόλιο της ανοσίας, έναντι οποιουδήποτε ιού. Και έτσι μαζί με το εμβόλιο να σου βάλουν και το τσιπάκι, ώστε να μην το καταλάβεις, και έτσι δεν θα χρειάζεται πλέον να σε ραντίζουν, γιατί θα μπορούν να σου υπαγορεύουν τις αντιδράσεις σου, ώστε σιγά-σιγά να στις μηδενίσουν και έτσι θα έχουν πετύχει να σε σταβλίσουν ολοκληρωτικά, {δηλαδή} όρθια εργατικά ζωντανά ζόμπι. 

    Αυτά έχουν σχεδιάσει οι παγκοσμιοποιητές, αλλά, άλλα κύριος κελεύει. Το κύκνιον άσμα των παγκοσμιοποιητών είναι ο Κορωνoιός{ δηλαδή} αποπληθυσμός της γης, με ομαδικούς θανάτους για να φτάσουν στο επιθυμητό όριο της εναπομινούσης ανθρωπότητας, τα πεντακόσια εκατομμύρια μόνον, γιατί αυτοί θα είναι οι πλήρως ελεγχόμενοι, τα προσωπικά τους σκλαβάκια. Αλλά έκαναν το τεράστιο λάθος, να κλείσουν όλους τους ανθρώπους στα σπίτια τους, και δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτό και μόνον δίνουν την δυνατότητα στον καθένα μας, να βρει τον εαυτόν του, διότι η καθημερινότητα τον είχε κάθε μέρα να τρέχει για τον επιούσιο, και συνεχώς να τρέχει, να τρέχει και να είναι έξω. Τώρα του δίνεται η ευκαιρία να συνομιλήσει όχι μόνον με την οικογένεια του, με τα παιδιά του, με τους γονείς του, αλλά και με τον εαυτόν του, και την καρδιά του, ερχόμενος σε επαφή με τους δικούς του εξ αίματος ανθρώπους, τους φοβισμένους τους τρομοκρατημένους, που πιστεύουν ότι είναι ήδη τελειωμένοι, και προ του κινδύνου του θανάτου ανοίγει την καρδιά του στην αγάπη, και όπως είναι η άνοιξη, ανθίζοντας η καρδιά του ανοίγει σαν ανοιξιάτικο λουλούδι. 

    Και αυτή η περιρρέουσα αγάπη του ανοίγει και τις καρδιές γύρω του, ανθίζουν από όλους όμορφα λουλούδια που ευωδιάζουν και περνάει σιγάσιγά ο φόβος οπότε ανοίγει και η ψυχή, και αρχίζει να ευφραίνεται και δονείται στα ανώτερα πεδία και ταυτόχρονα βοηθιέται και από τον ήλιο που οι γεμάτες θαλπωρή αχτίνες του, είναι και αφυπνιστικές. Ώστε ο κάθε ένας θα βρει τον εαυτόν του, το θεϊκό του κομμάτι, που η καθημερινότητα το είχε σκεπασμένο, και έτσι έρχεται σιγά-σιγά μία εξισορρόπηση, μία εναρμόνιση εσωτερική, που δυναμώνει την αυτοκυριαρχία {δηλαδή} τον έλεγχο του εαυτού καθ` όσον η καθαρή και ισορροπημένη καρδιά, βοηθούμενη και από τον λόγο, τότε δύναται να γίνει ο ηνίοχος, ενισχύεται η θέληση του αναλαμβάνει τα ηνία της κατώτερης φύσης του και γίνεται ποιο σταθερός, αυτό του δίνει το συναίσθημα της βεβαιότητος και η αγάπη του πλέον αγγίζει τα όρια της θεϊκής αγάπης. Η βεβαιότητα αυτή τον πλημυρίζει και βροντοφωνάζει προς όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, ΕΚ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ΦΩΣ. 

    Διότι το 2021 είναι η χρονιά που εκδηλώνεται αυτό το φως, και όλοι οι ιεροί τόποι της Ελλάδος, μαζί με τις εκκλησίες που είναι χτισμένες επάνω τους, ως και ο κρύσταλλος του Αιγαίου, ενεργοποιούνται και το φως της σοφίας, του πνεύματος, του Απόλλωνος, του ήλιου, μαζί με το φως του χριστού αλληλοσυμπληρώνονται, αλληλοισορροπούνται αλληλοεναρμονίζονται σαν μια χοάνη συμπαντικού φωτός, που ελκύει και μετουσιώνει κάθε ρύπο, που φέρνει μαζί της κάθε ύπαρξη μέσα σε απόλυτη κάθαρση, εξισορρόπηση και εναρμόνιση του πυρήνα της ψυχής, όσως βρεθούν στον Ελλαδικό χώρο. Αυτό το γνωρίζουν οι παγκοσμιοποιητές, και κάνουν τα πάνδεινα να το αποτρέψουν και όλοι αυτοί οι περιορισμοί, οι πιέσεις και η φοβία που σπέρνουν θα γυρίσει τελικά μπούμερακ εναντίον τους. Όχι έτσι απλά αλλά πολλαπλασιασμένα και όπως λέει ο χριστός, επιστρέφουν διά της ανύδρου οδού, φέροντα μεθ` εαυτών στοιχεία πονηρότερα τούτων, εβδομήκοντα επτάκις πολλαπλασιασμένα. 

    Όλα όσα γίνονται είναι η αρχή του τέλους, και το τέλος του τέλους. Και όσα αναφέρθηκαν ποιο πάνω, ας είναι η προετοιμασία μας για όσα έρχονται, ώστε να προετοιμαστούμε ψυχολογικά για την επανεκκίνηση του πολιτισμού μας και να καταλάβουμε ότι, ό,τι και αν γίνεται, είναι για το καλό μας και να αισθανόμαστε τυχεροί που είμαστε ζώντες για να βιώσουμε αυτές τις απίθανες καταστάσεις. Και η θεία πρόνοια φροντίζει πάντοτε, να ακούγεται η φωνή του ποιητή, που ποιητική αδεία προλέγει αλήθειες που εγκρίνει η καρδιά του, διότι αν χαθεί ο ποιητής, τότε η ανθρωπότητα πιστεύω, πως γίνεται στείρα και αποξηραμένη. 

*O k. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ, είναι Ποιητής - λογοτέχνης - συγγραφέας από την Κόρινθο διαμένων στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια