Header Ads

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ φ. 1679


ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Η ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ 
ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΞΥΔΗ  ΜΑΚΑΡΙΣΤΗ ΕΥΘΑΛΕΙΑΣ ΞΥΔΗ
ΚΑΙ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΣΣΙΝΟΜετά από ολιγόμηνη ασθένεια εκοιμήθη η Ευθαλεία Ξύδη, Πρεσβυτέρα του Ιερέως π. Αναστασίου Ξύδη, Εφημερίου του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεσσινού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Φενεού. Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς μας την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγ. Κων/νου και Ελένης Μεσσινού με την συμμετοχή δέκα έξι (16) Ιερέων και πλήθους κόσμου.
Ο Θεοφιλέστατος άγιος Κεγχρεών, αφού μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές στον π. Αναστάσιο, στα παιδιά, στα εγγόνια και στους λοιπούς συγγενείς των του κωλυομένου να παραστή Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, απηύθηνε λόγους παραμυθητικούς και επιστηρικτικούς με αφορμή το γεγονός του θανάτου, ομιλών και για την «διακονία» των Πρεσβυτερών στον χώρο της Εκκλησίας αλλά και της αοιδίμου, ευχόμενος να είναι αιωνία η μνήμη της και εμείς οι «περιλειπόμενοι», τηρούμενοι εν αγάπη Χριστιανική, να την απαντήσωμε στον καιρό, που έχει ορίση ο Κύριος για τον καθένα μας, φαιδροί και αγαλλιώμενοι εκεί που εκλάμπει η ζωή η αιώνιος χωρίς πόνο και στεναγμό, χωρίς κλαυθμό και λύπη.
Ας είναι αιωνία η μνήμη της!
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ 40/ΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ  ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΚΥΡΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ

Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2019, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμ. κυρού Νεκταρίου (κατά κόσμον Μιχαήλ) Νικολού, Κληρικού της Ι. Μητροπόλεως μας.  Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Κυρίου μας, η οποία μετατρέπει ο,τιδήποτε έχει οσμή θανάτου, λύπης και απελπισίας σε άνοιξη, χαρά και αισιοδοξία. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα, τις δυσκολίες και το πνευματικό έργο του αοιδίμου Αρχιμανδρίτου ευχόμενος να είναι αιωνία η μνήμη του!
Την ίδια ημέρα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου. Στο εκεί ευσεβές Εκκλησίασμα ο Θεοφιλέστατος ομίλησε αναλύοντας την Ευαγγελική περικοπή του «άφρονος πλουσίου» με αναφορές στο συναξάρι του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος και σε λόγους του Ιερού Χρυσοστόμου, τονίζοντας ότι οι πιστοί καθίστανται «πλούσιοι» από την Χάρι του Θεού και από την κοινωνία με το Θεό και τους συνανθρώπους τους. Οι πιστοί οφείλουν να αποταμιεύουν τον πλούτο των αρετών τους στον «ουρανό» κάνοντας πράξη το εγνωσμένο στο Άγιο Ευαγγέλιο θέλημα του Θεού, και κατ᾿ αυτόν τον τρόπο θα αποδεικνύονται ως «εις Θεόν πλουτούντες» και «μη θησαυρίζοντες εαυτοίς».    
Τέλος, αφού μετέφερε τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ευχήθηκε όλοι να αξιωθούν να τηρούν τις Ευαγγελικές εντολές για να ακούσουν την ευκταία φωνή του Κυρίου μας που θα τους καλέσει να εισέλθουν στην χαρά Του!    

                ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Η ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ 
ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΟΥΣΟΥΝΗ ΜΑΚΑΡΙΣΤΗ ΚΑΜΕΛΙΑ ΣΟΥΣΟΥΝΗ

Μετά από βραχύχρονη ασθένεια εκοιμήθη η Καμέλια Σουσούνη, Πρεσβυτέρα του Ιερέως π. Δημητρίου Σουσούνη, Εφημερίου του Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου. Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος παρισταμένου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεώς μας, την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου, με την συμμετοχή Ιερέων και πλήθους κόσμου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας απηύθηνε λόγους παραμυθητικούς και επιστηρικτικούς προς τον σύζυγό της, Ιερέα π. Δημήτριο, και τους λοιπούς συγγενείς,  με αφορμή το θλιβερό γεγονός του θανάτου της νέας σε ηλικία Πρεσβυτέρας. Παράλληλα, ομίλησε για το υπούργημα των Πρεσβυτερών στον χώρο της Εκκλησίας μας, αλλά και ιδιαιτέρως της μακαριστής Καμελίας, η οποία διακονούσε και ως μαγείρισσα στον Γηροκομείο Ανδρών της Ι. Μητροπόλεως μας με την επωνυμία «Το Έργο του Αποστόλου Παύλου». Ολοκληρώνοντας,  ευχήθηκε να είναι αιωνία η μνήμη της και το παράδειγμα της να εμπνεύσει και άλλες νέες κοπέλες να γίνουν «συγκυρηναίες» στον Ιερατικό βίο, ως Πρεσβυτέρες.
Ας είναι αιωνία η μνήμη της!Δεν υπάρχουν σχόλια